Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#26 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Ja sam za to da se ujedine pro-bosanski patrioti svih bh. naroda na radost i sreću svih Bosanaca i Hercegovaca!

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#27 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Razjedinjuju se Bosnjaci koji su bili ujedinjeni u SDA.
A izjavu da se Svi ujedinjuju, samo se Bosnjaci razjedinjuju moze izreci samo neko ko Bosnjake poistovjecuje sa SDA.
Kod nas kao vlada demokratija, svako moze glasati za koga hoce, i ne znam odakle nekome pravo da odredjuje koja je stranka dobra za Bosnjake, a koja ih razjedinjuje.
Ja bih radije preimenovala ovu temu u Bosnjaci dosli pameti, aferim
A izjavu da se Svi ujedinjuju, samo se Bosnjaci razjedinjuju moze izreci samo neko ko Bosnjake poistovjecuje sa SDA.
Kod nas kao vlada demokratija, svako moze glasati za koga hoce, i ne znam odakle nekome pravo da odredjuje koja je stranka dobra za Bosnjake, a koja ih razjedinjuje.
Ja bih radije preimenovala ovu temu u Bosnjaci dosli pameti, aferim
-
sorei
#28 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
PipiDugaDevetka wrote:Ja sam za to da se ujedine pro-bosanski patrioti svih bh. naroda na radost i sreću svih Bosanaca i Hercegovaca!
![]()
![]()
![]()
evo i neko pametan
- Komrad
#29 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
eurokrem wrote:Zahvaljujuci pljuvackoj taktici Radoncica oni su i dosli tu gdje jesu. Njemu treba da su zahvalni jer je unistio Silajdzica, koji bi ih opet pomeo da nije njega bilo.A pljuje i Bakir Hadziomerovicu po svemu (osim po SDP-u) pa se ocekuje saradnja sa SNSD-om i Dodikom, sa kojim je na ratnoj nozi.Komrad wrote:ne moraju se parlamentarna vecina ne moze formirati bez jedne od te dvije stranke ili obe zajedno ...eurokrem wrote:
SDS i SNSD ne moraju biti u koaliciji na drzavnom nivou, a jesu.
ali eto ne moraju ni SDP ni SDA pa jesu ... al uglavnom zahvaljujuci pljuvackoj taktici Fahrudina Radoncica
Ne znam sto se to uvijek veze SDP i SDA? Jesmo li osudjeni na SDA zauvijek?
Bakir Hadziomerovic nema politicku stranku, nije bio kandidat na izborima i ne namece se da bude vodja bosnjaka
- Komrad
#30 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
jest imao 1990 zato smo i naje*alijarancuga wrote:bosnjacki narod u svojoj historiji nije nikada imao gore predstavnike...
a o ponasanju i moralu vecine da i ne govorim...kad se saberu ova dva belaja, buducnost ne izgleda bas lijepo...
al ruku na srce, 90% sami smo krivi...
-
jarancuga
#31 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
mislis da bi se agresija i genocid mogli izbjeci da je neko drugi bio na tronu?Komrad wrote:jest imao 1990 zato smo i naje*alijarancuga wrote:bosnjacki narod u svojoj historiji nije nikada imao gore predstavnike...
a o ponasanju i moralu vecine da i ne govorim...kad se saberu ova dva belaja, buducnost ne izgleda bas lijepo...
- Adriatic
#32 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Itekako.jarancuga wrote:mislis da bi se agresija i genocid mogli izbjeci da je neko drugi bio na tronu?Komrad wrote:jest imao 1990 zato smo i naje*alijarancuga wrote:bosnjacki narod u svojoj historiji nije nikada imao gore predstavnike...
-
jarancuga
#33 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
adriatic...
ko i kako?
ko i kako?
-
zemo_online
#34 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
osa wrote:okani se velikih slova, tko je nekad mislio da će hdz u hrvatskoj biti u koalicji sa sdss, ili u mojoj županiji da će sdp koalirati sa hsp, političari se bave politikom zbog vlasti, tj. zbog novca i ostalih materijalnih privilegija, nema kod nas državnika, samo sića....eurokrem wrote:Da, ali taj SDP u Hrvatskoj SIGURNO u vlast nece uvesti HDZ, u tom je bit.osa wrote: apsolutno da je tako, i sdp će to morati opet raditi, ako dođe na vlast, a nadam se i mislim da hoće, dakle vrlo je teško kod nas reći decidirano da je neka stranka lijeva ili desna, kod nas to ljudi cijene na način, bar većina da je desnica kao nešto negativno, a ljevica apriori pozitivno, kad bi u svjetskim okvirima to stavili na vagu, meni se čini da su ljudi bolje živjeli i ekonomija bolje napredovala za desnih vlada, iako naravno ima i suprotnih primjera, ali u krizama definitvno su za neku zemlju bolji oni političari koji imaju hrbrosti vući teške i bolne poteze, a to ljevica uglavnom ne radi....
Sa koalicijom sa sdss-om su kako bi evropi pokazali koliko brinu o manjinama,pa su ignorirali i to sto im je stanimirovic zapaprio sa vukovarom.samo da se pokazu u lijepom svijetlu pred eu.
-vas je hdz bukvalno unistio korupcijskim aferama tako da je svejedno ko ce sutra doci na vlast.
bice vam isto.
- Komrad
#35 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
u osudnom momentu najbitnijem za bosnjake ... oni su se podijelili na tri strane ... Alija, Adilbeg, Fikretjarancuga wrote:mislis da bi se agresija i genocid mogli izbjeci da je neko drugi bio na tronu?Komrad wrote:jest imao 1990 zato smo i naje*alijarancuga wrote:bosnjacki narod u svojoj historiji nije nikada imao gore predstavnike...
a da se moglo izbjeci ... moglo je
-
jarancuga
#36 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
komrad...
kako je se moglo izbjeci?
- Komrad
#37 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
prihvatanjem sporazuma zulfikarpasic-milosevic ili boljom organizacijom odbranejarancuga wrote:komrad...
- Adriatic
#38 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Jednom sam to već napisao na jednoj drugoj temi ali evo ukratko:jarancuga wrote:adriatic...
ko i kako?
Trebalo je spustiti loptu na zemlju, ne tražiti odmah nezavisnost, jer nismo bili u poziciji u kojoj su bile Slovenija i Hrvatska.....
Naravno, to je sve podrazumijevalo da na vlasti nemamo jednog rigidnog klero fanatika koji je bio opsjednut idejom stvaranja džamahirije na tlu Bosne.
S takvim igračem zaista nismo mogli ništa više postići.
Sa jednom drugom opcijom, koja ne dijeli ljude po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, šanse da se izbjegne tragedija bile bi daleko veće.
Jednostavno, ako glasaš za kleronacionalnu stranku, glasao si za podjelu Bosne i to je to.
Naravno, podrazumijeva se da ta podjela može ići samo ratom.
-
jarancuga
#39 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Komrad wrote:prihvatanjem sporazuma zulfikarpasic-milosevic ili boljom organizacijom odbranejarancuga wrote:komrad...
ok...
ako se ne varam rahmetli adilbeg je zelio konfederaciju 6 republika, ali ako jedna republika izadje iz konfederacije, stvara se nova situacija...mislis da bi velikosrpski element prihvatio tu konfederaciju..ja cisto sumnjam...
o boljem organizovanju odbrane, molim objasnjenje..
-
jarancuga
#40 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
ma daj...Adriatic wrote:Jednom sam to već napisao na jednoj drugoj temi ali evo ukratko:jarancuga wrote:adriatic...
ko i kako?
Trebalo je spustiti loptu na zemlju, ne tražiti odmah nezavisnost, jer nismo bili u poziciji u kojoj su bile Slovenija i Hrvatska.....
Naravno, to je sve podrazumijevalo da na vlasti nemamo jednog rigidnog klero fanatika koji je bio opsjednut idejom stvaranja džamahirije na tlu Bosne.
Sa jednom drugom opcijom, koja ne dijeli ljude po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, šanse da se izbjegne tragedija bile bi daleko veće.
Jednostavno, ako glasaš za kleronacionalnu stranku, glasao si za podjelu Bosne i to je to.
zanimljivo da cetnici nisu pravili razliku izmedju glasaca za "kleronacionalnu" stranku i ostalih...
o stvaranju dzamahirije je suvisno diskutovati...
-
zemo_online
#41 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
sta bi bilo da se nisu podjelili. isto.
- Adriatic
#42 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Ti govoriš o post festumu.jarancuga wrote:ma daj...Adriatic wrote:Jednom sam to već napisao na jednoj drugoj temi ali evo ukratko:jarancuga wrote:adriatic...
ko i kako?
zanimljivo da cetnici nisu pravili razliku izmedju glasaca za "kleronacionalnu" stranku i ostalih...
o stvaranju dzamahirije je suvisno diskutovati...
Jednostavno, četnicima nije trebalo nabacivati loptu na volej.
A sa izborom Alije, to se desilo.
Zna se ko je njega i ekipu oko njega pustio iz zatvora i zašto.
A džamahiriju imamo danas na djelu, i o tome je suvišno govoriti.
- Komrad
#43 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
eurokrem wrote:Nije mogla biti bolja od brana kad nas je Alija do zadnjeg dfana ubjedjivao da "rata biti nece". I ovo sto smo se odbranili je cudo, a mene zanima sta ce biti dalje, sta je bilo znam.
Bojim se da ono sto neki nisu ostvarili puskama, bombama, korpusima vojnika i stranih placenika, logorima, silovanjima, ubijanjem, a tu smatram i Tudjmanovu i Milosevicevu i Karadzicevu i Fikreta Abdica vojsku, sada imaju sansu da svije ciljeve (kojih se nikada nisu odreli) ostvare u miru, olovkom i udruzivanjem protiv Bosnjaka u Parlamentima. Zbog Bosnjaka koji su odjednom skontali da su veliki Komunisti. U ideju socijaldemokratije i drzave u reziji SDP-a bi vjerovao da nema SDA. Ta kombinacija je pogubna definitivno.
Pogotovo jer smo imali na djelu Tihicevu cetvorogodisnju opstrukciju cijele drzave, samo zarad svog politickog profitiranja na ovim izborima. Promjena nije u tome da SDA i dalje krcmi i cereci sta god stigne, a glumi nekog tamo drzavotvorca. Nije drzvotvoran kome su Bosic i Spiric preci od Zlatnih Ljiljana.
Apsolutno se slazem s tobom... najveci problem odbrane BiH je Njegova nepripremljenost ...
cas ce biti rata, cas nece, cas je za multietnicku, cas za muslimansku ... pa ovako ili onako ... sigurno je da mu nije bilo lako jer su to teski momenti ... ali ako su ljudi krenuli da ginu zbog neceg onda nema odustajanja a sve do tada se moze ici i niz dlaku i uz dlaku
-
jarancuga
#44 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
jedna mala opaske...Komrad wrote:eurokrem wrote:Nije mogla biti bolja od brana kad nas je Alija do zadnjeg dfana ubjedjivao da "rata biti nece". I ovo sto smo se odbranili je cudo, a mene zanima sta ce biti dalje, sta je bilo znam.
Bojim se da ono sto neki nisu ostvarili puskama, bombama, korpusima vojnika i stranih placenika, logorima, silovanjima, ubijanjem, a tu smatram i Tudjmanovu i Milosevicevu i Karadzicevu i Fikreta Abdica vojsku, sada imaju sansu da svije ciljeve (kojih se nikada nisu odreli) ostvare u miru, olovkom i udruzivanjem protiv Bosnjaka u Parlamentima. Zbog Bosnjaka koji su odjednom skontali da su veliki Komunisti. U ideju socijaldemokratije i drzave u reziji SDP-a bi vjerovao da nema SDA. Ta kombinacija je pogubna definitivno.
Pogotovo jer smo imali na djelu Tihicevu cetvorogodisnju opstrukciju cijele drzave, samo zarad svog politickog profitiranja na ovim izborima. Promjena nije u tome da SDA i dalje krcmi i cereci sta god stigne, a glumi nekog tamo drzavotvorca. Nije drzvotvoran kome su Bosic i Spiric preci od Zlatnih Ljiljana.
Apsolutno se slazem s tobom... najveci problem odbrane BiH je Njegova nepripremljenost ...
cas ce biti rata, cas nece, cas je za multietnicku, cas za muslimansku ... pa ovako ili onako ... sigurno je da mu nije bilo lako jer su to teski momenti ... ali ako su ljudi krenuli da ginu zbog neceg onda nema odustajanja a sve do tada se moze ici i niz dlaku i uz dlaku
licno poznajem ( poznavao sam ) masu bosnjaka koji su nasjeli na cetnicku propagadnu da ce ih jna braniti u slucaju belaja...
raja koja je skontala fazon i pripremala se za odbranu, bila je redovno "napadana" i "pljuvana" od strane bosnjaka zadojenih crvenim bratstvom i jedinstvom...
- Komrad
#45 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Al to je zato ... sto bosnjacko rukovodstvo ni samo nije znalo sta hoce ... pa su neki ljudi vjerovali aliji a neki su naucili historiju ... da je postojala kvalitetna organizacija odbrane ... sigurno bi se svi bosnjaci pripremali za odbranu i nebi se dogodilo da tako lako izgubimo gradove u kojima smo bili vecina ...jarancuga wrote:
jedna mala opaske...
licno poznajem ( poznavao sam ) masu bosnjaka koji su nasjeli na cetnicku propagadnu da ce ih jna braniti u slucaju belaja...
raja koja je skontala fazon i pripremala se za odbranu, bila je redovno "napadana" i "pljuvana" od strane bosnjaka zadojenih crvenim bratstvom i jedinstvom...
-
zavrzlama
#46 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Bosnjaci nisu narod koji funkcionise po principu "copora"....
bosnjaci su narod koji ima jednu veliku srecu jer nemaju macehe(matice) da ih huska na druge narode i ginu za tudje ideje...
Bosnjaci su narod koji je rasterecen ideolosko-strateskih ciljeva i kojima se zivot svodi na tri stvari porodicu,rodbinu i ljubav prema zavicaju...iz ovih navedenih razloga je situacija takva da bosnjaci kao najvece zrtve srpsko-hrvtaskih raskusurivanja,su danas najborojniji narod sa trendom jos vece procentualne ekspanzije u BIH...
Bosnjaci kasno pale....ali kad im dogori i upale znaju cuda praviti(prosla agresija na BIH je primjer toga)
Zato poruka nebosnjacima"pruzite ruku bosnjacinma i graditi BIH sa njima da se svaki gradjanin osjeca ravnopravan na svakom pedlju BIH,inace ako se nastavi gusenje BIH,za 20-tak godina ,ponuda koja vazi danas mozda nece vaziti tada"
bosnjaci su narod koji ima jednu veliku srecu jer nemaju macehe(matice) da ih huska na druge narode i ginu za tudje ideje...
Bosnjaci su narod koji je rasterecen ideolosko-strateskih ciljeva i kojima se zivot svodi na tri stvari porodicu,rodbinu i ljubav prema zavicaju...iz ovih navedenih razloga je situacija takva da bosnjaci kao najvece zrtve srpsko-hrvtaskih raskusurivanja,su danas najborojniji narod sa trendom jos vece procentualne ekspanzije u BIH...
