Bože Pravde u Laktašima
-
Palavra
#26 Re: Bože Pravde u Laktašima
Ma taj problem ce rijesiti Zlatko i Bakir ... hehe...
Bit ce u Laktasima "Drzava za covjeka, Narod to zna"... hehehe
Bit ce u Laktasima "Drzava za covjeka, Narod to zna"... hehehe
- bosanski
#27 Re: Bože Pravde u Laktašima
Lijepo je također da Srbi iz RS naprimjer odu u TC Maxi u Beogradu, napune puna kolica svega i na kasi samo otpjevaju "Bože pravde" i dobiju popust 70%, onda odu u taxi, dignu tri prsta i viknu "Velika Srbija" i svaki taksista je dužan da ih vozi gdje god hoće džaba.
- bosanski
#28 Re: Bože Pravde u Laktašima
Vala, onda je bolje da službena himna bude "Ko ne skače Bosnu mrzi hej, hej,hej!"juznije wrote:Neka, neka....mogli su dosada. Sad kad BIH ima premijera i predsjednika vise nece moci. Pjevace se Merlinova Bosnom behar probeharao....
-
vryzas
#29 Re: Bože Pravde u Laktašima
Imala je i FBiH svoje predstavnike...mislim da mi se "ukazao" Nihad Imamovic sinoc na utakmici...u prvom safuPitar s Kariba wrote:Predrag Danilović: "Dobro veče građani Republike Srpske!" -gromoglasan aplauz i ovacije mase
Onda Dragan Kičanović, Željko Obradović, nekakav Grk, načelik opštine Laktaši u sličnom tonu- Republiku Srpsku su svi spomenuli u prosjeku 2 puta u svakoj izgovorenoj rečenici... Šta da se priča-Oni znaju svoj put, pitanje je samo kako ćemo mi odgovoriti na sve
- bingov buraz
#30 Re: Bože Pravde u Laktašima
Bom ste se vi nastajalibicebolje wrote:Vi to tek sad primjetili.Normalan.ba wrote:Prvo je bila himna Grčke pa onda RS-a i na kraju "Bože Pravde".poznanik wrote:Večeras, na otvaranju košarkaške utakmice između Igokee i grčkog Panatenaikosa svira srbijanska himna "Bože pravde", a na čelu "svečane lože" ponosno stoji Milorad Dodik.
Odakle pravo organizatoru da na teritoriji države BiH emitira himnu druge države?
Zar su institucije BiH, odgovorne za ustavno-pravni poredak, zaista nemoćne pred brojnim provokacijama političke vlasti RS i Milorada Dodika?
Zar će i dokle će građani BiH, lojalni državi BiH nijemo posmatrati njeno poniženje i sve radikalniji polazak u nestanak?
Bože Pravde se uvijek pušta nakon himne RS kao svečana pjesma. To su najavili kad su usvajali himnu RS, samo što je malo ko obraćao pažnju na to.
- memlija
#31 Re: Bože Pravde u Laktašima
posebno ovo boldirano me dirnulo duboko, čast izuzecima al' stvarno....gremlini wrote:Iako nije tema,za sve one koji ne znaju ili se prave da ne znaju,evo himna Republike Srpske:
Ćirilica
Тамо гдје најљепша се зора буди
Часни и поносни живе добри људи
Тамо гдје се рађа нашег сунца сјај
Стамен, пркосан је мој завичај
За њега сви се сад помолимо
Другу земљу ми немамо
У срцу мом само је један дом
У срцу велика, моја република
У срцу мом најљепша звијезда сја
Моја република, Република Српска
Тамо гдје су наши преци давни
Име уписали у сваки корак славни
Другу земљу ми немамо
Latinica
Tamo gdje najljepša se zora budi
Časni i ponosni žive dobri ljudi
Tamo gdje se rađa našeg sunca sjaj
Stamen, prkosan je moj zavičaj
Za njega svi se sad pomolimo
Drugu zemlju mi nemamo
U srcu mom samo je jedan dom
U srcu velika, moja republika
U srcu mom najljepša zvijezda sja
Moja republika, Republika Srpska
Tamo gdje su naši preci davni
Ime upisali u svaki korak slavni
Drugu zemlju mi nemamo
- nokia6170
#32 Re: Bože Pravde u Laktašima
Ma te stvari treba iscoolirati.
