FK Crvena Zvezda
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
north
#26 Re: FK Crvena Zvezda
Sve najgore kako o temi, tako i o njenom naslovu, a volio bih dosta toga reći i to bez psovki, ali vjerujem da bi opet završio na kopanju u Banovićima.....zato 
- Edin H.
#27 Re: FK Crvena Zvezda
E to je nekada bilo puno drugacije, ali eto sta se desi od drzave.north wrote:Sve najgore kako o temi, tako i o njenom naslovu, a volio bih dosta toga reći i to bez psovki, ali vjerujem da bi opet završio na kopanju u Banovićima.....zato
Bio sam u Beogradu na ovoj utakmici i sjecam se da je u vozu za Beograd putovao i veliki broj Hordi, koji su cak imali i svoj transparent na sjeveru.
-
north
#28 Re: FK Crvena Zvezda
Možeš li molim te ikako dokazati za taj transparent da je bio na Makarani??? To možeš prosipati nekoj djeci koja se tada nisu ni rodila, ali ja se dosta sjećam navijačke scene prije rata, i bio sam na utakmicama sa HZ, i nemoj širiti dezinformacije da su Horde išle organizovano navijati za Zvijezdu, jesi li ti svjestan šta pišešEdin H. wrote:E to je nekada bilo puno drugacije, ali eto sta se desi od drzave.north wrote:Sve najgore kako o temi, tako i o njenom naslovu, a volio bih dosta toga reći i to bez psovki, ali vjerujem da bi opet završio na kopanju u Banovićima.....zato
Bio sam u Beogradu na ovoj utakmici i sjecam se da je u vozu za Beograd putovao i veliki broj Hordi, koji su cak imali i svoj transparent na sjeveru.
Da su išli ljudi iz Sarajeva, to vjerujem i to je sigurno tačno, ali sa obilježjima HZ, ni u ludilu, bili bi u najmanju ruku "silovani" po povratku, šta je ba sa tobom???
To je doduše eventualno mogao biti jedino Bobar, nekadašnji Delija koji se kasnije priključio HZ, mada ni to ne vjerujem.....
- Edin H.
#29 Re: FK Crvena Zvezda
Nemam razloga da te lazem, moras shvatiti da je to bilo drugo vrijeme.
Cak sam sa njima imao tada i omanji konflikt u vozu (oko flase alkohola
), ali bio sam sa (pojjacim) prijateljom, pa se to izgladilo na najbolji moguci nacin
.
Koliko je to bilo organizovano, a koliko su momci isli da vide veliku utakmicu (kao sto sam i ja sam) to ti ne mogu reci, ali bila je solidna grupa (stvarno ne mogu se tacno sjetiti, ali recimo 15 - 20 ljudi).
Sjecam se da je bilo i manjeg kamenjovanja voza, cini mi se u Vinkovcima.
I ne sjecam se bilo kakvog nacionalizma ili nacionalistickog navijanja.
Cak sam sa njima imao tada i omanji konflikt u vozu (oko flase alkohola
Koliko je to bilo organizovano, a koliko su momci isli da vide veliku utakmicu (kao sto sam i ja sam) to ti ne mogu reci, ali bila je solidna grupa (stvarno ne mogu se tacno sjetiti, ali recimo 15 - 20 ljudi).
- Edin H.
#30 Re: FK Crvena Zvezda
Bobarovog imena se sjecam, ali zaista nemam pojma da li je on tada bio na tom vozu, vjerovatno.
-
north
#31 Re: FK Crvena Zvezda
A ja ću tebi reći da je, čini mi se 90-e nakon utakmice Sarajevo - C.Zvezda, bilo žestokog fighta sa Delijama po gradu, i ti meni sad pričaš da je samo godinu nakon toga HZ odlučile da idu navijati za "prijateljsku" ZvezduEdin H. wrote:Nemam razloga da te lazem, moras shvatiti da je to bilo drugo vrijeme.
