Torabi I saobracaj
- O'zone
- Globalni moderator
#26 Re: Torabi I saobracaj
O Mekkom je sve rečeno, ono što bi trebao biti policijski posao (kontrola saobraćaja,dozvole za javna okupljanja...) više nije, ono što bi trebao biti posao zelene policije (nadzor nad uništavanjem zelenih površina) više nije, ono što bi trebao biti inspekcijiski posao ( nadzor nad prometom roba i usluga,radnih dozvola,poreza...) više nije, ono što nije premijerski posao ( dodjeljivanje zahvalnica i poklona bjelosvjetskim muljatorima) sada jeste, tako da vjerovatno niti ja ne bi trebao da se opirem Mekkijevskom trendu nego bi trebao otići i čekati ispred Zetre da me energiziraju ko zna možda me mali zeleni uzmu za Mekkijevog pomoćnika "Mekki little helper"
- GAU 8
#27 Re: Torabi I saobracaj
neka ostane koliko zeli, ali neka mu "ordinaciju" imjeste malo ka periferiji, nije normalno kolikve guzve pravi naivna svjetina.Jedan001 wrote:negdje procitah da ostaje do 27 novembra extramozda udjemo s njim i u novu god hihihi
Ja bih mu recimo podigao sator na livadi Cevljanske koride. I neka lijeci koliko god zeli.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#28 Re: Torabi I saobracaj
e tuzna Olimpijska dvorana Zetra
Na sta spade i za sto je obnovi MOK, umjesto za razvoj sporta i popularizaciju zimskih sportova, ona sluzi za nekakve ublehe tipa torabi

- nokia6170
#29 Re: Torabi I saobracaj
Strašno je vidjeti ono što se dešava u tom dijelu Sarajeva..mene prosto uhvati muka kad vidim i mlado i staro i bolesno i zdravo, pokriveno i sa mahramom i sa krstom na vratu...kako babe i nane i dede hodaju sa po 15 litara u rukama tegleci ih ko zna gdje vise.
Hodaju kilometrima tegleci tolike litre (kilograme) vode, a kuci vjerovatno ne mogu ustati nasuti sebi casu vode, a da odu do prodavnice misaona imenica.
Medju narodom je zavladalo opste ludilo koje ne gleda ni naciju ni vjeru ni godine.
Torabi je nasem drustvu samo pokazao jednu (poraznu) cinjenicu...da ove narode na ovim prostorima ujedinjuje jedino izgleda ludilo, a normalne i civilizovane vrijednosti ih razdvajaju.
Hodaju kilometrima tegleci tolike litre (kilograme) vode, a kuci vjerovatno ne mogu ustati nasuti sebi casu vode, a da odu do prodavnice misaona imenica.
Medju narodom je zavladalo opste ludilo koje ne gleda ni naciju ni vjeru ni godine.
Torabi je nasem drustvu samo pokazao jednu (poraznu) cinjenicu...da ove narode na ovim prostorima ujedinjuje jedino izgleda ludilo, a normalne i civilizovane vrijednosti ih razdvajaju.
- Loulou
#30 Re: Torabi I saobracaj
Jazz @nokianokia6170 wrote:Strašno je vidjeti ono što se dešava u tom dijelu Sarajeva..mene prosto uhvati muka kad vidim i mlado i staro i bolesno i zdravo, pokriveno i sa mahramom i sa krstom na vratu...kako babe i nane i dede hodaju sa po 15 litara u rukama tegleci ih ko zna gdje vise.
I ja sam prije nekog vremena, kad je Torabi euforija uzela maha, to nazvala kolektivnim ludilom. Mislim, nije ni čudo.... Kad se zvijezde kojekavih sapunica tretiraju kao (polu)božanstva... što očekivati.
On topic ulaz i izlaz iz Sarajeva su problematični i bez Torabija, ovo je samo dodalo ulje na vatru.
- fedor
#31 Re: Torabi I saobracaj
i šta sad ako je besplatno!?? Treba neko da trpi radi toga jer je to besplatno!?babyline wrote:pa besplatno jefedor wrote:Laganini, sad će još malo i kraj. Ako ne produži, a kakav je narod da kaže Torabi bit ću 10 god u Zetri, naš bi narod dolazio, svaki dan....i opet iznova sve...
- fedor
#32 Re: Torabi I saobracaj
GAU 8 wrote:neka ostane koliko zeli, ali neka mu "ordinaciju" imjeste malo ka periferiji, nije normalno kolikve guzve pravi naivna svjetina.Jedan001 wrote:negdje procitah da ostaje do 27 novembra extramozda udjemo s njim i u novu god hihihi
Ja bih mu recimo podigao sator na livadi Cevljanske koride. I neka lijeci koliko god zeli.
Upravo tako. Livadu neku i neka uživa....
- Better Man
#34 Re: Torabi I saobracaj
Za kolaps i guzvu u saobracaju na ulazu i izlazu iz Sarajeva nije kriv Torabi vec primitivni vozaci koja dolazi kod istog i ostavljaju svoja auta gdje stignu, kao i policija koja uopce se ne trudi da regulise saobracaj, vec se postave da hvataju koje prekoracio brzinu.
