tema je stvarno prejaka
ovi malo stariji sto znaju nesto o tome nek pisu da i mi nest saznamo
Tigar iz Kladnja mislim da je Meho Poljo ( onaj sto ga je crnac 1996 ubio ), samo su ovi to malo dosminkali.DžipaloRipalo wrote:samo da je upratim![]()
i upitam...sta je sa dinom, tigrom iz kladnja i selverom(genter)?
atko wrote:Jebada je sto takav scenario moze napisati samo sidran a rezirati kusturicaMax Bunker wrote: Treba snimiti film o " Zabranjenom pusenju "![]()
... sve ostalo bi bio amaterski dokumentarizam
zijo poljoMax Bunker wrote:Tigar iz Kladnja mislim da je Meho Poljo ( onaj sto ga je crnac 1996 ubio ), samo su ovi to malo dosminkali.DžipaloRipalo wrote:samo da je upratim![]()
Apsolutno se slazem. Kakvi plavi orkestri i dine merlini & co. jedini pravi,ali bas pravi, produkt izvorni bez "prepisivanja" ovoga grada u tom nekom muzickom izrazaju je bas pusenje,elvis i bomba i stampa...i sva ta ekipa i par desetina likova oko te cijele price. Duh Sarajeva je profilisan bas poslije te pojave tih bendova,da bi se sve kulminiralo i brendiralo se top listom nadrealista.Max Bunker wrote:Jebo majku, ovo sve jace od jaceg![]()
Treba snimiti film o " Zabranjenom pusenju " a ne o " Plavom orkestru " ( inace, da se ja pitam, prije bih snimio film o tom' kompletnom pokretu jer mislim da je prica mnogo interesantnija ).
100% poginuo na Otesu u redovima ARBiH.Sto se tice Pisonje, ti mu znas buraza i sigurno imas pravo a meni je frajer pricao, da je licno vidio kada je Pisonja poginuo na Otoci ( mada Otes, Otoka u kafanskoj buci i zvuce slicno ).
Giga Bosnic je fakat igrao nevjerovatno dobro kosarku. Preko 190 cm bio visok. I fakat je postojao taj klub k.k Kosevo,tamo neka amaterska kosarkaska liga (hebo te tek sada kada malo razmislim vidim da je prije rata bilo i tih gradskih i "beton"liga u kosarci,a danas jedva imamo prvu i drugu,na nivou drzave..interesantan podatak je i ovo)Za Gigu Bosnica znam da je radio u TAS-u sa mojim starim, tamo negdje sredinom '80-ih i stari kaze za Gigu, da je bio atleta prava.
I ja sam to čuo.Eborg wrote:Bila je neka priča da je "Guzonjin sin" zapravo Šanko.
+1erni3 wrote:Da se upisem, pa da pratim
Prvi dio trilogije: East side story (režija Kusta, Nele priča dva sata)ultima_palabra wrote:
Inače slažem se s većinom... kad se o Plavom orkestru može snimiti film, o ZP i ostalim new primitivesima bi trebala u najmanju ruku kostimirana trilogija sa pride enciklopedijom pojmova
A kao uvod onaj skeč sa sa smetljarima i sarajevskim zidomnellington wrote:Prvi dio trilogije: East side story (režija Kusta, Nele priča dva sata)ultima_palabra wrote:
Inače slažem se s većinom... kad se o Plavom orkestru može snimiti film, o ZP i ostalim new primitivesima bi trebala u najmanju ruku kostimirana trilogija sa pride enciklopedijom pojmova
Drugi dio trilogije: West side story (Sejo priča dva sata)
Treći dio trilogije: Kucamo na vrata zaboravljenih asova - pričaju svi ostali
Neprocjenjivo. Ljudi, mobitele u ruke, idemo snimati film!ultima_palabra wrote:A kao uvod onaj skeč sa sa smetljarima i sarajevskim zidomnellington wrote:Prvi dio trilogije: East side story (režija Kusta, Nele priča dva sata)ultima_palabra wrote:
Drugi dio trilogije: West side story (Sejo priča dva sata)
Treći dio trilogije: Kucamo na vrata zaboravljenih asova - pričaju svi ostali
da se i ja upisem, dobra temaJThomas wrote:zijo poljoMax Bunker wrote:Tigar iz Kladnja mislim da je Meho Poljo ( onaj sto ga je crnac 1996 ubio ), samo su ovi to malo dosminkali.DžipaloRipalo wrote:samo da je upratim![]()
bio pretendent na šampiona u kick boksu u nekoj divljoj verziji odmah poslije rata, sjećam se plakati bili zijo poljo - orlando brajburg, i crnac ga slomi
nije iz kladnja bio, iz nekog drugog manjeg grada...kasnije je dopao zatvora zbog porezne utaje, ne znam je li izašao.
Tebe kako ti je vic iziš'o na BHT fakat povukao zov katodne cijevinellington wrote:
Neprocjenjivo. Ljudi, mobitele u ruke, idemo snimati film!
There is no business like show businessRidjobrki wrote:Tebe kako ti je vic iziš'o na BHT fakat povukao zov katodne cijevinellington wrote:
Neprocjenjivo. Ljudi, mobitele u ruke, idemo snimati film!![]()
![]()
Ridjobrki wrote:Tebe kako ti je vic iziš'o na BHT fakat povukao zov katodne cijevinellington wrote:
![]()
Fakat, i imalo bi simbolike više nego išta!atko wrote:Ridjobrki wrote:Tebe kako ti je vic iziš'o na BHT fakat povukao zov katodne cijevinellington wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
e oplakahhh ridjobrchni covjece ... a podrzavam nelijevu ideju ... mob u ruke ... kad su se scenariji nadrealist pisali na kutijama od drine moze i fil o njima biti snimljen mob-om