Gumeni tepisi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#26 Re: Gumeni tepisi

Post by corolla02 »

respo wrote:
corolla02 wrote:
respo wrote:zato sto on za 8 godina pritisne papucicu kao ovdje za mjesec dana posebno u gradskoj voznji
kako ti to zakljuci ba :? , da se auta ovamo ne deru i ne voze, da nepostoje semafori, zima, ili rupe. Podji stani, podji stani saobracaja ovdje na sve strane, i ako ne servisiras ga redovno, problemi s njim vrlo brzo

nego slijedece prostirke kupi plastificirane pa ces vidjeti koliko ti traju, a imas i onu opciju: vozi bos :mrgreen:
ko ovdje prica o servisu?
procitaj ponovo i pogledaj sta sam napisao
ti u automatika pritisnes pedale sigurno 30 puta manje nego onaj sa manuelnim
sto meni govoris zaa prostirke nisam nista napisao o prostirkama svojim niti sam se zalio za njih
drug, zasto se odmah nadjes prozvan ba :D kad sam vec navodio servisiranje ako ti to vec nisi spomenuo. A on u drugu poentu sam odvojio jer nisam iskljucivo mislio na tebe :wink:

cijela poenta mog posta je bila da se i ovdje taru auta bas ko i dole, sad zavisno od proizvodjaca i vozaca, manje-vise, pa kad neko dobije izderanu prostirku u auto neka pita sta je prijasnji vlasnik radio od nje. I ovdje se deru gume na papucicama i prostirke promjene boju, tj. isprljaju se rcimo nakon 8 godina upotrebe, ali ces vrlo vrlo rijetko naci da vec neko mijenja prostirke radi tog sto se poderu, nevezano dal je to automatik ili mjenjac.
ljubav_aha

#27 Re: Gumeni tepisi

Post by ljubav_aha »

golfista wrote:činjenica je da se manje habaju oni prostirači u automobilu sa automatskim mjenjačem, a ovi od 15$ 20$ , mogu azmisliti kako tuknu kada se ugriju, jer ako prebolite ružan i nezgrapan izgled onda smrad sigurno nećete..
samo frishki kupljeni,kao sto i novo auto tukne kad se zagrije,interijer :D
Jimmy_The_Saint

#28 Re: Gumeni tepisi

Post by Jimmy_The_Saint »

Jedino VW patosnjače, one ne smrde, čak imaju blagotvoran učinak na sinuse, potenciju, probavu, krvni pritisak i opću naobrazbu sretnika koji ih kupe. :P
Blobi

#29 Re: Gumeni tepisi

Post by Blobi »

Jimmy_The_Saint wrote:Jedino VW patosnjače, one ne smrde, čak imaju blagotvoran učinak na sinuse, potenciju, probavu, krvni pritisak i opću naobrazbu sretnika koji ih kupe. :P
:D
ljubav_aha

#30 Re: Gumeni tepisi

Post by ljubav_aha »

Blobi wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Jedino VW patosnjače, one ne smrde, čak imaju blagotvoran učinak na sinuse, potenciju, probavu, krvni pritisak i opću naobrazbu sretnika koji ih kupe. :P
:D

zivotna garancija :lol:
Jimmy_The_Saint

#31 Re: Gumeni tepisi

Ja imam jedne još iz bube dedove, konto sam da ih prekrojim sebi u auto al to je grehota rezati. :razz:
ljubav_aha

#32 Re: Gumeni tepisi

Post by ljubav_aha »

Jimmy_The_Saint wrote:Ja imam jedne još iz bube dedove, konto sam da ih prekrojim sebi u auto al to je grehota rezati. :razz:

daj mi bubu :-D nisu mi doovljne 2 folcike sa fotke :lol:
Jimmy_The_Saint

#33 Re: Gumeni tepisi

Buba je herojski nastradala u agresiji. :roll:
Možda nekad kupim jednu od pasjaluka.
Control panel

#34 Re: Gumeni tepisi

Post by Control panel »

ja trazio danas za 307cu i original kostaju 155 KM :sad:
citroen

#35 Re: Gumeni tepisi

Post by citroen »

Control panel wrote:ja trazio danas za 307cu i original kostaju 155 KM :sad:
Moji,za citroen C4 kostali 60KM u ABC 1968,gumeni,pravi bez grama plastike koja damfa :D pogledaj na oglasima,na onom p.i.k.u,bio je lik iz Banja luke koji je prodavao originalne patosnice(gumene i platnene tipske)gotovo za sva vozila ima i cijene su bas oko 65 -70KM za 307 koliko se sjecam,a imas i platnene cijena oko 40KM..potrazi :sax: :sax:
shlauf

