Kur´an na bosanskom jeziku

Rasprave o vjerskim temama.
BHF_Manijak

#26 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by BHF_Manijak »

Socijalista wrote: Ovo je istina, ali ne znam arapski. Ko zna jos arapski?
Onaj ko se trudi da ga nauci... :roll: Neovisno od vjere sad, jako bogat i fin jezik, mada potezak ako ces iskreno, no nije to tema vecerasnje emisije...
Libyano

#27 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by Libyano »

BHF_Manijak wrote:
Socijalista wrote: Ovo je istina, ali ne znam arapski. Ko zna jos arapski?
Onaj ko se trudi da ga nauci... :roll: Neovisno od vjere sad, jako bogat i fin jezik, mada potezak ako ces iskreno, no nije to tema vecerasnje emisije...
Istina da je tezak, ali ima i svoju slast kod ucenja, a i u govoru :)
Imam Prijevod na bosanski jezik u wordu, ko je zainteresovan neka javi na PP.
theTruePath

#28 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by theTruePath »

de ba socijalista ne zafrkavaj ,nesto mi se cini da si ovu temu otvorio da provociras a ne sto te iskreno zanima.Ne postoji bosanski Kuran postoji bosanski prevod Kurana
Socijalista

#29 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by Socijalista »

theTruePath wrote:de ba socijalista ne zafrkavaj ,nesto mi se cini da si ovu temu otvorio da provociras a ne sto te iskreno zanima.Ne postoji bosanski Kuran postoji bosanski prevod Kurana
Ali hocu cist bosanski Kur´an :thumbup: :bih:

I da, postoji :!:
theTruePath

#30 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by theTruePath »

ne postoji jarane,nadji mi Kuran bosanski??
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#31 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by plain vanilla »

tbj, moze biti prijevod, nema bosanskog :-)
theTruePath

#32 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by theTruePath »

haj ti to objasni njemu :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#33 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by plain vanilla »

pa ako se pravi blesav treba zakljucati temu i zdravo :oops:
policy

#34 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by policy »

Pa imajuci u vidu nacin na koji si postavio pitanje, i komentarisao isto, a buduci da spomenuo vrlo interesantnu sintagmu "islamski socijalizam", ja licno mislim da je za tebe, ali i za sve one koji vole inace puno komentarisati o islamu, muslimanima, najbolji prevod od Muhammeda Asada, pod nazivom Poruka Kur'ana. Za tebe je dodatni bonus i to sto je ovaj prevod Kur'ana zapravo prevod Asadovog prevoda Kur'ana sa arapskog na engleski. Tako da ces jednim udarcem ubiti tri muhe. Citat ces prevod na bosanski, koji je opet prevod sa engleskog, koji je opet prevod sa arapskog. I mozda tada shvatis znacenje parole: "Not East, not West, Bosnia is the best!" :)
theTruePath

#35 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by theTruePath »

policy wrote:Pa imajuci u vidu nacin na koji si postavio pitanje, i komentarisao isto, a buduci da spomenuo vrlo interesantnu sintagmu "islamski socijalizam", ja licno mislim da je za tebe, ali i za sve one koji vole inace puno komentarisati o islamu, muslimanima, najbolji prevod od Muhammeda Asada, pod nazivom Poruka Kur'ana. Za tebe je dodatni bonus i to sto je ovaj prevod Kur'ana zapravo prevod Asadovog prevoda Kur'ana sa arapskog na engleski. Tako da ces jednim udarcem ubiti tri muhe. Citat ces prevod na bosanski, koji je opet prevod sa engleskog, koji je opet prevod sa arapskog. I mozda tada shvatis znacenje parole: "Not East, not West, Bosnia is the best!" :)

al to opet nije to,covjek hoce bosanski kuran ne engleski,ili arapski vec bosanski :D
Socijalista

#36 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by Socijalista »

Aj majko pa normalno da mislim prevod na bosanskom, Boze svasta ljudi :D Ali bez arapskog, dakle radi se o KNJIZI koja je napisana samo na bosanskome jezikuuuu, huu huuu :thumbup: Da NEMA arapskoga u njemu ni slova (brojevi mogu :D ) zar je to toliko tesko shvatiti? :dance:

:sax:
ladyada

#37 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by ladyada »

da nisi gluho bilo alergichan na arapski jezik ............
BHF_Manijak

#38 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by BHF_Manijak »

Socijalista wrote:Aj majko pa normalno da mislim prevod na bosanskom, Boze svasta ljudi :D Ali bez arapskog, dakle radi se o KNJIZI koja je napisana samo na bosanskome jezikuuuu, huu huuu :thumbup: Da NEMA arapskoga u njemu ni slova (brojevi mogu :D ) zar je to toliko tesko shvatiti? :dance:

Mozemo mi to shvatiti ali ne moze da shvatimo da si toliko alergican spram arapskom tekstu! :oops:
Socijalista

#39 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by Socijalista »

BHF_Manijak wrote:
Socijalista wrote:Aj majko pa normalno da mislim prevod na bosanskom, Boze svasta ljudi :D Ali bez arapskog, dakle radi se o KNJIZI koja je napisana samo na bosanskome jezikuuuu, huu huuu :thumbup: Da NEMA arapskoga u njemu ni slova (brojevi mogu :D ) zar je to toliko tesko shvatiti? :dance:

Mozemo mi to shvatiti ali ne moze da shvatimo da si toliko alergican spram arapskom tekstu! :oops:
oj pito Bozija, rekao sam par puta da imam takav Kur´an (od Korkuta) i da HOCU Jedan samo na bosanski (bio prevod, orginal ili sta ja znam sta) HOCU NA bosanskom jeziku :dance: :thumbup: :bih:

loodilo...
Keksich

#40 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by Keksich »

Pa kontamo mi da hoćeš, nego ne kontamo zašto.
Šta ti arapski smeta, čitaj na bosanskom i zdra'o.
policy

#41 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by policy »

Vidim da si elokventan kad su u pitanju vjerska pitanja. Citam ovo sto si napisao:
Zanima me da li postoji Kur´an samo na bosanskom jeziku sa svim sadrzajima. Inace me ne interesuje arapski jezik nego samo bosanski i hocu Kur´an od A-Z na bosanskom. Ima li neko takvo nesto i gdje bi se to moglo kupiti. Mozda postoji i koja slika tog Kur´ana.
Ma gdje cemo mi obicne forumanje shvatiti tvoj zahtjev!?

Sjetio sam se!!! Ima onaj Kur'an za djecu. Nesto kao kuranske price za djecu. Imaju samo slike. Sve je na bosanskom. Nema uopste ni traga od arapskog. Imas dojam da je Allah dz.s objavio cak na bosanskom i da ga je Muhammed a.s. zborio, ne budi primljeno... I u toj knjizi na prvoj strani poslije korica pise "Sadrzaj", tako da ovaj Kur'an ima i sadrzaj. Ali ima problem. Ovaj Kur'an je od A do Ž. Nije od A do Z.

Nasao sam jedan da se prodaje na www.pik.ba. Pojeftino.
MUNAFIK

#42 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by MUNAFIK »

Keksich wrote:Pa kontamo mi da hoćeš, nego ne kontamo zašto.
Šta ti arapski smeta, čitaj na bosanskom i zdra'o.
pa nemoze svako ni u Kur'an gledat....
theTruePath

#43 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by theTruePath »

Dakle ti ne zelis Kuran s prevodom vec samo Prevod Kurana

trazi,ima sigurno,,ubjedjen sam da ima
Bosanac sa dna kace

#44 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by Bosanac sa dna kace »

Socijalista wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Socijalista wrote: Misao je prevedena, sta mi vrijedi Kur´an ako ne znam sta pise u njemu.
Kada naucis Njemacki tek spoznas punu snagu djela jednog Goethe-a, slicno ti je i sa drugim jezicima. Prevod je tek prevod, moze se subjektivno tumaciti. :wink:
Ovo je istina, ali ne znam arapski. Ko zna jos arapski?
i sta je problem sa Korkutovim prevodom, ono sto je na arapskom to je na desnoj, a ono sto je na bosanskom to je na lijevoj, to je to, ne znas arapski, ne gledas u desnu stranu, i tacka :D
odnosno u sadrzaju i na nekim drugim mjestima transkripcija na araspkog ti je s lijeve strane a prevod na bosanski ti je sa desne
Bosanac sa dna kace

#45 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by Bosanac sa dna kace »

@socijalsita ako mozes malo istrazit termin''israilijat'' ili u mnozini ''israilijati'', ako mozes nac neku ucevnu stariju osobu da ti objasni, bilo bi odlicno, ima tih osoba jos po sarajvu... a u vezi toga procitaj ajete u suri Krava od 67. do 73, a ako ti nije mrsko sve od 1. do 120. ajeta iste sure...
pa da cujemo tvoje misljenje :)
Haettenschweiler

#46 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by Haettenschweiler »

theTruePath wrote:Dakle ti ne zelis Kuran s prevodom vec samo Prevod Kurana

Ima, ali vjerujem da će Socijalista morati pretražiti antikvarijate da ga pronađe.

1993 godine, Muslimanski izdavački centar Zagreb je izdao Korkutov "Prevod Kurana".
Simpatična knjižica neobčnih dimenzija (15x10), tvrdi uvez i tamno zelene korice.
Apsint

#47 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by Apsint »

Odi do FIN-a, tamo imaš biblioteku i ne bi trebalo biti problema da pronađeš ono što ti treba.
Socijalista

#48 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by Socijalista »

Haettenschweiler wrote:
theTruePath wrote:Dakle ti ne zelis Kuran s prevodom vec samo Prevod Kurana

Ima, ali vjerujem da će Socijalista morati pretražiti antikvarijate da ga pronađe.

1993 godine, Muslimanski izdavački centar Zagreb je izdao Korkutov "Prevod Kurana".
Simpatična knjižica neobčnih dimenzija (15x10), tvrdi uvez i tamno zelene korice.
Eh eh to je to, upravo sam takav Kur´an vidio nesto kao sveska ona s koricama DIN A 4 formata i bio je samo na bosanskom (ili ti vam prevoda sa arapskog na bosanski :-) ) Dajte recite mi da li ima slika na netu od tog Kur´ana? :thumbup:
Socijalista

#49 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by Socijalista »

Bosanac sa dna kace wrote:@socijalsita ako mozes malo istrazit termin''israilijat'' ili u mnozini ''israilijati'', ako mozes nac neku ucevnu stariju osobu da ti objasni, bilo bi odlicno, ima tih osoba jos po sarajvu... a u vezi toga procitaj ajete u suri Krava od 67. do 73, a ako ti nije mrsko sve od 1. do 120. ajeta iste sure...
pa da cujemo tvoje misljenje :)
jedne prilike...
Socijalista

#50 Re: Kur´an na bosanskom jeziku

Post by Socijalista »

Jel ovo?

Image
Post Reply