Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Rasprave o vjerskim temama.
sindzerveza

#26 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by sindzerveza »

cHarsHija_aT_nigTH wrote:
sindzerveza wrote:i jos jedan demat Kardavijevih tvrdnji

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upita: ''Gdje je Alija b. Ebi Talib?'', a ljudi rekoše: ''Žali se na bol u očima, o Allahov Poslaniče.'' On reče: ''Dovedite ga'', pa je došao. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, svojom pljuvačkom protrlja njegove oči i prouči dovu, a on odmah ozdravi kao da ga nikada ništa nije ni boljelo...' (Buhari, 4/207)
:D :D :D Poslanik je jedno, a ova ubleha Torabi nesto sasvim drugo. Aj mi reci sta si ti po struci pa uzimiash sebi za pravo da tumachish Kardavija? Haj sto ga tumachish, to imash pravo, ali mislim da je taj chovjek zavrshio na ovim poljima malo vishe shkole i od mene i od tebe.
Pod 2, Keramete niko ovdje ne negira, po mom skromnom mishljenju evlijaluk je vrsta prisne veze izmedju Rabba i roba, hocu rechi neche evlija pichit Ferhadijom i na sva usta zinut ev mene, ja sam od Boga dat, ja mogu to i to. To se ljubomorno chuva i pokazuje samo onim koji su vrijedni toga. Jesil chuo/la da taj dar mozhe i da se izgubi isto kao sto je i doshao?
Na kraju, da se vratim na Torabija, ubijedjen sam da ni jedan jedini evlija, ne bi dizao zhenama majce pa "dirao" ih po grudima,stomaku, itd... to je po svim mezhebima a Boga mi i tarikatima NO WAY Jose :mrgreen: :mrgreen:
Ne zaboravi da kerameti evlija su samo odsjaji i refleksija poslanickih mudziza.I kako god ima sihirbaza i laznih iscjelitelja tako ima i onih ispravnih kojima je Bog zadovoljan.
Kardavija smijem tumacit jer ako on tvrdi da planete ne daju energiju ja tvrdim a tako i neuka da planete i te kako daju energiju i imaju uticaj na samog covjeka.Kako sunceva energija tako i mjeseceva ,pa nam je i receno da bjele dane dane punog mjeseca iz licne zastite postimo.Takodjer i zemlja ima svoju energiju kao npr. sila gravitacije..
idemo dalje
Torabi da ide ferhadijom i govori da je on od Boga dat je potvora tvoje zle duse.To e izjavio u samoodbrani od sejtana u ljudskom obliku koji ga napadaju,sto takodjer nije rijetkost.
Sto se tice dizanja majci i Isa a.s je lijecio cinjenjem mesthva po tijelu oboljelih.A i poslanici imaju svoje nasljednike kako u vjerovanjju tako i prakticiranju njihovog rada i to do sudnjega dana ce bit onih iskrenih.

Kad odes kod doktora prvo sto uradis digne ti majcu.Kad ode zena ginekologu prvo sto uradi skine gace.Moja kucna doktorka je zena i to pokrivena a isto lijeci i muske i zenske.Daleko bilo da pomislim da je njen nijet u lijecenju muskih zenskih zena djece njeno samozadovoljavanje..vec joj je nijet uspostavljanje dijagnoze i prizanje pomoci.
Al problem je sto kroz nese zle duse sve vidimo kao zlo i kao nemoral.To je smao refleks stanje nasih dusa.
staza

#27 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by staza »

sindzerveza wrote:Kad ode zena ginekologu prvo sto uradi skine gace.
:lol:
BHF_Manijak

#28 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by BHF_Manijak »

sindzerveza wrote:

