Rukometna reprezentacija EURO 2012

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
motachjointa

#26 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by motachjointa »

jebo ti nas, nisu ovi sportovi za nas :-)
KPNCTNJAH

#27 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by KPNCTNJAH »

Ja glupan sto ovo i gledam vise, odsad samo pogledati na kraju rezultat i to je to, ovako mi vecer pokvare :x svaki sport ista prica, pa kako gubimo snagu u zavrsnici u svakom sportu i dopustamo da nas ljudi pregaze kao da smo amateri, ne kontam... sta ocekivati od reprezentacije koja u svaku malo ozbiljniju utakmicu (bez obzira na to koji je sport) ulazi s podatcima o protivnicima kao da su oni prvaci necega i mi tu nemamo sta traziti, pa kao nije sramota izgubiti od njih...
Last edited by KPNCTNJAH on 28/10/2010 19:23, edited 1 time in total.
AliceInChains

#28 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by AliceInChains »

Ma nema nista od Evropskog prvenstva(ni u bilo kojem sportu :mrgreen: ). Kenjci smo. Prije ce se Makedonija i Crna Gora kvalificirati za neko vece takmicenje(a bogmi i Kosovo) :x .
Baltazar_khan

#29 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by Baltazar_khan »

Poderali su nas ko` novinu :(
motachjointa

#30 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by motachjointa »

AliceInChains wrote:Ma nema nista od Evropskog prvenstva(ni u bilo kojem sportu :mrgreen: ). Kenjci smo. Prije ce se Makedonija i Crna Gora kvalificirati za neko vece takmicenje(a bogmi i Kosovo) :x .
to treba prihvatiti kao nasu realnost a ne kao tragediju, nismo talentovani ni sposobni za nesto vise a definitivno ni kvalitet nije na nasoj strani... trebamo se mjeriti sa malima i tu traziti svoje uspjehe :roll: cemu vise nadanja i ocekivanja, mi smo sami sebi vise postali smijesni sa ovim uzaludnim pokusajima :lol:
Chivas1

#31 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by Chivas1 »

Pa u pm sta se desi koji klinac uvijek u drugom dijelu u bilo kojem sportu ... nek im dovedu zene na poluvremenu u svlacionicu nek se napune i opet na teren :D
brazzo19

#32 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by brazzo19 »

Mi smo obicni jadovi jadni i nista vise nikad ali nikad dok postojimo mi se necemo plasirati na neko veliko takmicenje ni u jednom sportu (fudbal , kosarka , rukomet) to nek vam bude jasno ko sto je meni odavno nemamo mentalitet ko komsije i nikad ga necemo ni imati uvijek cemo biti glupe bosnje i vjeciti gubitnici fujjjjjjjjjjjjjjj
smoki_choko

#33 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by smoki_choko »

sa ovakvom igrom u drugom poluvremenu estonija vise zasluzuje da ide na evro nego mi
Baltazar_khan

#34 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by Baltazar_khan »

brazzo19 wrote:Mi smo obicni jadovi jadni i nista vise nikad ali nikad dok postojimo mi se necemo plasirati na neko veliko takmicenje ni u jednom sportu (fudbal , kosarka , rukomet)
Igramo na eurobasketu :oops:
AliceInChains

#35 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by AliceInChains »

Baltazar_khan wrote:Poderali su nas ko` novinu :(
Neka su. Prave se pizde, kao da su svjetski prvaci. Trebali su im jos deset uvaliti. Ne zanima me vise "moramo pobjediti.....sanse su realne". Nek prije utakmice protiv Makeonije malo manje prosipaju euforiju i nek se vise uozbilje. Isto vazi i za one pizde u nogometnoj reprezentaciji. Dosta vise kilavih zmajeva.
brazzo19

#36 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by brazzo19 »

Baltazar_khan wrote:
brazzo19 wrote:Mi smo obicni jadovi jadni i nista vise nikad ali nikad dok postojimo mi se necemo plasirati na neko veliko takmicenje ni u jednom sportu (fudbal , kosarka , rukomet)
poklonjenom u kvalifikacijama po sistemu ko god bude ucestvovao ide dalje pa tako i mi dobili pozivnicu nemoj to pikat molim te bordo brate :D
AliceInChains

#37 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by AliceInChains »

Baltazar_khan wrote:
Ma daj, koje ekipe to na ovom izdanju eurobasketa ne igraju? Mislis fino, da smo upali? Ovi nasi manekenjci ce nas dobro obrukati, mozemo se kladiti.
Baltazar_khan

#38 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by Baltazar_khan »

AliceInChains wrote:
Baltazar_khan wrote:
Ma daj, koje ekipe to na ovom izdanju eurobasketa ne igraju? Mislis fino, da smo upali? Ovi nasi manekenjci ce nas dobro obrukati, mozemo se kladiti.
To ja malo u ironičnom stilu ;-)
Max Bunker

#39 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by Max Bunker »

