Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
xXBl0odXx wrote:Ma auto bi se najvise vozilo po gradu, relacija C.Vila - Bascarsija, ponekad valjda izlet na planinu, na ljeto more i sve tako Bez nekog ogromnog broja predjenih kilometara.
ovo mi je treci clio, najvise mi se svidjala II,mada ni III nije losa. neko rece slaba preglednost, slazem se,sijalica kod akumulatora tesko dostupna-slazem se.
Prednost: slatko, malo auto, zgodno za parkirati ako nema puno mjesta na parkingu.
koliko trosi ? na otvorenom tj auto put npr za 1500km (odavde do kuce) dva rezervoara, znaci oko 100l
prosjecno prelazim oko 2500 km mjesecno , redovno servisiranje i nikad nisam imala problema.
da ne zaboravim, onaj hepek naprijed ono ko blatobran, kako li se vec zove, mi je ispadao i na proslom i na ovom sada ispada tj tarlaha
da ne otvaram novu temu vozio sam clia III uzet 2008 cini mi se 1.2 16V 5v extreme mozel neko pojasnit te oznake iz saobracajne 100 i nesto sitno mozda od 101-105 konja tako nesto a trosio je oko 11-13 kod mene doduse sto neko drugi gorivo placa ne stedi se
Može taj mali motorić potrošiti 10-11 litara ako se forsira ali ga baš moraš derati.
Na otvorenom se sigurno može voziti i sa 5 litara ako imaš osječaja i ne ideš preko 80-90 km/h.
Imam dilemu glede Clia pa da ne otvaram novu temu evo da ovdje priupitam .Dakle razmisljam da ljetos rentam malo auto za vrijeme odmora i u opciji su ovaj novi Renault Clio 4 vrata , Opel Corsa , Skoda Fabia , Chevrolet Aveo ili cak mozda ovaj Grande Puno . Obzirom da planiram da predem dosta kilometara bitna je potrosnja ali takoder mi je vrlo vazna i udobnost. U nekoliko navrata ranije sam rentao Corsu i Skodu Fabiu i Fabia mi se u biti bolje svidjela nago Corsa. Glavne dilema je po pitanju prostora ; dakle dali u tom Cliu ima dovoljno prostora za tri a ponekad i cetri osobe. Jasno je da kada je rijec o subcompakt klasi nemozemo govoriti o nekoj velikoj udobnosti nego me vise interesira mogu li 4 osobe uopce stati u Clia i takoder me zanima kakva je situacija sa gepekom tj koliko torbi se moze nagurati u ovo vozilo. Dakle ko zna neka odgovori .
Pozz
Romeo 80 wrote:Pa ako je registrovan za 5 osoba, zašto ne bi mogle stati 4?! Nekada su čitave porodice sa Fićama na more išle...
hm ja sam ocekivao malo ozbiljniji kometar , mozda vise tipa neke komparacije sa vozilima u istoj klasi tj. cjenovnoj grupi. Mislim da je Clio registrovan za 4 a ne 5 osoba ili je to mazda samo slucaj kod iznajmljivanja.
tesko je reci koliko moze stati u gepek jer ima i torbi i kofera raznih velicina. ako imas iskustva sa fabijom to olaksava situaciju jer je gepek skoro pa identican. ja sam sa prijateljima (jedan ima clia drugi fabiju) uporedjivao gepeke i prostor na zadnjoj klupi.
sto se tice mjesta na zadnjem sjedistu i velicine gepeka tu su veoma slicni skoda i clio, dok moj rio ima manji gepek ali vise mjesta za noge na zadnjim sjedistima.
clio je definitivno po saobracajnoj registrovan za 5 osoba. ako mislis ozbiljno putovati s njim pazi da ne bude najslabiji benzinski motor, a sa dizelom ces sigurno dobro proci. koliko bi te skuplje doslo da rentas karavansku izvedbu clia ili fabije? ako nisu puno skuplje to bi bila moja preporuka.
aveo nemoj gledati, premal je za 4 osobe + prtljag, grande punto je egzotican u sarajevu tako da je to jedno od rijetkih auta te klase u kojem nisam imao priliku da se vozim.
