ja obicno samo citam, rijetko komentarisem a ona me redovno nasmije
Kasno sam shvatila/o....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
brina
#26 Re: Kasno sam shvatila/o....
pa ona uvijek "objasni" na svoj nacin svaku temu
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#27 Re: Kasno sam shvatila/o....
Mimo, evo dodji da objasnis, obozavatelji te traze. 
-
SOMA
- Ghost_Rider_XXX
#29 Re: Kasno sam shvatila/o....
Ma oči moje nisam retardiran. U svakom slučaju hvala što mi prepriča o čemu se radi. Cijenim trud.Deal wrote:Pita se raja koja je imala slicne situacije, ili zna nekog sa slicnom situacijom kako je postupala kada se tako nesto desilo. Sta ih je navelo na to da ponovo razmisljaju o toj osobi, zasto, zbog cega... imas postova ispred koji su odgovorili na ovo.Ghost_Rider_XXX wrote:Fakat ne kontam poentu teme al nikako.
Ono što sam mislio je nešto drugo.
Poenta tog kasnog paljenja? Čemu? Ljudi se obično sjete tog nekog kad ima novi izbor stane na žulj. Plakati za prosutim mlijekom je totalno audodestruktivno.
Svako od nas je napravio poteza koji nisu baš najbolji za njega. Počevši od osobe s kojim si bio, pa do još krucijalnijih životnih stvari.
Razmišljanja tipa ŠBBKBB su nidje veze i samo te vraćaju u rikverc.
-
Deal
#30 Re: Kasno sam shvatila/o....
Ghost_Rider_XXX wrote:Ma oči moje nisam retardiran. U svakom slučaju hvala što mi prepriča o čemu se radi. Cijenim trud.Deal wrote:Pita se raja koja je imala slicne situacije, ili zna nekog sa slicnom situacijom kako je postupala kada se tako nesto desilo. Sta ih je navelo na to da ponovo razmisljaju o toj osobi, zasto, zbog cega... imas postova ispred koji su odgovorili na ovo.Ghost_Rider_XXX wrote:Fakat ne kontam poentu teme al nikako.
Ono što sam mislio je nešto drugo.
Poenta tog kasnog paljenja? Čemu? Ljudi se obično sjete tog nekog kad ima novi izbor stane na žulj. Plakati za prosutim mlijekom je totalno audodestruktivno.
Svako od nas je napravio poteza koji nisu baš najbolji za njega. Počevši od osobe s kojim si bio, pa do još krucijalnijih životnih stvari.
Razmišljanja tipa ŠBBKBB su nidje veze i samo te vraćaju u rikverc.
- ladyblue18
#31 Re: Kasno sam shvatila/o....
Pa da, uglavnom te se sjete kad i njih neko sjebe kao sto su oni tebe.
Ali ima i slucajeva gdje zaista dodje do spleta okolnosti gdje se dvoje opet sretnu nakon odredjenog vremena, i desi se jbg...e sad kako to zavrsi zavisi od slucaja do slucaja.
Niko ne zna sta sudbina nosi...i da se bas njemu nece desiti jednom da poklekne na staru ljubav.
Ali ima i slucajeva gdje zaista dodje do spleta okolnosti gdje se dvoje opet sretnu nakon odredjenog vremena, i desi se jbg...e sad kako to zavrsi zavisi od slucaja do slucaja.
Niko ne zna sta sudbina nosi...i da se bas njemu nece desiti jednom da poklekne na staru ljubav.
-
Deal
#32 Re: Kasno sam shvatila/o....
Ma meni ponos ne dozvoljava da opet budem sa tom osobom, ne znam kolika da je ljubav bila, jednostavno se sjetim proslosti i svih problema... stasladyblue18 wrote:Pa da, uglavnom te se sjete kad i njih neko sjebe kao sto su oni tebe.![]()
- Zlata M.
- ladyblue18
#34 Re: Kasno sam shvatila/o....
Dobro, ima i toga, razumijemo se.Deal wrote:
Ma meni ponos ne dozvoljava da opet budem sa tom osobom, ne znam kolika da je ljubav bila, jednostavno se sjetim proslosti i svih problema... staskako kazu, gdje ponos dodje po svoje tu ljubav kofere pakuje
Ali eto, nekada ljudi gaze i preko ponosa, nekada bude vrijedno, vise puta ne...ali sve je to zivot.
- Ghost_Rider_XXX
#35 Re: Kasno sam shvatila/o....