#36 Re: Gumeni tepisi

Post by shlauf »

Evo ti sa PIK-a: http://www.pik.ba/artikal/578436/autokozmetika/

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#37 Re: Gumeni tepisi

Post by corolla02 »

golfista wrote:činjenica je da se manje habaju oni prostirači u automobilu sa automatskim mjenjačem, a ovi od 15$ 20$ , mogu azmisliti kako tuknu kada se ugriju, jer ako prebolite ružan i nezgrapan izgled onda smrad sigurno nećete..
sta ce sa ugrijati ba pod nogama :lol: tamo gdje sunce gotov i ne dolazi
ma to si ti zamjenio sa koznim sjedistima ponekad kad se ucvrlje :wink:
ado-šampion

#38 Re: Gumeni tepisi

Post by ado-šampion »

Jarane, 60 maraka za gumeni tepih, :? jbt, još ubijede ljude da vrijede.... :run:
Jimmy_The_Saint

#39 Re: Gumeni tepisi

VW, EU, Makarska rivijera, sarajevsko pivo, Drina, desetka u cijeli, esspreso od marku, kokuzluk, nekada i život nazor..e to je način življenja MOJ..način razmišljanaj, ali moj..
Tako je, majstore, vrh si! Trebević, žičara, VW, Severina, Sava Eskimo 3, VW, Top Lista Nadrealista, VW, Pretis lonac, Jetta, sarma, Scirocco, musaka, Polo, MRUD, VW, čempres, TDI, bor, Jahorina...
Jimmy_The_Saint

#40 Re: Gumeni tepisi

ado-šampion wrote:Jarane, 60 maraka za gumeni tepih, :? jbt, još ubijede ljude da vrijede.... :run:
Ma to je šampione specjalna guma. Ova guma za dupljake je iz Xiaoninga, i ima povećan procenat sumpora od 0,0003 dok se originali prave u Zhaopingu po DIN standardu i receptu gumara iz Salzbruckenthala koji su stoljećima pravili gumu sa 0,000002 posto kadmijum-nitrita od čega guma bude manje krta i sija se u mraku, kontaš? :-D
vozač

#41 Re: Gumeni tepisi

Post by vozač »

jedino što je provjereno, to je da se sa tim tepisima ne treba zajebavati

koliko se koji haba i koliko damfa ne mogu komentarisati, tu vrstu iskustva nemam, kod automatika je sigurno manji problem i ako su nekvalitetni, to stoji

zapravo najveći problem nastaje zimi kad se ta guma ukruti i stvrdne, pa još ako ti je ispod njih plastika i dođeš u situaciju da ti klizi guma po plastici, a još i tebi klize cipele po toj gumi, uz to naneseš i malo snijega spolja u auto, bio sam par puta baš u glupim i neugodnim situacijama, srećom bez posljedica

možda zvuči smiješno, ali ja recimo osjetim da mi cipela zapne na gumi, ako je malo oštrija peta, par puta me trznulo, to se neće desiti u tenama ili nekim laganijim sportskim cipelama sa malo zaobljenom petom

tako sam imao neugodno iskustvo u vizi na stupu, onaj dio iza, sa lijeve strane je parking, nešto sam se vrtio, uparkiravao, bila je zima, kako je bilo i malo snijega na cipelicama, proleti mi noga sa kvačila, a ja u rikvercu, kad auto skoči i poleti nazad, jedva sam ga zaustavio metar od izloga i stakla dimenzija, brat bratu jedno 3x5 :lol:

poenta ... zna se šta u autu treba biti kruto i tvrdo :-D , gume ispod nogu, svakako nisu u toj kategoriji
corolla02