Kad odes kod doktora prvo sto uradis digne ti majcu.Kad ode zena ginekologu prvo sto uradi skine gace.Moja kucna doktorka je zena i to pokrivena a isto lijeci i muske i zenske.Daleko bilo da pomislim da je njen nijet u lijecenju muskih zenskih zena djece njeno samozadovoljavanje..vec joj je nijet uspostavljanje dijagnoze i prizanje pomoci.
Al problem je sto kroz nese zle duse sve vidimo kao zlo i kao nemoral.To je smao refleks stanje nasih dusa.
Sta to, sad je i ginekolog?! :lol: :lol: :lol: Zanimljivo... :mrgreen: Druga je stvar doktor sa strukom, kojem ti je nuzda otici, a druga je stvar otici sarlatanu, koji tvrdi da lijeci i PREKO SLIKE I NA DALJINU a ovdje zene pipa ispod majice, pa ko je ovdje lud?! :shock: :? :roll:

Jos jednom, keramete evlija cuva za sebe i ne dici se time na sav glas, ne ponavlja ko papagaj da je hadzdzija, da je musliman, ne govori da je KLANJAO DOK JE U MAROKU BIO ( :lol: ) itd itd itd...
Sto se energije tice, nisi ocigledno skontala Kardavija, nije poenta da li planete i zvijezde imaju ili nemaju energiju, vec to da li je covjek moze akumulirati u sebi! :oops: Ja jos ne vidjoh covjeka koji rece :"Joj jesam se naklepo sunceve enrgije, da sa`o vidis..." :zzzz:
arte.fakt

#29 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arte.fakt »

evo jedan zanimljiv video na engleskom ... The Deen Show

kriticarka_nikova

#30 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by kriticarka_nikova »

Nas bosanski mentalitet je inace sklon ismijavanju. Kao mi smo eto najbolji, najpošteniji, najreligiozniji, naj…a drugi su fuj. Od ega ne vidimo dalje od nosa, a nemamo ni elementarne kulture kakvu sreces recimo na ulicama Praga, Bratislave…no dobro…
Ovo ovako rekoh jer me ponukalo ovo vase ismjavanje Torabija, ali malo znam o njemu da bih nesto rekla. Zato me zanima samo jedno: da li je imenovani zaista zavlačio ruke pod majicu zenama (ili su to tracevi, ima li i jedna forumasica koja je to doživjela?) i zanima me kako se on predstavlja medijima? Da li je egoistican? Sta je rekao o sebi ili se stalno šali kad daje intervjue? Ima li i jedan njegov intervju u pisanom formatu, samo da nije video jer sam na mobilnom internetu…ali da je vjerodostojan..ma da skratim: ima li iko ko ga je licno upoznao?
arte.fakt

#31 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arte.fakt »

kriticarka_nikova wrote:Nas bosanski mentalitet je inace sklon ismijavanju. Kao mi smo eto najbolji, najpošteniji, najreligiozniji, naj…a drugi su fuj. Od ega ne vidimo dalje od nosa, a nemamo ni elementarne kulture kakvu sreces recimo na ulicama Praga, Bratislave…no dobro…
Ovo ovako rekoh jer me ponukalo ovo vase ismjavanje Torabija, ali malo znam o njemu da bih nesto rekla. Zato me zanima samo jedno: da li je imenovani zaista zavlačio ruke pod majicu zenama (ili su to tracevi, ima li i jedna forumasica koja je to doživjela?) i zanima me kako se on predstavlja medijima? Da li je egoistican? Sta je rekao o sebi ili se stalno šali kad daje intervjue? Ima li i jedan njegov intervju u pisanom formatu, samo da nije video jer sam na mobilnom internetu…ali da je vjerodostojan..ma da skratim: ima li iko ko ga je licno upoznao?
evo ti svi odgovori na jednom mjestu
http://vimeo.com/16798996
cHarsHija_aT_nigTH

#32 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by cHarsHija_aT_nigTH »

BHF_Manijak wrote: Sta to, sad je i ginekolog?! :lol: :lol: :lol: Zanimljivo... :mrgreen: Druga je stvar doktor sa strukom, kojem ti je nuzda otici, a druga je stvar otici sarlatanu, koji tvrdi da lijeci i PREKO SLIKE I NA DALJINU a ovdje zene pipa ispod majice, pa ko je ovdje lud?! :shock: :? :roll:

Jos jednom, keramete evlija cuva za sebe i ne dici se time na sav glas, ne ponavlja ko papagaj da je hadzdzija, da je musliman, ne govori da je KLANJAO DOK JE U MAROKU BIO ( :lol: ) itd itd itd...
Sto se energije tice, nisi ocigledno skontala Kardavija, nije poenta da li planete i zvijezde imaju ili nemaju energiju, vec to da li je covjek moze akumulirati u sebi! :oops: Ja jos ne vidjoh covjeka koji rece :"Joj jesam se naklepo sunceve enrgije, da sa`o vidis..." :zzzz:
E hvala :-D upravo tako :mrgreen: :mrgreen:
kriticarka_nikova

#33 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

arte.fakt wrote:
kriticarka_nikova wrote:Nas bosanski mentalitet je inace sklon ismijavanju. Kao mi smo eto najbolji, najpošteniji, najreligiozniji, naj…a drugi su fuj. Od ega ne vidimo dalje od nosa, a nemamo ni elementarne kulture kakvu sreces recimo na ulicama Praga, Bratislave…no dobro…
Ja jedno on drugo.
cHarsHija_aT_nigTH

#34 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by cHarsHija_aT_nigTH »

kriticarka_nikova wrote: Zato me zanima samo jedno: da li je imenovani zaista zavlačio ruke pod majicu zenama (ili su to tracevi, ima li i jedna forumasica koja je to doživjela?
jedino ak je montazha nekakva, al bilo ti je na onoj drugoj temi, il na Havazu negdje klip kad doticni g-din lafo istjeruje dzina iz nekog lika....sledeche scena laganini ruke pod maju nekoj zheni i nesh pipa... ak ti nije mrsko potrazhish fala bogu postoji youtube...a ak ti je mrsko nadjem ti ja
necko_sa

#35 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by necko_sa »

kriticarka_nikova

#36 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

cHarsHija_aT_nigTH wrote:
kriticarka_nikova wrote: Zato me zanima samo jedno: da li je imenovani zaista zavlačio ruke pod majicu zenama (ili su to tracevi, ima li i jedna forumasica koja je to doživjela?
jedino ak je montazha nekakva, al bilo ti je na onoj drugoj temi, il na Havazu negdje klip kad doticni g-din lafo istjeruje dzina iz nekog lika....sledeche scena laganini ruke pod maju nekoj zheni i nesh pipa... ak ti nije mrsko potrazhish fala bogu postoji youtube...a ak ti je mrsko nadjem ti ja
Nije mi mrsko naci youtube al de ziv bio procitaj ovaj gore moj post.
A ako ti nije mrsko deder ti meni sliku postavi na kojoj zavlaci ruke zeni pod majicu i nesto pipa.

Lika uopste neismijavam, ali stvarno ne znam nista o njemu, nit sam gledala ikakvu emisiju, osim sto sam cula iz prica ovakvih slicnih…nekome pomogao, neko ga ismijava.

Oni koji ga ismijavaju smatraju da se sva ta “njegova liječenja” (kako oni tvrde pod navodnicima) zasnivaju na placebo efektu, a i ako se zasnivaju na tome, pomaze.

Oni kojima je pomogao tvrde da je on poseban čovjek koji ima dar od Allaha dz.š. da lijeci ljude. Nisu ni oni upravu. Ne znam koliko ste upoznati sa kvantnom fizikom i sa energijama? Ja jesam, jer sam inicirana u reiki i odlicno znam kako to sve funkcionise i sasvim mi je jasno da SVI koji citaju ovo i ne citaju mogu biti Torabi. Naucnici kvantne fizike otkrili su da se sve sastoji od vibrirajućih struna energije na koje ljudska i svijest i volja može uticati. Nama je Bog dao darove kojih nismo ni svjesni i SVAKO ama bas svako od nas može da lijeci ljude, da pomaze drugima, …jer svako i sve ima energiju.

