Project management i ostale gluposti

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

bice_bice

#26 Re: Project management i ostale gluposti

Post by bice_bice »

KatarinaKosaca wrote::lol: :lol: :lol: ja se sa tim bavim :lol:
i sto sad, da ti se divimo??? koga zaboli cime se ti bavis?

consulting (konzultacija) je oduvjek unosan posao.. pogotovo kad nekoj kompaniji "zagusti" ili istoj prijeti konkurs.. interesantna cinjenica je da su godinu prije pada jedne velike aero kompanije u nju usli i izasli preko - 600 - consulting kompanija.. crtali, prezentirali, ukazivali, baljezgali, sve to za satnicu od mjesecne radnicke bh plate.

ja vodim kompaniju - zenin brat drzi consulting kompaniju - zet moj drugu - hajmo im uzeti to sto je ostalo, prije nego padnu - a oni (citav menadzment osim onog ko je doveo consult-ere i mozda jos dvojica-trojica) svoju posljednju nadu vide u nama, nebil ih spasili kakvom idejom prije nego izdahnu, dok im pricamo kako ce bit bolje, naravno, ako Bog da - a ako ne da, ipak NAM je dao..
sarayewo

#27 Re: Project management i ostale gluposti

Post by sarayewo »

Mozda ljudi vide da postavljac teme ni nakon tri seminara nije svario materiju, pa da pokusaju opet... a on ovamo kao sve skonto, pa i to da je project management glupost. Nije mi jasno kako citava struka postoji i toliki milioni ljudi sirom svijeta rade u project managementu a da nikome do sada nije naumpalo da je to glupost...

O SWOT-u tolike knjige napisane, aktivno se koristi u svijetu (sto sam pokusao u proslom postu docarati ali sam ocito pogresno shvacen), al bice da je i to glupost, samo jos nije naisao neki nas pametni da to objasni ljudima.

Nisu ti seminari tolika ubleha koliko je u nasem mentalitetu da se takvim stvarima ne vjeruje, isto kao sto se ne vjeruje faxu zavrsenom u Americi ili medjunarodnim strucnim certifikatima. Zasto? Zato sto si to naucio na neki drugi, prakticniji nacin a nisi se uvijek "prihvatio knjige" kako je kod nas obicaj.

Kako neko rece, zato nam se firme prodaju za 1 KM...
donja_crtica

#28 Re: Project management i ostale gluposti

Post by donja_crtica »

Cesto se desi da seminare drze teoreticari. Ljudi koji u praksi nisu radili, nisu vodili ni projekat kopanja 18m kanala po ravnom. Eh onda primjere iz knjiga navode pa sve smjesno ispada.

S druge strane... mislim da ljudi koji su radili u praksi, mozda i vodili neke projekte kada dodju na taj seminar (kao slusaoci) mogu uhvatiti par teoretskih caka (cuveni ahaaaaa efekat). To im moze vrijediti kasnije u zivotu i visestruko opravdati dolazak na seminar.
BSn

#29 Re: Project management i ostale gluposti

Post by BSn »

bice_bice wrote:
KatarinaKosaca wrote::lol: :lol: :lol: ja se sa tim bavim :lol:
i sto sad, da ti se divimo??? koga zaboli cime se ti bavis?

consulting (konzultacija) je oduvjek unosan posao.. pogotovo kad nekoj kompaniji "zagusti" ili istoj prijeti konkurs.. interesantna cinjenica je da su godinu prije pada jedne velike aero kompanije u nju usli i izasli preko - 600 - consulting kompanija.. crtali, prezentirali, ukazivali, baljezgali, sve to za satnicu od mjesecne radnicke bh plate.

ja vodim kompaniju - zenin brat drzi consulting kompaniju - zet moj drugu - hajmo im uzeti to sto je ostalo, prije nego padnu - a oni (citav menadzment osim onog ko je doveo consult-ere i mozda jos dvojica-trojica) svoju posljednju nadu vide u nama, nebil ih spasili kakvom idejom prije nego izdahnu, dok im pricamo kako ce bit bolje, naravno, ako Bog da - a ako ne da, ipak NAM je dao..

