@chkoze:
Danas sam čuo od jednog servisera iz jednog od RENAULT servisa u BiH, da je sva ova zavrzlama oko kartica i krađa Megane-a, počela iz Sarajeva, iz jednog od salona/servisa (nadam se da je jasno da neću da imenujem). Tako što je vođa servisa napravio tal sa lopovima i na neki način im omogućio da sa "bjanko" karticom i brojem šasije ukradu auto. Usput je prodavao (nekako) i originalni software za dijagnostiku, tako da je i tu štetu napravio (RENAULT-u direktno).
Sad je upitno da li će taj koncesionar zadržati licencu, a navodno je taj serviser dobio krivičnu prijavu. Plus još što neće više nikad moći raditi za RENAULT, oduzima mu se licenca. Konjina, ako se potvrdi da je tačno sve gore napisano, i pročuje se da je on baš taj, mogao bi više nikad ni ne radit'-nema ruku, nema posla. :bump:
Informaciju nisam dalje provjeravao, "ako su slagali mene i ja lažem vas".
Uglavnom, prekrivanje VIN broja ispod šajbe bi trebalo da spriječi kradljivce u nakani...
Tvrdnje da su kartice nesigurne, mislim da padaju u vodu, jer je RENAULT na novim modelima i dalje zadržao koncept kartice umjesto ključa...
Preuzeto sa: http://www.renault-klub.ba
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeee