Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
shin wrote:Kad moze gljivin oskar, moze i cetinski.
Bara - bara.
Cetinski zadnjih godina pravi komercijalnu bljuvotinu. Al' sta ces, "raja hoce veselo"...
I da, koncert u Zetri nece biti kao inace, tj. nece biti pokretnog klavira i tih nekih cuda koja inace ima, jer kako rece Toni, karte su jeftinije, pa se onda mora na necemu usparati.
ni ja ne kontam fazon kojim tony napuni zetru...
njemu svaka cast ali ja nemam neko pohvalno misljenje o njegovim pjesmama.
sem za jednu koju je snimio u vrijeme kad se gudriro, ovo ostalo blahh...
ja kontam da bi i JK napunila zetu...
balavurdija se zazeli koncerata, pa ko god da dodje oni ce otici samo da mogu reci kako su bili na certu,
a i da mogu staviti slike na face..
20 km??? Pa je li on normalan, koja ce budala dati taj novac jos za Zetru? Razumjela bih da je u Domu mladih, ali za taj prostor je cijena velika. Nije Bajaga pa da se isplati dati 20 km!!!
Kladim se da ce pred koncert karte biti 5-10km, kad vide da nisu prodali prostor, kao i za Dugme prije par godina...
Splinter wrote:ja kontam da bi i JK napunila zetu...
balavurdija se zazeli koncerata, pa ko god da dodje oni ce otici samo da mogu reci kako su bili na certu,
a i da mogu staviti slike na face..
ako je tobe-jarabi može i JK
a Cetinskom je cijena preskupa fkt
I mislim da će na kraju davat džabe po RSG i SA-x
Nije je napunio kad mu je bila karta 6 KM, a da je napuni sad kad je 20 KM. Onda je bilo toliko prostora na parteru, da si komotno mog'o lopte raspaliti, 2 na 2 lige prvaka
Ali eto, mozda je od tad napredovao, trostruko. A tu je i Torabijeva energija, mozda mu ona pomogne
Već sam ovdje napisao da cijena nije visoka ako bude imao identičnu produkciju kao na koncertima u Zagrebu itd. Ono što je žalosno je što nam se Cetinski podvaljuje pod spektakl, a riječ je o običnom showmanu koji pjeva pjesme drugih autora i to najveću ljigavštinu i bljuvotinu od pjesama. Jedina pismena pjesma mu je Nebo iznad nas. Da barem dolazi Gibooni sa produkcijom i binom kakvu je radio u Hrvatskoj, e to je već nešto i Gibonni je istinski umjetnik za razliku od Cetinskog koji se za svaku sitnicu pojavljuje u medijima. Za mene je puno značajniji muzički događaj bio koncert Darka Rundeka i Cargo tria u Slozi. Ipak Rundek je umjetnik u punom smislu riječi. Našta je Sarajevo spalo da se Gljivine seoske manifestacije, kao svi drugi narodnjački koncerti i jeftino pop smeće smatra spektaklom. Bio sam na dosta svjetskih muzičkih poslastica u Hrvatskoj i Sloveniji od Stonesa, Pearl Jama, Metallice, Maidena, R.E.M-a, Massive Attacka, U2, prije rata gledao Stonese u Beču, Springsteena gledao u Londonu na Hyde Parku. Bude se zdravo i sve ostalo naredne godine ću gledati Sade u O2 areni u Londonu. Trebao sam Na Rogera Watersa i The Wall, ali sve je rasprodato i to ne jedan, već više koncerata. Ustvari bilo se uzeti karata, ali samo na tribinama i to skroz na vrhu odakle se baš i ne vidi najbolje pozornica, tako da idem sa sestrom na Sade, jer su nam karte za sjedišta na parketu i blizu bine, tako da ćemo sve fino vidjeti. Spomnjanje velikih koncerata na kojima sam bio nije nikakvo hvalisanje, već porazan podatak da ssam morao ići vani da bi vidio navedene zvijezde, jer kod nas ne dolaze, izuev što su bili U2, Purple... Sreća pa kod naših susjeda dolaze velike zvijezde, pa se može otići pogledati pismen koncert, a nekad i u Londonu zahvaljujući sestri koja živi tamo. Pogledajmo samo koncertnu ponudu u Hrvatskoj za 2010. godinu, živio bi čovjek u nekom selu kod Zagreba i radio samo da može gledati dobre koncerte. Evo nedavno svirali Teenage Funclub, pa Lambchop da ne nabrajam dalje. Dosta je više obmanjivanja i podvaljivanja kvazi umjetinika pod spektakl. Sve dok publika ne kaže odlučno ne kvazi muzičkim događajima i ne bude tražila istinske koncertne spektakle, bilo da je riječ o koncertima za velike dvorane i stadione ili klupskim koncertima stanje se neće promjeniti.