Malo pretražite po internetu, jer meni je mrsko sad da vam pisem o tome.

Predlazem da se ne ograničavate time: ja u to ne vjerujem i tacka. Probaj, pa onda nesto reci.

Za Torabija ne mogu reci nista, jer kao sto rekoh u uvodu posta ne znam nista o njemu, bas nista, cak ne znam ni kako izgleda. Evo malo cu zraknuti na netu da ga vidim. Ako pomaze ljudima, postite čovjeka na miru nek radi svoj poso, sta vam smeta Torabi…jebote, toliko gladnih u Africi pa vam to ne smeta, a fatate se Torabija.
arte.fakt

#37 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arte.fakt »

kriticarka_nikova wrote:
arte.fakt wrote:
Ja jedno on drugo.
pa na ovom video imas sve od zavlacenja ruku do istupa u medijima ...
kriticarka_nikova

#38 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Imam mobilni Internet i ne mogu da odgledam video. Slaba konekcija.

Da li Torabi masira svoje pacijente kad im daje energiju ili …kako to vec izvodi bas me zanima…
arte.fakt

#39 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arte.fakt »

kriticarka_nikova wrote:Imam mobilni Internet i ne mogu da odgledam video. Slaba konekcija.

Da li Torabi masira svoje pacijente kad im daje energiju ili …kako to vec izvodi bas me zanima…
kako to god radi nije u skladu sa islamom . :D
kriticarka_nikova

#40 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

arte.fakt wrote:
kriticarka_nikova wrote:Imam mobilni Internet i ne mogu da odgledam video. Slaba konekcija.

U skladu sa Islamom nije ni laž,trač (ovo sto mi upravo radimo), krađa, korupcija, alkohol, blud, droga...pokrivanje zena radi interesa a ne radi Allaha dz.s. i slicno...u skladu sa Islamom nije puno toga, ali ovisi kako ko gleda...Nekome je dovoljno to "u skladu sa Islamom" kad vidi pokrivenu zenu, taj odma konta da je ista melek, fina i finog ponasanja...

Ne znam koga da pitam u Bosni i ko bi bio dovoljno kompetentan da mi odgovori sta je to u "skladu sa Islamom".

Hele neise, da me neko pogresno ne shvati. Ne branim Torabija, ali me zanima kakve veze ima sad Islam sa njegovim lijecenjem? Jel' se to Torabi izjasnio da je hodza? Ili su se pojedine hodze prepale da ce im oduzet "poso" (to be jarabi).
arte.fakt

#41 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arte.fakt »

kriticarka_nikova wrote:
arte.fakt wrote:

U skladu sa Islamom nije ni laž,trač (ovo sto mi upravo radimo), krađa, korupcija, alkohol, blud, droga...pokrivanje zena radi interesa a ne radi Allaha dz.s. i slicno...u skladu sa Islamom nije puno toga, ali ovisi kako ko gleda...Nekome je dovoljno to "u skladu sa Islamom" kad vidi pokrivenu zenu, taj odma konta da je ista melek, fina i finog ponasanja...

Ne znam koga da pitam u Bosni i ko bi bio dovoljno kompetentan da mi odgovori sta je to u "skladu sa Islamom".