Po mom skromnom sudu ( a trenirao sam rukomet osam godina ), kljucni trenutak u kojem se utakmica trebala prelomiti u nasu korist, jeste ulazak Harmandica na srednjeg beka. Taj momak misli da je Ivano Balic. Njegovim ulaskom, nasa igra u napadu je postala jednolicna, suplja i krivac je sto u trenutku, kada smo imali dva gola prednosti, nismo otisli na cetiri. Prvo, sebicnost prilikom kontre, gdje ga je frajer odvukao u mrtvi cosak ( a na drugoj strani imas dvojicu nasih slobodnih ) i on nesta puca, nesta pokusava i ljudi u kontru i gol. Nakon toga opet isforsirani sut po golu, pa onda nakon toga i greska u odbrani i Madzari se vracaju, kako rezultatski, tako i psihicki ( jer se vidjelo na pocetku da su nervozni ).
U drugom poluvremenu, sasvim druga prica, nasi izgubili snagu, Madzarska pocela da nas razbija, mi da tonemo psihicki a u tim trenutcima, kljucnu ulogu, ima trener ili selektor. On je taj koji treba da motivise igrace, da im psuje, da ih nasmijava, da na glavi dubi, sta god, samo da ih motivise a Radja ( koji ne moze jednu Slogu u nasoj ligi da vodi ), nije taj kalibar. Ova reprezentacija sa Radjom ( ako pogledamo zaista kvalitet nasih pojedinih igraca ) je ista, kao kada bi reprezentaciju BiH u fudbalu, preuzeo Hotic ( onaj brko, dobro poznat Manijacima i R.A. ).
Liska

#40 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by Liska »

Ja sam rukomet trenirao i igrao, ali ovaj put neću govoriti iz toga ugla. Sem jedne stvari. Trener i opet trener, tj. selektor.
Mi smo ušli u kvalifikacije sa pričom kako je krajnje vrijeme da se kvalificiramo i kako su prošli neuspjesi nekakav garant da ćemo sada uspjeti. Jedna utakmica nije presudna, u prvom poluvremenu se vidilo kako se može i mora igrati. Ali nema potrebe od poraza praviti katastrofu. Ovdje jedan forumaš piše kako je sve jadno jer nemamo uspjeha ni u jednom kolektivnom sportu???? Nema boljeg dokaza našeg defetizma. Pa ovo je samo sport, ovi igrači će se večeras najesti u dobrom hotelu, imaće grijanje i možda naruče još koju Mađaricu. I ja bih se trebao sekirati jer su izgubili???!!! Drugo, ova zemlja je prepuna drugih i većih problema da ih ni prvo mjesto na svijetu ovih rukometaša ne bi popravilo ni za jotu. Ako mogu birati, birao bih bolju i prosperitetniju zemlju i rukometaše koji su zadnji na svijetu, prije nego rukometaše na vrhu a zemlju na dnu.
Ja bih se odmah mijenjao za jedan Luksemburg koji isto tako nema uspjeha u kolektivnim sportovima. Ako nas išta uništi, uništiće nas pretjerana euforija i pretjerani defetizam. Nismo svi isti, ali uvijek sam se "divio" ljudima koji troše toliko energije na sporedne stvari a u kući mu od raka umiru.
van Basten

#41 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by van Basten »

standardne naše gluposti kojih ni rukometaši nisu imuni.
samo malo

#42 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by samo malo »

Jesu nasli Bahu da komentarise rukomet, on samo fudbal zna komentarisati, u rukometu se komentator ne dere kod svakog gola ko Baho.

A tek sto sere, Madjarska ovo, Madjarska ono, velika i snazna Madjarska, ma gdje bolan velika? ne igraju im najbolji igraci, nema Nagya, Eklemovica i jos nekih, a i sa njima su drugi razred evropskog rukometa. I onda ide navoditi nekakvu listu IHF po kojoj je Srbija 4 reprezentacija svijeta, Njemacka druga, Francuza nema na mapi a Hrvati 22 :-) ali kofol Madjari su tu 5 pa su oni velesila. Nidze veze.

Rasturili nas ljudi ko bugarsku skupstinu. Sa Radjom nisam bolje ni ocekivao, on je vec jednom bio selektor, to je bila najgora ekipa ikada.
alcho

#43 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by alcho »

samo malo wrote:Jesu nasli Bahu da komentarise rukomet, on samo fudbal zna komentarisati, u rukometu se komentator ne dere kod svakog gola ko Baho.

A tek sto sere, Madjarska ovo, Madjarska ono, velika i snazna Madjarska, ma gdje bolan velika? ne igraju im najbolji igraci, nema Nagya, Eklemovica i jos nekih, a i sa njima su drugi razred evropskog rukometa. I onda ide navoditi nekakvu listu IHF po kojoj je Srbija 4 reprezentacija svijeta, Njemacka druga, Francuza nema na mapi a Hrvati 22 :-) ali kofol Madjari su tu 5 pa su oni velesila. Nidze veze.