Steta što Bosnjaci u RS-u isto tako ne uvedu fino na svakom svom okupljanju kao svecanu pjesmu himnu R BiH "Jedna si jedina". Prvo aktuelnu, pa onda bivsu himnu.
Mislim, Srbima u RS-u je ocigledno da konstatno zapisavaju i provociraju.
Naravno, Jedna si jedina bi bila protumacena provokacija, ali zato Boze Pravde nije provokacija.
Nije mi samo jasna Banja Luka koja je postala obicna mentalna vukojebina, kojoj provincija od 1992. godine u svakom pogledu diktira sva drustvena kretanja.
Na pitanje moramo li biti svi isti i primijenjivati srpski recept oblikovanja realnosti i ostvarivanja svojih ciljeva...ne znam da li moramo, ali je ocigledno da je taj recept vrlo uspjesan...
Samo bih podsjetio Srbe iz RS-a (zaljubljenike RS-a) da imaju na umu samo jednu stvar...kako im se svidja ideja da jednog dana Bosnjaci preuzmu srpski recept i rijese svoje nacionalno pitanje u Bosni i Hercegovini na nacin na koji su ga rijesili i rijesavaju.
Kako im se svidja ideja da Bosnjaci jednog dana donesu proglas kojim konstatuju sljedece: Teritoriju Bosnjacke republike cine sva ona mjesta gdje u vecini zive Bosnjaci i gdje su zivjeli Bosnjaci koji bijase protjerani etnickim ciscenjem i genocidom iz rata 1992-1995?
E to uradise Srbi 1992. godine kada se samoproglasise i rekose da teritoriju Srpske republike BiH cine sve one teritorije gdje su Srbi u vecini i gdje su Srbi zivjeli prije genocida iz II svj. rata...a posljedice te odluke znamo kakve su.
Steta što Bosnjaci u RS-u isto tako ne uvedu fino na svakom svom okupljanju kao svecanu pjesmu himnu R BiH "Jedna si jedina". Prvo aktuelnu, pa onda bivsu himnu.
Mislim, Srbima u RS-u je ocigledno da konstatno zapisavaju i provociraju.
Naravno, Jedna si jedina bi bila protumacena provokacija, ali zato Boze Pravde nije provokacija.
Nije mi samo jasna Banja Luka koja je postala obicna mentalna vukojebina, kojoj provincija od 1992. godine u svakom pogledu diktira sva drustvena kretanja.
Na pitanje moramo li biti svi isti i primijenjivati srpski recept oblikovanja realnosti i ostvarivanja svojih ciljeva...ne znam da li moramo, ali je ocigledno da je taj recept vrlo uspjesan...
Samo bih podsjetio Srbe iz RS-a (zaljubljenike RS-a) da imaju na umu samo jednu stvar...kako im se svidja ideja da jednog dana Bosnjaci preuzmu srpski recept i rijese svoje nacionalno pitanje u Bosni i Hercegovini na nacin na koji su ga rijesili i rijesavaju.
Kako im se svidja ideja da Bosnjaci jednog dana donesu proglas kojim konstatuju sljedece: Teritoriju Bosnjacke republike cine sva ona mjesta gdje u vecini zive Bosnjaci i gdje su zivjeli Bosnjaci koji bijase protjerani etnickim ciscenjem i genocidom iz rata 1992-1995?
E to uradise Srbi 1992. godine kada se samoproglasise i rekose da teritoriju Srpske republike BiH cine sve one teritorije gdje su Srbi u vecini i gdje su Srbi zivjeli prije genocida iz II svj. rata...a posljedice te odluke znamo kakve su.
- kiky
#33 Re: Bože Pravde u Laktašima
ko pjeva ...
zlo nemisli ...

zlo nemisli ...
- Ecci
- Vozim: Biciklam
-
Alfa_Ze
#35 Re: Bože Pravde u Laktašima
Nije ti se ''ukazalo'', bio je tamo !! Neznam jel' samo mirno stajao kad je svirana himnavryzas wrote: Imala je i FBiH svoje predstavnike...mislim da mi se "ukazao" Nihad Imamovic sinoc na utakmici...u prvom safu
susjedne nam drzave ??