RSG
Dragi slušatelji, zbog velikog interesovanja (velikog broja vaših poziva i email-ova upućenih našoj redakciji) RSG radio i Art Zone će vam, još samo danas, omogućiti kupovinu ulaznica po cijeni od 10 KM za koncert Tonija Cetinskog u Zetri. Akcija će trajati od 15-17 sati! Svi koji dođu na prodajna mjesta plato Skenderija i...li galerija Boris Smoje, mogu kupiti ulaznice po cijeni od 10 KM. Broj ulaznica je ograničen! Budite s uz naš program....
RSG
Dragi slušatelji, zbog velikog interesovanja (velikog broja vaših poziva i email-ova upućenih našoj redakciji) RSG radio i Art Zone će vam, još samo danas, omogućiti kupovinu ulaznica po cijeni od 10 KM za koncert Tonija Cetinskog u Zetri. Akcija će trajati od 15-17 sati! Svi koji dođu na prodajna mjesta plato Skenderija i...li galerija Boris Smoje, mogu kupiti ulaznice po cijeni od 10 KM. Broj ulaznica je ograničen! Budite s uz naš program....
Prvo su koncert planirali u Skenderiji-Mirza Delibasic, pa su rekli kao veliko interesovanje prebacujemo u Zetru-JAS. Ovo je samo potvrda zasto kod nas nikad nece svirati velike svjetske zvijezde, jer koje spreman da da minimalno 50 KM, pa i do 100 KM za kartu.
Better Man wrote:Prvo su koncert planirali u Skenderiji-Mirza Delibasic, pa su rekli kao veliko interesovanje prebacujemo u Zetru-JAS. Ovo je samo potvrda zasto kod nas nikad nece svirati velike svjetske zvijezde, jer koje spreman da da minimalno 50 KM, pa i do 100 KM za kartu.
Ti djelujes razocarano zato sto neko ne zeli izdvojiti ovolike pare za neku svjetsku zvijezdu, a ja bih bila razocarana kada bih izdvojila tolike pare.(uz mozda par izuzetaka, i to bi naravno zavisilo do situacije finansijske)
Vjerovatno ima ljudi koji idu na koncert i kojima 20KM za Cetinskog nije puno. Ja ga i ne slusam nesto specijalno, tako da mi je ovih 20KM itekako puno, za 10KM bih i otisla, cisto da se malo odmorim Vidjeti cemo sutra(ako sam fulila datum, ne zamjerite) da li se precijenio
Onima koji idu, zelim da se dobro zabave
meni ce sutra biti najboljih 2 sata u zivotu jos 2 ce biti kad dodje Gibo i jos 2 Oliver
od njih trojice ne znam kojeg vishe cijenim (mozda Gibu)
ali opet ja ne idem na Guette i te..jer su meni oni svi isti ali dobro.. De gustibus non disputandum est
Better Man wrote:Prvo su koncert planirali u Skenderiji-Mirza Delibasic, pa su rekli kao veliko interesovanje prebacujemo u Zetru-JAS. Ovo je samo potvrda zasto kod nas nikad nece svirati velike svjetske zvijezde, jer koje spreman da da minimalno 50 KM, pa i do 100 KM za kartu.
Ti djelujes razocarano zato sto neko ne zeli izdvojiti ovolike pare za neku svjetsku zvijezdu, a ja bih bila razocarana kada bih izdvojila tolike pare.(uz mozda par izuzetaka, i to bi naravno zavisilo do situacije finansijske)
Vjerovatno ima ljudi koji idu na koncert i kojima 20KM za Cetinskog nije puno. Ja ga i ne slusam nesto specijalno, tako da mi je ovih 20KM itekako puno, za 10KM bih i otisla, cisto da se malo odmorim Vidjeti cemo sutra(ako sam fulila datum, ne zamjerite) da li se precijenio
Onima koji idu, zelim da se dobro zabave
Nema se sta tu biti razocaran, samo navodim realnost zasto strane svjetske zvijezde nece nikada doci u Sarajevo. Pogledajmo Hrvatsku u kojoj nema ko nije gostovao i da se zna cijene nisu bile jeftine. Smeta mi kad se nesto podvaljuje pod spektakl, a nije ni S od istog i smeta mi sto nasi ljudi hoce koncert sa vrhunskom produkcijom za 10 KM. Da se zna za 10 KM koncert sa vrhunskom produkcijom se ne moze napraviti. Moze ali da neko bude sponzor i iskesira veliku lovu.
avaz je naveo da je bilo oko 8000 (od max 15) iako je meni djelovalo više. Uglavnom, srednji dio tribina i partera su baš popunjeni bili, dok su krajevi bili nešto prazniji
Bio sam zadnji put (bukvalno) u Zetri na Van Gogu, proveo 15 minuta unutra, skontao da se ne toci alkohol i izasao. Kakav je to rock koncert bez pive? Sto se mene tice, u zetri mogu svirati i floydi za dz, mene tamo vise nema.