vnm wrote:tesko je reci koliko moze stati u gepek jer ima i torbi i kofera raznih velicina. ako imas iskustva sa fabijom to olaksava situaciju jer je gepek skoro pa identican. ja sam sa prijateljima (jedan ima clia drugi fabiju) uporedjivao gepeke i prostor na zadnjoj klupi.
sto se tice mjesta na zadnjem sjedistu i velicine gepeka tu su veoma slicni skoda i clio, dok moj rio ima manji gepek ali vise mjesta za noge na zadnjim sjedistima.
clio je definitivno po saobracajnoj registrovan za 5 osoba. ako mislis ozbiljno putovati s njim pazi da ne bude najslabiji benzinski motor, a sa dizelom ces sigurno dobro proci. koliko bi te skuplje doslo da rentas karavansku izvedbu clia ili fabije? ako nisu puno skuplje to bi bila moja preporuka.
aveo nemoj gledati, premal je za 4 osobe + prtljag, grande punto je egzotican u sarajevu tako da je to jedno od rijetkih auta te klase u kojem nisam imao priliku da se vozim.
Fabiu sam vozio odprilike mjesec dana i gepek je bio dostatan za moje potrebe. Ako je Clio slicnih ili istih dimenzija kao Fabija onda ce biti ok jer za Fabiu nisam imao nikakvih ozbiljnih zamjerki. Sto se tice motora bice sta bude dakle najvjerovatnije najslabiji benzinski motor ali nije za trke nego za normalne voznje . Uglavnom nema nikakve zurbe pa ce i tih 75 konja biti valjda dovoljno. Od Corse sa odustao jer sam je rentao jedne godine i nisam bas bio odusevljen misim da je Fabia bolje auto.Uglavnom moje dilema je bila da je prtljaznik premal i da nema previse mjesta ne zadnjoj klupi ali ako je ista kao Fabia bice ok.
Better Man wrote:Clio ima odlično iskorišten prostor i dosta je udoban i moja ti je preporukas da ga rentaš.
Udobnost i prakticnost prostora su mi vjerovatno u vrhu liste obzirom da kada rentas economy klasu jasno je da se tu ne mogu ocekivati nikakve performance. Rentao sam novu Fabiu i bio sam vrlo zadovoljan prostorom , udobnoscu i vise manje svim ostalim . Vidim na internetu da postoji nekoliko trimova kod Clia , primjetio sam da se ova varijanta sa 5 vrata obiljezave kao Clio Storia i moram priznati da na slikama izgleda dosta manje od Fabie . Ima li neko direktno iskustvo sa ovim Cliom . Takoder me intetresira kakva je razlika izmedu tog Clia Storia i regularnog Clia sa 5 vrata .
Pozz
Better Man wrote:Clio ima odlično iskorišten prostor i dosta je udoban i moja ti je preporukas da ga rentaš.
Udobnost i prakticnost prostora su mi vjerovatno u vrhu liste obzirom da kada rentas economy klasu jasno je da se tu ne mogu ocekivati nikakve performance. Rentao sam novu Fabiu i bio sam vrlo zadovoljan prostorom , udobnoscu i vise manje svim ostalim . Vidim na internetu da postoji nekoliko trimova kod Clia , primjetio sam da se ova varijanta sa 5 vrata obiljezave kao Clio Storia i moram priznati da na slikama izgleda dosta manje od Fabie . Ima li neko direktno iskustvo sa ovim Cliom . Takoder me intetresira kakva je razlika izmedu tog Clia Storia i regularnog Clia sa 5 vrata .
Pozz
Gdje ces biti zadovoljan udobnoscu fabia-e?!?! Pa ona sjedista kao da su daske presvukli. Ja se nisam vozio u neudobnijem autu od fabia-e.
whow wrote:
Pozz
clio storia je stara generacija, odnosno clio II. dobro si prepoznao sa slika, manji je od fabie i od nove generacije clia.
slazem se da stara fabia ima neudobna sjedista.
whow wrote:
Pozz
clio storia je stara generacija, odnosno clio II. dobro si prepoznao sa slika, manji je od fabie i od nove generacije clia.
