Covjek i Bog
- Cyber-harambashica
#26 Re: Covjek i Bog
hahahhahahhahahhahahha
kako plitko, kako plitko....
kako plitko, kako plitko....
- idealnaM
#27 Re: Covjek i Bog
Al kad mene kreneee

Nemoj da bi me ko citir'o

Nemoj da bi me ko citir'o
- Cyber-harambashica
#28 Re: Covjek i Bog
da me ne banuju opet
- BHF_Manijak
#29 Re: Covjek i Bog
Cyber-harambashica wrote:BHF_Manijak wrote:Ja bre jako sam pogodjen jer je mlada dama beogradjanka povredjena mojim i pastrickovim postom, ona ke zaboga osetljiva na pod....![]()
Tema je Covjek i Bog, ako u Njega ne vjerujes sta se onda javljas kad te nije ni pitalo za misljenje niti je tema Covjek i ateizam....
a ko si BA ti da odredjujes ko ce gde da se javlja, matori bosanski manijace...,
Ne da neces vise na ovoj temi pisati, nego se bojim, nakon ovog posta, da neces vise nikako na forumu pisati!
Direktno vrijedjanje i omalovazavanje u nedostatku argumenata...
- Cyber-harambashica
#30 Re: Covjek i Bog
a ovaj pastirck? u redu da me poredi sa dodikom (koji je bosanac!) samo zbog cinjenice sto sam iz Srbije?
- beautyfool
#31 Re: Covjek i Bog
Cuj ljudske vrste, hajde prvo definisi sta sve spada u ljudske vrste pa da znamo o cemu pricamoprobuseni $ wrote:Po religijama bog je stvorio covjeka. Ko je stvorio ostale ljudske vrste ? Ima li objasnjenja u religijama za ovo ?
- BHF_Manijak
#33 Re: Covjek i Bog
A to Lillo, jel?! Opet je do Manijaka i njegovih odgovra, a sto se zaj... i sprdaju sa verom iz dana u dan, to nista jel?!Dosta ba merhameta...Ko moze i hoce bujrum, ja jok, taman da mi je brat rodjeni!Cura jasno kaze da ne voli plaho da razmislja a o vjeri bi da prica...Vidi se da ne volis plaho da se zamaras razmisljanjem...lilla wrote:Eh da, na forumu je bilo šta teško saznati i shvatiti, a na naše mišljenje i njegovo formiranje, ma koliko to mi odbijali priznati, utiče itekako društvo/sredina u kojoj se krećemo. Ni ja ne volim prepotentne ljude, pa kad osjetiš da sam negdje takva slobodno me upozoriCyber-harambashica wrote:To je bilo samo na forumima, nemackim, srpskim, bosanskim...u "realnom" zivotu maltene ne poznajem vernike, mozda par muslimanskih turaka, jednu pravoslavnu familiju, par katolika...ali pretezno poznajem ateiste.i pogotovo, to uopste nije tema, nikad se ne prica o tome....lilla wrote:Pa da mi njih pedesetero govori jedno te isto, zapitala bih se: pa da možda ne govore istinune bih odmah odustajala od komunikacije...
Ja sam uvek za komunikaciju, ali za podje*avanje kao od ono dvoje gore...nisam stvarno, na to sam jako osetljiva, ne volim prepotentne ljude (tebe ne ubrajam)![]()
I nije Manijak loš, samo je mlad i još uvijek ga je lahko iznervirati
Over and out...
- Cyber-harambashica
#34 Re: Covjek i Bog
BHF_Manijak wrote:Cyber-harambashica wrote:BHF_Manijak wrote:Ja bre jako sam pogodjen jer je mlada dama beogradjanka povredjena mojim i pastrickovim postom, ona ke zaboga osetljiva na pod....![]()
Tema je Covjek i Bog, ako u Njega ne vjerujes sta se onda javljas kad te nije ni pitalo za misljenje niti je tema Covjek i ateizam....
a ko si BA ti da odredjujes ko ce gde da se javlja, matori bosanski manijace...,
Ne da neces vise na ovoj temi pisati, nego se bojim, nakon ovog posta, da neces vise nikako na forumu pisati!![]()
Direktno vrijedjanje i omalovazavanje u nedostatku argumenata...![]()
PAZI MOLIM TE......
