Pomoc Megane-hitno
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#26 Re: Pomoc Megane-hitno
citroen,ako odzavas auto ovlastenom citroen servisu onda je fakat preskup..drug mi ima xsaru hdi i crklo mu je prije 2 godine nesto oko visokotlacne pumpe..ne da su ga ogulili nego je cekao jos mjesec dana taj dio..e sad koliko kosta normalan servise ne znam..
pokretacu teme..imas oglasa tipa moegan sedan 1.6 16v iz 2008 sa 20 milja na satu kod nas kupljen i kosta 14000 na nasim tablama..i jos bi se dao spustit za kes..dakle taj tvoj je preskup a motor je trulja..dobar je jedino u cliu..slab za megana..
pokretacu teme..imas oglasa tipa moegan sedan 1.6 16v iz 2008 sa 20 milja na satu kod nas kupljen i kosta 14000 na nasim tablama..i jos bi se dao spustit za kes..dakle taj tvoj je preskup a motor je trulja..dobar je jedino u cliu..slab za megana..
- CharlesBukowski
#27 Re: Pomoc Megane-hitno
Moja djevojka ima Citroena Xsaru 1.6. Voza ga vec godinu i po, i jedino sto je mijenjala je pumpa za gorivo. Medjutim, imala je par laksih udesa sa njom (ne svojom krivicom - nebitno), i sve je morala popravljati mimo servisa jer je servis skuplji od Mercedesovog. Imam C klasu i znam sta govorim.Jel mozda vozis citroena pa to znas???ili lupas onako bezezeVozim citroena C4 hdi i mogu ti reci do sad ovo sto sam upratio ,da je jeftiniji za odrzavanje od golfa V astre H i jos nekih kompakta.A za ovaj otpad
![]()
![]()
ne kontam te kralju,pa zasto da idem na otpad traziti dijelove pored ovoliko prodavnica sa rezervnim dijelovima
![]()
![]()
-
saim_adka
-
laks
#29 Re: Pomoc Megane-hitno
Ja vozaim Megana, a prije sam vozio golfa, i mogu samo reći nikad više njemacCharlesBukowski wrote:Iskreno.... ja to ne bih uzimao. Preskupo za nesto sto je preslo preko 160.000 km. Btw, imam prijatelja koji ima Meganea. Stotinu puta je ponovio... "poslije francuza, samo njemac".
Za postavljača teme,
Auto je preskup, a i bolje bi ti bilo da tražiš motor 1,9, mada bi ja prije kupio benzinca.
-
abdulazizsarajevo
#30 Re: Pomoc Megane-hitno
e jebi ga hoces za 13 000 auto star 3 godine i jos da je presao 30K...
-
Sea_of_tranquillity
#31 Re: Pomoc Megane-hitno
Vezano uz Megana - preskupo za tu kilometrazu cak i ako se pokaze da je kilometraza cista.
Za Citroena - prica oko servisa i cijena je stara shuplja - vozam iste poprilicno dugo a u pauzama sam imao (i servisirao) i druge aute (od toyote, BMW-a,forda, mazde i sl.) - i moj licni zakljucak je da nas narod ima krajnje neopravdani strah od ovih automobila.Prije ce kupiri Renaulta nego Citroena sto je, totalna ludost.
U mom slucaju, servis ne treba vrsiti u ABC-u u Sa na ciglanama - Bakir (gazda) je totalni kreten,i ne sam po mome misljenju - ima i drugih ovlastenih servisa po BiH...a ja svog odservisiram kad sam gdje na putu ili zapucam u TZ kod Pavica. 5. godina zaredom, C4 110KS HDI, coupe, do sad zamjenjen sam jedan dio - a i on je njemacki na njemu - senzor protoka zraka
Isti onak koji na Golfovima i passatima pravi sranje.
Tako da ta prica, "poslije francuza samo njemac" - kod mene nije upalila - kod mene je bilo obratno. Poslije njemackih servisa i njihove "kvalitete" - vjerujte mi, francuzi su dosli kao godisnji odmor. Da ne pricam kako je lijepo spavati kad znas da ti ini lopovi ne mjerkaju auto na parkingu
Citroena da budemo iskreni - niko nece ukrasti hahaha; Osim da ti napakosti
)
Ovo za sranje od servisa vrijedi i za Volvo, Ford i Mazdu - ko god nije servisirao u F-autocentu na A.Polju - ne zna sta je zavala
Jos kad ih uhvatis u namjernom izazivanju kvarova -e to je vec bila prica za sebe 
Da ne bude zabune, sve ove tri marke su iznimne za voziti, no ko ih misli servisirati u Sa, nek malo razmisli o alternativi.