Ono na cemu pociva civilizacija i na cemu se svijet razvio, Bosancima je ubleha i uzimanje love. Doduse, vidi se gdje je svijet, a gdje Bosna i zasto je gotovo oduvijek takav omjer snaga.

nije na konzultantskoj kompaniji da prica kako ce biti bolje, no Bosanci najbolje znaju, ha ja.

Naravno, to je do tebe i tvojih zetova, al' i sam kazes da se vi ni ne bavite konsultinogm, nego izvlacenjem love - kakve to onda ima veze s temom?
detroit-mercy

#30 Re: Project management i ostale gluposti

Post by detroit-mercy »

sarayewo wrote:Mozda ljudi vide da postavljac teme ni nakon tri seminara nije svario materiju, pa da pokusaju opet... a on ovamo kao sve skonto, pa i to da je project management glupost. Nije mi jasno kako citava struka postoji i toliki milioni ljudi sirom svijeta rade u project managementu a da nikome do sada nije naumpalo da je to glupost...

O SWOT-u tolike knjige napisane, aktivno se koristi u svijetu (sto sam pokusao u proslom postu docarati ali sam ocito pogresno shvacen), al bice da je i to glupost, samo jos nije naisao neki nas pametni da to objasni ljudima.

Nisu ti seminari tolika ubleha koliko je u nasem mentalitetu da se takvim stvarima ne vjeruje, isto kao sto se ne vjeruje faxu zavrsenom u Americi ili medjunarodnim strucnim certifikatima. Zasto? Zato sto si to naucio na neki drugi, prakticniji nacin a nisi se uvijek "prihvatio knjige" kako je kod nas obicaj.

Kako neko rece, zato nam se firme prodaju za 1 KM...
Problem je u tome sto ljudi koji dolaze iz jedne, po svim pokazateljima, od najsiromasnijih Evropskih zemalja (iz nekog razloga to ne vide ili ne zele da vide ili jednostavno imaju komplex vise vrijednosti), zemlje sa pa zasigurno najlosijim univerzitetima (gdje svako selo ima svoj univerzitet i gdje se diploma moze kupiti za sitnu paru), zemlje koja ima jedan od najvisih procenata nepismenog stanovnistva u Evropi. Zemlje koja po svim parametrima socijalnim, obrazovnim, ekonomskim i dr ne pripada Evropi osim geografski nadju da sve zivo proglasavaju glupostima ili budalastinjama i nista od toga nije vrijedno paznje jer mi to vec pobogu znamo. Pa da smo zaista tako izvrsni kao sto se na bezbrojnim temama ovoga foruma moze vidjeti ili da stvarno znamo onoliko koliko volimo da milslimo ili da vjerujemo da znamo ne bi bili to gdje smo sada, a to je nigje. Nego najlakse je onako po naski, ma ja sve su to gluposti, sta se ja tu imam dzabe maltretirati ja to vec odavno znam.
Dok mi tako rezonujemo i razmisljamo, zemlje koje su bile otvorene za nova znanja i promjenu nacina razmisljanja i koje su prije 20-30 godina muku mucile da prehrane stanovnistvo danas razvijaju svemirske, nano i koje jos sve ne tehnologije i programe a mi jos uvijek mudrujemo na koji nacin je bolje poceti plest sepet sa lijeva na desno ili sa desan na lijevo :mrgreen:
Ta' ce oni.
Utokkha

#31 Re: Project management i ostale gluposti

Post by Utokkha »

Hadzialagic pogadja u sridu, ali daleko od toga da sarayewo nije u pravu.
Mislim da je udwarach ostao nedorecen prilikom otvaranja teme i da je poentirao na ovo o cemu hadzialagic pishe.