ja sam samo tvoj NICK ponovila, ti si napisao MLADA DAMA BEOGRADJANKA, zato sto mislis da je NBG Novi Beograd, ali nije...ako me banuju zbog tvog boldiranog, onda trebaju i tebe zbog nika neukusnog...
a za matori sam se zeznula...eto nek si mlad, stvarno se izvinjavam, mada sam morala da predpostavim da si mlad
- Cyber-harambashica
#35 Re: Covjek i Bog
pastirck wrote:I ja sam fin i mene lahko iznerviratiCyber-harambashica wrote:a ovaj pastirck? u redu da me poredi sa dodikom (koji je bosanac!) samo zbog cinjenice sto sam iz Srbije?
eto, ja nisam peder covek i nisam prijavila post jer sam u stanju i normalno da komuniciram
- BHF_Manijak
#36 Re: Covjek i Bog
Znam ja dobro sta si ti mislila i kontala napisati, mojne politike "okolo okolo pa na cose" molim te!Cyber-harambashica wrote:
PAZI MOLIM TE......
ja sam samo tvoj NICK ponovila, ti si napisao MLADA DAMA BEOGRADJANKA, zato sto mislis da je NBG Novi Beograd, ali nije...ako me banuju zbog tvog boldiranog, onda trebaju i tebe zbog nika neukusnog...
a za matori sam se zeznula...eto nek si mlad, stvarno se izvinjavam, mada sam morala da predpostavim da si mlad
Ogromna je razlika Manijak i manijak!
@Lillo, ne ulazim u razloge vec analiziram cinjenice, a kad neko tek tako upadne sa "ja ne vjerujem i mani te me se,ne ubjedjujte me" te pocne polagano podbadati, onda sutnje nema, ko zeli nek izvoli...Tako je bilo i sa Ljubav_aha, pa opet ja na raju doni ispadnem i levat a ljudi koji napdaju, vrijedjaju, ismijavaju vjeru su savim ok, treba ih satro razumjeti...
- beautyfool
#37 Re: Covjek i Bog
Kakvo je to ponasanje s musafirima
, ja ovu sajber hanumu prvi put citam na religiji, ha je ona napisala nesto ide na bolje pa makar i razmisljala ko madner,
nek je, ima bujruma za svakoga, a Bog da je htio imali bi svi isto misljenje ovako je bar zanimljivije, upoznajemo se, upoznajemo razlicitosti a Allah koga hoce On uputi

Sabur
Sabur
- Cyber-harambashica
#38 Re: Covjek i Bog
Cyber-harambashica wrote:ja mogu da razumem religiozne ljude, koji zive kako u knjigama pise itd..ali da zaista postoje ljudi koji misle da je Bog stvorio sve ovo, da postoji...to ne mogu da shvatim nikako. To su samo moje misli, ne mislim nikog da vredjam
evo mog posta
a evo tvog:
nam ja dobro sta si ti mislila i kontala napisati, mojne politike "okolo okolo pa na cose" molim te!
Ogromna je razlika Manijak i manijak! Fino vi to sve u celofan i na masnicu upakujete!
Uporedi ko koga vredja....ja ako ne verujem u boga ne vredjam NIKOGA
- probuseni $
#39 Re: Covjek i Bog
Zar nisi cula za neandertalce ili za one male , tek metar visoke skoro prondadjene ostatke na , cini mi se Javi, koji su takodje vrsta za sebe. Ili Heilderbeskog humanoida koji su izumrli davno, davno ? Sve su to vrste ljudi, a danasnji covjek je , kazu, africkog porijekla ?beautyfool wrote:Cuj ljudske vrste, hajde prvo definisi sta sve spada u ljudske vrste pa da znamo o cemu pricamoprobuseni $ wrote:Po religijama bog je stvorio covjeka. Ko je stvorio ostale ljudske vrste ? Ima li objasnjenja u religijama za ovo ?
Znaci, covjek je samo jedna vrsta ljudi koji su zivjeli na planeti.