Hele neise, da me neko pogresno ne shvati. Ne branim Torabija, ali me zanima kakve veze ima sad Islam sa njegovim lijecenjem? Jel' se to Torabi izjasnio da je hodza? Ili su se pojedine hodze prepale da ce im oduzet "poso" (to be jarabi).
lupas napamet ... ne moras sa nama dijeliti ono sto ti radis a nije u skladu sa islamom ... tema je sasvim jasna i predhodni postovi daju jasne dokaze i informacije ...
roki

#42 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by roki »

kriticarka_nikova wrote:
arte.fakt wrote:

Ti kao da si sa marsa pala.Nemoj šta zamjeriti ali na svako pitanje koje si postavila je odgovoreno i imaju jasni video dokazi i to nemoraš ići dalje od ovog foruma
kriticarka_nikova

#43 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Arte fakt po čemu zaključujes da se ja ne vladam u skladu sa Islamom? Izvuci to iz mojih recenica koje sam do sad rekla? Daj citiraj me…hajde…

Naravno da je tema jasna, zasto mi ne bi bila jasna i ja sam jasna.

A sta po tebi daje jasne dokaze i informacije? Ili bolje reci ko? Ljudi?

Koliko si ti uopste znas o energijama?

Zasto si se uvrijedio na moje postove? Nisam imala namjeru da te vrijedjam, stoga ne znam sto si rekao da “lupam na pamet”…za sebe smatram da znam sta pricam.

Ja sam Islamske vjeroispovijesti. Vjerujem u uzvišenog Allaha dz.s. i Njegove poslanike. Vjerujem da je sve od Allaha, vjerujem da je Allah dao bolest ljudima, ali i lijek…mozda si zaboravio sta se pripovijeda, svaka bolest, BAS SVAKA, ima SVOJ LIJEK! Samo ga treba pronaci.

Inicirana sam u 3 stupanj reikija. Za sad pomazem samo sebi i lijecim sebe kad za to imam potrebe. I zamisli…pali!
arte.fakt

#44 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arte.fakt »

kriticarka_nikova wrote:Arte fakt po čemu zaključujes da se ja ne vladam u skladu sa Islamom? Izvuci to iz mojih recenica koje sam do sad rekla? Daj citiraj me…hajde…

Zasto si se uvrijedio na moje postove? Nisam imala namjeru da te vrijedjam, stoga ne znam sto si rekao da “lupam na pamet”…za sebe smatram da znam sta pricam.

Ja sam Islamske vjeroispovijesti. Vjerujem u uzvišenog Allaha dz.s. i Njegove poslanike. Vjerujem da je sve od Allaha, vjerujem da je Allah dao bolest ljudima, ali i lijek…mozda si zaboravio sta se pripovijeda, svaka bolest, BAS SVAKA, ima SVOJ LIJEK! Samo ga treba pronaci.

Inicirana sam u 3 stupanj reikija. Za sad pomazem samo sebi i lijecim sebe kad za to imam potrebe. I zamisli…pali!
a mozes misliti da je rekij u islamu zabranjen ... pa za mene dosta kad izadje jedan kardawi i kaze svoje misljenje , on je za mene dovoljan autoritet . A hvala Bogu koji mi je podario dovoljno razuma i znanja da mogu sam da prosudim sta je ok a sta nije ...i mozes misliti mi muslimani kad se razbolimo idemo kod dokrotra cudno zar ne ...
kriticarka_nikova

#45 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

arte.fakt wrote:
kriticarka_nikova wrote:Arte fakt po čemu zaključujes da se ja ne vladam u skladu sa Islamom? Izvuci to iz mojih recenica koje sam do sad rekla? Daj citiraj me…hajde…

a mozes misliti da je rekij u islamu zabranjen ... pa za mene dosta kad izadje jedan kardawi i kaze svoje misljenje , on je za mene dovoljan autoritet . A hvala Bogu koji mi je podario dovoljno razuma i znanja da mogu sam da prosudim sta je ok a sta nije ...i mozes misliti mi muslimani kad se razbolimo idemo kod dokrotra cudno zar ne ...
Arte fakt. Smatram se osobom širokih pogleda i nisam iz mase zatucanih koji misle ako znaju jedan hadis da ce zbog toga uci u dzenet. Ljudi mi ne predstavljaju autoritete glede religije, niti me njihovi vazovi oblikuju…najviše sam naučila sama…vodeći se časnom knjigom Kur’an u kojoj i pise “IKRE”…meni je Kur’an autoritet i Allah dz.s.
Ako si Musliman onda se sjeti sta je rekao Muhammed a.s. “Sve što se TEBE lično ne tiče, ne pričaj o tome”…

Ne ulazim u dublje rasprave o Islamu jer bez obzira koliko znam moje znanje je plitko spram NJEGOVOG. Svevišnji najbolje zna.