Osim toga, ja cu u kontekstu svega ovoga dodati da mi nema nista mrze od prisustva seminaru u kojem ni sam predavac nije na ti previse s materijom o kojoj predaje, u kojem je tu samo da opravda novac koji je dat i da kasnije moze navoditi seminar kao referencu.

Malo je ljudi, pogotovo po komorama iz privrede, ljudi koji su imali/imaju vlastitu firmu. Spominjem komore jer one najvise i drze seminare raznih vrsta. Zato sve izgleda kao suplja prica.
atko

#32 Re: Project management i ostale gluposti

Post by atko »

O konsultantima ...

Lezi coban na travi pored puta i nadgleda svoje stado... putem prolazi covjek u odjelu i kaze mu

-Ti si po zanimalnju coban.
- Bravo kako si pogodio :D
-Ako pogodim koliko imas ovaca dadnes mi jednu
-Moze;)

... zado se ovaj broji broji ....
- 481!
-tacno izvoli uzeti ovcu

... ode ovaj u stado i uprti jednu ovcu ... na odlasku mu se obraca coban

- ti mora da si konsultant?!
- tacnooo, kako si pogodio
-prvo niko te nije zvao, drugo reko si mi sve informacije koje ja vec znam i trece vracaj tog sarplaninca

Ili krace... konsultatnt ... to vam je covjek koji vam uzme sat sa ruke kaze vam koliko je sati i to vam naplati :D
atko

#33 Re: Project management i ostale gluposti

Post by atko »

O managerima...

Recimo da jedan seljak prozivodi vrlo kvalitetan krompir ... i da im nekog sposobnog prijatelja koji mu tusi taj krompir za odredjeni procenat jel ... taj prijatelj se moze nazvat biznis developerom ;)

Sve izmedju ... je nuzni management ... od skladistenja, prevoza, prodaje itd itd kad treba treba ... kad nema krompira ne treba ... medjuti tu se nakoti tih managera pa drze onda prezentacije proizvodjacu kropira ... pod nekim zajebanim naslovom "zadovoljsto krompirovo i komunikacij medju krompirima" ... sebi daju neke fensi nazive ... izmisljaju sebi poso ... pa onaj jadni selak bi oro njivu al mora popuniti upitnik, mora ici na predavanje itd itd :D ... nad glavom mu visi projekt manager ... on je tu doso jer ima vrloo dobar CV i iskustvo u tom polju ... inace prije je radio kao manager u tvornici eksera ... ma radio je on na raznim poljima al na ovom polju gdje se sadi krompri nije bas al ima neke seminare u londonu, NY, pa ce on tu bildati te svoje soft skilse ...

Gori od tih managercica srednje linije, koji se nakote i kojih je najvise su mi jedino externi iso auditori ... dodje covjek ... pita te nesto ... ti mu objasnjavas ... on nema pojma i kaze al mene to ne zanima mene samo zanima dokument ... naravno juce je certificiro neku IT firmu danas certificira neko poljoprivredno dobro :D
bubica123

#34 Re: Project management i ostale gluposti

Post by bubica123 »

hadžialagić wrote:
bubica123 wrote: u prethodnom postu je navedeno da unovčavaju! To i jeste ekonomista, pravi pare tamo gdje ih nema.
Preljevanje para iz jednog džepa u drugi bez stvaranja novih vrijednosti nije ekonomija, već što čovjek napisa prodavanje magle i kriminal - samo što se tako ne zove.
Pa valjda se cijela ekonomija zasniva na preljevanju para iz jednog džepa u drugi! :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#35 Re: Project management i ostale gluposti

Post by Truba »

jes ali valjda se nešto i proizvede :mrgreen:
atko

#36 Re: Project management i ostale gluposti

Post by atko »

komi wrote:jes ali valjda se nešto i proizvede :mrgreen:
Sve manje nazalost ... umjesto toga prvo se nastanca para a njihovo pokrice je dugovanje onoga ko ih uzme ... a ovaj sto ih uzima da ima cime pokriti ne bi ih ni uzimo ... plus sto se jedne te iste pare "iznajme" vise puta ... i tako se balon napumpava dok ne dodje recesija ... onda nedje mora da zafali ... al tu su konsultanti i manager da onda izvuku one koji zapadnu u krizu :D
Ma.Le.Na