- Cyber-harambashica
#40 Re: Covjek i Bog
hvala, prosla sam ja skolu i borbu sa takvima .... nikad oni nece dozvoliti da se normalno diskutuje, tolerancija je strana rec...beautyfool wrote:Kakvo je to ponasanje s musafirima, ja ovu sajber hanumu prvi put citam na religiji, ha je ona napisala nesto ide na bolje pa makar i razmisljala ko madner,
nek je, ima bujruma za svakoga, a Bog da je htio imali bi svi isto misljenje ovako je bar zanimljivije, upoznajemo se, upoznajemo razlicitosti a Allah koga hoce On uputi
![]()
Sabur
- probuseni $
#41 Re: Covjek i Bog
Pliiiizz, moze te li licne stvari prebaciti na vas PP ? Ova tema je o covjeku i bogu.
- BHF_Manijak
#42 Re: Covjek i Bog
Prvo sto ti je u samoj konstrukciji posta velika nejasnoca...Mozes da shvatis religiozne ljude koji zive po Knjizi od Boga poslanoj, a ne mozes da shvatis ljude koji vjeruju u Tog istog Boga?!Cyber-harambashica wrote:Cyber-harambashica wrote:ja mogu da razumem religiozne ljude, koji zive kako u knjigama pise itd..ali da zaista postoje ljudi koji misle da je Bog stvorio sve ovo, da postoji...to ne mogu da shvatim nikako. To su samo moje misli, ne mislim nikog da vredjam
evo mog posta
a evo tvog:
nam ja dobro sta si ti mislila i kontala napisati, mojne politike "okolo okolo pa na cose" molim te!
Ogromna je razlika Manijak i manijak! Fino vi to sve u celofan i na masnicu upakujete!
Uporedi ko koga vredja....ja ako ne verujem u boga ne vredjam NIKOGA
- Cyber-harambashica
#43 Re: Covjek i Bog
Ok, ja odoh da spavam, nije moj dan, ali promasili temu NISMOprobuseni $ wrote:Pliiiizz, moze te li licne stvari prebaciti na vas PP ? Ova tema je o covjeku i bogu.
- beautyfool
#44 Re: Covjek i Bog
Eh moj ti mi jos uvijek nismo svijesni koliko ne znamo ali eto hvala Bogu covjek napreduje pa istrazuje ispituje pa bar malo po malo otkriva ljepote koje nam je Bog darovao i razlicitosti medju namaprobuseni $ wrote:Zar nisi cula za neandertalce ili za one male , tek metar visoke skoro prondadjene ostatke na , cini mi se Javi, koji su takodje vrsta za sebe. Ili Heilderbeskog humanoida koji su izumrli davno, davno ? Sve su to vrste ljudi, a danasnji covjek je , kazu, africkog porijekla ?beautyfool wrote:Cuj ljudske vrste, hajde prvo definisi sta sve spada u ljudske vrste pa da znamo o cemu pricamoprobuseni $ wrote:Po religijama bog je stvorio covjeka. Ko je stvorio ostale ljudske vrste ? Ima li objasnjenja u religijama za ovo ?
Znaci, covjek je samo jedna vrsta ljudi koji su zivjeli na planeti.
- idealnaM
#45 Re: Covjek i Bog
hej , neka si im reko....pliiizzzz...probuseni je gladan dubokoumnog razglabanja...a vi tako...uozbiljite se...probuseni $ wrote:Pliiiizz, moze te li licne stvari prebaciti na vas PP ? Ova tema je o covjeku i bogu.