- Angie071
#35 Re: Torabi I saobracaj
Zivim na ciglanama, preko puta ulaza u zetru i ovaj teror se ne moze vise ni opisati... Mjesec dana nisam cuku prosetala ni auto oprala na zetri...ograda je razvaljena, blato do koljena a auta parkirana na sred trave...ne jedno ni pet ni deset, nego pedeset! Gdje su sad zeleni da pisu kazne?! Jedini pored Hilme i zetre koji ce dobro proci su oni sto prodaju 3 cokolade za marku i ceker za marku jer valja nosati onoliku svetu vodu... Samo me 'tjesi' cinjenica da od te blizine mozda nesto energije dodje i do mog balkona pa mi da mir i zivce da ih ne odlezim sve jedan dan. Sto je previse - previse je!! Ja se nadam da ce kuci 27og konacno ici...jer ako ne ode...selim se!!
- fedor
#36 Re: Torabi I saobracaj
Koji ba zeleni!? Ma sve je to uvezano, svako ima svoj dio kolača...Angie071 wrote:Zivim na ciglanama, preko puta ulaza u zetru i ovaj teror se ne moze vise ni opisati... Mjesec dana nisam cuku prosetala ni auto oprala na zetri...ograda je razvaljena, blato do koljena a auta parkirana na sred trave...ne jedno ni pet ni deset, nego pedeset! Gdje su sad zeleni da pisu kazne?! Jedini pored Hilme i zetre koji ce dobro proci su oni sto prodaju 3 cokolade za marku i ceker za marku jer valja nosati onoliku svetu vodu... Samo me 'tjesi' cinjenica da od te blizine mozda nesto energije dodje i do mog balkona pa mi da mir i zivce da ih ne odlezim sve jedan dan. Sto je previse - previse je!! Ja se nadam da ce kuci 27og konacno ici...jer ako ne ode...selim se!!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#37 Re: Torabi I saobracaj
Ovo nije teror "samo" jednog dijela grada,teror se siri i dalje. Ulazak iz pravca vogosce prakticno je produzen za nekih dodatnih 45 minuta,a tek kada kao udjete u grad ceka vas vrhunac kolapsa. Od Zetre ,kraj Ciglana prema centru Alipasinom ulicom ,cisti saobracajni pakao.
Danas popodne je bio vrhunac,od skenderije prema Alipasinoj ulici,prema Zetri,sve je blokirano. rskrsnica kod "bicakcica" je ludnica. Redovno uleti 5-6 auta koji prodju regularno na svoje zeleno iz pravca Skenderije ali NEMA MJESTA da barem djelomicno udju u Alipasinu ulicu,i hladno stoje na sred raskrsnice sto automatski blokira glavnu cestu.
Ma uzas,samo me interesuje gdje su sada ti hebeni saobracajci da barem malo urede ovaj pakao.
Danas popodne je bio vrhunac,od skenderije prema Alipasinoj ulici,prema Zetri,sve je blokirano. rskrsnica kod "bicakcica" je ludnica. Redovno uleti 5-6 auta koji prodju regularno na svoje zeleno iz pravca Skenderije ali NEMA MJESTA da barem djelomicno udju u Alipasinu ulicu,i hladno stoje na sred raskrsnice sto automatski blokira glavnu cestu.
Ma uzas,samo me interesuje gdje su sada ti hebeni saobracajci da barem malo urede ovaj pakao.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#38 Re: Torabi I saobracaj
Lijepe kazne za parkiranje po padinskim dijelovima grada-LIBERO- wrote:Ma uzas,samo me interesuje gdje su sada ti hebeni saobracajci da barem malo urede ovaj pakao.
- Comrad
#39 Re: Torabi I saobracaj
Bas nesto kontam sto li Torabi nije mogao doci dok je bilo ljepse vrijeme. Pa fino na livadu kakvu i nek lijeci. Jos mu ne bi smetao krov dok mu dolazi energija.
Eno Vrelo Bosne (jest da bi ga uhelacili), al tako negdje da je nasao lokaciju. Jos da je u blizini izvor pitke vode i eto ga...
Al jbg...gdje je tu Zetra, gdje je Hilmo...
Al jbg...gdje je tu Zetra, gdje je Hilmo...
- Troll_Happens
#40 Re: Torabi I saobracaj
mene cudi zasto su uopste to u zetri organizovali trebali su na stup gdje organizuju koridu pa udri. Jer guzva je prema vogosci samim saniranjem puta a ovo je samo kap koja preliva casu. Ti svi koji prodju na zeleno a ostanu na raskrsnici treba ih debelo kazniti. Mislim okey zeleno ali ako hajvan ne vidi ispred da ne moze proci i da ce ostati blokiran na rasrsnici stani proci ces u iducem talasu. Nase stoke nigdje nema...sve zasluzeno-LIBERO- wrote:Ovo nije teror "samo" jednog dijela grada,teror se siri i dalje. Ulazak iz pravca vogosce prakticno je produzen za nekih dodatnih 45 minuta,a tek kada kao udjete u grad ceka vas vrhunac kolapsa. Od Zetre ,kraj Ciglana prema centru Alipasinom ulicom ,cisti saobracajni pakao.