No, svako ima svoju pricu "o kuji i 7 malih kucica" - auto se svakako kupuje srcem. Tebi ako se megan dopao ti ces ga kupiti sta god mi napisali
)
Ja redovno znam kupiti auto za koje ce 90% naseg svijeta reci da ga ne bi kupili ni ludi - no do sada nisam grijesio, sem u slucaju Audija A6 2.5td hahaha... njega su svi hvalili a ispade naj govno od svega hahaha
Sretno sa kupovinom
Za Citroena - prica oko servisa i cijena je stara shuplja - vozam iste poprilicno dugo a u pauzama sam imao (i servisirao) i druge aute (od toyote, BMW-a,forda, mazde i sl.) - i moj licni zakljucak je da nas narod ima krajnje neopravdani strah od ovih automobila.Prije ce kupiri Renaulta nego Citroena sto je, totalna ludost.
U mom slucaju, servis ne treba vrsiti u ABC-u u Sa na ciglanama - Bakir (gazda) je totalni kreten,i ne sam po mome misljenju - ima i drugih ovlastenih servisa po BiH...a ja svog odservisiram kad sam gdje na putu ili zapucam u TZ kod Pavica. 5. godina zaredom, C4 110KS HDI, coupe, do sad zamjenjen sam jedan dio - a i on je njemacki na njemu - senzor protoka zraka
Tako da ta prica, "poslije francuza samo njemac" - kod mene nije upalila - kod mene je bilo obratno. Poslije njemackih servisa i njihove "kvalitete" - vjerujte mi, francuzi su dosli kao godisnji odmor. Da ne pricam kako je lijepo spavati kad znas da ti ini lopovi ne mjerkaju auto na parkingu
Ovo za sranje od servisa vrijedi i za Volvo, Ford i Mazdu - ko god nije servisirao u F-autocentu na A.Polju - ne zna sta je zavala
Da ne bude zabune, sve ove tri marke su iznimne za voziti, no ko ih misli servisirati u Sa, nek malo razmisli o alternativi.
No, svako ima svoju pricu "o kuji i 7 malih kucica" - auto se svakako kupuje srcem. Tebi ako se megan dopao ti ces ga kupiti sta god mi napisali
Ja redovno znam kupiti auto za koje ce 90% naseg svijeta reci da ga ne bi kupili ni ludi - no do sada nisam grijesio, sem u slucaju Audija A6 2.5td hahaha... njega su svi hvalili a ispade naj govno od svega hahaha
Sretno sa kupovinom
- CharlesBukowski
#32 Re: Pomoc Megane-hitno
Sretno vam sa francuzima. Ja ipak vise volim svabe. Kad francuzi naprave motor i mjenjac da valjaju onda cu ih uzeti u razmatranje
Za postavljaca teme... preskup ti je taj Megane.
- drndalo
#33 Re: Pomoc Megane-hitno
Nije bila kriva, ali je popravljala auto o svom trosku ? A dal' ste probali da to plati osiguranje onoga ko je kriv ???CharlesBukowski wrote:Moja djevojka ima Citroena Xsaru 1.6. Imala je par laksih udesa sa njom (ne svojom krivicom - nebitno), i sve je morala popravljati mimo servisa jer je servis skuplji od Mercedesovog. Imam C klasu i znam sta govorim.Plus sto je imala srecu da nadje te dijelove (vrata, karambolka) jer je Citroena malo. Citroenov servis je preskup. Vidjeces kad im dodjes. Za pravljenje bezveznog predracuna uzimaju 50KM.
Iako im u nekim modelima mjenjaci znaju biti spori, ovo za motore lupas ko Maxim po diviziji... Ako te upitam koji to motor francuzima ne valja, ti ces reci ovaj 1.5 Dci, a ja cu tebi reci od svaba=1.9SDI... Za ostale to bas i ne mozemo reci...CharlesBukowski wrote:Sretno vam sa francuzima. Ja ipak vise volim svabe. Kad francuzi naprave motor i mjenjac da valjaju onda cu ih uzeti u razmatranje
@Postavljacu teme, za takav auto mi se ipak cini malo previse para, posebno kad je iz uvoza... Da je auto odavde, sa dokazanih 40.000 km, pa hajde...
- psiho
#34 Re: Pomoc Megane-hitno
daj recite molim vas kako vi to znate: koji to motori valjaju a koji ne valjaju? stručnjaci iz mahale....
- drndalo
#35 Re: Pomoc Megane-hitno
haris.ba ti je stavio link: http://www2.autoportal.hr/20071114313/S ... id-73.html na kojem pise sto pise...
Ja mislim da je taj 1.5 za tu karoseriju malo "tanak" snage sto se tice, a s njim ljudi koji su ga kupili imaju vise problema nego sa 1.9... Da li samo zato sto ima manju zapreminu, pa se vise napreze da bi "isao", ili zaista pumpa visokog pritiska Lucas pravi problem, ne znam... Znam da je "Bosch pumpa" npr. kod Felicia-e 1.9 D bila Lucasova, i malo je kome trajala vise od 90.000 km... Za razliku od prave BOSCH, koja je bila na istom 1.9 D motoru (prije SDI-a), koja je radila puno duze, kao sto se od nje i ocekivalo...
