Izaci sam na pice?
Moderator: anex
- jedna tamo
#26 Re: Izaci sam na pice?
meni je isto skroz normala otići sam u kino, mislim ionako gledaš film...
- sheikh
#27 Re: Izaci sam na pice?
ima svoje carijedna tamo wrote:meni je isto skroz normala otići sam u kino, mislim ionako gledaš film...
- alcho
#28 Re: Izaci sam na pice?
Jes, a sta ces kad je neka strasna scena? Uz koga se pribiti?jedna tamo wrote:meni je isto skroz normala otići sam u kino, mislim ionako gledaš film...
- Adriatic
#29 Re: Izaci sam na pice?
Kad čovjek pomisli kojih se sve zadovoljstava odriče a sve zbog onog "šta će reći okolina?"
Ali mnogi to kasno shvate.
Ali mnogi to kasno shvate.
- Topla voda
#30 Re: Izaci sam na pice?
bolje izaci sam,nego sa bilo kim 
- Ma.Le.Na
#31 Re: Izaci sam na pice?
kazu...ako uzivas sam u svom drustvu i drugi uzivaju u tvom drustvu...i...zanimljivoj osobi nije dosadno ni kad sjedi sama..
volim se povremeno osamit
dusa mi je na dorucku pobjec od svih s posla...malo udahnut i odahnut...sama..
nisam za izlaske navece ..sama sa sobom
ok je to ako ides negdje gdje poznajes i konobara i neko od raje ce naici i sl....ali za neko nepoznato mjeto...too weird for me..
da ne kazem koji su smor oni koji tako izadju pa im valjda dosadno pa ti se nabace s nekom spikom i tebi i drustvu
volim se povremeno osamit
nisam za izlaske navece ..sama sa sobom
ok je to ako ides negdje gdje poznajes i konobara i neko od raje ce naici i sl....ali za neko nepoznato mjeto...too weird for me..
da ne kazem koji su smor oni koji tako izadju pa im valjda dosadno pa ti se nabace s nekom spikom i tebi i drustvu
- dr.Gonzo
#32 Re: Izaci sam na pice?
Ja mogu manje vise sve raditi i sam, samo sto je neke stvari bolje raditi u drustvu.
- plejka2
#33 Re: Izaci sam na pice?
Gledajuci americke filmove prvo sto mozemo zakljuciti je da tamo ljudi nemaju kompleksa ko ovde.Ovde ako se pojavis dva puta sam u nekom kaficu gdje te niko nezna treci put kad dodjes bice vidi one dijagnozesheikh wrote:Ovo mi je prva tema iako dugo pratim forume,ali tek sam se registrovaoGledamo americke filmove i vidimo da svi izlaze(dobar dio glavnih glumaca) u barove i narucuju pice i to smatraju izlaskom.Da li zbog toga ili jednostavno zbog sebe ja cesto izadjem i sam ne bude nikako lose
Ja imam veoma mnogo prijatelja i prijateljica,ali jednostavno nekad je lijepo izaci sam i popiti pice ili vise njih. Interesuje me vase misljenje i iskustvo glede ovoga
![]()
Ja izlazim sam svaki dan skoro ali u kafic koji mi drzi drugar tako da prakticno nikad nisam sam uvijek ima neko od raje
-
Static-X
#34 Re: Izaci sam na pice?
Ev ja na zapadu, e nez da je bas nako ko u filmovima vrijedilo bi probati al nesmijem da nebude malo drugcije....
- Michun
#35 Re: Izaci sam na pice?
