Odabir brisaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Blobi

#26 Re: Odabir brisaca

Post by Blobi »

sadmire wrote:meni su neki dan maznuli moje sa Fabie! zato drustvo bezveze raspravljate koje treba kupiti, odaberes sebi auto na kome su originalni i lagano skines sebi, postavis i rijesis stvar.
Genijalno :mrgreen: :mrgreen:
Jimmy_The_Saint

#27 Re: Odabir brisaca

Post by Jimmy_The_Saint »

respo wrote:to sto trazis sto pokrije samo stakla i jos ovo sto dodje do tockova ili gdje se vec kaci cini mi se da sam vidio u conradu
nisam siguran
i jos negdje cini mi se al ne mogu se sjetiti gdje
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
olensoner

#28 Re: Odabir brisaca

Post by olensoner »

Ne znam, ali po meni najbolje onaj cigo mali na otoci brise :mrgreen:
Sad ozbiljno, imam na Volvu, Valeo nekakve silent, high tech nesto, skupi, uglavnom ne cuju se skoro nikako i dobri su kad je slabija kisa i kad je prljava sajba pa treba ''pospricati'', a inace kad je jaka kisa katastrofa... Slijedece cu definitivno BOSCH uzeti...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#29 Re: Odabir brisaca

Post by corolla02 »

evo jos jedan prijedlog, nema ih boljih :D

Image
shlauf

#30 Re: Odabir brisaca

Post by shlauf »

Ostali bi na autu jedino ako je parkirano u garaži. :D (Ne u javnoj)

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeee :dance:
shlauf

#31 Re: Odabir brisaca

Post by shlauf »

Ovo su najbolji brisači:

Image

...ali nemojte me pitati kako funkcionira voda za pranje stakala :D :D :D :lol: :lol: :lol:

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Meshtar

#32 Re: Odabir brisaca

Post by Meshtar »

corolla02 wrote:evo jos jedan prijedlog, nema ih boljih :D

Image

Gdje se ovo kupi?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#33 Re: Odabir brisaca

Post by corolla02 »

Meshtar wrote:
corolla02 wrote:evo jos jedan prijedlog, nema ih boljih :D

Image

Gdje se ovo kupi?
mozes ih naci u HR, na Ebay. UK ili Ebay. DE/Amazon

minimum 3 godine trajanja
fedor

#34 Re: Odabir brisaca

Post by fedor »

E ovako, imam i ja jedno pitanje, kad smo već kod brisača. Imam jedan mali problem. Prilikom uključivanja brisača, lijevi brisač (gledano iz mjesta vozača) pravi mi buku kada se vraća. I to je buka u vidu udarca (kad se vraća kao da pukne nešto). Gledao sam brisače, nema oštećenja, zadebljanja gume isl. Ne znam u čemu je fol!? A kupljeni su prije mjesec dana, samo koja je marka to pojma nemam.
shlauf

#35 Re: Odabir brisaca

Post by shlauf »

fedor wrote:E ovako, imam i ja jedno pitanje, kad smo već kod brisača. Imam jedan mali problem. Prilikom uključivanja brisača, lijevi brisač (gledano iz mjesta vozača) pravi mi buku kada se vraća. I to je buka u vidu udarca (kad se vraća kao da pukne nešto). Gledao sam brisače, nema oštećenja, zadebljanja gume isl. Ne znam u čemu je fol!? A kupljeni su prije mjesec dana, samo koja je marka to pojma nemam.
Može biti problem u polugama brisača koje su ispod plastike. Mogu biti suhe tj. da nisu podmazane pa jednostavno zablokiraju. Bilo koji električar će ti ovo podmazati i brisači će raditi besprijekorno.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeee :dance:
fedor

#36 Re: Odabir brisaca

Post by fedor »

shlauf wrote:
fedor wrote:E ovako, imam i ja jedno pitanje, kad smo već kod brisača. Imam jedan mali problem. Prilikom uključivanja brisača, lijevi brisač (gledano iz mjesta vozača) pravi mi buku kada se vraća. I to je buka u vidu udarca (kad se vraća kao da pukne nešto). Gledao sam brisače, nema oštećenja, zadebljanja gume isl. Ne znam u čemu je fol!? A kupljeni su prije mjesec dana, samo koja je marka to pojma nemam.
Može biti problem u polugama brisača koje su ispod plastike. Mogu biti suhe tj. da nisu podmazane pa jednostavno zablokiraju. Bilo koji električar će ti ovo podmazati i brisači će raditi besprijekorno.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Hvala shlauf!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
cengaone

#37 Re: Odabir brisaca

Post by cengaone »

Za BOSCH AeroTwin takodje sam cuo kraj, nema dalje!
Treba i meni jedan par!