- Cyber-harambashica
#46 Re: Covjek i Bog
Greska! Ti predpostavljas iz , ja ne znam kojih razloga, da ja mislim da su vernici losi ljudi. Pa odkud ti to?BHF_Manijak wrote:Prvo sto ti je u samoj konstrukciji posta velika nejasnoca...Mozes da shvatis religiozne ljude koji zive po Knjizi od Boga poslanoj, a ne mozes da shvatis ljude koji vjeruju u Tog istog Boga?!Cyber-harambashica wrote:Cyber-harambashica wrote:ja mogu da razumem religiozne ljude, koji zive kako u knjigama pise itd..ali da zaista postoje ljudi koji misle da je Bog stvorio sve ovo, da postoji...to ne mogu da shvatim nikako. To su samo moje misli, ne mislim nikog da vredjam
evo mog posta
a evo tvog:
Uporedi ko koga vredja....ja ako ne verujem u boga ne vredjam NIKOGA![]()
Apsurdno bi bilo slijediti tu Knjigu a ne vjeruvati u Njega...A cim ne mozes da shvatis neke ljude i njihove(po tebi vjerovatno nakaradne)navike znaci da oni po tebi nisu bas pri sebi, konzervativni su, zaostali u razmisljanju itd...Ali u sebi covjek moze da misli sta hoce, niko mu ne brani, dobro je dok ne postane rob svojih rijeci!
Imas pravo da zvuci konfuzno sta sam napisala, to je jedna moja mana, ne znam da se izrazim bas najbolje.
Ja svete knjige gledam kao neki....putokaz...neko je napisao knjigu jer je bila potrebna za red i mir. Ljudi koji zive tako nikad nece ni razmisljati o tome dal mozda ne postoji. Nece nista preispitati, (bojim se da me opet neces razumeti)
eto toliko, iste diskusije vodim i sa majkom koja je veliki vernik, i kako ja da mislim da ona ima nakaradne navike, kad je divna i skromna zena, koju neizmerno volim.
- probuseni $
#47 Re: Covjek i Bog
Sta ti je bolan ? Pa ovo je vrhunac vjerovanja u boga ! On je stvorio covjeka, ali ko stvori ostale vrste ljudi ? Ako se to pokaze tacnim , religiozne teorije o nastanku covjeka padaju u vodu. ...idealnaM wrote:hej , neka si im reko....pliiizzzz...probuseni je gladan dubokoumnog razglabanja...a vi tako...uozbiljite se...probuseni $ wrote:Pliiiizz, moze te li licne stvari prebaciti na vas PP ? Ova tema je o covjeku i bogu.![]()
- BHF_Manijak
#48 Re: Covjek i Bog
Ne rekoh li ja, sve se to fino upakuje i zamota i sareni papir...Kojeg nekad i odmotat trebad a bi se srz vidjela...pastirck wrote:Ovo je tolerancija i nije ismijavanje? Prva si koja je pocela i zelis na krajuCyber-harambashica wrote: za mene je to samo bla-bla..koji su pokusali vec njih 50 pre tebe.....da mi kao nesto dokazu, ali tvoje pravo da verujes da sam u zabludi
da ostanes Majka Tereza, ima manijak pravo iako je mlad a zrelost i mudrost
kod pojedinaca u ovom slucaju se pokazala kao naivnost...
- BHF_Manijak
#49 Re: Covjek i Bog
Dobro..............Cyber-harambashica wrote:
Greska! Ti predpostavljas iz , ja ne znam kojih razloga, da ja mislim da su vernici losi ljudi. Pa odkud ti to?
Imas pravo da zvuci konfuzno sta sam napisala, to je jedna moja mana, ne znam da se izrazim bas najbolje.
Ja svete knjige gledam kao neki....putokaz...neko je napisao knjigu jer je bila potrebna za red i mir. Ljudi koji zive tako nikad nece ni razmisljati o tome dal mozda ne postoji. Nece nista preispitati, (bojim se da me opet neces razumeti)
eto toliko, iste diskusije vodim i sa majkom koja je veliki vernik, i kako ja da mislim da ona ima nakaradne navike, kad je divna i skromna zena, koju neizmerno volim.
- Cyber-harambashica
#50 Re: Covjek i Bog
pastirck wrote:Cyber-harambashica wrote: za mene je to samo bla-bla..koji su pokusali vec njih 50 pre tebe.....da mi kao nesto dokazu, ali tvoje pravo da verujes da sam u zabludi
Ovo je tolerancija i nije ismijavanje? Prva si koja je pocela i zelis na kraju
da ostanes Majka Tereza, ima manijak pravo iako je mlad a zrelost i mudrost
kod pojedinaca u ovom slucaju se pokazala kao naivnost...
DRUGI DEO RECENICE JE TOLERANCIJA!!!!!