@Deal
Gdje ponos dodje ispred ljubavi, hebo takvu ljubav. Ako je ta cura The One, treba zaboravit sav ponos progutat knedlu i vratit je nazad. Ako nisi u stanju preći preko nekih stvari onda molim lijepo zaboravi i nikad više ne pomonji.
Što je bilo bilo je, i neće se ponoviti. Na tebi je koliko se možeš nositi s tim.
Gdje ponos dodje ispred ljubavi, hebo takvu ljubav. Ako je ta cura The One, treba zaboravit sav ponos progutat knedlu i vratit je nazad. Ako nisi u stanju preći preko nekih stvari onda molim lijepo zaboravi i nikad više ne pomonji.
Što je bilo bilo je, i neće se ponoviti. Na tebi je koliko se možeš nositi s tim.
-
Deal
#36 Re: Kasno sam shvatila/o....
Agree. Sta je bilo bilo jeGhost_Rider_XXX wrote:@Deal
- Ghost_Rider_XXX
#37 Re: Kasno sam shvatila/o....
Onda se lijepo ne zamaraj glupostima, jer možebit zahebeš vezu koja može biti bolja od te tvoje imaginarne zbog gluposti.
-
Deal
#38 Re: Kasno sam shvatila/o....
Pusti raju nek kometariseGhost_Rider_XXX wrote:Onda se lijepo ne zamaraj glupostima, jer možebit zahebeš vezu koja može biti bolja od te tvoje imaginarne zbog gluposti.
-
Strpljiva
#39 Re: Kasno sam shvatila/o....
Deal wrote:Pusti raju nek kometariseGhost_Rider_XXX wrote:Onda se lijepo ne zamaraj glupostima, jer možebit zahebeš vezu koja može biti bolja od te tvoje imaginarne zbog gluposti.ja sam svoje davno zakopao, samo zelim da cujem sta je sa drugim. Ne brini za mene
ja kad zavrsim jednom zavrsim zauvijek...
Pa šta onda radiš ovdje?
Preletih postove i jedini utisaj jeste da si TI taj koji se kaje zbog neke okončane veze. Čuj 3 bivše?! Pa da bar bijaše skroman i reče jedna.
- Phantea
#40 Re: Kasno sam shvatila/o....
Samo ti znas koliko ti je znacio taj poziv i kako ces na njega reagovati.
Ne treba krpiti nista, a narocito propalu vezu.. uvijek se pokaze, ako je dugo vremena proteklo, da poslije pomirenja uvijek se traze stari razlozi, prebacuju krivice i samo se ponovo gubi vrijeme.
Kod mene srecom nije bilo situacija da nakon tih naknadnih izljeva emocija sjedim i pitam se jeli to prava osoba za mene, i jeli bas on bio the one , da je bio znali bi to valjda oboje na vrijeme, a ne nakon sto ti se neko nov pojavi u zivotu, a taj stari skonta kako je arhiviran pa mu to malo poljulja ego.
Ne treba krpiti nista, a narocito propalu vezu.. uvijek se pokaze, ako je dugo vremena proteklo, da poslije pomirenja uvijek se traze stari razlozi, prebacuju krivice i samo se ponovo gubi vrijeme.
Kod mene srecom nije bilo situacija da nakon tih naknadnih izljeva emocija sjedim i pitam se jeli to prava osoba za mene, i jeli bas on bio the one , da je bio znali bi to valjda oboje na vrijeme, a ne nakon sto ti se neko nov pojavi u zivotu, a taj stari skonta kako je arhiviran pa mu to malo poljulja ego.
-
PalaSa Marsa
#41 Re: Kasno sam shvatila/o....
Zanimljivo, ti to spakov'o, al bi da cujes od ostalih stavove glede toga, sto li?Deal wrote:Pusti raju nek kometariseGhost_Rider_XXX wrote:Onda se lijepo ne zamaraj glupostima, jer možebit zahebeš vezu koja može biti bolja od te tvoje imaginarne zbog gluposti.ja sam svoje davno zakopao, samo zelim da cujem sta je sa drugim. Ne brini za mene
-
extraordinary
#42 Re: Kasno sam shvatila/o....