#42 Re: Gumeni tepisi

Post by corolla02 »

golfista wrote:
corolla02 wrote:
sta ce sa ugrijati ba pod nogama :lol: tamo gdje sunce gotov i ne dolazi
ma to si ti zamjenio sa koznim sjedistima ponekad kad se ucvrlje :wink:
đe ba ti živiš, to kad je vani 30 stepeni, to ne dopire do prostirača!? ne kontam... :zoka:
bolan blan kako ne razumijes, najnizi i najhladniji dio auta je ispod nogu; dalje, taj dio je uvijek zasjenjen ili sicom ili vratima ili gornjom interijerom tako da kad se auto ugrije taj dio je opet najhladniji, tu sunce haman nikako ne dolazi, a mozes uzeti prozirne prostirke i Bog te veselio, znaci ne absorbuju svjetlo
i da, ja jos nikad ne nadjoh zastitu za prostirku od sunca, a gdje god podjes prodaje se zastita za prednju sofersajbu, vjerovatno s razlogom :wink:
corolla02

#43 Re: Gumeni tepisi

Post by corolla02 »

Jimmy_The_Saint wrote:
ado-šampion wrote:Jarane, 60 maraka za gumeni tepih, :? jbt, još ubijede ljude da vrijede.... :run:
Ma to je šampione specjalna guma. Ova guma za dupljake je iz Xiaoninga, i ima povećan procenat sumpora od 0,0003 dok se originali prave u Zhaopingu po DIN standardu i receptu gumara iz Salzbruckenthala koji su stoljećima pravili gumu sa 0,000002 posto kadmijum-nitrita od čega guma bude manje krta i sija se u mraku, kontaš? :-D
vodi racuna o gumama na tockovima a ne pod nogama, te prostirke ionako traju koliko i samo auto, bar meni :D
ljubav_aha

#44 Re: Gumeni tepisi

Post by ljubav_aha »

golfista wrote:
ko je spomenuo VW podmetače? ja stvarno ne razumijem tu fobiju od VW vozila. Primjetno najviše izražen pasjaluk je od novopečenih amera. Ja razumijem da ima ljudi koji su ni krivi ni dužni završili tamo gdje ne pripadaju ni duhom ni tijelom, jer su potpuno drugačiji od svijeta u koji su upali, ja razumijem nihov revolt ali kada ti isti konstantno pljuju po onome u šta su se juče kleli, u ono što je zapravo dio njihovog habitusa, bez obzira gdje se nalazili, to ne razumijem. Možda je to pitanje potrebe i neodoljiva frustracija, kao i želja za potvrdom da to što tamo negdje ste morali raskrstiti sa evropom i sa svime onim što je evropsko ( a to nisu samo automobili, to je način življenja, a svi zanmo kako se ovamo živi, a kako tamo ) te se pomiriti sa činjenicom da ćete do kraja života raditi i raditi i opet raditi, a u ono malo slobodnog vremena voziti se u nedovršenim fordovima ili super nezanimljivim kiama, pa možda i u sterilnim toyotama, da je to uredu. Možda i jeste, ali to je vaša nafaka, i kako kažu Emina i Dino, kako kome se zalomi. Mi ćemo se ovdje patiti s ovim nekvalitetnim, neudobnim, dosadnim golfovima, passatima, škodama, i sl. A vama želim, tamo negdje, da na cesti srećete više ovih nabrojanih, jer , morate priznati, kada vidite na cesti, golfa ili možda škodu, srce jače zalupa, da ne spominjem dvojku, kadim se, ne bi ste odoljeli da ne upoznate vozača iste, tužno ali istinito. VW, EU, Makarska rivijera, sarajevsko pivo, Drina, desetka u cijeli, esspreso od marku, kokuzluk, nekada i život nazor..e to je način življenja MOJ..način razmišljanaj, ali moj..a ne hebenog amerikanaca ili kanađnina koji se do juče zvao ( u slobodnom prevodu ) Pas koji cvili ili žena koja sije, oni treba da mi prodaju svoju filozofiju uvjeravajući me da je Detroit vrh auto industrije onoliko koliko je MAC vrh gastronomske ponude..

Btw. dobra većina podmetača koji se nalae u slobodnoj ptrodaji, za posljedicu imaju stvarno neugodan miris, a ako se tome doda da obično ne naliježu kako treba, može se desiti da u određenom trenutku i zapnu između nožnih komandi vozila, stoga toplo preporučujem originale, jer mogu trajati godinama, lijepo izgledaju, nemaju neugodan miris i obično ostanu tamo gdje ih postavite, a i skuplji su od ovih prvih 30-40 KM,a s obzirom da je to investicija za nekih 5-6 godina, po meni vrijedi svake marke.
golfista,jao sto je tebi jutros :lol: imami mi sve u SAD,od Europa do China City,sto se nerviras radi naseg zivljenja :lol:
Post Reply