Cak sam sa njima imao tada i omanji konflikt u vozu (oko flase alkohola), ali bio sam sa (pojjacim) prijateljom, pa se to izgladilo na najbolji moguci nacin
.
15-20 ljudi išlo
Haj vidim da si prijeratni Zvezdaš, i ne želim oko toga polemisati, valjda sad vidiš u kakvoj si bio zabludi, i mojne tu priču o nekom drugom vremenu, jeu u nekim drugim okolnostima bila ljepša vremena, ali što se ovoga tiče
Uglavnom, da ne ulazimo u daljnju polemiku, samo sam morao odragirati na neistinu da su HZ ikada išle organizovanp navijati za Zvezdu, jedino su išle u Banja Luku, s obzirom na tadašnje dobre odnose sa navijačima Borca.....
- General Maximus
#32 Re: FK Crvena Zvezda
Ne znam da li su HZ isle navijati za Zvezdu, ali sam siguran da su FK Sarajevo i Zvezda imali vise nego dobre odnose. Rezultate su namjestali pocesto, a bas '91. sam bio na Kosevu kad je Zvezda (tadasnji sampion Evrope) pustila Sarajevu da dobije 3:2 da bi ostalo u ligi, dok su ovi pustili Panceva da da 2 gola i bude Zlatna kopacka Evrope (na kraju ga je ipak pretekao mislim Tanzu Colak).
- Edin H.
#33 Re: FK Crvena Zvezda
A sta cemo ako ti sada kazem da sam isao i u Zagreb na utakmice
i bilo je sahovnica.
Ja se ne sjecam 4S zastava na toj utakmici, mislim da nisu bile dozvoljene, to je doslo malo kasnije, kada je poceo bujati nacionalizam, recimo u Bariju. Ne tvrdim da sam decidirano u pravu, ali to je koliko se sjecam.
Uvijek sam putovao na utakmice kada sam mogao, zamalo nisam otisao i u Italiju dok je bio Osim selektor, sto tada nije bilo uobicajeno.
Znam da je bio taj fight sa Delijama koji spominjes (ako se ne varam ispred Holiday-a), ali to je ipak bilo godinu, dvije poslije, bila je negdje u isto vrijeme frka i sa navijacima Partizana u Sarajevu (ne govorim za ono sto se desilo u Beogradu).
Ja se ne sjecam 4S zastava na toj utakmici, mislim da nisu bile dozvoljene, to je doslo malo kasnije, kada je poceo bujati nacionalizam, recimo u Bariju. Ne tvrdim da sam decidirano u pravu, ali to je koliko se sjecam.
Uvijek sam putovao na utakmice kada sam mogao, zamalo nisam otisao i u Italiju dok je bio Osim selektor, sto tada nije bilo uobicajeno.
Znam da je bio taj fight sa Delijama koji spominjes (ako se ne varam ispred Holiday-a), ali to je ipak bilo godinu, dvije poslije, bila je negdje u isto vrijeme frka i sa navijacima Partizana u Sarajevu (ne govorim za ono sto se desilo u Beogradu).
- Edin H.
#34 Re: FK Crvena Zvezda
Ma uvijek su bilu u talu Zeljo i Partizan na jednoj strani, a sa druge strane Zvezda i Sarajevo.General Maximus wrote:Ne znam da li su HZ isle navijati za Zvezdu, ali sam siguran da su FK Sarajevo i Zvezda imali vise nego dobre odnose. Rezultate su namjestali pocesto, a bas '91. sam bio na Kosevu kad je Zvezda (tadasnji sampion Evrope) pustila Sarajevu da dobije 3:2 da bi ostalo u ligi, dok su ovi pustili Panceva da da 2 gola i bude Zlatna kopacka Evrope (na kraju ga je ipak pretekao mislim Tanzu Colak).
Pa bila je i ona smijesna sezona kada su igrali u Sarajevu Sarajevo - Zvezda, a u Beogradu Partizan - Zeljo gdje su golovi na obje utakmice padali kao na traci.
Mislim da je tada ponistena titula, jal Zvezdi, jal Partizanu.
