PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amrica

#26 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by amrica »

Zox wrote:"Jesi li ti ozenjen, momak?" "Nisam, rekoh", "E, pa, moj savjet ti je da se ozenis, da te neko dovede u red" :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol:

Dobro ti je rekla. :D
felichi

#27 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by felichi »

toplane - sinonim za prevaru. sarajevogas - lopovske jasle, ljudi imaju vlastitu zastitarsku agenciju!!!??
sve je ovdje zapravo prevara. svako svakoga vara.
bhtelecom? deracina. KADA CE NAM DOZVOLITI PRENOS ISTOG BROJA NA DRUGOG OPERATERA????
A_I_

#28 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by A_I_ »

Toplane - iskljuce te sa mreze a nastave ti slati racune sa 40% od ranije cifre. Opravdanje - "zakup kapaciteta", "odrzavanje instalacija" i "indirektno grijanje" :x
Kako covjek da ih se kotarise? Kako ljudi koji predju na plin to uspiju? Zna li iko advokata koji je pobijedio u takvim slucajevima raskida ugovora na sudu?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Truba »

cujem da toplane nekom ladno oproste kamate a nekom ne
Edin H.

#30 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Edin H. »

bosanski wrote:
sitno wrote:Podigla sam 100 KM na bankomatu Unikredit banke (moj racin je na RFB) i uzeli su mi za uslugu 5 KM. Stvarno mi nije jasno - na 100 KM 5 KM provizije. POBJESNILA SAM!!!! Da li je to do moje banke ili do Unikredit? Zna li neko?
pa koristila si bankomat druge banke... to je normalno
Nije normalno :oops:

Moraju se banke izmedju sebe dogovoriti da ne naplacaju proviziju, da bi omogucili korisnicima svojih usluga da lakse podignu novac.
U Engleskoj nema provizije ako koristis bankomat druge banke :oops:, osim ako podizes novac gdje je neki privatnik ili kompanija postavila bankomat na nekom relativno nepristupacnom mjestu, recimo u pubu, granapu ili benzinskoj pumpi :skoljka:
spree

#31 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by spree »

vecina zaposlenika (da ne kazem svi) doma zdravlja omer maslic. :x :x :x
tranquil

#32 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by tranquil »

Robot.

Žao mi je što se nalaze blizu mene, a ne blizu mog najvećeg neprijatelja. Ko je kod njih kupovao ni pakla se ne boji (sva kupljena oprema će ga ionako čekati dole).

A zašto? Redom: Birini električni uređaji za jednokratnu upotrebu koji su opasni po život, odjebateljska podrška za reklamaciju (unjkavim glasom "vooozite u Rajlooovac, miii vam ne možemo pooopravitii"), krš roba iz Kine koja se lomi na dodir i za koju je roba s pijace pojam kvaliteta, bezobrazne cijene za takav krš, hrana sa rokom trajanja koji je istekao prošle godine, bezobrazni uposlenici sa bezobraznim šefovima, pogotovo bezobraznim ako im se žališ ili tražiš zamjenu za krš koji si tek uzeo a već je pokvaren, smrdljivi štand sa voćem i povrćem kojeg sam počeo zaobilaziti da bih izbjegao nagon za povraćanjem, i povrh svega dođeš na kasu a ono se nešto i tamo usmrdilo - prosuo se nekome sir ali treba više sati da neko dođe i očisti.

Ne moram ni reći da već nekoliko mjeseci više ne kupujem tamo, i zadovoljan sam, i ostali su možda loši ali ko je iz Robota prešao da kupuje kod drugih, mogao je samo na bolje da pređe jer goreg nema.
melb26sa

#33 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by melb26sa »

Edin H. wrote:
bosanski wrote:
sitno wrote:Podigla sam 100 KM na bankomatu Unikredit banke (moj racin je na RFB) i uzeli su mi za uslugu 5 KM. Stvarno mi nije jasno - na 100 KM 5 KM provizije. POBJESNILA SAM!!!! Da li je to do moje banke ili do Unikredit? Zna li neko?
pa koristila si bankomat druge banke... to je normalno
Nije normalno :oops:

Moraju se banke izmedju sebe dogovoriti da ne naplacaju proviziju, da bi omogucili korisnicima svojih usluga da lakse podignu novac.
U Engleskoj nema provizije ako koristis bankomat druge banke :oops:, osim ako podizes novac gdje je neki privatnik ili kompanija postavila bankomat na nekom relativno nepristupacnom mjestu, recimo u pubu, granapu ili benzinskoj pumpi :skoljka:

Apsolutno normalno - u US je minimum $5 za koristenje bankomata druge banke. Neke banke nude u sklopu ugovora povrat tih naknada za koristenje bankomata druge banke ali vrlo rijetko. I onda naucis i sam odlucis hoces li uzeti pare na tom bankomatu ili ces prosetati par stotina metara dalje i uzeti sa bankomata svoje banke.
Edin H.

