Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
LFC4EVER

#26 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by LFC4EVER »

Plavo-bijeli wrote:haj šta se dešava onda kad umremo , ako ne idemo ni u raj ni u pakao? šta postajemo duhovi i lutamo gradovima? kad bi tako svi postajali duhovi, onda bi baš gužva bila na ovom svijetu od tih duhova :D ako , napr što reće moj rodžak kad umremo ništa , isto kao da zaspemo i to je to... koja je onda poenta života... šta imaš uopšte se rađati... napr mučiš se čitav život da postigneš nešta, završiš školu , ili slično.. i onda napr pogineš u saobraćajnoj i to je to (mrak)... najbolje je onda ni ne rađat se :-) :-D
Zašto bi se išta i dešavalo kad umreš?!

Iz ničega si nastao, u ništa ćeš se i pretvoriti... dva metra pod zemljom...

Jedina svrha tebe, mene i svih nas u životu je produljenje vrste... Možda ti to zvuči prejednostavno i preprimitivno, ali... simple as that...
Naravno, ne moraš se složit sa mnom, ali to je moje mišljenje.

Jer... ako doživiš duboku starost i kad osjetiš da je tvoje vrijeme došlo... vidjet ćeš... Pogledat ćeš svoju djecu, svoje sinove i kćeri, bit ćeš zadovoljan kako si ih odgojio, kako si ih podigao, kako si im dao - život... Pogledat ćeš i njihovu djecu, svoje unuke... i bit ćeš - zadovoljan i sretan...
E to je to - to je svrha tvog života! Kad dođe tvoj kraj, pogled na svoju djecu i svoje unuke je sve što ti treba... to je to...

Iza toga nema ništa... ti ćeš otići, a tvoja djeca i tvoji unuci će nastaviti krug...

A raj... čista ljudska izmišljotina da im lakše bude prihvatiti činjenicu da ih jednog dana više neće biti...
fedor

#27 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by fedor »

LFC4EVER wrote: A raj... čista ljudska izmišljotina da im lakše bude prihvatiti činjenicu da ih jednog dana više neće biti...
May God have mercy on your soul!
Ali_G

#28 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by Ali_G »

A sta je sa osobama koje ne docekaju starost da vide svoju djecu? Sta je s roditeljem koji pogine u saobracajnoj nesreci a dijete mu ima par mjeseci? Nisu to stvari koje tek tako mozemo pojednostaviti.
nista novo

#29 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by nista novo »

BHF_Manijak wrote:
Jazz_Junkie wrote:
JThomas wrote:hajd' priznaj da ti duša pišti za cugom i ženama. jer inače čemu ova priča?

ljudski je, nije sramota.
Lik ocigledno zivi u nekom svom svijetu. Veli frajer, moderna nauka potvrdila njegove kuranske bajkice. :lol: Biti notorni ignorant i odlucni neznalica je inace karakteristika svakog vjerskog fundamentaliste, bilo krscanskog ili islamskog. Stav mene kao ateiste prema takvim likovima je jasan, ali sam primijetio da su cak i neki vjernici ovdje skontali da je lik puk'o. :D
Lik puko a ti koji ga citas i citiras kao nisi?!Ako ti je dosadno, tebi kao vrlo ateisti, sto onda vrijeme gubis na ovom podfurmu "bajikica"?! :oops: :run:

Mojne mi tih vasih supljih...Sve lafo nezainteresovani i ismijavaju se a 90% vas visi na pofroumu religija i cesci su sa odgovorima nego li neki od vjernika, ko me vi ba suplju prosipate... :zzzz:
Cekaj, stvar nije ismijavanje, vec je problem da je kuran, tj. islam jedina prava vjera, jedina knjiga koju je Bog pisao, sta je sa ostali 5 milijardi ljudi, ajde odgovorite mi, gdje ce oni, u pakao???!!!! Samo muslimani u raj, a oni koji ne citaju kuran, ne klanjaju, gdje ce oni??? Ima li ko od pametni da kaze, samo nemoj citirati kuran, logicno da odgovorite, bez oholosti i tvrdnje da je islam jedini, i koji ce to Bog da odluci, ciji Bog, od jedno mali milion u koji vjeruju stanovnici nase zemlje??
nata_sa

#30 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by nata_sa »

tip nije puko, vjerujte
puno lakse je reci ne vjerujem ni u sta i isprobat sve u zivotu vec se suociti sam sa sobom, preispitati se i sam sebi odgovoriti na neka pitanja....ljudi koji vjeruju istrazuju, uce, traze....a oni koji ne vjeruju jednostavno kazu nema nista jer im je lijepo dok misle kako im niko nista ne moze...do jednom
BHF_Manijak

#31 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by BHF_Manijak »

@Nista novo, mojne te price ba okolo pa na cose...Odavno ja citam forum i gledam ko sta i kako na njemu pise...
therrarrius

#32 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by therrarrius »

nista novo wrote: Cekaj, stvar nije ismijavanje, vec je problem da je kuran, tj. islam jedina prava vjera, jedina knjiga koju je Bog pisao, sta je sa ostali 5 milijardi ljudi, ajde odgovorite mi, gdje ce oni, u pakao???!!!! Samo muslimani u raj, a oni koji ne citaju kuran, ne klanjaju, gdje ce oni??? Ima li ko od pametni da kaze, samo nemoj citirati kuran, logicno da odgovorite, bez oholosti i tvrdnje da je islam jedini, i koji ce to Bog da odluci, ciji Bog, od jedno mali milion u koji vjeruju stanovnici nase zemlje??
Samom cinjenicom da pises i da citas pripadas grupi razumnih bica, obdarenih intelektom i mogucnoscu rezonovanja stvari oko sebe. Ne znam koliko poznajes islam i ono sto islam zastupa ali evo ti jedna rijec, samo jedna rijec od koje mozes poceti otkrivati stvari o kojima ne znas dovoljno: IKRE.

Osim toga, tema kao tema je stupidna, kao i 90% tema u pdf religija razvija se u ateisticko-teisticko preseravanje.

''Blago onome cije oci vide dalje od njegovog nosa''.
nista novo

#33 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by nista novo »

BHF_Manijak wrote:@Nista novo, mojne te price ba okolo pa na cose...Odavno ja citam forum i gledam ko sta i kako na njemu pise...
Pa nije bas tako, posto nemas odgovora, i to je odgovor..i ja sam vjerenik, jer covjek mora u nesto vjerovati, samo nisam nikad napisao da je moje vjerovanje najispravnije i jedina moja vjera je ispravna. Mozda jeste za mene, ali nije za tebe i u tom i jeste razlika. I nisi mi odgovorio gdje ce ostali 5 milijardi ljudi???
BHF_Manijak

#34 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by BHF_Manijak »

nista novo wrote:
BHF_Manijak wrote:@Nista novo, mojne te price ba okolo pa na cose...Odavno ja citam forum i gledam ko sta i kako na njemu pise...
Pa nije bas tako, posto nemas odgovora, i to je odgovor..i ja sam vjerenik, jer covjek mora u nesto vjerovati, samo nisam nikad napisao da je moje vjerovanje najispravnije i jedina moja vjera je ispravna. Mozda jeste za mene, ali nije za tebe i u tom i jeste razlika. I nisi mi odgovorio gdje ce ostali 5 milijardi ljudi???
Vidis drug, meni licno nekad dosadi milijardu puta postavljati jedan te isti odgovor svakome ko naleti na ovaj forum od "novajlija"(novajvlije u smislu odgovora/pitanja a ne novjalije stazom na forumu!), pa tako i sad..Sto puta se o ovome pricalo i sad hajmo Jovo nanovo...Meni se vala ne da, ko ima vremena i volje neka odgovori! :wink:
mentalist

#35 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by mentalist »

Zanimljivo pitanje, na koje niko nema odgovor. Niko jos nije vidio i dosao da kaze, izgleda "tako i tako". Dali postoji, kao vjernik, DA a kao razumna osoba NE.
KotromanichII

#36 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by KotromanichII »

hajd' priznaj da ti duša pišti za cugom i ženama. jer inače čemu ova priča?