- General Maximus
#35 Re: FK Crvena Zvezda
I jos da dodam da su nakon Barija HZ slavile zajedno sa Delijama. Licno gledao.
- General Maximus
#36 Re: FK Crvena Zvezda
Edin H. wrote:Ma uvijek su bilu u talu Zeljo i Partizan na jednoj strani, a sa druge strane Zvezda i Sarajevo.General Maximus wrote:Ne znam da li su HZ isle navijati za Zvezdu, ali sam siguran da su FK Sarajevo i Zvezda imali vise nego dobre odnose. Rezultate su namjestali pocesto, a bas '91. sam bio na Kosevu kad je Zvezda (tadasnji sampion Evrope) pustila Sarajevu da dobije 3:2 da bi ostalo u ligi, dok su ovi pustili Panceva da da 2 gola i bude Zlatna kopacka Evrope (na kraju ga je ipak pretekao mislim Tanzu Colak).
Pa bila je i ona smijesna sezona kada su igrali u Sarajevu Sarajevo - Zvezda, a u Beogradu Partizan - Zeljo gdje su golovi na obje utakmice padali kao na traci.
Ponistena titula Partizanu, Vardar postao sampion. Mec u BG poceo sa 15 min. zakasnjenja da bi mogli pratiti rez. sa meca na Kosevu... Grobarska posla!
- Edin H.
#37 Re: FK Crvena Zvezda
Evo nadjoh i neki komentar o Sajberovoj zabrani
...Sad cemo malo o tome, da znaju svi sta se desavalo u slucaju "Sajber"
Naime, u zadnjem kolu te sezone 1985/86 Zvezda i Partizan bili su poravnati na tabeli. Partizan je igrao kuci sa "Zeljom" (veoma bitan podatak, posle ce se videti i zasto), a Zvezda na Kosevu protiv Sarajeva. Partizan je, dakle, u posljednjem kolu morao pobediti s istom razlikom s kojom ce pobediti Crvena Zvezda, kako bi imao bolju gol razliku. Onda su se drugovi iz uprave Partizana dosetili da organizuju oprostaj Zvonka Varge (odlazi u inostranstvo !!!!), kako bi mec poceo kasnije do ostalih, i da bi mogli kontrolisati kretanje rezultata u Sarajevu. Kako bi Zvezda dala gol na Kosevu, tako bi Partizan po tom saznanju dao gol Zelji i sve tako dok obe utakmice nisu zavrsene pobedama beogradjana od 4:0. Naravno, gle slucajnosti, Partizan daje isti broj golova kao Zvezda i osvaja titulu.
Namestaljke su bile i na drugim stadionima, Dinamo je tukao Vojvodinu u NS cak 7:1, ali posto je Hajduk takodje pobedio, nisu uspeli da izbore Kup Uefa. OFK Beograd je iznenadjujuce dobio u Mostaru, ali su ispali posto su Buducnost (protiv Sutjeske) i Celik uzeli po bod, koliko im je trebalo pa su opstali u ligi. Evo rezultata tog famoznog zadnjeg kola:
BEOGRAD: Partizan - Zeljeznicar 4:0
SARAJEVO: Sarajevo - Crvena zvezda 0:4
NOVI SAD: Vojvodina - Dinamo Zagreb 1:7
PRISTINA: Pristina - Vardar 0:0
NIKSIC: Sutjeska - Buducnost 5:5
SPLIT: Hajduk - Dinamo Vinkovci 5:3
MOSTAR: Velez - OFK Beograd 2:3
ZENICA: Celik - Rijeka 1:1
OSIJEK: Osijek - Sloboda 2:1
Naravno, javnost je bila zgranuta i politicko-sportske strukture u tadasnjoj SFRJ su se nasle u ogromnom problemu. Sve je presekao Slavko Sajber, tadasnij predsednik FS Jugoslavije. Ponistio je celo kolo, i predlozio da se odigra novo i svi klubovi u ligi su pristali sem Partizana.