Samo me zanima gdje "ubosti" stvarno original...u Sa?
Pored Djem-a...
shlauf

#38 Re: Odabir brisaca

Post by shlauf »

Probaj u nekom drugom prodajnom centru koga snbdijeva "UNITRADE" ili njih kontaktiraš
Unitrade d.o.o. Poslovnica Sarajevo
Vitomira Lukića 14
Voditelj poslovnice: Teufik Vatreš
Tel: 033 768 245
Fax: 033 768 246
Mob: 063 892 964
e-mail: [email protected]

Aleeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
AS_sa

#39 Re: Odabir brisaca

Post by AS_sa »

ma auto je super kad je samo brisac problem :D
Grga07

#40 Re: Odabir brisaca

Post by Grga07 »

danas sam vidio Champion brisaci, cini mi se 65cm 50km jedan :D
Hendrix

#41 Re: Odabir brisaca

Post by Hendrix »

Otišli i meni brisači aero, konto uzeti ove Bosch, Djem trans nema mojih dimenzija 65cm i 42cm, ima li još ko neku lokaciju za uzeti ove brisače ili metlice?
Jimmy_The_Saint

#42 Re: Odabir brisaca

Post by Jimmy_The_Saint »

Juče sam vidio na EP prekoputa Avaza ima BOSCH brisače po petnestak maraka. Ne znam jesu li "orginal".
mahalaš

#43 Re: Odabir brisaca

Post by mahalaš »

VALEO :thumbup: :thumbup:

Jesu skuplji, al odlicni
Optimist

#44 Re: Odabir brisaca

Post by Optimist »

Uzeo u Hrasnom u Skodinoj prodavnici original, 38 KM, i vrijede svake pare. Jedan veci, drugi malo manji.
Hendrix

#45 Re: Odabir brisaca

Post by Hendrix »

Samo da napišem update za Bosch Aero twin cijene, uzeo sam u Unitrade na Stupu dimenzije 650 + 425 mm , došlo me 43KM.
johntra

#46 Re: Odabir brisaca

Post by johntra »

ja sam juče opet uzeo sebi one Avanti u Robotu...uzeo dimenzije 51 cm, mada su mi trebale dimenzije 51+48....sve me izašlo 23 KM...
ado-šampion

#47 Re: Odabir brisaca

Post by ado-šampion »

johntra wrote:ja sam juče opet uzeo sebi one Avanti u Robotu...uzeo dimenzije 51 cm, mada su mi trebale dimenzije 51+48....sve me izašlo 23 KM...
Ja zadnji put uzeo te, ne aerotwin fazon, nego one obične, i evo škripe mi, nema im ni godina. :|

A dobro pravo čiste i dalje, samo odnedavno škripe. Ne znam u čemu je fazon, možda neko zna šta da im radim da ne škripe?!

I još jedno pitanje, nema veze s ovim, al da ne otvaram novu temu... Unutrašnje svjetlo mi se pali samo od sebe preko nezgodnijih rupa većinom, na sekundu i opet se ugasi, pravo me nervira. Jaran mi govori da malo pomaknem onaj metal koji drži vrata prema vani, međutim ne može da mrdne, samo mogu slomiti šarafciger. Ionako čisto sumnjam da je to. Zna li neko šta bi moglo biti? Možda se nekom ovdje nešto slično dešavalo...
johntra

#48 Re: Odabir brisaca

Post by johntra »

ja sam uvijek uzimao ove Avanti, i obične i ove aerotwin fazon...kad su mi počeli škripati, očistim ih suhom krpom ili nečim oštrim pređem preko njih...to ih malo smiri, mada odavno nisam imao neke koji su mi škripili...za svjetlo ne znam, možda da zalijepiš nešto na vrata tamo gdje se spaja kontakt i površona vrata...neki komadići gume ili nešto tako?
respo

#49 Re: Odabir brisaca

Post by respo »

a da pogledas kontakte gore gdje je sijalica gdje se prebacuje ono stalno gori samo kad su otvorena vrata ili stalno ugaseno
kone

#50 Re: Odabir brisaca

Post by kone »

respo wrote:a da pogledas kontakte gore gdje je sijalica gdje se prebacuje ono stalno gori samo kad su otvorena vrata ili stalno ugaseno
Vjerovatno je ovo.Gubi kontakt onaj prekidac.I meni se sito desavalo dok nisam skontao da nije do vrata,nego do ovog gore prekidaca :D
Post Reply