#37 Re: Project management i ostale gluposti

Post by Ma.Le.Na »

@atko :thumbup: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#38 Re: Project management i ostale gluposti

Post by Truba »

meni kao laiku za tu ekonomiju sve je toliko nejasno da me glava zaboli
ali u osnovi je veoma jednostavno

živi u skladu sa mogućnostima

radi pošteno i budi skroman

izbjegavati kredit osim ako nije za stan ili pokretanje biznisa
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#39 Re: Project management i ostale gluposti

Post by KatarinaKosaca »

detroit-mercy wrote:Zbog ovih pametnica sto sve znaju i ne treba im nista mi se i dalje tiskamo u redu sa Swazilandom, Botswanom, Ruandom, Congom i drugim drzavama i eknomijama a ovi sto su poslozili stvari kako treba, zna se gdje su :mrgreen: .
:thumbup:

Ipak, netko misli da je to preljevanje iz šupljeg u prazno, cijelu jednu nauku pljuje ima i na to pravo. Najgore je biti u ovoj zemlji ekonomista i nogometni selektor. Svi bolje znaju tvoj posao od tebe. :D
bubica123

#40 Re: Project management i ostale gluposti

Post by bubica123 »

KatarinaKosaca wrote:
detroit-mercy wrote:Zbog ovih pametnica sto sve znaju i ne treba im nista mi se i dalje tiskamo u redu sa Swazilandom, Botswanom, Ruandom, Congom i drugim drzavama i eknomijama a ovi sto su poslozili stvari kako treba, zna se gdje su :mrgreen: .

Ipak, netko misli da je to preljevanje iz šupljeg u prazno, cijelu jednu nauku pljuje ima i na to pravo. Najgore je biti u ovoj zemlji ekonomista i nogometni selektor. Svi bolje znaju tvoj posao od tebe. :D
:thumbup: dobraaaa... :lol: :lol: :lol: :lol:
atko

#41 Re: Project management i ostale gluposti

Post by atko »

komi wrote:meni kao laiku za tu ekonomiju sve je toliko nejasno da me glava zaboli
ali u osnovi je veoma jednostavno

živi u skladu sa mogućnostima

radi pošteno i budi skroman

izbjegavati kredit osim ako nije za stan ili pokretanje biznisa

Ekonomija samo tako izgleda to jest tako se namjerno komplikuje, da vrlo je jednostavno ;)

Svakako da treba zivjeti u skladu sa mogucnostima

Naravno da treba raditi posteno ... ALI ZASTO BITI SKROMAN ... ta filozofija ostavlja prostora korporacijama da ti budes mali mrav koji rinta za njih dok se oni iz svog 8-sobnog stana helikopterom voze na svoju jahtu ;)

Izbjegavati ovakve kredite kakvi nam se danas nude - UVIJEK ;)
atko

#42 Re: Project management i ostale gluposti

Post by atko »

KatarinaKosaca wrote:

Nije presipanje iz supljeg u prazno ... do odredjene granice ... ali poslije te granice jeste ... a jedno 70% te nauke se nalazi preko granice nazalost.