Meni je Fabia bila puno udobnija od recimo G5 kojega sam se rjesio poslje svega nekih 8000 km bas zbog toga sto je bio suvise tvrd za Kanadskih puteva . Fabia uopste nije neudobna , citavo podvozje je podeseno prilicno mekano da mekse nije moglo biti. Podesavanje suspenzije je citava nauka i tu se misljenja razilaze. Ja sam pricao sa ljudima koji recimo nemogu smislit BMW i ovu marku smatraju extremno neudobnu dok neki opet taj isti BMW kuju u zvjezde. Po mome optimalnu kombinaciju osjecaja u voznji , upravljivosti i udobnosti u svojoj klasi pruza Mazda 3 koja se pri voznji ponasa poput mnogo skupljih vozila . Golf mi je ostao u sjecanju po tome sto je skakao preko svake rupe i pukitine da na nacin da sam mislio da se sva suspenzija skrsila , to su bila prilicno traumaticna iskustva . Mazda ove rupe jednostavno upija , apsorbira tako da problematicnost ceste ne narusava kompaktnost voznje kao sto je to slucaj kod Golfa.
Ja se nadam da je u pitanju novi model Clia jer ova Storia izgleda prilicno jadno ,ne vjerujem da jos uvjek renatju stare modela Clia ali sve je moguce pa je mozda najbolje provjeriti i ako se radi o ovom starom modelu onda uzeti nesto vece. Novi Clio izgleda OK.
whow wrote:
Pozz
Meni je Fabia bila puno udobnija od recimo G5 kojega sam se rjesio poslje svega nekih 8000 km bas zbog toga sto je bio suvise tvrd za Kanadskih puteva . Fabia uopste nije neudobna , citavo podvozje je podeseno prilicno mekano da mekse nije moglo biti. Podesavanje suspenzije je citava nauka i tu se misljenja razilaze. Ja sam pricao sa ljudima koji recimo nemogu smislit BMW i ovu marku smatraju extremno neudobnu dok neki opet taj isti BMW kuju u zvjezde. Po mome optimalnu kombinaciju osjecaja u voznji , upravljivosti i udobnosti u svojoj klasi pruza Mazda 3 koja se pri voznji ponasa poput mnogo skupljih vozila . Golf mi je ostao u sjecanju po tome sto je skakao preko svake rupe i pukitine da na nacin da sam mislio da se sva suspenzija skrsila , to su bila prilicno traumaticna iskustva . Mazda ove rupe jednostavno upija , apsorbira tako da problematicnost ceste ne narusava kompaktnost voznje kao sto je to slucaj kod Golfa.
Ja se nadam da je u pitanju novi model Clia jer ova Storia izgleda prilicno jadno ,ne vjerujem da jos uvjek renatju stare modela Clia ali sve je moguce pa je mozda najbolje provjeriti i ako se radi o ovom starom modelu onda uzeti nesto vece. Novi Clio izgleda OK.
A da iznajmis nesto tipa Hyundai Accenta, ako ga jos imadnu u ponudi kad budes u posjeti...?
U unutrasnjosti nema nista manje prostora od ostalih, ako od vecine nema i vise, a gepek mu je dosta veci od 5-vratnih varijanti... Nije ljepota, ali ide... Ima i dizelsku vatrijantu...
whow wrote:
Pozz
Da, Clio Storia je stara generacija, tj. Clio 2 koji se nastavio proizvoditi nakon pojave Clia 3. Ja sam ti savjetovao Clia 3.
whow wrote:
Pozz
Da, Clio Storia je stara generacija, tj. Clio 2 koji se nastavio proizvoditi nakon pojave Clia 3. Ja sam ti savjetovao Clia 3.
Clio III izgleda extra i mislim da je dizajnom ispred konkurencije. Rekao bih da se tu naziru konture Renault Megana . Francuzi su stvarno cudni kada je u pitanju dizajn ili totalno pogode ili naprave zesce sranje ali treba im priznati da su hrabriji od ostalih proizvodaca bar kada je u pitanju dizajn. Sa druge strane postoji Chevrolet ili VW koji 50 godina prave vozila koja imaju isti dizajn: kutija .
...imam problem sa cliom 1.4 benzin 2001 godiste, gasi se sam od sebe!! najvise u stanju mirovanja, a zna nekad i u pokretu, a pritome pocne trzati!!do goriva nije 100 posto!! da li je neko imao slicnih problema???