Sa tobom necu da ulazim dalje u rasprave, jer mi nisi interesantan.
arte.fakt

#46 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arte.fakt »

kriticarka_nikova wrote:
arte.fakt wrote:

Arte fakt. Smatram se osobom širokih pogleda i nisam iz mase zatucanih koji misle ako znaju jedan hadis da ce zbog toga uci u dzenet. Ljudi mi ne predstavljaju autoritete glede religije, niti me njihovi vazovi oblikuju…najviše sam naučila sama…vodeći se časnom knjigom Kur’an u kojoj i pise “IKRE”…meni je Kur’an autoritet i Allah dz.s.
Ako si Musliman onda se sjeti sta je rekao Muhammed a.s. “Sve što se TEBE lično ne tiče, ne pričaj o tome”…

Ne ulazim u dublje rasprave o Islamu jer bez obzira koliko znam moje znanje je plitko spram NJEGOVOG. Svevišnji najbolje zna.

Sa tobom necu da ulazim dalje u rasprave, jer mi nisi interesantan.
citas li ti sta pises ... ili onako pises et samo reda radi ... to isto da ja kazem priznajem medicinu ali sta mi ima jedan doktor soliti pamet imam ja internet i enciklopediju ima da se operisem sam ... haman da si predozirala sa tom energijom :D
Bosnian_Passenger

#47 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by Bosnian_Passenger »

Meki mjesto Halida

Bez njega nema priče.

