HASAN SALIHAMIDZIC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Desert Wind

#26 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Desert Wind »

Da je meni imat dijete ko sto je Hasan - ne bi mi ni marke trebo dat...

Strasan i najstrasniji fudbaler BIH.... Ne znam da je ijedan fudbaler sa jugo prostora iza rata osvojio sta je on osvojio osim mozda Davora Šukera...

Nemojte se ljutit ni na ove ljude sto ga kude - i oni bi sigurno htjeli da je jos bolje igrao i jos bolje davao...
Ne trebamo se pljuvat medjusobno i na svoje ponose. Hasan i Zlatan i jedan i drugi i treci Zlatan je dokaz da prkno bosansko izrodi uvijek strasne ljude i sportiste...
djedovic

#27 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by djedovic »

Murat Sabanovic wrote:eh, da smo mi navijaci dali 1 posto od onoga sto je haso dao za BH nagomet... nazalost ima navijaca ,koji ustvari nisu navijaci BH-repke, pa glasno govore da je namjerno dobijao kartone,samo da ne bi dosao na sljedece okupljanje.ti ,navijaci javno pisu da je odigrao kvalitetno samo 3-4 utamice i da mu je dres kluba uvijek bio drazi od drzavnog dresa. koliko samo covjek morao da "mrzi" hasana,pa da ovako nesto napise!!!hasan nikome nista nazao nije ucinio,a "navijaci" izmanipulisani medijima,usudjuju cak da mu zenu i djecu okrznu. pa dobro ljudi, sta vam je porodica salihamdzic ucinila,te se ovako ponasate ?! hasanova je samo greska bila sto nije zalazio u birtije kao sto su pojedini igraci cinili.hasana krasi skromnost,a na kofrcenje..... dobro ljudi ,ko je sljedeci salihamidzic...dzeko? ibisevic? misimovic? pjanic?

i onda se cudimo zasto nasi igraci nece da igraju za BH-repku ili oblace dres neke druge reprezentaciije...
dobro receno hasan nije nikad zalazio u birtije kao sto to rade pojedina gospoda...a za dzeku se ne trebas bojati on je jedna velika ufurana faca koja zajedno sa svojom grupicom(spahic,ibricic...) nekako nazaduju reprezentaciju svojim zvjezdanim ponasanjem, svi nasi igraci treba da se ponasaju kao pravi profesionalci kao sto je to cinio hasan al to ce jedin biti moguce kad dodje pravi covjek na kormilo, a kad bi doso pravi covjek sigurno dzeko dugo ne bi bio u rep
leo karan

#28 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by leo karan »

zasto nam ne valja hasan?
zato sto nikad nije mogao da se uklopi i prilagodi atmosferi i cirkusu bh fudbala
od saigraca, preko rukovodstva do navijaca
Comrad

#29 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Comrad »

@djedovic, na temi o dzeki smo pisali o braci, a sad na njegovoj temi pisemo o dzeki. :D Nema potrebe za vrijedjanjem ni Dzeke, jer onda se stavljas u istu korpu sa ovima koji pljuju po Hasanu. Cinjenica je da je Hasan sigurno jedan od najprofesionalnijih igraca koje smo imali, redovno se odazivao, ne sjecam se ijedan problem da je napravio, bilo kod nas, bilo u Bayernu. Dzeko je mlad i temperamentan i totalna suprotnost Brace, vidi se samo koliko se nervira na terenu, van terena, ali polako smirit ce se i on. I Dzeki bih preporucio da ne dolazi previse u Sarajevo, jer bi mu to bilo najpametnije. Ako ga lokalne pijavice safataju, a eto koliko vidim vec jesu, samo ga mogu unazaditi.

Na drugoj temi sam isto napisao za Spahu, ja ne znam sta se desava sa tim momkom, ali me pocinje malo nervirati iz tekme u tekmu. Ono ajd digne on atmosferu, osamari onog malca iz njemacke, al jbt kontam, pa bolan tako ces sutra uraditi u odlucujucoj tekmi i zaradit crveni, jer se ne mozes suzdrzati 3 sekunde. Ne treba nama takav kapiten, koji ce se u sekundi iznervirati. Isto i sad kad je bilo sa navijacima, pa za Pjanu u albaniji, hebote lik je zivac samo takav. I sad zamislite kako je igracima kad je kapitena Barbu, naslijedio Spaha. Da se razumije, Spahi kapa do poda uvijek gine na terenu, ali mora se ponasati malo profesionalnije, jer ovako ako se on ko kapiten zajebaje, sta drugima preostaje.