#34 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Edin H. »

Tebi kad je normalno i kad volis placati provizije banci za ono sto je njihova obaveza da obezbijede, a to je pristup vlastitim sredstvima, bujrum pa i dalje posluj sa onima koji te uzimaju.

Pokusali su to i u Engleskoj, pa kada su raja poceli povlaciti tekuce racune iz banaka koje traze proviziju brze bolje su se organizovali i omogucili besplatan pristup novcu.
because_of_you

#35 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by because_of_you »

@ ovaj što napade Robot

Pretjera ga ti :-) :roll: Niko te ne tjera da kupuješ Birine proizvode, ili robu slabije kvalitete. :roll:

Robot, kao i svaki drugi centar ima raznoliku ponudu. Ne vidim po čemu bi InterEx ili neki drugi bio nešto iznad Robota, svi su oni isti.
tranquil

#36 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by tranquil »

sumayya wrote:@ ovaj što napade Robot

Pretjera ga ti :-) :roll: Niko te ne tjera da kupuješ Birine proizvode, ili robu slabije kvalitete. :roll:

Robot, kao i svaki drugi centar ima raznoliku ponudu. Ne vidim po čemu bi InterEx ili neki drugi bio nešto iznad Robota, svi su oni isti.
Preskočila si samo više puta pomenuti bezobrazluk zaposlenih, loš kvalitet robe generalno (ne samo Birine) koji ne mogu utvrditi prije nego što mi se raspadne pri prvoj upotrebi za šta se poslije ne mogu žaliti bezobraznim šefovima i šeficama, i naročito loš kvalitet i rok trajanja prehrambenih proizvoda koji bi ljude mogao koštati zdravlja, a o nepostojanju bilo kakve podrške za taj krš da i ne govorimo.

I da, niko me ne tjera da kupujem tamo, tako da više i ne kupujem. Samo sam ih se htio prisjetiti i podijeliti iskustva s drugima, a u skladu sa naslovom ove teme.

E da, komentar jednog uposlenika Robota na žalbu na robu lošeg kvaliteta: slijeganje ramenima uz "Pa kupujte onda u Obi-ju".
because_of_you

#37 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by because_of_you »

E, ne znam vala gdje ti sretneš te bezobrazne uposlenike, robu s isteklim rokom trajanja i ostalo što si naveo. Ili ti se možda jednom sve od navedenog desilo, a ti malo uveličavaš :wink:

Da se razumijemo, nisam familijarno ni bilo kako drugačije vezana za Robot :D , nego sam stalan kupac otprilike 5 godina, i nikad nisam imala neugodnosti bilo koje vrste kao ni u nekom drugom centru, zato mi malo čudna tvoja tolika ogorčenost.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 06/05/2015 06:54, edited 2 times in total.
tranquil

#39 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by tranquil »

sumayya wrote:E, ne znam vala gdje ti sretneš te bezobrazne uposlenike, robu s isteklim rokom trajanja i ostalo što si naveo. Ili ti se možda jednom sve od navedenog desilo, a ti malo uveličavaš :wink:

Da se razumijemo, nisam familijarno ni bilo kako drugačije vezana za Robot :D , nego sam stalan kupac otprilike 5 godina, i nikad nisam imala neugodnosti bilo koje vrste kao ni u nekom drugom centru, zato mi malo čudna tvoja tolika ogorčenost.
I ja sam bio stalni kupac, problem sa stalnim kupcima je to što su relativno zadovoljni jer ne znaju za bolje.
Palavra

#40 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Palavra »

Kakva drzava takve usluge... Zar se moze ocekivati uljudnosti i pristojnost od nezadovoljnog, nevoljnog i neraspolozenog osoblja koje sljaka za mizerne pare. Pa koji je gazda ulozio u svoje radnike? Koji je gazda poslao radnike na neki kurs ucenja ophodenja prema kupcima?
Smijesno je ocekivati bolje usluge u usluznim djelatnostima. Nazalost...
sarajevonekad

#41 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by sarajevonekad »

Ne zna čovjek odakle bi počeo jer je spisak podugačak...pa se čovjek upita "da nije do mene"...pa onda vidi da dosta svijeta smatra da toika količina prevara ( od onih sitnih pa do onih foteljaških) nekako ne djeluje prirodno i normalno, pa čak i u ovoj dejtonskoj BiH....lakne ti malo....

