Najkompletniji muzicar na BALKANU je...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

edu

Post by edu »

naravno da uvazavam..nismo dzaba demokratska drzava.. :D ........ali ipak moras shvatiti da neko ko je napravio Judi, zviri i bestimje, Mirakul i uz to...Sa mnom ili bez mene, Noina arka, Kruna od perja, Ruža vjetrova....spada u sam i vrh...meni je na vrhu..ali pricamo o ukusima..jebi ga...znas da je to uzaludnoooo...

PS. ako ti je lakse Vlatko mi je na drugom mjestu :D :D :D
Jasho

Post by Jasho »

Edu spominje Gibonnia kao najboljeg! Treba uzeti činjenicu da zadnja dva albuma Gibonnia su najbolja u komplet njegovoj karijeri, ali tu treba uočiti jednu bitnu stvar da je na oba albuma svoje sviračko umijeće demonstrirao jedan od najboljih gitarista svijeta Vlatko Stefanovski! siguran sam da ni upola ti albumi ne bi imali svoju moć da je neko drugi svirao gitaru umjesto Vlatka! Imao sam priliku da gledam Gibu u skenderiji. I upravo na tom koncertu se vidjelo da je najaći bio onaj dio koncerta u kojem se pojavio Vlako i demonstriao svoje umijeće, jer ne znam da bi iko emotivnije mogao odsvirati od Vlatka uvodni solo na Judi, zviri i beštimje ili soliranje na kraju pjesme Posoljeni Zrak i razlivena tinta! Prema tome Vlatko je daleko jaći muzičar i kompletniji autor od Đibe. Ako bi gledali na stihove i muziku onda nikako ne bi smjeli da zaboravimo pokojnu legendu Milana Mladenovića! Ni Đibonni, niti bilo ko drugi mu nije bio ravan niti će ikad biti u pisanju stihova! Milanovi stihovi nisu ofucana prića o ljubavi, već su jedna surova istina i stvarnost! Niko nije bolje pjevao o ljubavi i životnim problemima od Milana! I za mene lično Milan je bio daleko ispred večine današnjih muzičara, kako nove garde, tako i stare! Naravno ne smijemo zaboraviti jednog legendarnog Štulića, pa Rundeka!
edu

Post by edu »

Onda ne bi smjeli zaboraviti ni Balasevica....koji za Gibonnija (btw) kaze:

"Zaboravio sam odavno biti slušalac, a onda sam uhvatio sebe da rado slušam neke pjesme, da ih pjevušim po kući. Njihov autor je Gibonni. Možda će ovo zvučati prepotentno, ali je vrlo iskreno: nema baš puno stihova za kojima žalim što ih ja nisam napisao! Ali, isto tako moram priznati da zavidim Gibonniju na nekim stihovima. Genijalno je ono njegovo iz pjesme "Libar": Još te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorječivo, još uvijek mogu ti podvaliti ljubav...! Svaka čast, Gibonni! Pomislio sam: Đole, kako se ti toga nikad nisi sjetio... Gibonnija izuzetno cijenim kao dominantnog autora u toj njegovoj generaciji, on je naprosto trebao svima nama koji se bavimo ovim poslom. Mislio sam da je došlo vrijeme da neka nova generacija kaže meni i nekim mojim vršnjacima: "Mičite se sa scene, vi ste već u ranom klimaksu, dolazimo mi." Na žalost, takvih mladih lavova nema. Ali, Gibonni je taj. Definitivno!"

Kad si spomenuo na "ofucane ljubavne stihove"......ne kontam na koga si mislio................i jedan savjet: poradi na afrikatima...
knight*

Post by knight* »

Stefanovski i nema druge.
adac

#30 oO

Post by adac »

rambo
definitivno
dariosa

Post by dariosa »

Sejo Sexon.
Edin H.

Post by Edin H. »

Ditka Haberl i Dzani Marsani!
Edin H.

Post by Edin H. »

Ups, ispricavam se umalo zaboravih Stjepana Dzimi Stanica! 8)
Hendrix

Post by Hendrix »

Stefanovski je no.1,ali najkompletniji što se tiče para je DEEN :D Ima kuću,ima stan,ima vikendicu i ima šator,i nije vratio šator.

Vlatko je na sceni milion godina i kad čovjek posluša one stare albume i vidi kakav je zvuk imo kada nije bilo digitalne tehnologije prepadne se.
edu

Post by edu »

Dzaba...meni je Gibo najjaci...
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

1. Johnny (j.ebi ga, prema njemu sam subjektivan pravo, neponovljiv)
2. Stefanovski (jedan od najboljih svjetskih gitarista (ako nista, top 20 i on i Tadija), osim toga sam snimi citav album svirajuci sve instrumente)
3. Rambo (da bogdo više ljudi skonta njegov genij, talenat totalni)
4. Rundek

velika rupa, pa onda ostali...
Post Reply