Ali, tu se prica ne zavrsava. Sajber kaznjava Partizan, Zeljeznicar, Crvena zvezdu, Rijeku, Dinamo Zagreb, Buducnost, Sutjesku, Velez, Celik i Sarajevo, koji u sledecu sezonu ulaze sa sest bodova minusa. U novoj sezoni 1986/87 Vardar (samo da dodam:predvodjen cudom od deteta Pancevim ) osvaja titulu, grobari su se ponovo nasli ostecenim jer bi oni sa onih sest bodova kazne bili prvaci.
Dugo, politicko-vojna vrhuska nije mogla da oprosti S.Sajberu na ovim vaspitnim merama i koriste situaciju kada Sajber prenosi neki porodicni nakit iz Beca u Jugoslaviju da se zbog carinskog prekrsaja politicki obracunaju sa njim. Partizan pritiska sudske organe i pred Ustavnim Sudom Jugoslavije trazi titulu iz te sezone i, naravno, dobija.
Rezime: grobarima je titula oduzeta zbog namestanja, ali na Sudu dobijaju titulu iz 85/86 i onu koju je Vardar osvojio sledece sezone...
...Sad cemo malo o tome, da znaju svi sta se desavalo u slucaju "Sajber"
Naime, u zadnjem kolu te sezone 1985/86 Zvezda i Partizan bili su poravnati na tabeli. Partizan je igrao kuci sa "Zeljom" (veoma bitan podatak, posle ce se videti i zasto), a Zvezda na Kosevu protiv Sarajeva. Partizan je, dakle, u posljednjem kolu morao pobediti s istom razlikom s kojom ce pobediti Crvena Zvezda, kako bi imao bolju gol razliku. Onda su se drugovi iz uprave Partizana dosetili da organizuju oprostaj Zvonka Varge (odlazi u inostranstvo !!!!), kako bi mec poceo kasnije do ostalih, i da bi mogli kontrolisati kretanje rezultata u Sarajevu. Kako bi Zvezda dala gol na Kosevu, tako bi Partizan po tom saznanju dao gol Zelji i sve tako dok obe utakmice nisu zavrsene pobedama beogradjana od 4:0. Naravno, gle slucajnosti, Partizan daje isti broj golova kao Zvezda i osvaja titulu.
Namestaljke su bile i na drugim stadionima, Dinamo je tukao Vojvodinu u NS cak 7:1, ali posto je Hajduk takodje pobedio, nisu uspeli da izbore Kup Uefa. OFK Beograd je iznenadjujuce dobio u Mostaru, ali su ispali posto su Buducnost (protiv Sutjeske) i Celik uzeli po bod, koliko im je trebalo pa su opstali u ligi. Evo rezultata tog famoznog zadnjeg kola:
BEOGRAD: Partizan - Zeljeznicar 4:0
SARAJEVO: Sarajevo - Crvena zvezda 0:4
NOVI SAD: Vojvodina - Dinamo Zagreb 1:7
PRISTINA: Pristina - Vardar 0:0
NIKSIC: Sutjeska - Buducnost 5:5
SPLIT: Hajduk - Dinamo Vinkovci 5:3
MOSTAR: Velez - OFK Beograd 2:3
ZENICA: Celik - Rijeka 1:1
OSIJEK: Osijek - Sloboda 2:1
Naravno, javnost je bila zgranuta i politicko-sportske strukture u tadasnjoj SFRJ su se nasle u ogromnom problemu. Sve je presekao Slavko Sajber, tadasnij predsednik FS Jugoslavije. Ponistio je celo kolo, i predlozio da se odigra novo i svi klubovi u ligi su pristali sem Partizana.
Ali, tu se prica ne zavrsava. Sajber kaznjava Partizan, Zeljeznicar, Crvena zvezdu, Rijeku, Dinamo Zagreb, Buducnost, Sutjesku, Velez, Celik i Sarajevo, koji u sledecu sezonu ulaze sa sest bodova minusa. U novoj sezoni 1986/87 Vardar (samo da dodam:predvodjen cudom od deteta Pancevim ) osvaja titulu, grobari su se ponovo nasli ostecenim jer bi oni sa onih sest bodova kazne bili prvaci.