Imaju komplekse ali su veoma usamljeni...nije americko drustvo bez predrasuda kao sto mi mislimo.plejka2 wrote:Gledajuci americke filmove prvo sto mozemo zakljuciti je da tamo ljudi nemaju kompleksa ko ovde.Ovde ako se pojavis dva puta sam u nekom kaficu gdje te niko nezna treci put kad dodjes bice vidi one dijagnozesheikh wrote:Ovo mi je prva tema iako dugo pratim forume,ali tek sam se registrovaoGledamo americke filmove i vidimo da svi izlaze(dobar dio glavnih glumaca) u barove i narucuju pice i to smatraju izlaskom.Da li zbog toga ili jednostavno zbog sebe ja cesto izadjem i sam ne bude nikako lose
Ja imam veoma mnogo prijatelja i prijateljica,ali jednostavno nekad je lijepo izaci sam i popiti pice ili vise njih. Interesuje me vase misljenje i iskustvo glede ovoga
![]()
![]()
Ja izlazim sam svaki dan skoro ali u kafic koji mi drzi drugar tako da prakticno nikad nisam sam uvijek ima neko od raje
Recimo meni je cudno da nedjeljom u US u starbaksu ne mozes naci mjesta jer su sve po jedno za stolom piju kafu i citaju knjigu u strasnoj galami. Van pameti, citas knjigu jer zelis biti zajedno sa likovima a za to je potreban mir - barem meni.
- jazzer
#36 Re: Izaci sam na pice?
I ja to praktikujem. Ako moram slusati razna blebetanja u kancelariji ne moram i prilikom dorucka.Ma.Le.Na wrote:...volim se povremeno osamit
Ponesem dorucak, sokic/kafu i sidjem u restoran u vrijeme kada su skoro svi zavrsili sa jelom. Odsutim tih
20 min, i jako mi prija. A, naravno, ima onih koji me uredno pitaju zasto doruckujem sam
- chengaba
#37 Re: Izaci sam na pice?
Razlikuje se sjesti sam na kafu i čitati novine, i sjesti sam na pivu i blejati u prazno (što recimo ja lično volim). Ali ovo drugo obavezno raditi gdje te baš niko ne zna, inače svi dolaze "e, jesi uredu", "sjedi sa nama", ili "ovaj je puk'o skroz". 
- Ma.Le.Na
#38 Re: Izaci sam na pice?
jazzer wrote:I ja to praktikujem. Ako moram slusati razna blebetanja u kancelariji ne moram i prilikom dorucka.Ma.Le.Na wrote:...volim se povremeno osamit
Ponesem dorucak, sokic/kafu i sidjem u restoran u vrijeme kada su skoro svi zavrsili sa jelom. Odsutim tih
20 min, i jako mi prija. A, naravno, ima onih koji me uredno pitaju zasto doruckujem sam.
i mene...
nezgodno mi reci "malo da se odmorim i od vas"
- psydelija
#39 Re: Izaci sam na pice?
puno si sama, nadji neko momce.Michun wrote:Ja pijem kafu sama, citam papire s posla ili novine. Ili odem u kafic gdje sam cest gost i sama pijem kafu.
Vecernji izlazak nasamo mi bas nije nesto jer obicno izlazim s ljudima da ih vidim, popricam s njima. I ne znam dje bi sama.Na veceru kad sam na putu mogu sama.Kino, sama, kokice...to mi je OK.
- plejka2
#40 Re: Izaci sam na pice?
Daleko od toga ali hocu reci da se nigdje vise ljudi ne bave tudjim zivotima kao ovde.Ja nisam imao priliku da odem u Ameriku ali sam cuo da je mentalitet ljudi tamo i vamo nebo i zemlja.Sve sto vamo omladina smatra ofirnim tamo je to normala i niko te ne gleda sta radis kad si sam.Michun wrote: Imaju komplekse ali su veoma usamljeni...nije americko drustvo bez predrasuda kao sto mi mislimo.
- zateznistub
#41 Re: Izaci sam na pice?
