Pa ja sam cetvrta godina anglistike, nemam ni ja pecat, ali ispod 15 ne idem. S druge strane, opet to sve zavisi od teksta i narucioca, kazem ti. Ako je neka firma ili neko ko ima para, ni slucajno nemoj ispod 15. Ako nekome treba za seminarski ili nesto slicno, dogovorite se. KAda pogledas, ima ljudi koji prevode za 3 KM karticu, a sam cuo da se desio i slucaj za 1,5 KM :S.Sunrise00 wrote:ako udruzenje prevodilaca preporucuje 20 KM po kartici sa eng na bhs, bi li bilo realno naplatiti 15 jerbo nemam pecat?Cibra wrote:Opet sve zavisi od teksta i narucioca prevoda. I koliko ti imas iskustva. Te tri stvari bi ti trebale dati neku procjenu.Sunrise00 wrote:sta mislite kako je najbolje odraditi sa naplacivanjem, posto bih prevodila a nisam u Sarajevu, banka??
I, koja je realna cijena prevoda po kartici za nekog ko nema diplomu prevodioca, ali se skoluje na engleskom, i polaze akademski ielts za koji mjesec
fOlaili ici do recimo 12 za eng na bhs i 15 bhs na eng? ali mi to fakat prejeftino
Sa jedne strane ja ti mogu sa sigurnoscu tvrditi da sa tvojim skolovanjem na engleskom i svim tim testovima neces uraditi prevod nikada na onaj nacin na koji bi mi koji se obucavamo za to, (ne bi zelio da zvucim pretenciozno, ali to je cinjenica, s obzirom da ucimo 5 godina za to, a evo u cetvrtoj jos uvijek smatram da nisam dovoljno dobar) ;
Dok sa druge strane, svaka cast sto uspjevas naci sebi takav posao, te je moja preporuka da ih gulis sto vise, a kada ne mozes- taj cjenovni rang koji si spomenula bi ti trebao biti donja crta.