Čini mi se da bi lakše bilo pričati o Poštenju i ljubaznosti (kvlaitetnim uslugama) jer bi spisak bio mnogo kraći...

gdje god se okrenem, ako nije prevara onda obavezno bahato ponašanje....

počevši od mog piljara na koševskom brdo ( odma do taksi štanda), preko taksiste kojeg pitam po povratku u Sa. na željezničkoj "može li do ciglana" da bi onao kočijaški, u tipičnom našem stilu" He , na kog ti ja ličim?", prevoznika koji nakon što ga pitam da li slučajno prenose i namještaj do vozila, da bi ispo duhovit odgovara " a deder recider jesil ti bio kod psihijatra?" (vjerovatno je imao nekog u sobi pa da pred njim ispadne duhovit), preko sestara u bolnici za koje su "Helge" iz "odredjene ere u istoriji" humanitarne radnice, policajca koji ti drži predavanje i omalovažava....itd. itd.itd. Toliko o uljudnosti...

a o prevarama ....to nam je svima poznata priča, od pijace pa do onih koji primaju po 5-6 hiljada maraka da nam bude ovako dobro....

Stvarno ima toga...

zemomak wrote:a ko je tebe to zavalio :-D
Vragolan

#42 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Vragolan »

kako ono kalimero vristi, to je nepravda, to je nepravda
vec su ti objasnili :lol: :lol: :lol:

ali samo nekolicina navede konkretne prijmere prevare
vecina nabraja toplane, EP, GRAS itd itd bilo bi fino navesti konkretan primjer na cemu
varaju, npr., toplane
a druga stvar sto niko ne benda zakon o potrosacima ( ako i imamo taj zakon), pa kada bi se jedna fina tuzba digla, pa kada bi sudovi kod nas bili sudovi kako treba, pa kada bi mi bili drustvo kako treba, pa kada bi ovo bila drzava kakao treba.... a sta je tema???
darprirode

#43 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by darprirode »

Hypo banka na Alipasinom,najneljubaznija radnica ikad. Ja dosla da zamjenim marke u eure, ona tipka poruke,prica na telefon. I ja prokomentarisem sama za sebe kako to nije profesionalno,kad ta radncia meni: E sad te necu nikako usluzit?!?
Pa nije tvoj granap kontam se..
bubica123

#44 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by bubica123 »

Ne znam da li je neko naveo jednu od najvećih prevara u našoj zemlji - RTV taksa. Mislim, strašno! Uredno je naplaćuju godinama, a tek nedavno je u proceduri bila njihova dozvola za rad. Obavezni su je plaćati i oni koji uopšte nemaju signal???!!!! Prijete kaznama za neplaćanje, a iste nemaju uporište u zakonu?!
jazzer

#45 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by jazzer »

Posao u subotu da platim toplanama racun za grijanje. Dodjem u onu njihovu zgradu na Chvili kad
ispred ulaza neka zena psuje na sav glas. Spominje im uze clanove porodice a onda je presla na drugo koljeno.. :D

Na vratima pise da je radno vrijeme subotom od 08-14 a u 12:45 zakljucana vrata :shock: .

Onda sam im ja nastavio spominjati rodbinu od drugog koljena pa dalje :x .
Desert Wind

#46 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Desert Wind »

Definitivno sluzbenici granicne policije na aerodromu sarajevo - ja bagre vece upozn'o nisam... skupa sa "statxistima"...
Obavezno prilikom dolaska u BIH platiti nekom da dodje po vas cestito ili nekog od porodice...
i voditi racuna da slucajno krivo ne pogledas kojeg ili ti previse bude drago sto si dosao kuci.... da ti ne prisjedne i pozelis sjest nazad u avion...
Sheftelija

#47 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Sheftelija »

Za podizanje novca na bankomatu druga banke, bilo da je VISA ili MasterCard naplacuje se 5 KM, a za podizanje na salteru jos vise. Zato ja izbjegavam, bas mi je to bacanje para.Za Bamcard kartice su upola jeftinije provizije ali ih i tu ima.
Ako imate MasterCard za podizanje kesa na ATM-u te banke cija je kartica imate proviziju 5 KM a na terminalu 10 KM.
dzimi

#48 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by dzimi »

Uposlenice na šalteru za naplatu u kablovskoj HS, kad idem platiti račun, kao da idem na vješanje, tako su neljubazne, drske, kad plaćam račun kao da im zdrav zub čupam.