- Jazz_Junkie
#36 Re: Bože Pravde u Laktašima
Himne treba generalno zabraniti. Nisam cuo losije poezije.
-
Urlanje dozvoljeno
#37 Re: Bože Pravde u Laktašima
sprski politicari iz BiH se ulizuju Srbima iz Srbije u dupe, dok ih ovih totalno igrnorisu... Vise puta sam bio u Beogradu u mogu reci kad im spomenes Srbe iz BiH, Srbi Beogradjani odma ko da si im spomenuo neki virus koji se konstantno pokusava uvuci u Srbiju... Dodik moze igrati na ovu kartu ale ne jos dugo... iscurice mu ideje nakon nekog vremena da se pokaze da je veci "katolik i od samog Pape"...
samo polako... sve ce biti ok
- Zlocin&Kazna
#38 Re: Bože Pravde u Laktašima
JADAN JE ONAJ KOME JE DODIK VOĐA...
- mO k3
#39 Re: Bože Pravde u Laktašima
reci nam nesto novo...Urlanje dozvoljeno wrote:sprski politicari iz BiH se ulizuju Srbima iz Srbije u dupe, dok ih ovih totalno igrnorisu... Vise puta sam bio u Beogradu u mogu reci kad im spomenes Srbe iz BiH, Srbi Beogradjani odma ko da si im spomenuo neki virus koji se konstantno pokusava uvuci u Srbiju... Dodik moze igrati na ovu kartu ale ne jos dugo... iscurice mu ideje nakon nekog vremena da se pokaze da je veci "katolik i od samog Pape"...
- RIZVA
#40 Re: Bože Pravde u Laktašima
kiky wrote:ko pjeva ...
zlo nemisli ...
- luckylaka
#41 Re: Bože Pravde u Laktašima
Nije.Koliko ja znam to je bosanska,,ne moze nam niko nista jaci smo od Srbije mogu samo da nam puse cetnici i ustase,,Sad ne znam jel zvanicni usvojeno u parlamentu.osa wrote:da nije " ne može nam nitko ništa, jači smo...."karanana wrote:a koja je himna rs-a? ja sam mislio da je boze pravde.
- luckylaka
#42 Re: Bože Pravde u Laktašima
IMAS li NA ARAPSKOMmemlija wrote:posebno ovo boldirano me dirnulo duboko, čast izuzecima al' stvarno....gremlini wrote:Iako nije tema,za sve one koji ne znaju ili se prave da ne znaju,evo himna Republike Srpske:
Ćirilica
Другу земљу ми немамо
Другу земљу ми немамо
Latinica
Drugu zemlju mi nemamo
Drugu zemlju mi nemamo
- therrarrius
#43 Re: Bože Pravde u Laktašima
E sto me ova vijest iznenadila
sta se moze drugo ocekivati od fasisticko-nacionalisticke vlasti u PC-u? Nista sem preseravanja

-
Hodidid
#44 Re: Bože Pravde u Laktašima
Hebe se ovima iz Laktasa. Oni kad budu bjezali ne trebaju ici daleko. Samo preplivaju preko Save a Pupavac im obezbjedi povoljne autoboske karte Cazmatransom i autocestom uz policijsku pratnju do Sida. Al´mene brine kako Dodik ne misli malo na ove iz Sipova i Mrkonjica.
- Bosanski_kralj
#45 Re: Bože Pravde u Laktašima
Al ne znam kako im je toliki ćeif da provociraju?
Pričaju mi Bošnjaci povratnici u Bosanskom Novom kako svakodnevno doživljavaju provokacije pa i više od toga. Napiju se pa gađaju džamiju, predizborni skup se organizuje i 3 puna autobusa dolaze sa natpisima "podrška braći Srbima iz Srbije", do straha da žene stave marame na glavu dok idu u džamiju.
