Arlena of Capar Kingdom (Reni)-PRODAJE SE
Moderator: anex

Ja do sad ne upoznah ni jednog jedinog pinca da se normalno ponasa, sve histericno do zla boga, ujeda... StrsanoKola wrote:Moze li par rijeci ukratko o ovoj rasi? Cuo sam da su zivahni i da treba sa njima dosta raditi i da zahtijevaju jako mnogo paznje? Hvala unaprijed!
Svaka rasa ima propisan standard iz maticne zemlje i taj standard odlicno opisuje sve ,od cjelokupnog izgleda do ponasanja.Ja licno znam samo mjesance pinca i civave koje se prodaju pod pincem i imaju krivotvorene papire da su samo takvi psi jako nervozni i agresivni.Naravno ima tu i do odgoja samog psa.Pinc ko pinc je po meni super pasCholina_Lokica wrote:Ja do sad ne upoznah ni jednog jedinog pinca da se normalno ponasa, sve histericno do zla boga, ujeda... StrsanoKola wrote:Moze li par rijeci ukratko o ovoj rasi? Cuo sam da su zivahni i da treba sa njima dosta raditi i da zahtijevaju jako mnogo paznje? Hvala unaprijed!Moje pasce od 20kg ima traumu od pincova, jadna se isprepada svaki put kad vidi nekog. Imamo jednog u mahali od kojeg vecina pasa ima oziljke po njusci, ker nagrdio pit bulla strasno, umal nos nije odgrizao
To je sve do vlasnika i toga da ne rade sa njima. Ja ih se klonim u velikom luku
Ova moja kad je imala 4 mjeseca napao je pinc, nije smjela poslije 2 mjeseca da pridje ni jednom psu. Jadna je toliko skicala da je bukvlano pola mahale izaslo na prozore da vidi sta se desava i ko maltretira psa
Ovo leglo je prodato i svi stenci su su Sarajevu.A cijene generalno za rasu su od 250 do 1500 eura,pa sve zavisi od krvne linije,sa rodovnikom ili ne,ima tu par caka.Zavisi gdje se kupuju tj iz koje odgaivacnice,kakve su titule kod roditelja,koja je krvna linija...zvrcak wrote:Da ne peglam ni sebe ni tebe, koliko kostaju psici???

Jako su ineligentni,uopste nisu zahtjevni ,ali jako vole kretanje,sa njima savrseno mozete radti agilit(samo sto to kod nas nema),privrzeni su vlasniku,za malu djecu nisu,jako laki za odrzava,savrseni za stana,zimu nepodnose(nemogu se drzati vani) zbog svoje kratke dlake koja je bez podlake tj na -1 ili -2 morate im nesto obuci,jako zdrava rasa.Kola wrote:Moze li par rijeci ukratko o ovoj rasi? Cuo sam da su zivahni i da treba sa njima dosta raditi i da zahtijevaju jako mnogo paznje? Hvala unaprijed!