:bih:
burek_in_space

#30 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by burek_in_space »

26. Oct. 2010. 15:39 Banned user for reason “Krsenje pravila sa-x foruma”
» djedovic

14 dana
Metefu

#31 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Metefu »

Ni ja ga nekad nisam gotivio, mada mozda nije ni bilo nekog razloga. Koliko se sjecam Hasan je sve jake utakmice odigro na visokom nivou i gotov uvijek bio najbolji u tim utakmicama (Spanija, Danska). Dok je protiv ovih slabijih reprezentacija igro malo slabije. Al ako je on trebo i u tim slabijim utakmicama to pokazuje da smo se previse uzdali u jednog igraca pored ostalih. Al meni je jos osto onaj gol Bole protiv danaca kad mu Hasan ubaci...
johnny_blazze

#32 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by johnny_blazze »

ja bi bas volio da se oprosti od repke na nekoj utakmici onako kako to jedna legenda zasluzuje :bih:
Tarik19

#33 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Tarik19 »

johnny_blazze wrote:ja bi bas volio da se oprosti od repke na nekoj utakmici onako kako to jedna legenda zasluzuje :bih:
On je legenda Bayerna a ne reprezentacije.
ODVRATAN_i_GADAN

#34 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Tarik19 wrote:
johnny_blazze wrote:ja bi bas volio da se oprosti od repke na nekoj utakmici onako kako to jedna legenda zasluzuje :bih:
Ne palamudi bez razloga. Hasan je jedan od najboljih igraca koji je ikada igrao za nasu reprezentaciju, aaa ako nesto nije jasno laganini na obnavljanje gradiva uz DVD player! Kraj price! :D :D

P.S. Poseban osvrt na utakmice protiv Spanije kuci i Izraela u gostima!
Obuca9

#35 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Obuca9 »

Tarik19 wrote:
Koliko si imao godina kad je Hasan odigrao svoju posljednju utakmicu u reprezentaciji?
Kapric

#36 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Kapric »

Hasan nije vrijedan spomena, nikada nije srcem nije igrao za ovu zemlju. Razumijem igrače koji imaju rezervnu domovinu pa ne daju sve od sebe za reprezentaciju, ali se ipak više zalažu od Hasana. Nekad imam osjećaj da ga je stid nacije iz koje potiče. Svaka čast fudbalskom umjeću ali je patriotizam pod velikim upitnikom...
Obuca9

#37 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Obuca9 »

Toliko ga je stid, da je jedini koji je iz srca pjevao himnu, dok ostali patrioti nisu ni znali tekst iste:

Comrad

#38 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Comrad »

Ma djaba im postas ove klipove, kad su oni utuvili u glavu da Hasan nije htio da igra i da ne voli ovu zemlju. Pa koji je q onda uzeo dres odmah '96 godine nije mi jasno. Nije morao, sta mu je trebalo da iz jedne superlige ide igrati tamo za neku amatersku reprezentaciju. Mogao je komotno za 2-3 godine igrati za Njemacku i sigurno bi imao mjesta u prvih 11. Samo nama ne valja.

Ne znam. Totalno mi je neshvatljivo imati ovakvu legendu i tako je zanemariti i pljuvati. Ipak je on bio tu 10 godina, a ako vidimo koliko je sad savez neorganizovan, mogu samo zamisliti kroz sta su prolazili igraci u samim pocecima.

Zalosno.
Murat Sabanovic

#39 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Murat Sabanovic »

Kapric wrote:Hasan nije vrijedan spomena, nikada nije srcem nije igrao za ovu zemlju. Razumijem igrače koji imaju rezervnu domovinu pa ne daju sve od sebe za reprezentaciju, ali se ipak više zalažu od Hasana. Nekad imam osjećaj da ga je stid nacije iz koje potiče. Svaka čast fudbalskom umjeću ali je patriotizam pod velikim upitnikom...
prvi post, pa ovako ruzan...al hajd...nek si ti srcem navijao za BIH...
Glanzer

#40 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Glanzer »

Comrad wrote:Ma djaba im postas ove klipove, kad su oni utuvili u glavu da Hasan nije htio da igra i da ne voli ovu zemlju. Pa koji je q onda uzeo dres odmah '96 godine nije mi jasno. Nije morao, sta mu je trebalo da iz jedne superlige ide igrati tamo za neku amatersku reprezentaciju. Mogao je komotno za 2-3 godine igrati za Njemacku i sigurno bi imao mjesta u prvih 11. Samo nama ne valja.

Ne znam. Totalno mi je neshvatljivo imati ovakvu legendu i tako je zanemariti i pljuvati. Ipak je on bio tu 10 godina, a ako vidimo koliko je sad savez neorganizovan, mogu samo zamisliti kroz sta su prolazili igraci u samim pocecima.