I da, narod jeste svemu kriv ... ovih 70% to je samo korov koji nikne di god stigne - ma svaka njima cast ;)

... narod drvlje i kamenje sipa na ekonomiste i selektora ... al vala ekonomija i reprezentacija nam i jest u qurtzu ko niko :roll: :D
Last edited by atko on 29/10/2010 13:53, edited 1 time in total.
mousstapha

#43 Re: Project management i ostale gluposti

Post by mousstapha »

KatarinaKosaca wrote: Ipak, netko misli da je to preljevanje iz šupljeg u prazno, cijelu jednu nauku pljuje ima i na to pravo. Najgore je biti u ovoj zemlji ekonomista i nogometni selektor. Svi bolje znaju tvoj posao od tebe. :D
statix

#44 Re: Project management i ostale gluposti

Post by statix »

Je li' ovo u stilu:" Sta ce nam ocjena kreditne sposobnosti i procjena kreditnog rizika? Sta mi imamo analizirati djelatnost poslovonog subjekta, vazno je plasirati kredite, pusti suplju." Pa se sutra za glavu hvataju.
Tako slicno i sa vodjenjem firme, jebo project management, i za par mjeseci propadne. :D
Alkos

#45 Re: Project management i ostale gluposti

Post by Alkos »

atko wrote:O managerima...

Recimo da jedan seljak prozivodi vrlo kvalitetan krompir ... i da im nekog sposobnog prijatelja koji mu tusi taj krompir za odredjeni procenat jel ... taj prijatelj se moze nazvat biznis developerom ;)

Sve izmedju ... je nuzni management ... od skladistenja, prevoza, prodaje itd itd kad treba treba ... kad nema krompira ne treba ... medjuti tu se nakoti tih managera pa drze onda prezentacije proizvodjacu kropira ... pod nekim zajebanim naslovom "zadovoljsto krompirovo i komunikacij medju krompirima" ... sebi daju neke fensi nazive ... izmisljaju sebi poso ... pa onaj jadni selak bi oro njivu al mora popuniti upitnik, mora ici na predavanje itd itd :D ... nad glavom mu visi projekt manager ... on je tu doso jer ima vrloo dobar CV i iskustvo u tom polju ... inace prije je radio kao manager u tvornici eksera ... ma radio je on na raznim poljima al na ovom polju gdje se sadi krompri nije bas al ima neke seminare u londonu, NY, pa ce on tu bildati te svoje soft skilse ...

Gori od tih managercica srednje linije, koji se nakote i kojih je najvise su mi jedino externi iso auditori ... dodje covjek ... pita te nesto ... ti mu objasnjavas ... on nema pojma i kaze al mene to ne zanima mene samo zanima dokument ... naravno juce je certificiro neku IT firmu danas certificira neko poljoprivredno dobro :D
:mrgreen: :thumbup:
harisl

#46 Re: Project management i ostale gluposti

Post by harisl »

Tesko je ljudima promijeniti nacin na koji razmisljaju ili rade. Najgore je sa onima koji su dobri u onome sto rade. Prije par mjeseci sam otisao u fabriku koju imamo u Meksiku i tamo ljudi imaju crnim izolirbanom iscrtane granice gdje treba da stoji telefon, tastatura, monitor, papir na stolu... To se sve slika i onda se ta slika stavi iznad stola. Isto je sa ladicama stola, ovdje ti je olovka, ovdje ti je papir...
Niko nista ne prica, niko se ne buni... dok se ne popije poslije posla, a onda pocne zajebancija 'vi amerikanci ovakvi', 'vi amerikanci onakvi', i onda se malo izvuku sa 'ma vidimo mi da ti nisi pravi amerikanac'.
Nemam pojma, neke stvari su korisne, neke su jednostavno bolesne. U Detroitu su poslali odozgo utegnutu djevojcicu u stiklama i sa lakiranim noktima da odredi gdje ce stajati cekic, jer ce tako biti bolje. I pokazuju ti se slike njenih uspjesnih eksperimenata iz Meksika, kako je samo tamo lijepo (isto kao u njenoj kuhinji). Ljudima koji su proveli 20-25 godina radeci na masini je tesko objasniti da su citav zivot cekic ostavljali na pogresno mjesto. Zasto je neophodno da neko ko ne radi na toj masini moze bez problema locirati moj alat? Ljudi u Fordu su prije bili zaduzeni sa alatom, to je bio samo tvoj alat i nosis ga kuci i sutra doneses - ako sta izgubis to kupis i nije bilo problema. Ti stari Fordasi i dan danas i u drugoj firmi donose svoj alat na posao. Novim pravilima se covjek odvaja od posla, kaze mu se - nije to nista tvoje, ti si ovdje od 7 to 4 i onda ides kuci. Nekim ljudima je tesko identifikovati se sa poslom u takvim uslovima.
Onda vidis one muskice sa frizuricama, kosuljicama i pantolama na peglu kako sa fotoaparatima idu okolo i slikaju 'neefikasnost', koju ce ti prezentirati na sljedecem sastanku poslije kojeg ce mali sef zeljan probijanja pred svima nekoga ukoriti.
Malo mi na zivce ide i ono obavezno parkiranje unazad, da izgleda profesionalnije... Svast mi nest ide na zivce...
detroit-mercy