Koa i vecina drugih stvari u Sarajevu i izlasci vise nisu sto su nekad bili. Kod "raje" je bilo i bice cudno kad neko izadje sam u kafanu(uvijek smo ih zvali "hutnjaci" i "samotnjaci"). U ovom gradu je izlazak nesto kultno. Ne izadje se da bi se opilo pice, toga ima i u kuci nego da bi se druzilo, pricalo, nabacivalo. Sve ono sto bas i ne mozes sam. Uvijek mi je bilo van pameti kad u kafani u neka doba vidim nekog samog bez igdje ikoga. To ne sluti na dobro. JEdini izuzetak je neka jutarnja kafa kad mi bas i nije do neke price sve dok kofein ne ucini svoje.
- petunija
#42 Re: Izaci sam na pice?
Zašto da ne?
Ako imam dvije obaveze, a između njih pauzu od recimo sat vremena, logičnije mi je da sjednem u toplu kafanu, uz časopis i kapućino, nego da gluvarim po gradu.
A ovo što neko spominje "raja čudno gleda" to nisam ni primjetila. Valjda zato što ja ne gledam
Ako imam dvije obaveze, a između njih pauzu od recimo sat vremena, logičnije mi je da sjednem u toplu kafanu, uz časopis i kapućino, nego da gluvarim po gradu.
A ovo što neko spominje "raja čudno gleda" to nisam ni primjetila. Valjda zato što ja ne gledam
- zateznistub
#43 Re: Izaci sam na pice?
Mislim da poenta price i teme nije dnevni izlazak vec onaj nocni, on je sporan. Kako neko moze cjediti pivo ili nesto drugo sam navece u punoj kafani?petunija wrote:Zašto da ne?
- Michun
#44 Re: Izaci sam na pice?
Naprotiv, nemrem da stignem sve drustvene obaveze da obavim. Jako sam popularnapsydelija wrote:puno si sama, nadji neko momce.Michun wrote:Ja pijem kafu sama, citam papire s posla ili novine. Ili odem u kafic gdje sam cest gost i sama pijem kafu.
Vecernji izlazak nasamo mi bas nije nesto jer obicno izlazim s ljudima da ih vidim, popricam s njima. I ne znam dje bi sama.Na veceru kad sam na putu mogu sama.Kino, sama, kokice...to mi je OK.
- Michun
#45 Re: Izaci sam na pice?
Razlika je velika...svakako. To opet bolje znaju oni koji tamo zive. Ja sam bila u posjeti nekoliko puta pa su moji dozivljaji vjerovatno blic.plejka2 wrote:Daleko od toga ali hocu reci da se nigdje vise ljudi ne bave tudjim zivotima kao ovde.Ja nisam imao priliku da odem u Ameriku ali sam cuo da je mentalitet ljudi tamo i vamo nebo i zemlja.Sve sto vamo omladina smatra ofirnim tamo je to normala i niko te ne gleda sta radis kad si sam.Michun wrote: Imaju komplekse ali su veoma usamljeni...nije americko drustvo bez predrasuda kao sto mi mislimo.
- XL4
#46 Re: Izaci sam na pice?
Ja to vec godinama praktikujem, bar od kada sam otisao iz Sarajeva. Kao prvo, ja izlazim na pice svaki dan ili skoro svaki. Dakako, imam povremeno periode kada po par sedmica ne izadjem osim ako me neko posebno drag i interesantan ne pozove.
Zasto sam!? Mnogo je razloga, od recimo gnjavaze tipa, "ja nebih tamo, ja bih da idemo ovamo", ili "hajmo sada negdje drugo", a ja volim zavrsiti gdje zapocenem, izuzev rijetkih izuzetaka. Kada govorim o Sarajevu, tamo sam rijetko i gubim kontakte, posebno sto su moji poznanici danas vecinom u braku i roditelji sto umanjuje njihovu flexibilnost po ovom pitanju.
Mnogo puta sam se nasao potpuno sam u gradu u kojem ne poznajem nikoga i misljenja sam da je bolje sjediti sam u kafani nego u stanu ili hotelskoj sobi jer u prvom slucaju imas sansu da nekoga upoznas i porazgovaras, itd.
