Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedna. Jesu poskupe, ali meni je neki dan crkla jedna, nakon preko godinu dana, jos sam je izvadio iz starog auta i stavio u ovo. I kada sam stavio onu sto dodje rezerve u onoj kutijici, vidio sam razliku. Fakat drasticna razlika, bas se vidi koliko bolje svijetli i dalje baca ova sliverstar.
a jbg
prosli vikend meni rikne jedna,uzmem ja osram 12KM i ne radi
novu uzeo na Energopetrolu,zurio na put i stanem na Petrolu i kupim za 4.20 obicnu kinesku
sad ne znam bil cekao da ove popucaju ili da uzmem odma
Ove osram imaju neki UV filter, pa ne crne farovi od njih. Ako su ti plasticni, bolje bilo koje osram nego te kineske. Meni na sluzbenom jedan far skorz pocrnio od te sijalice, a drugi dobar. Sad sam i na njega nabacio obje silverstar.
Qler wrote:Ove osram imaju neki UV filter, pa ne crne farovi od njih. Ako su ti plasticni, bolje bilo koje osram nego te kineske. Meni na sluzbenom jedan far skorz pocrnio od te sijalice, a drugi dobar. Sad sam i na njega nabacio obje silverstar.
onda ovih dana abd uzimam te osramovke
thankx again on info
Mogu li te sijalice ici na lagunu 2000.god??Za ovu lagunu idu H7 sijalice,pa me zanima mogu li ove ici umjesto onih wurth-ovih sto odu svakih pola godine:)
ja ispadoh promotor osrama i kod mene su H7 sijalice. Kad mi crkne nek od dugih svjetala potrazir cu night breaker plus. obicne imaju praaavo kratak vijek trajanja, kazu da su sa tim PLUS to ispravili.
kone wrote:Mogu li te sijalice ici na lagunu 2000.god??Za ovu lagunu idu H7 sijalice,pa me zanima mogu li ove ici umjesto onih wurth-ovih sto odu svakih pola godine:)
Naravno da mogu,koristio sam i silver star i ultra life od osrama,vrhunske sijalice.Ove ultralife su jeftinije ali i one su predobre.One su cak i trajnije od silverstara,night breakera,cool blue itd.Koristio sam takodjer H7 sijalice i moja preporuka za ultralife i silverstar
kad sam imo punto mk1 koji ima losa svjetla zamjenio sam fabricke h1 sijalice za night breaker osramove i imo sam puno jaca svjetla bio zadovoljan kupljene su u http://www.majagume.ba/ cijena 45km
i dalje sam u kontaktu sa covjekom kome sam prodo auto a iste sijalice mu i i danas rade
razmisljam ponovo da uzmem night breaker prije njih nego ksenone
trebas pogledat da li negdje daju garanciju kod bosmala u zgradi valera cini se da ima radnja sa prodajom rasvjete i imaju dosta toga od filipsa mozda je neko nfilipsovo predstavnistvo i mozda daju garanciju
gorankralj wrote:kako reko, sve se rješava podešavanjem snopa. na sližbenom patrolu pored para farova (xenona) imam naprijed 2 para hella reflektora i na krovu 4 komada, pa nikom nisam smetao jer imaju podešavanje bacanja snopa.
Zakonski to ne smijes koristiti osim na oof-roadu ili u uslovima ekstremno male vidljivosti.
AS_sa wrote:Znate li gdje ima prodavnica sa vecim izborom svih vrsta sijalica za auto ??
Imas Osram sijalice u Conrad u Interexu, Maja gume kod Mercatora i Osram prodavnica kod Velepekare.
Posebno me zanima gdje ima kupiti one male sijalice sto idu za registraciju ili za poziciju ali da su plave recimo ?? Vidjao sam to kod nekih, ali nigdje nema u prodavnicama ?