Skont'o sam da se skupi sva ova naša fina intelektualna raja psihologa, doktora, sociologija, pedagoga i ostalih hommo logosa ne bi bili u stanju objasniti fenomenologiju uvaženog nam gosta iz Maroka koji je došao da pomogne ovoj napaćenoj zemlji i njenim bolesnim stanovnicima i za to dobio čak i priznanje od premijera, koji mu je sa zadovoljstvom pružio ruku i uslikao se pred mnogobrojnim novinarima. Na taj način je Meki dobio blagoslov instanci vlasti koja je na taj način materijalizirala učinak njegove nevidljive energije. Hommo logosi su pokušali da objasne kolektivnu hipnozu sa placebo efektom, ali bez uspjeha. Čak su i gledatelji protestovali, jer eto ti intelektualci podcjenjuju njih kako kažu "obične smrtnike" sa tom klasifikacijom, jer oni znaju šta to znači, pa nije narod glup, veli gledaoc. Narod zna i treba da zna, a da zna ne bi se nazivao običnim smrtnikom nego bi upisao više/visoke škole i po završetku fino svima njima spominjao javno familiju počevši od uvaženog premijera vlade, pa sve do bioenergetičara. Tako to radi stručnjak za kompujtere i elektrotehniku. Neka fino pojedu sve kolače koje su napravili. Jedini kolač koji je valjao u svijetu iluzije je znala napraviti Oracle, oliti naše matere, što se majstorski sa kuhinjskim krpama vrte oko rerne i po mirisu, boji i temperaturi odokativno-naučno savršeno pogode trenutak i iste te kolače izvade iz rerne. Za sve ostalo vam treba masterkard. Kad smo već kod masterkarda, koliko ono pokrića u novcu banke u BiH trebaju držati u banci ? Odgovor je : 10 %. To znači banka radi sa 90 % fiktivnog novca koji sa kamatom na kamatu ima mogućnost multiplikacije. Dakle kada vam banka, nakon što ste dušu ostavili ispred otirača, odobri kredit dobivate 90 % have + kamatu na kamatu u iznosu od cirka 12 %, što na kraju daje reultat od 102 % čiste have. Nema šta, bankari igraju na sigurno. Ali nećemo sada o tome. Tema je uvaženi Mekki. Ja predlažem da ostane do Nove Godine i da zajedno sa ubicom Djeda Mrazova ispred katedrale o trošku države, građanima ove zemlje besplatno dijeli rukovanja i dodirivanja u stilu novogodišnjeg bradonje. Na taj način bi država uštedjela na vatrometu i muzici kratkoročno, a u zdravstvu dugoročno. Predlažem za sponzora proizvođače izotoničnih napitaka, da bismo skrenuli sa priče o poznatom imenu zaslužnom za običnu i vatrenu vodu. Proizvođači izotonika sigurno bilježe drastičan pad prodaje, otkad se pojavila ova naučno dokazana visoko energetizirana voda. Na taj način bi svi bili sretni. Djeda mraz bi ponovno donio osmijehe na lica naše djece, koja bi imala blagoslov gosta iz Maroka i na taj način bi bila sačuvana od bolesti u budućnosti, a mi bi kao zemlja imali Vunderkidse koja bi ovu zemlju izvukla iz, pa reći ćemo blata u kojem se nalazimo duboko zaglibljeni. Nešto kao scena kada golf upadne u Barandsko blato iz Vratiće se rode. Gledao sam intervju sa Mekijem i on je jednog od poznatijih svjetskih islamskih schoolara dr.-a Jusufa el-Kardavija i fetva-emina Dr.-a Ljevaković Enesa, žustro mašući prstom u stilu Džon Vejna nazvao ni više ni manje nego šejtanima. U studiju se osjetila muha kako siječe vazduh oko glave kamermana, toliko je atmosfera bila napeta. Dakle, svaka kritika tako uvaženog gosta je od strane šejtana, tako da je pisac ovog teksta ni manje ni više nego šejtan, jer eto nisam otišao u Zetru, pa fino popričao kao čovjek sa gospodinom Mekijem. Došao bi ja gospodine Meki , ali mi mrsko čekati u redu. Bojim se da me masa ne zgazi k'o mrava, jer mi iz zemlje Liliputanaca nismo svi rođeni u LAKTAŠIMA. Prije nekoliko dana sam čitavih šest sati proveo u redu čekajući da proradi ošamućeni sistem koji je Evropa zahtijevala od nas. Čekao sam šest sati da proradi tehnologija, koja nam uslovno omogućuje da se automatizacijom skrati vrijeme čekanja. Trebao sam i potpisati izjavu u kojoj se odričem privatnih podataka i da pristajem da mi ugrade čip u pasoš koji će elektronski iz džepa mog kaputa moći očitati svaki polupismeni nižeobrazovani haker. Veliki brat po principu automatizma dobija te podatke, ali to je već druga tema. Opet sam skrenuo.

Otvoreno pismo Gospodinu Mekiju

Javljam Vam se na ovaj način, jer sam uvidio da je to sada moderno. Ja sam gore iznio o Vama nekoliko činjenica i ne bi volio da se s vama obračunam na Sudnjem danu. Nije da Vas se bojim, nego mi se ne udara sa nindža kornjačama, ipak su to moji stari crtani jarani. Zamolio bi Vas, da kada Vam dođu stanovnici Liliputanije, da ih malo jače udarite u glavu i da im telekinetski iz glave izbijete tvrdoglavost, kukavičluk, nacionalizam i ostale loše stvari, da sada ne nabrajam, jer vi to već znate. Upustvo za pravljenje Hepeka smo izgubili, a Waltera su izmjestili, jer se na toj relaciji već deset godina pravi autoput VC. Liliputanci nisu uložili žalbu u sazviježdu Alfa Kentauri, tako da je to pravno svršeno pitanje. Dobro ih udarite, jer su bosanske glave tvrde i naši predaci su navikli da ih neko udara u glavu, pa su glave dobro okoštale. Dobro ih odalamite. Forhend, pa malo bekend, pa aperkat. Ja bi s vama rado sjeo, popio kaficu, razbacio jednu partiju karata, ne u novac, nego čisto da vidim da li možete pretpostaviti da li blefiram. Ja vjerujem da vi vjerujete u sebe i u svoj dar. Nadam se da vas slava neće udariti u glavu i da nećete doživjeti sudbinu Raskupućina, jer sam uvidio nekih sličnosti. Evo npr. izvod iz Raspućin - Život i smrt od Edvarda Radžinskog:

Drugi dio - "Naš prijatelj"

Glava IV

U društvu "Careva"

Opčinavanje

U "Onom predmetu" episkop Teofan je izjavio: "Lično sam imao priliku da čujem od Raspućina da je na bivšu caricu ostavio utisak prilikom njihovog prvog susreta. Car je potpao pod njegov uticaj tek nakon toga što ga je Raspućin nečim iznenadio."
Raspućinu - tom dobrom poznavaocu ljudskih duša - nije bilo nimalo teško da shvati koliko je potreban carici, tako izmučenoj svim nesrećama koje su se sručile na njih i kako na nju djeluju njegove riječi o običnom narodu, koji će braniti svoga cara. Ovo je očigledno, bilo ono najbitnije u njihovom prvom razgovoru. O tome je on kasnije pričao Iliodoru, koji je (mada veoma primitivno) naveo Raspućinove riječi u svojoj knjizi: " Kada je revolucija dobro zahuktala oni se uplašiše k'o zečevi... i trk pakuj stvari... A ja sam ih dugo nagovarao da zaborave na strahove i da caruju."

Samo je "naš prijatelj" umio da potisne njenu nervozu svojim govorima o praštanju i ljubavi, o budućoj Božjoj nagradi za sve patnje. Svojim čarobnim rukama on ju je oslobađao neprestanih migrena koje su je izluđivale. On je bio tako potreban izmučenoj Aliks - ništa manje nego njenom sinu.

Gospodine Meki šteta što u Bosni nema živih carica, al' ima Selma Bajrami. A znate li vi kako tijelo Selma ima ?

Ja ne znam nažalost.
Ipak sam obični smrtnik, al' za vas još ima nade.
idealnaM

#48 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by idealnaM »

:lol: :thumbup:
njonjica

#49 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by njonjica »

arte.fakt wrote: citas li ti sta pises ... ili onako pises et samo reda radi ... to isto da ja kazem priznajem medicinu ali sta mi ima jedan doktor soliti pamet imam ja internet i enciklopediju ima da se operisem sam ... haman da si predozirala sa tom energijom :D
haman si ti ovdje pregrub prema forumasici koja ti nista ruzno nije rekla.
da se nisi ti predozirao?

o Torabiju takodjer imam vrlo oskudne informacije, vidjela sam na tvsa da zavlaci zenama ruke ispod majice ali to traje vrlo kratko....neke moje kolegice su bile, jedna kaze da je osjetila vrlo snaznu energiju druga kaze nije osjetila nista.

ja nisam bila i necu dati komentar jer ko sam ja da sudim...
Last edited by njonjica on 21/11/2010 20:50, edited 2 times in total.
arte.fakt

#50 Re: Vjerski stav(ovi) o Mekkiju Torabiju

Post by arte.fakt »

njonjica wrote:
arte.fakt wrote: citas li ti sta pises ... ili onako pises et samo reda radi ... to isto da ja kazem priznajem medicinu ali sta mi ima jedan doktor soliti pamet imam ja internet i enciklopediju ima da se operisem sam ... haman da si predozirala sa tom energijom :D
haman si ti ovdje pregrub prema forumasici koja ti nista ruzno nije rekla.
da se nisi ti predozirao?
de malo bolje procitaj kompletnu temu od pocetka sa svim izlozenim , pa ce ti biti jasno , njen nastup i moj nastup ...
Post Reply