Rasturili nas ljudi ko bugarsku skupstinu. Sa Radjom nisam bolje ni ocekivao, on je vec jednom bio selektor, to je bila najgora ekipa ikada.
Hahaha :thumbup:
smoki_choko

#44 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by smoki_choko »

samo malo wrote:Jesu nasli Bahu da komentarise rukomet, on samo fudbal zna komentarisati, u rukometu se komentator ne dere kod svakog gola ko Baho.

al imaju golmana, sve im je odbranio u drugom poluvremenu
BSn

#45 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by BSn »

smoki_choko wrote: al imaju golmana, sve im je odbranio u drugom poluvremenu
Bilo je traljavih suteva, gdje mu puca lik u stajnu nogu. :-)

Ovakva je reprezentacija u rukometu uvijek i bila. Krenu u pocetku i onda krajem prvog pocnu padati (ili sredinom - zavisi kol'ko su spremni :D ), da bi u drugom pokazali jedno veliko nista.

Al' Bahino komentrisanje je dozivjelo vece oscilacije od igre bh. repke:
- Bilo bi dobro da vec na pocetku kvalifikacija iznenadimo.
- Dobar bi bio i bod iz Madjarske.
- Nije sramota izgubiti od Madjara.
- Kad bi samo zadrzali povoljnu gol-razliku.
smoki_choko

#46 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by smoki_choko »

BSn wrote:
smoki_choko wrote: al imaju golmana, sve im je odbranio u drugom poluvremenu
Bilo je traljavih suteva, gdje mu puca lik u stajnu nogu. :-)

Ovakva je reprezentacija u rukometu uvijek i bila. Krenu u pocetku i onda krajem prvog pocnu padati (ili sredinom - zavisi kol'ko su spremni :D ), da bi u drugom pokazali jedno veliko nista.

Al' Bahino komentrisanje je dozivjelo vece oscilacije od igre bh. repke:
- Bilo bi dobro da vec na pocetku kvalifikacija iznenadimo.
- Dobar bi bio i bod iz Madjarske.
- Nije sramota izgubiti od Madjara.
- Kad bi samo zadrzali povoljnu gol-razliku.
jest al u drugom je sve skido. kako god da su sutali. baho na kraju dobro zivu glavu izvukosmo.
ma bicemo mi drugi. vrijeme je da vidimo to evropsko prvenstvo vise
osa

#47 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by osa »

realno gledajući bih i nije imala rukomet na neko nivou, niti prije u jugi, a nema ni sada, n za stvaranje dobre ekipe se treba poklopiti puno stvari, tako da poraz nije tragedija, jedino prevelika i nerealna očekivanja od poraza naprave tragediju. nego trebali ste pogledati da htv 2 , tko može, kako musa dere jarca.....
samo malo

#48 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by samo malo »

Gledo malo Hrvate sa rumunijom, kako ljudi igraju, ono nije stvarno.

Menscini da na svjetskom imaju i Francuze u ruci, jer izgleda da Karabatica nema dva mjeseca najmanje, nece biti dovoljno spreman za svjetsko, a nema ni onog Narcisa.
Eto koliko znaci kvalitetna produkcija mladih igraca i ulaganje u mlade ekipe, njima balavurdija igra ko mamena, Duvnjak, Cupic, onaj mali Strlek, Gojun u odbrani, Kopljar, danas najbolji igraci uz Lackovica.

A imaju i odlicnu pripremu golmana, sto smo i mi mogli imati da je Sola ostao u strucnom stabu. Zasto nije, treba pitati Radju.
osa

#49 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by osa »

samo malo wrote:Gledo malo Hrvate sa rumunijom, kako ljudi igraju, ono nije stvarno.

Menscini da na svjetskom imaju i Francuze u ruci, jer izgleda da Karabatica nema dva mjeseca najmanje, nece biti dovoljno spreman za svjetsko, a nema ni onog Narcisa.
Eto koliko znaci kvalitetna produkcija mladih igraca i ulaganje u mlade ekipe, njima balavurdija igra ko mamena, Duvnjak, Cupic, onaj mali Strlek, Gojun u odbrani, Kopljar, danas najbolji igraci uz Lackovica.

A imaju i odlicnu pripremu golmana, sto smo i mi mogli imati da je Sola ostao u strucnom stabu. Zasto nije, treba pitati Radju.

nije ovo podvučeno sveto pismo, u hrvatskoj postoji samo jedan ozbiljan klub zagreb, dakle nije ova produkcija proizašla iz jake lige, ako se osnuje regionalna, a postoji incijativa, e tek onda će se stvoriti prave pretpostavke za ovaj proces...
samo malo

#50 Re: Rukometna reprezentacija EURO 2012

Post by samo malo »

osa wrote:realno gledajući bih i nije imala rukomet na neko nivou, niti prije u jugi, a nema ni sada
Grijesis, BiH skola rukometa je u Jugi bila na zavidnom nivu, banjalucki recimo rukomet je uvijek bio ime, u Jugo okvirima. Bilo je jos sredina koje su dale velike igrace, poput Doboja, Gorazda, Zavidovica itd.
Post Reply