Dugo, politicko-vojna vrhuska nije mogla da oprosti S.Sajberu na ovim vaspitnim merama i koriste situaciju kada Sajber prenosi neki porodicni nakit iz Beca u Jugoslaviju da se zbog carinskog prekrsaja politicki obracunaju sa njim. Partizan pritiska sudske organe i pred Ustavnim Sudom Jugoslavije trazi titulu iz te sezone i, naravno, dobija.
Rezime: grobarima je titula oduzeta zbog namestanja, ali na Sudu dobijaju titulu iz 85/86 i onu koju je Vardar osvojio sledece sezone...
- Edin H.
#38 Re: FK Crvena Zvezda
Malo si pomjesao dvije sezone, ali okGeneral Maximus wrote:Edin H. wrote:Ma uvijek su bilu u talu Zeljo i Partizan na jednoj strani, a sa druge strane Zvezda i Sarajevo.General Maximus wrote:Ne znam da li su HZ isle navijati za Zvezdu, ali sam siguran da su FK Sarajevo i Zvezda imali vise nego dobre odnose. Rezultate su namjestali pocesto, a bas '91. sam bio na Kosevu kad je Zvezda (tadasnji sampion Evrope) pustila Sarajevu da dobije 3:2 da bi ostalo u ligi, dok su ovi pustili Panceva da da 2 gola i bude Zlatna kopacka Evrope (na kraju ga je ipak pretekao mislim Tanzu Colak).
Ponistena titula Partizanu, Vardar postao sampion. Mec u BG poceo sa 15 min. zakasnjenja da bi mogli pratiti rez. sa meca na Kosevu... Grobarska posla!
Pogledaj iznad.
- Patron of Formello
#39 Re: FK Crvena Zvezda
Jesu.Iste face si na Grbavici mogao vidjeti 2 puta godisnje kad bi bio gradski derbi i kad je gostovala Zvezda.Zvezda im je bila draza od Sarajeva.General Maximus wrote:Ne znam da li su HZ isle navijati za Zvezdu, ali sam siguran da su FK Sarajevo i Zvezda imali vise nego dobre odnose. Rezultate su namjestali pocesto, a bas '91. sam bio na Kosevu kad je Zvezda (tadasnji sampion Evrope) pustila Sarajevu da dobije 3:2 da bi ostalo u ligi, dok su ovi pustili Panceva da da 2 gola i bude Zlatna kopacka Evrope (na kraju ga je ipak pretekao mislim Tanzu Colak).
A sto se Zvezde tice nije mi nikad postojao mrzi klub u bivsoj ligi.Ona preseravanja Zvezdine zvezde,Piksi,posteri u prirodnoj velicini u Tempu...
- General Maximus
#40 Re: FK Crvena Zvezda
Edin H. wrote:Malo si pomjesao dvije sezone, ali okGeneral Maximus wrote:
Ponistena titula Partizanu, Vardar postao sampion. Mec u BG poceo sa 15 min. zakasnjenja da bi mogli pratiti rez. sa meca na Kosevu... Grobarska posla!![]()
Pogledaj iznad.
Ma dobro se ista sjecam obzirom da sam tad bio dijete.
Inace sto se tice ovih rezultata, sad mi buraz rece da su Bursac iz Sutjeske, Davor Cop iz Dinama i jos jedan iz Hajduka ganjali titulu najboljeg strelca, pa otuda ovakvi neobicni rezultati.
Rodion Kamataru iz Steaue je u zadnja 3 kola dao 15 golova i postao najbolji golgeter Evrope sa postignuta 44 gola u prvenstvu Rumunije.