Zalosno.
:thumbup:
Murat Sabanovic

#41 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Murat Sabanovic »

hz__semir wrote:
Tarik19 wrote:
Koliko si imao godina kad je Hasan odigrao svoju posljednju utakmicu u reprezentaciji?
DOBAR JE TARE NEMOJTE GA..... HAJD PISI TARE...RECI NAM STA TI JE NA SRCU...
ProbuseniDolar

#42 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by ProbuseniDolar »

Jedini grijeh mu je bio sto je profesionalac. Takvima nema mjesta u BiH.

Hasan Salihamidzic, najbolje desno krilo svih vremena :bih:
samo malo

#43 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by samo malo »

Comrad wrote:Ma djaba im postas ove klipove, kad su oni utuvili u glavu da Hasan nije htio da igra i da ne voli ovu zemlju. Pa koji je q onda uzeo dres odmah '96 godine nije mi jasno. Nije morao, sta mu je trebalo da iz jedne superlige ide igrati tamo za neku amatersku reprezentaciju. Mogao je komotno za 2-3 godine igrati za Njemacku i sigurno bi imao mjesta u prvih 11. Samo nama ne valja.

Zalosno.
Brazzo je mogao igrati za Njemacku, da je htio.

I nudili su mu, i njemu i onom Klasnicu u vrijeme kad je sa Kloseom tvorio najbolji napadacki dvojac Bundeslige, odbili ih s nokta.

Ja mislim da kod nas mnogi uopste ne kontaju kakvih se stvari jedan profesionalac fudbaler nagleda kad dodje na okupljanje reprezentacije. Kakvih tu sve njuski ima, koje veze nemaju sa fudbalom, pa menadzeri, pa Pasalic, pa selektori bez svoga ja, pa nekakvi futa novinari, i da ne nabrajam dalje.
Ako je Hasan profesionalac, a jeste jer nebi napravio karijeru kakvu jeste da nije profesionalac, onda mu se to sve vremenom moralo ogaditi. To je isto ko kad bi njemacki magnat, dakle neki superuspjesan poslovan covjek, dosao granati posao u BiH i onda udje u prostorije bosanske birokratije. Dalje ne moram, valjda.
Obuca9

#44 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Obuca9 »

ProbuseniDolar wrote:Jedini grijeh mu je bio sto je profesionalac. Takvima nema mjesta u BiH.
Najbolja i najistinitija izjava dosad. :thumbup:

Repezentacija je uvijek bila pogodno tlo za đukce, šalabajzere, mangupe i klošare, a profesionalci od glave do pete nikad nisu dobro prolazili.
Jack Be Nimble

#46 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Jack Be Nimble »

Jedini BH igrac za kojeg imam respekta kao igraca i covjeka. Ostale postujem kao igrace, ali mislim da je on bio nas najbolji igrac. Nisam imao prilike da gledam igrace prije njega, ali u poredjenju sa onima koji su igrali sa njim i poslije njega, on mi je najdrazi i najbolji.
Neelix

#47 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Neelix »

Tako je profesionalno dobijao crvene kartone jer mu je profesionalno bilo muka kad mora igrati za drzavu iz koje je dosao, da je to nadasve profesionalno :dance: :run:
Crvena Tifoza

#48 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Crvena Tifoza »

Neelix wrote:Tako je profesionalno dobijao crvene kartone jer mu je profesionalno bilo muka kad mora igrati za drzavu iz koje je dosao, da je to nadasve profesionalno :dance: :run:

Profesionalac, haj daj JEDAN primjer gdje je namjerno dobio crveni karton kako ne bi nastupao u iducoj utakmici.
Jedan primjer.
Neelix

#49 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Neelix »

Israel - Bosnia-Herzegovina 3-1

Date: 11/10/2000

Red Cards: Hasan Salihamidžić (90)

jel se sjecas ove utakmice i ovog kartona, npr?
Crvena Tifoza

#50 Re: HASAN SALIHAMIDZIC

Post by Crvena Tifoza »

Neelix wrote:Israel - Bosnia-Herzegovina 3-1

Date: 11/10/2000

Red Cards: Hasan Salihamidžić (90)

jel se sjecas ove utakmice i ovog kartona, npr?

I to je utjecalo na utakmicu protiv Austirje, kako?

Kao i obicno, svi drugi igraci mogu dobiti crveni karton, rugati se i praviti grimase dok se intonira BiH himna, samo je to prosto zabranjeno Hasanu Salihamidzicu.
Post Reply