Bosnjaci kasno pale....ali kad im dogori i upale znaju cuda praviti(prosla agresija na BIH je primjer toga)
Zato poruka nebosnjacima"pruzite ruku bosnjacinma i graditi BIH sa njima da se svaki gradjanin osjeca ravnopravan na svakom pedlju BIH,inace ako se nastavi gusenje BIH,za 20-tak godina ,ponuda koja vazi danas mozda nece vaziti tada"
-
jarancuga
#47 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Komrad wrote:Al to je zato ... sto bosnjacko rukovodstvo ni samo nije znalo sta hoce ... pa su neki ljudi vjerovali aliji a neki su naucili historiju ... da je postojala kvalitetna organizacija odbrane ... sigurno bi se svi bosnjaci pripremali za odbranu i nebi se dogodilo da tako lako izgubimo gradove u kojima smo bili vecina ...jarancuga wrote:
jedna mala opaske...
cini ti se lafe...
evo moj primjer...28.08.1991 ( velika gospojina ) ...s ozrena dere li dere...jos nije rat, al cete se uveliko pripremaju...nas 5 kod jarana seje, raspalili gril, merak do bola...veli sejo..narode bit ce belaja, valja se dobro spremati...( inace, sejo je strastveni lovac, poznaje sve staze i puteljke na ozrenu, sto nam je cesto valjalo kad smo pravili "izlete"na ozrenu...
u tom momentu, usta drugi komso, ogrizo u komunizmu i veli...svakog od vas ko me zeli zavaditi sa komsijama s ozrena, otici cu prijaviti i
u sup, imamo mi jna, ako bude sta ona nas brani, vise vjerujem njoj nego vama...rece i ode...mi ostasmo ko popisani...
- Komrad
#48 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
jarancuga wrote:
cini ti se lafe...
evo moj primjer...28.08.1991 ( velika gospojina ) ...s ozrena dere li dere...jos nije rat, al cete se uveliko pripremaju...nas 5 kod jarana seje, raspalili gril, merak do bola...veli sejo..narode bit ce belaja, valja se dobro spremati...( inace, sejo je strastveni lovac, poznaje sve staze i puteljke na ozrenu, sto nam je cesto valjalo kad smo pravili "izlete"na ozrenu...)...
u tom momentu, usta drugi komso, ogrizo u komunizmu i veli...svakog od vas ko me zeli zavaditi sa komsijama s ozrena, otici cu prijaviti i
u sup, imamo mi jna, ako bude sta ona nas brani, vise vjerujem njoj nego vama...rece i ode...mi ostasmo ko popisani...
A sta vam je Alija Izetbegovic tada govorio ... on nije ogrizu u komunizmu?
-
picek
#49 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Bosna je mogla izbjeci rat jedino da je pristala biti dio velike srbije.
Nijedna druga mogucnost nije postojala.
Nijedna druga mogucnost nije postojala.
-
BaileyS
#50 Re: Svi se ujedinjuju,samo se Bosnjaci-razjedinjuju
Problem nije u tome sto Bosnjaci nisu ujedinjeni vec sto su jedini narod u BiH koji nema jasnu viziju, ne znaju sta hoce od Bosne i Hercegovine a ni Federacije.
Bosnjacki predstavnici znaju samo sta nece i sve se svodi na to "nismo za entitetsku podjelu" ili "nismo za treci entitet". Sve smo culi samo jos nismo culi sta hoce a da to nesto podpada u real politiku i da je ostvarivo.
Izgleda da u nedostatku vizije upravo Bosnjacima najvise odgovara odrzavanje postojeceg statusa quo.
Bosnjacki predstavnici znaju samo sta nece i sve se svodi na to "nismo za entitetsku podjelu" ili "nismo za treci entitet". Sve smo culi samo jos nismo culi sta hoce a da to nesto podpada u real politiku i da je ostvarivo.
Izgleda da u nedostatku vizije upravo Bosnjacima najvise odgovara odrzavanje postojeceg statusa quo.