- General Maximus
#41 Re: FK Crvena Zvezda
Patron of Formello wrote:Jesu.Iste face si na Grbavici mogao vidjeti 2 puta godisnje kad bi bio gradski derbi i kad je gostovala Zvezda.Zvezda im je bila draza od Sarajeva.General Maximus wrote:Ne znam da li su HZ isle navijati za Zvezdu, ali sam siguran da su FK Sarajevo i Zvezda imali vise nego dobre odnose. Rezultate su namjestali pocesto, a bas '91. sam bio na Kosevu kad je Zvezda (tadasnji sampion Evrope) pustila Sarajevu da dobije 3:2 da bi ostalo u ligi, dok su ovi pustili Panceva da da 2 gola i bude Zlatna kopacka Evrope (na kraju ga je ipak pretekao mislim Tanzu Colak).![]()
A sto se Zvezde tice nije mi nikad postojao mrzi klub u bivsoj ligi.Ona preseravanja Zvezdine zvezde,Piksi,posteri u prirodnoj velicini u Tempu...
Taj poster je bas bio cool.
- Nekako s proljeća
#42 Re: FK Crvena Zvezda
Bilo je nekoliko hordaša na toj tekmi sa Milan-om, ali i na Keln-u .Nema provjerenih info za transparent. Bar ne za transparent navijačke grupe Hz. Neki privatni i nije bitan u uvom slučaju.Edin H. wrote:
E to je nekada bilo puno drugacije, ali eto sta se desi od drzave.
- Nekako s proljeća
#43 Re: FK Crvena Zvezda
Nikada Hz nisu navijale za Zvezdu.U pravu si za dobre odnose između klubova Sarajevo i Crvena Zvezda, i dan danas me stid da je Radovan Karadzić bio dio FK Sarajevo.General Maximus wrote:Ne znam da li su HZ isle navijati za Zvezdu, ali sam siguran da su FK Sarajevo i Zvezda imali vise nego dobre odnose. Rezultate su namjestali pocesto, a bas '91. sam bio na Kosevu kad je Zvezda (tadasnji sampion Evrope) pustila Sarajevu da dobije 3:2 da bi ostalo u ligi, dok su ovi pustili Panceva da da 2 gola i bude Zlatna kopacka Evrope (na kraju ga je ipak pretekao mislim Tanzu Colak).
''Pesmu peva Marakana za Husrefa Muslimana''.
Ta utakmica iz '91 je i posljednja koju si mogao gledati sa juga stadiona Koševo.A na jug ste prešli kada smo mi 1988 zauzeli sjever.
Imaš li želju za koju sliku sa pomenute utakmice iz '91. g.?

Uploaded with ImageShack.us

Izvini, sve su sa osvrtom na sjever...pokušat ću naći i bar jednu sa osvrtom na Jug, gdje ste vi bili.

- General Maximus
#44 Re: FK Crvena Zvezda
Nekako s proljeća wrote:Nikada Hz nisu navijale za Zvezdu.U pravu si za dobre odnose između klubova Sarajevo i Crvena Zvezda, i dan danas me stid da je Radovan Karadzić bio dio FK Sarajevo.General Maximus wrote:Ne znam da li su HZ isle navijati za Zvezdu, ali sam siguran da su FK Sarajevo i Zvezda imali vise nego dobre odnose. Rezultate su namjestali pocesto, a bas '91. sam bio na Kosevu kad je Zvezda (tadasnji sampion Evrope) pustila Sarajevu da dobije 3:2 da bi ostalo u ligi, dok su ovi pustili Panceva da da 2 gola i bude Zlatna kopacka Evrope (na kraju ga je ipak pretekao mislim Tanzu Colak).
''Pesmu peva Marakana za Husrefa Muslimana''.![]()
Ta utakmica iz '91 je i posljednja koju si mogao gledati sa juga stadiona Koševo.A na jug ste prešli kada smo mi 1988 zauzeli sjever.
Imaš li želju za koju sliku sa pomenute utakmice iz '91. g.?
Ja sam tu utakmicu gledao sa zapada, a na jugu sam bio kad je Zvezda dobila Sarajevo na penale (pucali se kad bi rezultat zavrsio nerijeseno). Btw, dosta sam utakmica gledao i sa sjevera, jer sam se druzio sa nekim pripadnicima HZ, pa sam isao s njima na utakmice, naravno kad ne bi dolazila CZ.