#47 Re: Project management i ostale gluposti

Post by detroit-mercy »

harisl wrote:Tesko je ljudima promijeniti nacin na koji razmisljaju ili rade. Najgore je sa onima koji su dobri u onome sto rade. Prije par mjeseci sam otisao u fabriku koju imamo u Meksiku i tamo ljudi imaju crnim izolirbanom iscrtane granice gdje treba da stoji telefon, tastatura, monitor, papir na stolu... To se sve slika i onda se ta slika stavi iznad stola. Isto je sa ladicama stola, ovdje ti je olovka, ovdje ti je papir...
Niko nista ne prica, niko se ne buni... dok se ne popije poslije posla, a onda pocne zajebancija 'vi amerikanci ovakvi', 'vi amerikanci onakvi', i onda se malo izvuku sa 'ma vidimo mi da ti nisi pravi amerikanac'.
Nemam pojma, neke stvari su korisne, neke su jednostavno bolesne. U Detroitu su poslali odozgo utegnutu djevojcicu u stiklama i sa lakiranim noktima da odredi gdje ce stajati cekic, jer ce tako biti bolje. I pokazuju ti se slike njenih uspjesnih eksperimenata iz Meksika, kako je samo tamo lijepo (isto kao u njenoj kuhinji). Ljudima koji su proveli 20-25 godina radeci na masini je tesko objasniti da su citav zivot cekic ostavljali na pogresno mjesto. Zasto je neophodno da neko ko ne radi na toj masini moze bez problema locirati moj alat? Ljudi u Fordu su prije bili zaduzeni sa alatom, to je bio samo tvoj alat i nosis ga kuci i sutra doneses - ako sta izgubis to kupis i nije bilo problema. Ti stari Fordasi i dan danas i u drugoj firmi donose svoj alat na posao. Novim pravilima se covjek odvaja od posla, kaze mu se - nije to nista tvoje, ti si ovdje od 7 to 4 i onda ides kuci. Nekim ljudima je tesko identifikovati se sa poslom u takvim uslovima.
Onda vidis one muskice sa frizuricama, kosuljicama i pantolama na peglu kako sa fotoaparatima idu okolo i slikaju 'neefikasnost', koju ce ti prezentirati na sljedecem sastanku poslije kojeg ce mali sef zeljan probijanja pred svima nekoga ukoriti.
Malo mi na zivce ide i ono obavezno parkiranje unazad, da izgleda profesionalnije... Svast mi nest ide na zivce...
Je li to pricas o starom Fordu i GM gdje u trecoj smjeni nisi mogao naci radnika na liniji jer pola njih spavaju a pola njih napuseni ili pijani. Ti danas zale za tim starim vremenima kada se radilo sta se htjelo, nas sat se ubijalo $35-$45 dolara, kontrola kvaliteta je bila misaona imenica. Tako da ti nakon godinu dana voznje ulje propisa iza motora ili pogledas malo ispod auta a ono pola serafa nema gdje bi trebali biti. Da, i onda u medjuvremenu dodje Toyota, Honda, Hyudai, VW i ne znam ko jos i bajci dodje kraj. Sa 85% post trzista u Americi prije 30tak godina koje je drzao Big Three spalo se na nekih 44%. I jos se prica o starim dobrim vremenima kao i kod nas.
Ponasanje je najteze promijenit, a obicno ponasanje u jednoj firmi je posljedica kulture te firme. Da ima nekih nelogicnih stvari tu se mogu sloziti ali ipak ergonomics je citava nauka i ima tako dobrih stvari da jednostavno ne mozes povjerovati kao samo mala promjena u dizajnu radnog mjesta moze uticati na dosta faktora rada.
Mada, nema se sta buniti, zar nije i kod nas vazda bilo "Vezi konja kako aga kaze." :mrgreen:
atko