I stvarno nismo kao oni. Živim u gradu i regiji gdje je 80-90% Bošnjaka i maltene se pazi da ih slučano ne uvrijedimo, kad primjetimo da su druge nacionalnosti. O kamenovanju pravoslavne crkve niko ni ne pomišlja, obnovljena je bez problema, u gradu koji je poslije Mostara najviše porušen u proteklom ratu.
Pričaju mi Bošnjaci povratnici u Bosanskom Novom kako svakodnevno doživljavaju provokacije pa i više od toga. Napiju se pa gađaju džamiju, predizborni skup se organizuje i 3 puna autobusa dolaze sa natpisima "podrška braći Srbima iz Srbije", do straha da žene stave marame na glavu dok idu u džamiju.
I stvarno nismo kao oni. Živim u gradu i regiji gdje je 80-90% Bošnjaka i maltene se pazi da ih slučano ne uvrijedimo, kad primjetimo da su druge nacionalnosti. O kamenovanju pravoslavne crkve niko ni ne pomišlja, obnovljena je bez problema, u gradu koji je poslije Mostara najviše porušen u proteklom ratu.
- Suti i trpi
#46 Re: Bože Pravde u Laktašima
Ne vole Beogradjani ni Srbe iz Hrvatske, ni Srbe sa Kosova, ni Srbe iz Leskovca, ni Srbe iz Nisa... Ne voli niko kada mu neko sposobnije dodje u kvart i zauzme 'njegovo' radno mjesto.Urlanje dozvoljeno wrote:sprski politicari iz BiH se ulizuju Srbima iz Srbije u dupe, dok ih ovih totalno igrnorisu... Vise puta sam bio u Beogradu u mogu reci kad im spomenes Srbe iz BiH, Srbi Beogradjani odma ko da si im spomenuo neki virus koji se konstantno pokusava uvuci u Srbiju... Dodik moze igrati na ovu kartu ale ne jos dugo... iscurice mu ideje nakon nekog vremena da se pokaze da je veci "katolik i od samog Pape"...
Sto se tice te himne... Glupost, bezveze se palite. Trebamo mi rjesiti puno vece probleme, a to ce se rjesiti samo po sebi.
- Pitar s Kariba
#47 Re: Bože Pravde u Laktašima
Meni je recimo interesantan ovaj dio:memlija wrote:posebno ovo boldirano me dirnulo duboko, čast izuzecima al' stvarno....gremlini wrote:Iako nije tema,za sve one koji ne znaju ili se prave da ne znaju,evo himna Republike Srpske:
Ćirilica
Другу земљу ми немамо
Другу земљу ми немамо
Latinica
Drugu zemlju mi nemamo
Drugu zemlju mi nemamo
Другу земљу ми немамо
A Srbija, a Rusija
- Jolpaz
#48 Re: Bože Pravde u Laktašima
Vještačka slika i privid pokušaja nečega, a on prdimahovinska prvincija.
Potrošile se pare od telekoma, sad valja narodu oči mazati idiotlucima a to valjda kod idiota i prolazi.
Nekad pijačar, danas milioner a ko biva bori se za interese Srba.
Da je on siguran u svoju priču nebi po Dedinju kupovao vile.Vjerovatno jednom se bježalo iz BL pa ako zagusti da se ima.
Zato

Potrošile se pare od telekoma, sad valja narodu oči mazati idiotlucima a to valjda kod idiota i prolazi.
Da je on siguran u svoju priču nebi po Dedinju kupovao vile.Vjerovatno jednom se bježalo iz BL pa ako zagusti da se ima.
Zato
- Student Exchange
#49 Re: Bože Pravde u Laktašima
Ne trzaj se, hajvan provocira. Ne bi imo nolku glavu da nije hajvan.Jolpaz wrote:Vještačka slika i privid pokušaja nečega, a on prdimahovinska prvincija.
Zato![]()
![]()
- psydelija
#50 Re: Bože Pravde u Laktašima
crkveni hor je lose opevao pesmu.Ecci wrote:A ovako zvuci
http://www.youtube.com/watch?v=ULVAWLtiiUM
nisam neki nacionalista, ali, ovo je vas maksimum. niti imate bolje, niti znate za bolje.
p.s. sledeci put angazujte crkveni hor prizrenske bogoslovije.., imaju ljudi mnogo jace glasovne mogucnosti.