Naravno da bih volio vidjeti bilo koju prijeratnu sliku sa Koseva, nevezano da li gostovala Zvezda ili neko drugi.
EDIT: Slike su extra!
- Nekako s proljeća
#45 Re: FK Crvena Zvezda

No sikiriki '' gladijatore'' ...pokušaj od ovih mlađih hordaša doći do snimka ove utakmice ako ti je stalo. Ipak je to bila zadnja tekma pred opsadu grada Sarajeva. Iskuliraj malo u tom smislu učesnike na temi ...četiri godine barbarske opsade nije malo...
pozz
- Redondo
#46 Re: FK Crvena Zvezda
Sticajem okolnosti znam dosta pitara, onih okorijelih, koji su isli bez dinara u dzepu na utakmice Sarajeva u Ljubljani, Osijeku, Nišu, Skoplju, Splitu... Sjedne na voz, švera se do Ljubljane a vrati se avionom sa igracima.
Jedan od njih je isao u Beograd na neku bitnu utakmicu Zvezde, bilo je tu jos dosta Sarajlija, sto Delija, sto Hordi... Pricao mi je kako su prije utakmice zaglavili u 29. novembru (najzajebanija stanica policije, nesto kao kod nas prijeratna Logavina)i kako ih je po izlasku pred stadionom docekao Arkan i podijelio im sendvice i sokove. To sada zvuci groteskno i nevjerovatno ali je tako bilo. Sarajevo i Zvezda su imali uvijek bliske odnose bas kao i Zeljo i Partizan. Nije samo Bobar isao sa Hordama, bio je tu i pok. Šinik i još neke Delije, dok je Sirko cesto znao ici u BG, provoditi tamo i po nekoliko dana, bio je i na Severu Zvezdinom. Puklo je kad su Delije pretukle Sirka u Sarajevu, i to kad je Zvezda igrala na Grbavici protiv Zelje, slomili su mu ruku. Malo prije toga je vec pocelo grupisanje na nacionalnoj osnovi.
-
radostan dan
#47 Re: FK Crvena Zvezda
Bio i ja na tekmi, tačno tako, znalo se da SA i CZ odavno štelaju i imaju -međusobna potraživanja-General Maximus wrote:Ne znam da li su HZ isle navijati za Zvezdu, ali sam siguran da su FK Sarajevo i Zvezda imali vise nego dobre odnose. Rezultate su namjestali pocesto, a bas '91. sam bio na Kosevu kad je Zvezda (tadasnji sampion Evrope) pustila Sarajevu da dobije 3:2 da bi ostalo u ligi, dok su ovi pustili Panceva da da 2 gola i bude Zlatna kopacka Evrope (na kraju ga je ipak pretekao mislim Tanzu Colak).
- Edin H.
#48 Re: FK Crvena Zvezda
Zeljo kada je bio prvak klapio Partizan 2 - 1 u Beograduradostan dan wrote:Bio i ja na tekmi, tačno tako, znalo se da SA i CZ odavno štelaju i imaju -međusobna potraživanja-General Maximus wrote:Ne znam da li su HZ isle navijati za Zvezdu, ali sam siguran da su FK Sarajevo i Zvezda imali vise nego dobre odnose. Rezultate su namjestali pocesto, a bas '91. sam bio na Kosevu kad je Zvezda (tadasnji sampion Evrope) pustila Sarajevu da dobije 3:2 da bi ostalo u ligi, dok su ovi pustili Panceva da da 2 gola i bude Zlatna kopacka Evrope (na kraju ga je ipak pretekao mislim Tanzu Colak)., znali smo prije početka da će SA dobiti, a Pančev zabiti najmanje dva gola.
U slucaju da nije, prvak bi bila Zvezda
- Edin H.
#49 Re: FK Crvena Zvezda
Gdje nadje ti ovu Sirkovu pricicu?
- fosil
#50 Re: FK Crvena Zvezda
ih da ti je znat'