#48 Re: Project management i ostale gluposti

Post by atko »

@harisl ... podsjeti me ovo na vic kad se susrecu dva prijatelja i ovaj sto je ozenjen govori neozenjenom
-Zasto se vise ne ozenis, vidi na sta licis, pogledaj mene, opeglan, cist, zena mi spakuje rucak da ponesem na posao, kada dodjem kuci, ceka me kafa, vecera, zena koja cvrkuce i cvrkuce i cvrkuceeee i nikad da prestane pizda jojjj materinaaaa

E tako i tvoj post ... imamo managere koji zavode red i zavode i zavodeeee i nikad da prestanu pizda im materinaa :D

To je ono o cemu pricam, ljudi sebi izmisle posao, mala u stiklam lakira nokte po vazdan i onda dodje na genijalnu ideju da definise gdje ce stajati cekic ... jer ona je skontala da se tako ustedi 4 sekunde prilikom svakog uzimanja cekica a 10 000 radnika x4 sekunde = 11.1 sati ustede po jednom uzimanju cekica ... a to sto joj svaki radnik prilikom svakog uzimanja cekica jebe familiju 14 sekundi to nije vazno :D

Naravn postoji i druga strana medalje ... ovo o cemu prica @ detroit-mercy ... ljudima ako pustis da rade sta hoce imas drugu krajnost ... al svakako krajnost se krajnoscu ne izbija :wink:
harisl

#49 Re: Project management i ostale gluposti

Post by harisl »

babyline wrote:kakvo sad parkiranje unazad harise
Ama ljepse izgleda kada su svi auti parkirani unazad (svima prednji kraj na istu stranu :) ). Tako je u fabrikama u Meksiku. A tako je, kako kaze moj sef, bilo i u Chrysler-u. Ma i izgleda ljepse, ali mi pomalo ide na zivce.
costacurta

#50 Re: Project management i ostale gluposti

Post by costacurta »

U zadnje vrijeme mi se nekako posrecilo da sam imao cak tri nekakva workshopa gdje se maltene radilo o istom prodavanju magle (citaj - sranju): analiza problema, SWOT, ankete...naki dijagrami,stickeri flomasteri, table...
:D :D :D
Mislim da u svemu ovome prednjače i da su nenadjebivi ovi iz kojekakvih NVO-oova :D!
Postoji još jedna gora stvar na tim sastancima, okruglim stolovima, konferencijama, seminarima, workshop-ovima i čemu sve ne, a to su pametne glave koje se šicaju nekakvim izrazima i pričaju nekim jezikom od kog ti već nakon pola sata slušanja po tijelu poskaču one crvene fleke od muke i javlja ti se sumnja u samog sebe da si panglu, zaostao i neobrazovan jer uglavnom pojma nemaš o čemu pričaju, a ustvari veze s vezom nema!! U tim situacijama sam sebi sam se smijao nebrojeno puta jer sam svo to vrijeme njihovog monološko-autoritativno-scientološkog izlaganja potvrdno klimao glavom i odavao sliku zahebanog lika, duboko zainteresovanog i upućenog za materiju i koji usput sve to razumije :D :D!
kakvo sad parkiranje unazad harise
Combat, jel´e Hare :D :D !
Post Reply