Kod mene se desilo više puta da odem sa nekom bivšom na kafu, i da se skontamo kasnije ponovo. To naravno nije to, i svjesni smo oboje bili u svakom momentu, jednostavno smo išli na to da nam bude manje dosadno, ali to stvori samo dodatni stres i probleme. Čak i ako se desi da iskreno hoćeš da uđeš u to, stari problemi uvijek uzmu danak, a ja sam takav tip da tu osobu gledam drugačije i nikad joj ne mogu ni vjerovati kao prvi put, niti imam onu neku euforiju, hemiju, šta li. To je neko stopostotno racionalisanje, nema emocija, meni dosadno, tebi dosadno, hajmo opet biti skupa. Nikad se nisam pokajao radi nečega što sam uradio, samo radi nekih stvari koje nisam. To da ljudima klikne nakon deset godina, pa im bude krivo što su nekoga upoznali sa 18 a ne sa 28 ne znam, jer imam 20, previše mi da se opterećujem tim stvarima:D
-
Deal
#43 Re: Kasno sam shvatila/o....
Produzi daljeStrpljiva wrote:Deal wrote:Pusti raju nek kometariseGhost_Rider_XXX wrote:Onda se lijepo ne zamaraj glupostima, jer možebit zahebeš vezu koja može biti bolja od te tvoje imaginarne zbog gluposti.ja sam svoje davno zakopao, samo zelim da cujem sta je sa drugim. Ne brini za mene
Pa šta onda radiš ovdje?
Preletih postove i jedini utisaj jeste da si TI taj koji se kaje zbog neke okončane veze. Čuj 3 bivše?! Pa da bar bijaše skroman i reče jedna.
-
Strpljiva
#44 Re: Kasno sam shvatila/o....
To ti dragane reci bivšoj ili sebiDeal wrote:Produzi dalje
-
Deal
#45 Re: Kasno sam shvatila/o....
Bivsoj sam rekao, evo i tebi sad kazemStrpljiva wrote:To ti dragane reci bivšoj ili sebiDeal wrote:Produzi dalje
-
PalaSa Marsa
#46 Re: Kasno sam shvatila/o....
Deal, evo ja ne bocam narodDeal wrote:Bivsoj sam rekao, evo i tebi sad kazemStrpljiva wrote:To ti dragane reci bivšoj ili sebiDeal wrote:Produzi daljene znam sta pokusavas sa tim pitanjima postici
ili smao zelis da bockas narod kao na nekim drugim temama...
- because_of_you
#48 Re: Kasno sam shvatila/o....
Oživljavanje stare i nekad propale veze je kao čitanje knjige čiji kraj znamo, reče neko pametan
Ne bih oživljavala ništa iz prošlosti, nimalo se ne mijenjam u nekim životnim stavovima da bi mi sad pasao neko ko prije npr. 4 godine nije, tako da... Samo sa totalno novim osobama se isplati ulaziti u vezu. Osvježavajuće
Ne bih oživljavala ništa iz prošlosti, nimalo se ne mijenjam u nekim životnim stavovima da bi mi sad pasao neko ko prije npr. 4 godine nije, tako da... Samo sa totalno novim osobama se isplati ulaziti u vezu. Osvježavajuće
- jedna tamo
#49 Re: Kasno sam shvatila/o....
ovo jeste čudna stvar, ja bi fakat volila da sam nekoga upoznala malo kasnije dok sam malo "sazrela" jer dok si mlađi svijet je tvoj i ne pristaješ na bilo kakve kompromise, ne možeš da shvatiš zašto on ne može da izađe svaku noć kad se toliko volite i takvi problemčići koji dovode do svađa a koji su u stvari velika glupost i to sve tek shvatiš kad malo narasteš
al dobro ako ta osoba nije sada uz tebe to znači da ni netreba biti jer valjda ima te sudbine neke i kad se pojavi ta tvoja druga polovina onda ona neće otići....
žiku mene što valjam gluposti
pomisliće ljudi da sam cugnula 
al dobro ako ta osoba nije sada uz tebe to znači da ni netreba biti jer valjda ima te sudbine neke i kad se pojavi ta tvoja druga polovina onda ona neće otići....
žiku mene što valjam gluposti
-
Strpljiva
#50 Re: Kasno sam shvatila/o....
"Neki ljudi se upoznaju u pogresno vrijeme, pogledi na svijet su drugaciji (razlika u godinama), neki nisu prozivjeli nesto pa se boje da ce zaliti za najboljim godinama itd.. onda kada prodju te "lude godine" shvatimo sta zaista zelimo u zivotu i onda dodje do takvih situacija..."ne znam sta pokusavas sa tim pitanjima postici
Ko je razumio - shvatiće!
Drago mi je da pratiš moje aktivnosti na forumuili smao zelis da bockas narod kao na nekim drugim temama...