A jedna "diiiivna" teta na pijaci na Otoci mi je nedavno prodala trudničke pantalone koje su se poderale nakon sedam dana (samo da se zna nije mi tako velika stražnjica, čak se i smanjila u trudnoći :)). Trudnice, upozorenje, riječ je o štandu na pijaci u Merkuru gdje radi sredovječna teta (nekih 50-ak godina) crvenkasta kosa ošišana do ramena, prodaje između ostalo i trudničke pantalone. Kad sam joj ih odnijela na reklamaciju (prvo sam nastupila ljubazno, pa je mislila da sam došla još nešto da kupim), prepoznala me i onako nasmijano kaže "neki dan si kod mene kupila pantole", da bi nakon što sam joj pokazala ogromnu rupu na stražnjici rekla "ko zna kad si ti njih kupila, ne mogu ja tebi garantovati da se one neće poderati" i td., o zamjeni ni govora. A uredno mi ih je naplatila 40,00 KM, nikad joj ih halaliti neću :x :x :x
neno1974

#49 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by neno1974 »

Palavra wrote:Kakva drzava takve usluge... Zar se moze ocekivati uljudnosti i pristojnost od nezadovoljnog, nevoljnog i neraspolozenog osoblja koje sljaka za mizerne pare. Pa koji je gazda ulozio u svoje radnike? Koji je gazda poslao radnike na neki kurs ucenja ophodenja prema kupcima?
Smijesno je ocekivati bolje usluge u usluznim djelatnostima. Nazalost...
Pozdrav!

Slazem se u potpunosti. Gazde su glavni krivci, a ti jadnici koji rade jos se nadju na "prvoj liniji" kad po njima ospemo paljbu jer gazda nabavlja smece robu. Za mene je, pored Robota, pojam firme u kojoj osoblje nema veze sa zivotom Tehnomarket. Oni stvarno ne znaju jesu li posli ili dosli. Ne dao ti bog da dodjes da nesto kupis, a ne znas sta konkretno trazis. Ili jos gore da njih pitas za savjet. Prvi slucaj: dolazim u Tehnomarket Koreja i gledam Sony LCD TV. Prije toga sam, po obicaju, na Sony web stranici pogledao najnovije modele i sa zutim stikerom :-D krenuo u kupovinu. Pitam prodavca imate li taj i taj model, a on kaze to vam je stari model ne nabavljamo vise :lol: . Drugi slucaj: udjem sa kolegom sa posla u Tehnomarket prodavnicu u ulici Ferhadija i trazimo M2 memorijsku karticu za mobitel i prodavacica kaze nemamo. Pogledamo u staklenu vitrinu koja stoji ispred nje i stoje kartice koje trazimo. Pitamo mi nju jesu li ovo te kartice i ona lagano uzme karticu i citaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Poslije citanja kaze, a vidi jeste to je ta kartica. Bas su od pomoci to je cudo jedno. Tako je sta god da ih pitate. Volio bih da cujem da li neko ima pozitivno iskustvo sa nekom firmom u Sarajevu posebno kada je tahnicka roba u pitanju. Hvala unaprijed!!!!
vozač

#50 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by vozač »

bh telekom, njihovom krivicom mi blokiran broj, nešto sa vaučerom, džaba, moram do njihovog centra,
odem ... daj certifikat, nemam, onda popuni izjavu i ovjeri u opštini da je to tvoj broj,
u redu, odem popunim izjavu, ovjerim u opštini, donesem u centar, kaže lola daj 5 maraka
za šta da dam 5 maraka, pa da ti vratimo broj, ali čovječe božiji provjereno je sve, vaša je krivica, kako možeš tražiti pare za nešto što je vaša krivica
ne znam ja ništa, meni su tako rekli, 5 maraka ili ništa od broja
šta da radim sem da mu se najebem majke i odem

btw, nov broj košta 3 marke, tačnije 10 KM, sa uključenih 7 KM kredita, koja je to logika, ako neko može da skonta, svaka mu čast
Post Reply