ljudski je, nije sramota.
pa i ja sam insan, naravno da volim zene :D

Samo ti moram pojasniti neke stvari prvo, ako ciljas na sex, to je isto kao noz ili sijeces hranu sanjim ili ubijas ljude sa njim, takav je i sex, jer sex prije braka, dovodi do spolnih bolesti ili razaranje drustava tako sto se radjaju vanbracna djeca pa se nezna ko je otac a ko mama, ma ima toga dosta, ili sex onaj sa svojom zenom, sto je po islamu nagrada, za takav sex se biljeze dobra djela i nagradjuje Dzennetom :D

Znaci stvar je samo kako se koristi. a sto se tice pica, to moze sacekati do Raja pa ce se tamo ispijati i derneciti, a sad mirujem :D
Lik ocigledno zivi u nekom svom svijetu. Veli frajer, moderna nauka potvrdila njegove kuranske bajkice. Biti notorni ignorant i odlucni neznalica je inace karakteristika svakog vjerskog fundamentaliste, bilo krscanskog ili islamskog.
pa pogledaj opet ovaj video , ovdje govore o bas paralelnom univerzumu drugim rijecima , govore o Dzennetu i Dzehennemu iako nisu svjesni toga, ako ja zivim u nekom svom svijetu onda ovi naucnici zive u nekoj 100toj dimenziji napuseni marijuane pa pricaju o ovim stvarima :thumbup:

Ako ti je dosadno, tebi kao vrlo ateisti, sto onda vrijeme gubis na ovom podfurmu "bajikica"?!
ma oni vise ovuda kako bi sebe ubijedili da nema tamo nista, jer i oni znaju da ako bude nesto tamo , belaj onda :D valja izvlacit zivu glavu, ko ce se biti sa andjelima muciteljima iz Dzhennema zvanim Zebanije :-)

Bog kaze u kuranu:

50. A da si samo vidio kad su meleki nevjernicima duše uzimali i po licima ih njihovim i straga udarali: "Iskusite patnju u ognju
Zašto bi se išta i dešavalo kad umreš?!

Iz ničega si nastao, u ništa ćeš se i pretvoriti... dva metra pod zemljom...
pa ako nebi bilo nista poslije smrti, znaci nema nikavog suda, nema pravde, nema svrhe zivljenja na ovom svijetu, jer sve ima nesto svoj smisao, ekser u stolici da drzi stolicu, pertle na cipela da drze cipele na nogama a ti kao covjek da nemas svrhe na ovom svijetu :-) golemo

Jer... ako doživiš duboku starost i kad osjetiš da je tvoje vrijeme došlo... vidjet ćeš... Pogledat ćeš svoju djecu, svoje sinove i kćeri, bit ćeš zadovoljan kako si ih odgojio, kako si ih podigao, kako si im dao - život... Pogledat ćeš i njihovu djecu, svoje unuke... i bit ćeš - zadovoljan i sretan...
E to je to - to je svrha tvog života! Kad dođe tvoj kraj, pogled na svoju djecu i svoje unuke je sve što ti treba... to je to...

a sta ako nemas djece, ili djeca postanu kriminalci, i hvatajuji po gradu i trpaju po zatvorma, a kcerke se kurvaju sa svakim olosom :-) kakav je to onda svhra ???

Nije to svrha nikakva, nego svrha treba da bude nesto sto ce proizilazi iz tebe, samog bez nekog sa strane, jer inace onaj ko nema djece nema svrhe.

Ali vidim da je to lutanje u razmisljanju, evo sta BOg kaze sta je svrha

2. Onaj koji je dao smrt i život da bi iskušao koji od vas će bolje postupati; - On je Silni, Onaj koji prašta

znaci ovaj svijet je iskusenje, test , kako ces raditi, a poslije sudnji dan da se svodi racun za sve sta si radio i rekao
Last edited by KotromanichII on 02/11/2010 01:55, edited 1 time in total.
statix

#37 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by statix »

Znaci ti se planiras vjencati sa hurijama ili ce to biti sex prije braka, ili braka nece ni biti, samo sex bez obaveza? :D
KotromanichII

#38 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by KotromanichII »