Ja mislim da je taj 1.5 za tu karoseriju malo "tanak" snage sto se tice, a s njim ljudi koji su ga kupili imaju vise problema nego sa 1.9... Da li samo zato sto ima manju zapreminu, pa se vise napreze da bi "isao", ili zaista pumpa visokog pritiska Lucas pravi problem, ne znam... Znam da je "Bosch pumpa" npr. kod Felicia-e 1.9 D bila Lucasova, i malo je kome trajala vise od 90.000 km... Za razliku od prave BOSCH, koja je bila na istom 1.9 D motoru (prije SDI-a), koja je radila puno duze, kao sto se od nje i ocekivalo...
- HAVANA
#36 Re: Pomoc Megane-hitno
Vazda šege na ovim temama
Zamolio bih ove što im je normalno da auto dizel,5 vrata,klima,3 godine star...košta sa plačenim carinom i pdv-om 11500km i da je uz to još dobar...u pisanom obliku i jednostavnom računicom obrazlože kako su došli do te cijene?
Nabavna cijena=?
Prevoz=?
Carina=?
Pdv=?
Špediterske usluge,euro1,izvozna deklaracija=?
Marža=?
Ukupna cijena vozila je=?
Zamolio bih ove što im je normalno da auto dizel,5 vrata,klima,3 godine star...košta sa plačenim carinom i pdv-om 11500km i da je uz to još dobar...u pisanom obliku i jednostavnom računicom obrazlože kako su došli do te cijene?
Nabavna cijena=?
Prevoz=?
Carina=?
Pdv=?
Špediterske usluge,euro1,izvozna deklaracija=?
Marža=?
Ukupna cijena vozila je=?
- citroen
#37 Re: Pomoc Megane-hitno
Nikad ali nikad citroenov servis ne moze biti skuplji od mercedesovog ovlastenog servisa,ne lupaj molim te,imas li mozga covjece :-)Posto moj auto nije vise u garanciji sad odrzavam auto u servisu 206 na stupu,gdje mi ljudi za sve uradjeno na autu daju garanciju,uradio sam kod njih dva velika servisa,redovne servise i cijene su povoljnije u poredjenju sa slicnom konkurencijom.I ja da imam slicne probleme na autu(udes) kao tvoja cura Charles sigurno ne bih vozio u ovlasteni jer su preskupe cijene popravke,ali samo ako mi je istekla garancija a 90% raje odrzava auta kod house majstora i nekih drugih servisa kad im istekne garancija.CharlesBukowski wrote:Moja djevojka ima Citroena Xsaru 1.6. Voza ga vec godinu i po, i jedino sto je mijenjala je pumpa za gorivo. Medjutim, imala je par laksih udesa sa njom (ne svojom krivicom - nebitno), i sve je morala popravljati mimo servisa jer je servis skuplji od Mercedesovog. Imam C klasu i znam sta govorim.Jel mozda vozis citroena pa to znas???ili lupas onako bezezeVozim citroena C4 hdi i mogu ti reci do sad ovo sto sam upratio ,da je jeftiniji za odrzavanje od golfa V astre H i jos nekih kompakta.A za ovaj otpad
![]()
![]()
ne kontam te kralju,pa zasto da idem na otpad traziti dijelove pored ovoliko prodavnica sa rezervnim dijelovima
![]()
![]()
Plus sto je imala srecu da nadje te dijelove (vrata, karambolka) jer je Citroena malo. Citroenov servis je preskup. Vidjeces kad im dodjes. Za pravljenje bezveznog predracuna uzimaju 50KM.
-
JAsoniC
#38 Re: Pomoc Megane-hitno
Kada sma kupovao CLia iskusniji majstori su mi rekli da zaobidjem 1,5 dci motor zbog cestih problema. E sad to je bilo prije vishe od 8 godina a mislim da je Reno poslije doradjivao taj motor i sredio greske. Inace meni se to cini toliko preskupo za auto za 170 k kilometara. Moja opcijaje uvijek novo. Ako vec mozes dat 14 milja u kesu,ako si u mogucnosti uzmi kredit na 7 i novog Megana ( kazem ak bas volis renoe
) Onda recimo mozes za 16 dobit Aveo sa finom opremom 1.2 motorm i 84 ks. A tu je i skoda fabia koja se za 18 milja moze dobit u srednjoj opremi i sa 70 ili 84 ks. Znaci to vrijedi ako si kreditno sposoban a mozes i leasing na 4 milje ( jer ces imat veliku ucesce) tako da ti 4 milje na lizing ne bi bile problem a dobio bi nov automobil s garancijom i neces imat dodatne troskove oko opravaka.
Znam da se drugi nece slozit al ovo je samo moj skroman savjet, ja sam tako uradio i nisam s epokajao
Znam da se drugi nece slozit al ovo je samo moj skroman savjet, ja sam tako uradio i nisam s epokajao
- psiho
#39 Re: Pomoc Megane-hitno
u kreditima se ne vidi kolika je kamata na to sve
-
antares85
#40 Re: Pomoc Megane-hitno
hala na savjetima...mislim da cu ipak odustati od ovog