- GAU 8
#41 Re: Torabi I saobracaj
Hljeba i igara.
I instant čuda (u koje ovo moze da se svrsta)
I instant čuda (u koje ovo moze da se svrsta)
- ultima_palabra
#42 Re: Torabi I saobracaj
Hehe, lijepo Novo Sarajevo i Novi Grad
Centar uvijek nosi svoje muke...
- JThomas
#43 Re: Torabi I saobracaj
o gdje mi živimo.
- Nekako s proljeća
#44 Re: Torabi I saobracaj
Znamo gdje živimo, samo nas uvijek iznenadi spoznaja sa kim dijelimo životni prostor...
- amrica
#45 Re: Torabi I saobracaj
Da vidimo, ko ce se prijaviti
"Dojava MUP-u KS
Navodno postavljena bomba u Zetri, građani evakuisani
Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u dvoranu Zetra postavljena je bomba, zbog čega su svi posjetitelji evakuisani.
Kako saznajemo, Prva policijska uprava MUP-a KS dobila je anonimnu dojavu o postavljenoj bombi u 12.20 sati.
Svi posjetitelji Zetre su evakuisani, a u toku je KDZ pregled prostorija.
U trenutku dojave u Zetri se nalazilo nekoliko hiljada posjetitelja koji su došli na "iscjeljiteljski" tretman Mekkija Torabija.
Iz Uprave ZOI'84 naglasili su kako je Služba unutarnjeg obezbjeđenja reagovala u skladu sa situacijom nakon dojave o bombi, te je odmah uspostavljena saradnja s MUP-om KS.
"Trenutno je u toku KDZ pregled, te ćemo zvanične informacije o postojanju, odnosno nepostojanju eksplozivne naprave, moći dati po zavšetku pregleda", kazala je za Sarajevo-x.com Muamera Šehić, portparol ZOI'84.
Ona je dodala da su mjere bezbjednosti u dvorani J. A. Samaranch, gdje Mekki Torabi vrši tretmane, na zadovoljavajućem nivou, ali je izvjesno da će ZOI'84 raditi na dodatnom pojačanju, pogotovo nakon današnje dojave o bombi."
"Dojava MUP-u KS
Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u dvoranu Zetra postavljena je bomba, zbog čega su svi posjetitelji evakuisani.
Kako saznajemo, Prva policijska uprava MUP-a KS dobila je anonimnu dojavu o postavljenoj bombi u 12.20 sati.
U trenutku dojave u Zetri se nalazilo nekoliko hiljada posjetitelja koji su došli na "iscjeljiteljski" tretman Mekkija Torabija.
Iz Uprave ZOI'84 naglasili su kako je Služba unutarnjeg obezbjeđenja reagovala u skladu sa situacijom nakon dojave o bombi, te je odmah uspostavljena saradnja s MUP-om KS.
"Trenutno je u toku KDZ pregled, te ćemo zvanične informacije o postojanju, odnosno nepostojanju eksplozivne naprave, moći dati po zavšetku pregleda", kazala je za Sarajevo-x.com Muamera Šehić, portparol ZOI'84.
Ona je dodala da su mjere bezbjednosti u dvorani J. A. Samaranch, gdje Mekki Torabi vrši tretmane, na zadovoljavajućem nivou, ali je izvjesno da će ZOI'84 raditi na dodatnom pojačanju, pogotovo nakon današnje dojave o bombi."
- Angie071
#46 Re: Torabi I saobracaj
- Nisam ja...stvarno!!amrica wrote:Da vidimo, ko ce se prijaviti![]()
"Dojava MUP-u KS
- fedor
#47 Re: Torabi I saobracaj
Eno kažu lažna dojava...

- maslina
#48 Re: Torabi I saobracaj
Neko mi je isporičao kako je nedavno jedna "gospođa" kojoj je pritužilo, a da ne bi izgubila red, čučnula i urinirala u sred onog reda. "Gospođa" je dala puni doprinos povratku u prvobitnu zajednicu, a kojoj stremimo svojim postupcima i načinom razmišljanja. Ždere mi se, žderem. Sere mi se, serem...
- fedor
#49 Re: Torabi I saobracaj
Mene to ništa ne čudi. Nagledao sam se i gorih stvari!maslina wrote:Neko mi je isporičao kako je nedavno jedna "gospođa" kojoj je pritužilo, a da ne bi izgubila red, čučnula i urinirala u sred onog reda. "Gospođa" je dala puni doprinos povratku u prvobitnu zajednicu, a kojoj stremimo svojim postupcima i načinom razmišljanja. Ždere mi se, žderem. Sere mi se, serem...
- Angie071
#50 Re: Torabi I saobracaj
maslina wrote:Neko mi je isporičao kako je nedavno jedna "gospođa" kojoj je pritužilo, a da ne bi izgubila red, čučnula i urinirala u sred onog reda. "Gospođa" je dala puni doprinos povratku u prvobitnu zajednicu, a kojoj stremimo svojim postupcima i načinom razmišljanja. Ždere mi se, žderem. Sere mi se, serem...