Navikao sam na taj pristup i mislim da je za mene mnogo bolji jer kao osoba koja konstantno ide na ista mjesta, upozna ljude koji imaju istu naviku i nakon par izlazaka se obicno ljudi pocnu pozdravljati, zatim razmjene po koju rijec itd. Mnogo puta sam dosao do posla na ovakav nacin. Zato uvijek kazem da mi je najvaznije da imam za pivo!
Imam mnogo interesantnih poznanstava koje sam stekao na ovaj nacin.
Jednako se dobro osjecam kada sam sam ili u drustvu, a sta neko drugi misli o tome sto ja sam pijem pivu me se apsolutno ne tice.
Zasto sam!? Mnogo je razloga, od recimo gnjavaze tipa, "ja nebih tamo, ja bih da idemo ovamo", ili "hajmo sada negdje drugo", a ja volim zavrsiti gdje zapocenem, izuzev rijetkih izuzetaka. Kada govorim o Sarajevu, tamo sam rijetko i gubim kontakte, posebno sto su moji poznanici danas vecinom u braku i roditelji sto umanjuje njihovu flexibilnost po ovom pitanju.
Mnogo puta sam se nasao potpuno sam u gradu u kojem ne poznajem nikoga i misljenja sam da je bolje sjediti sam u kafani nego u stanu ili hotelskoj sobi jer u prvom slucaju imas sansu da nekoga upoznas i porazgovaras, itd.
Navikao sam na taj pristup i mislim da je za mene mnogo bolji jer kao osoba koja konstantno ide na ista mjesta, upozna ljude koji imaju istu naviku i nakon par izlazaka se obicno ljudi pocnu pozdravljati, zatim razmjene po koju rijec itd. Mnogo puta sam dosao do posla na ovakav nacin. Zato uvijek kazem da mi je najvaznije da imam za pivo!
Imam mnogo interesantnih poznanstava koje sam stekao na ovaj nacin.
Jednako se dobro osjecam kada sam sam ili u drustvu, a sta neko drugi misli o tome sto ja sam pijem pivu me se apsolutno ne tice.
- DaysleepeR
#47 Re: Izaci sam na pice?
sto puta sam izašao sam bilo radnim danm bilo vikendom, naravno u "svoju" kafanu gdje mogu popričati barem sa ljudima koji tamo rade, ali 99% slučajeva sretnem nekog koga znam pa se izlazak pretvori u druženje a više ljudi nego kada izađem sa nekim s kim sam se dogovorio...
sasvim normalna stvar i potiče na komunikaciju i nova prijateljstva...
ne treba biti skučen i uskogrudan u životu, to nigdje ne vodi
sasvim normalna stvar i potiče na komunikaciju i nova prijateljstva...
ne treba biti skučen i uskogrudan u životu, to nigdje ne vodi
- citroen
#48 Re: Izaci sam na pice?
Meni je ovo sasvim OK,jes da je to American style al nije losesheikh wrote:Ovo mi je prva tema iako dugo pratim forume,ali tek sam se registrovaoGledamo americke filmove i vidimo da svi izlaze(dobar dio glavnih glumaca) u barove i narucuju pice i to smatraju izlaskom.Da li zbog toga ili jednostavno zbog sebe ja cesto izadjem i sam ne bude nikako lose
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#49 Re: Izaci sam na pice?
sam sjednem u kafić obično kad nekog čekam 8da idemo dalje)
u BBI recimo ili po gradu negdje... obično čitam nešto usput ili radim
u BBI recimo ili po gradu negdje... obično čitam nešto usput ili radim
- cigara
#50 Re: Izaci sam na pice?
Pravi je ceif otici u neku kafanu gdje cesto ides, ono poznat ambijent i drugi ljudi
kafa, cigara, novine, kasnije uvijek dodje neko poznat
kafa, cigara, novine, kasnije uvijek dodje neko poznat