Znaci ti se planiras vjencati sa hurijama ili ce to biti sex prije braka, ili braka nece ni biti, samo sex bez obaveza?
ma kad se ozenim bit ce onda sexa do iznemoglosti aBd :D

Ako smijete pogledati ovaj video, o smrti, pogotovo vi ateisti, da vam malo dodje iz guzice u glavu, necete li se otrijezniti, ovdje se pokaziva kako smrt dolazi iznenada, kako se vjernici ponasajau kad umiru, gdje se smiju kad im se andjeli pokazu svijetlih lica prilikom smrti, ima na ovom video, pa ko hoce nek uzme pouku

fedor

#39 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by fedor »

Svako ko ima imalo mozga, skontat će da se dokazi da je Bog stvorio Zemlju i čovjeka, nalaze na svakom koraku (ćošku). Samo slijepac to ne može da vidi. Ljudi pokušavaju neke stvari/pojave da objasne naukom, ali ne uspijevaju. Neke su objasnili, za neke nagađaju a nekima se ne mogu približiti nikako. E u tome i jeste stvar. Ne mogu dati objašnjenje za neke stvari i ostavljaju ih takvim kakvim jesu.
Primjer, Zašto je nebo plavo? (Bog ga stvorio takvim, jer djeluje umirujuće. Moglo je biti sivo ili crno, ali svi znamo kad je sivo/crno da to loše utiče na nas/na raspoloženje)
Zatim sunce (žuta boja), lišće (zeleno) itd., isl. Ne može se to objasniti naukom, zašto je to tako!! Znači da je unaprijed neko vodio računa o tome. Čovjekov organizam koji je kompleksan sistem, koji je stvoren tako savršeno da je to nevjerovatno. Nauka napreduje svaki dan, i ljudi pokušavaju da izmisle robota koji će se ponašati kao čovjek, ali nikada to neće uspjeti...
Opet kažem, za razumnog čovjeka i čovjeka koji nije slijep, dokazi su na svakom koraku! ;-)
KotromanichII

#40 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by KotromanichII »

Ebu Seid El Hudri r.a. kaze da je Poslanik a.s.rekao: "U džennetu ima stotinu predjela (oblasti), kada bi se svi ljudi smjestili u jedan njegov dio nebi ga popunili." (Ahmed)

Ebu Hurejre r.a. je rekao: "Rekli smo, O Allahov Poslanice! Pricaj nam nesto o dzennetu i njegovoj konstrukciji, a on je rekao: "Njegovi zidovi su od zlata i srebra, a sastav gradze od miska, kamenje je od bisera, dragog kamenja. Zemlja je mirisna. Ko u njega udze osjetice svu ljepotu i nece osjecati tugu. Trajno ce zivjeti i nece umirati. Njegova odjeca se nece mijenjati niti ce njegova mladost prolaziti." (Ahmed i Tirmizi)

A Ebu Hurejre r.a. kaze da je Poslanik a.s. rekao: „U džennetu ima stotinu spratova koje je Allah obecao za mudzhide koji se bore na njegovu putu. Prostor izmedzu dva sprata je kao prostor izmedzu nebesa i zemlje. Ako trazite od Allaha dz.s. džennet onda molite Ga za Firdevs, a to je srediste, odnosno najvisi nivo dženneta. Odatle izviru džennetske rijeke, iznad toga je Allahovo prijestolje 'Ars.' (Buharija)

A Ebu Malik El-Es'ari r.a. kaze da je Poslanik a.s., rekao: „U dzennetu ima odaja koje su prozirne; iz vana se vidi unutrasnjost, a unutrasnji dio se vidi spolja. Allah je ove odaje pripremio za one koji nahrane gladne, redovno poste i klanjaju nocni namaz kada drugi ljudi spavaju." (Taberani)

U dva Sahiha, Buhari i Muslim, od Ebu Hurejre, r.a. se prenosi da je Allahov Poslanik a.s., rekao: 'Allah dz.s., je rekao: "Za moje dobre robove pripremio sam nesto sto ljudsko oko nije vidjelo niti uho culo, niti je ljudsko srce pozeljelo, citajte ovo ako zelite: "I niko ne zna kakve ih, kao nagrada za ono sto su cinili, skrivene radosti cekaju." (Sedzde, 17)

Oni koji su u ajete Naše vjerovali i poslušni bili - uđite u džennet, vi i žene vaše, radosni! 'Oni će biti služeni iz posuda i čaša od zlata. U njemu će biti sve što duše zažele i čime se oči naslađuju, i u njemu ćete vječno boraviti. „Eto, to je džennet koji vam je darovan kao nagrada za ono što ste radili, u njemu ćete svakovrsnog voća imati od kojeg ćete neko jesti." (Zuhruf, 69-73)

Razgovor ljudi u Dzennetu iz buducnosti zapisan u Kuranu

Bog obavjestava o tom razgovoru na u KUranu:

50. I oni ce jedan s drugim razgovarati,
51. i jedan od njih ce reci: "Imao sam druga jednoga
52. koji je govorio: "Zar i ti vjerujes
53. da cemo, kada poumiremo i zemlja i kosti postanemo, doista, racun polagati?"
54. "Hocete li pogledati?"
55. I oni ce pogledati, i toga usred dzehennema ugledati.
56. "Allaha mi", - reci ce - "zamalo me nisi upropastio;
57. da nije bilo milosti Gospodara moga, i ja bih se sada mucio."
58. "A mi, jelde, vise necemo umirati? -
59. jednom smo umrli - vise necemo biti muceni,
60. to ce, zaista, uspjeh veliki biti!"
61. Za ovako nesto neka se trude trudbenici!

Bog kaze u Kuranu o Dzennetu

46. A za onoga koji se stajanja pred Gospodarom svojim bojao, bit će dva perivoja, -
48. puna stabala granatih, -
50. u kojima će biti dva izvora koja će teći, -
52. u njima će od svakog voća po dvije vrste biti, -
54. Naslonjeni na posteljama čije će postave od kadife biti, a plodovi u oba perivoja nadohvat ruke će stajati, -
56. U njima će biti one koje preda se gledaju, one koje, prije njih, ni čovjek ni džinn nije dodirnuo, -
58. bit će kao rubin i biser, -
60. zar nagrada za dobro učinjeno djelo može biti nešto drugo do dobro?! –
62. Osim ta dva, bit će još dva neznatnija perivoja, -
64. modrozelena, -
66. sa izvorima koji prskaju, u svakom, -
68. u njima će biti voća i palmi i šipaka, -
70. u njima će biti ljepotica naravi divnih, -
72. hurija u šatorima skrivenih, -
74. koje prije njih ni čovjek ni džinn nije dodirnuo, -
76. Oni će biti naslonjeni na uzglavlja zelena, prekrivena ćilimima čarobnim i prekrasnim, -
78. Neka je uzvišeno ime Gospodara tvoga, Veličanstvenog i Plemenitog!
KotromanichII

#41 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by KotromanichII »

Bog kaze u Kuranu:

16. Jeste li sigurni da Onaj koji nebesima vlada neće u zemlju utjerati, kad se ona počne iznenada tresti?

Rupa u Guatemali , desilo se u junu, duboka 60 metara, progutalo cijelu zgradu
Image

Image

Juce u Njemackoj u gradu Schmalkalden , duboko 20 matara, siroko 40 matara
Image

A pazite sad ovo, Ove dvije rupe spadaju u Hadis o predznacima Sudnjeg dana

Allahov Poslanik, salllallahu alejhi ve sellem, rekao: "Nastupice pred kraj Svijeta/dunjaluka propadanje u zemlju, bacanje (padanje) kamenja sa nebesa i pretvaranje ljudskih likova u zivotinjske.
- A kad ce to biti o Allahov Poslanice ?- upitase.
- Kada se pojave muzicki instrumenti i pjevacice - odgovori on."
ovajonaj

#42 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by ovajonaj »

ja nisam zensko al me nesto ovdje zanima...kako zene gledaju na ova tumacenja.. mislim nekako mi se cini da je sve podredjeno nama muskima... jel se spominju zene i kako ce njima biti u raju?
sta je za njih nagrada? sigurno nije neka koja gleda pred sebe i koju niko prije nije dirnuo...
KotromanichII

#43 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by KotromanichII »

jel se spominju zene i kako ce njima biti u raju?
sta je za njih nagrada? sigurno nije neka koja gleda pred sebe i koju niko prije nije dirnuo
imas gore na tom video objasnjenje poslije kad naucnici zavrse o predavanju o paralelnom univerzumu bude nesto malo o dzennetu i nagrada u njemu

Pa za zene naravno da ce dobiti muskarce sa kojim ce biti vjencane, i tako ce muskarci dobiti zene sa kojim ce biti vjencani. Ali ti muskarci koje ce zene dobiti ce biti ogromne ljepote i izgleda, kao sto se spominje da ce biti svi ljudi lijepi poput poslanika Jusufa. A znamo iz Kurana da je ogromne ljepote bio, cak ga je Upravika egipta zena htjela silovati u svojoj sobi a njezine drugarice su se porezale nozevima a da nisu ni primjetile jer su bile ocarane njegovom ljepotom

evo sta Bog kaze u Kuranu kakavog je izgleda bio Jusuf:

30. I žene u gradu počeše govorkati: "Upravnikova žena navraćala momka svoga na grijeh, u njega se ludo zagledala! Mi mislimo da jako griješi."

31. I kad ona ču za ogovaranja njihova, posla po njih, te im priredi divane, dade svakoj od njih po nož i reče: "Izađi pred njih!" A kad ga one ugledaše, zadiviše se ljepoti njegovoj i po rukama svojim se porezaše; "Bože, bože!" – uskliknuše – "ovo nije čovjek, ovo je melek plemeniti!’

32. "E to vam je onaj zbog koga ste me korile" – reče ona. "Istina je da sam htjela da ga na grijeh navratim, ali se on odupro. Ako ne učini ono što od njega tražim, bit će sigurno u tamnicu bačen i ponižen."

33. "Gospodaru moj," – zavapi on – "draža mi je tamnica od ovoga na što me one navraćaju? i ako Ti ne odvratiš od mene lukavstva njihova, ja mogu prema njima naklonost osjetiti i lakomislen postati."

Nikome se nepravda nece ucini u dzenentu, muskarci zene a zene muskarce dobivaju sa kojim ce se vjencati.to bi bilo to
kukuruz_kokicar

#44 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by kukuruz_kokicar »

Kotromanjic,
mislim da si otvorio jednu zaista zanimljivu temu i da si poprilicno potkovan sa cinjenicama, pa se nadam da ces moci odgovoriti na sljedeca pitanja:

Kako ljudi u dzennetu vrse nuzdu?
Mislim ... jede se, pije se ... u najmanju ruku neumjereno i nekako mi je logicno da sve to sto se bude konzumiralo mora negdje i izaci? Gdje se i kako deponuju nusproizvodi tih prejedanja? Meni bi nekako logicno bilo da idu u Dzehenem. Sta ti mislis o tome?
Da li Bog licno priprema i posluzuje tu hranu i piće ili za to koristi neke pomocnike - kuhare, konobare (tj. sluge)? Ko su te sluge, da li su te sluge bivsi ljudi i ako jesu zasto rade kao sluge?

Da li zene ostaju trudne u Dzennetu i kako se zovu djeca nastala u takvom svijetu? Da li su ta djeca smrtna ili besmrtna? E, ako ne ostaju trudne, a pretpostavljam da ne, da li to znaci da je covjek tamo uskracen za jedan od najvecih Bozijih darova, da ima svoju djecu?
Eto ja bih bih nekako sve te sume, potoke, hladovine, hurme i okate ljepotice zamijenio za mogucnost da podizem i odgajam djecu sa svojom suprugom. I da ... ja ne volim hladovinu, puno vise volim da uzivam u suncanom jesenjem danu.

Ja prezirem ljudsku opsjednutost plemenitim kamenjem poput zlata i srebra, pa sam poprilicno uvjeren da bi mi brdo zlata jos manje znacilo na nekom eventualnom drugom svijetu. Sada sam se sjetio! Mozda bi me neki XBox 31933-v 10003 dodatno motivirao. Ima li za to kakve sanse? Daj provjeri please, stvarno sam zainteresovan za to.

Moram ti jos iskreno priznati da je ona paralela Dzenneta sa Avatarom pravo efektna. Ja bih te zamolio ako mi jos mozes otkriti i eventualne paralele izmedju filma Alien vs. Predator i Dzenneta.

Ovaj post sadrzi veliku dozu sarkazma. O indikacijama, kontraindikacijama i nuspojavama posavjetujte se s liječnikom ili farmaceutom
HAVANA

#45 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by HAVANA »

KotromanichII wrote:
Ako smijete pogledati ovaj video, o smrti, pogotovo vi ateisti, da vam malo dodje iz guzice u glavu, necete li se otrijezniti, ovdje se pokaziva kako smrt dolazi iznenada, kako se vjernici ponasajau kad umiru, gdje se smiju kad im se andjeli pokazu svijetlih lica prilikom smrti, ima na ovom video, pa ko hoce nek uzme pouku

Usro sam se dozavrat :roll:
ovajonaj

#46 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by ovajonaj »

znaci u dzennetu ce svi biti vjencani?
npr neka zena koja se eto nikad nije uspjela udati ili je bila ruzna ili debela ili bolesna ili invalid pa se eto nije uspjela udati i onda npr zasluzi dzennet i tamo ce joj se naci neki muskarac koji ce biti ekvivalent hurijama?
ili ce ona sama postati ta neka zena koju niko nije dirnuo pa ce nju dodijeliti nekom vjerniku koji je zasluzio dzennet?
KotromanichII

#47 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by KotromanichII »

Kako ljudi u dzennetu vrse nuzdu?
Mislim ... jede se, pije se ... u najmanju ruku neumjereno i nekako mi je logicno da sve to sto se bude konzumiralo mora negdje i izaci? Gdje se i kako deponuju nusproizvodi tih prejedanja? Meni bi nekako logicno bilo da idu u Dzehenem. Sta ti mislis o tome?
/ pa ima ovo objasnjeno od poslanika vec

evo odgovor na pitanje

Zejd b. Erkam, radijallahu anh, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Tako mi Onog u čijoj ruci je moja duša, doista će jednom od njih (stanovnika dženneta) biti data snaga stotinu ljudi u jelu, piću i snošaju! Njihova potreba će biti u vidu znoja koji će izlaziti iz njihove kože a mirisat će poput mošusa i time će se njihovi stomaci smanjiti

znaci nuzda ce se vrsiti putem znoja, koji ce biti parfem

Da li Bog licno priprema i posluzuje tu hranu i piće ili za to koristi neke pomocnike - kuhare, konobare (tj. sluge)? Ko su te sluge, da li su te sluge bivsi ljudi i ako jesu zasto rade kao sluge?
da tacno imaju tamo sluge, tako reci konobari

evo Bog odgovara na ovo pitanje u Kuranu:

16/ sluzit ce ih vjecno mladi mladici, /17/ sa casama i ibricima, i peharom punim pica iz izvora tekuceg /18/ od koga ih glava nece boljeti i zbog koga nece pamet izgubiti", /19/ "i vocem koje ce sami birati, /20/ i mesom pticijim kakvo budu zeljeli. /21/ U njima ce biti i hurije ociju krupnih,/22/ slicne biseru u skoljkama skrivenom, /23/ kao nagrada za ono sto su cinili. /24/ U njima nece slusati prazne besjede, ni govor grjesni, /25/ nego samo rijeci: 'Mir, mir!'"/26/

neznam jesu li sluge bivsih ljudi, nije i to poznato, nek neko drugi odgovor ako zna, ja neznam
Da li zene ostaju trudne u Dzennetu i kako se zovu djeca nastala u takvom svijetu?
ne ostaju osim po zelji, ako zeli trudnocu i dijete desavat ce se to u jednom kratko periodu

Prenosi se i sljedeće od Poslanika: kada čovjek u džennetu poželi dijete, trudnoća, period nošenja tog djeteta i porod desit će se u jednom trenu -

Da li su ta djeca smrtna ili besmrtna? E, ako ne ostaju trudne, a pretpostavljam da ne, da li to znaci da je covjek tamo uskracen za jedan od najvecih Bozijih darova, da ima svoju djecu?

kao sto kazem, bit ce i djeca u dzennetu, sve je to pozelji
Eto ja bih bih nekako sve te sume, potoke, hladovine, hurme i okate ljepotice zamijenio za mogucnost da podizem i odgajam djecu sa svojom suprugom. I da ... ja ne volim hladovinu, puno vise volim da uzivam u suncanom jesenjem danu.
eh dobit ces to, jer dokaz ti je ovo kada čovjek u džennetu poželi dijete, trudnoća, period nošenja tog djeteta i porod desit će se u jednom trenu
Ja prezirem ljudsku opsjednutost plemenitim kamenjem poput zlata i srebra, pa sam poprilicno uvjeren da bi mi brdo zlata jos manje znacilo na nekom eventualnom drugom svijetu. Sada sam se sjetio! Mozda bi me neki XBox 31933-v 10003 dodatno motivirao. Ima li za to kakve sanse? Daj provjeri please, stvarno sam zainteresovan za to.
ni ja nevolim zlato ni srebro, tako da me to nesto neprivlaci ali zato ima onih koji vole to
Moram ti jos iskreno priznati da je ona paralela Dzenneta sa Avatarom pravo efektna. Ja bih te zamolio ako mi jos mozes otkriti i eventualne paralele izmedju filma Alien vs. Predator i Dzenneta.
moze, itekako moze , poznato nam je onaj koji stvara nesto pokusava ga ozivjeti na tom platnu, Bog ce narediti da ozivi to sto je slikao, ako ne uspije , onda moguce da e to Bog ozivjeti pa ce ga proganjati u DZehennemu , a Bog najbolje zna
Ovaj post sadrzi veliku dozu sarkazma. O indikacijama, kontraindikacijama i nuspojavama posavjetujte se s liječnikom ili farmaceutom
????
KotromanichII

#48 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by KotromanichII »

znaci u dzennetu ce svi biti vjencani?
da
npr neka zena koja se eto nikad nije uspjela udati ili je bila ruzna ili debela ili bolesna ili invalid pa se eto nije uspjela udati i onda npr zasluzi dzennet i tamo ce joj se naci neki muskarac koji ce biti ekvivalent hurijama?
tacno , takva ne samo da vise nece biti invalid i ruzna, nego ce biti mlada od 33 godine i ljepsa od hurija a znamo kako je Bog opisao hurije, i dobit ce sigurno nekog zgodnog i lijepog tipa sa kim ce biti vjencana.
ili ce ona sama postati ta neka zena koju niko nije dirnuo pa ce nju dodijeliti nekom vjerniku koji je zasluzio dzennet?
da postat ce i ona, i biti ljepsa od hurija, ali to smao zbog vjerski obavljanja, namaza i posta
sa obzirom na...

#49 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by sa obzirom na... »

Postoji toliko nelogicnosti....

Ako se vec brani promiskuitet, homoseksualizam itd. tvdeci da je jedina svrha seksa razmonazavanje, cemu sex na drugom svijetu, zar tamo ne ide dusa, cemu tjelesna zadovoljstva razne svrhe ?

Jedna o najkontraveznijih stvari, djevice koje cekaju gore muske da im se podaju, ma daj, to moras biti bas ono zadrti da povjerujes, sto onda kao ekvivalent zenske gore ne ceka jedno deset Brad Pitova, Klunija itd..., to je bas diskriminacija na rodnoj osnovi...

pS: Skoro vidim karikaturu, ispred raja stoji jedno desetak bombasa samoubica a onaj na ulazu vice, polako, ne mozemo vas brzo primiti, u manjku smo s djevicama....
kukuruz_kokicar

#50 Re: Dzennet/Raj opis, dali vjerujete da postoji?

Post by kukuruz_kokicar »

Kotromanjic, situacija izgleda slozenija nego sto sam mislio. Duzan sam ti iskreno izvinjenje.

Izvini... :cry:

Ja pak izlazim na ovoj stanici. Majstore, zadnja.... :run:
Post Reply