I danas su k'o rakete, u šta god udari raspe se u milion djelova.ljubav_aha wrote:passat je sredinom 80tih bio raketa
neobican dizajn/detalj autica
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#26 Re: neobican dizajn/detalj autica
- slobodni armirach
#27 Re: neobican dizajn/detalj autica
ljubav_aha wrote:passat je sredinom 80tih bio raketa,a danas je bezvezeslobodni armirach wrote:pa sta ocekujes od fauve dizajna?
za pet godina Pasati ce imati ovakva stop svjetla, sve ovo sto danasnji gril kod VW grupacije krasi jeste Veyronov gen iz 2003.
Bugatti decenijama nema nikakve veze sa Italijom osim imena, sve je u i na njemu su rukotvorine majstora za narodna auta

- ljubav_aha
#28 Re: neobican dizajn/detalj autica
1946 wrote:I danas su k'o rakete, u šta god udari raspe se u milion djelova.ljubav_aha wrote:passat je sredinom 80tih bio raketa
- ljubav_aha
#29 Re: neobican dizajn/detalj autica
ne skreci sa temeslobodni armirach wrote:ljubav_aha wrote: passat je sredinom 80tih bio raketa,a danas je bezveze
- avantgarde
#30 Re: neobican dizajn/detalj autica
mislim da je ona linija na krovu pod :
1.opticka perfekcija koja autu daje jos dinamicniji i agresivniji izgled
2.moguce da ova linija na krovu sluzii za pojacavanje karoserije,na njemackom(steifigkeit)sto bi bilo i logicno obzirom da je ovo jedan od najjacih auta na svijetu.
3.mozda je ova "linija"(ne znam kako se kaze na nasem)dodatno opremljena GPS i antenom za navigaciju.
Ne znam dalje...za sad.
2.moguce da ova linija na krovu sluzii za pojacavanje karoserije,na njemackom(steifigkeit)sto bi bilo i logicno obzirom da je ovo jedan od najjacih auta na svijetu.
3.mozda je ova "linija"(ne znam kako se kaze na nasem)dodatno opremljena GPS i antenom za navigaciju.
Ne znam dalje...za sad.
- ljubav_aha
#31 Re: neobican dizajn/detalj autica
avantgarde wrote:mislim da je ona linija na krovu pod :
Ne znam dalje...za sad.
1.ako je prva,uspjeli su,otvorila sam temu
2.ako je druga,nadam se da imaju dobar i cvrst branik
3.to sam i ja pomislila,plus malo svejla,kao utlra-futuristicki efekt/moja masta/
hvala
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#32 Re: neobican dizajn/detalj autica
dobar detalj u mercedesa

- ljubav_aha
#33 Re: neobican dizajn/detalj autica
coroll02,odlican detalj,ali se nece primjetiti ako je Mercedes crn 
- Karabaja
#34 Re: neobican dizajn/detalj autica
a kakav je to Mercedes ako nije crn 
- olensoner
#35 Re: neobican dizajn/detalj autica
Dizajn sofersajbe, vrata i prozora kod Lancie Stratos, bas sexy

- avantgarde
#36 Re: neobican dizajn/detalj autica
corolla02 wrote:dobar detalj u mercedesa![]()
Isti ovakav vozim ali crn,kao na avataru sto stoji...ali ovaj ovdje ima AMG-optiku a AMG je Mercedesova ugovorna tuning firma.Osim optike kad se vidi nesto ovako obicno je i na amortizerima radjeno sportsko podesavanje tako da su ova auta "tvrdja" u krivinama i zato su i radjena.
Ovaj dio sto je obiljezen je zato da bi sluzio aerodinamici,manja linija vazdusnog otpora i navodjenje vazdusnog otpora tamo gdje je potreban zbog povecanja stabilnosti auta.
Nesto kao mali spojleri sa strane.
Ovo je otprilike moje misljenej,a auto je fantazija...iz iskustva.
- slobodni armirach
#37 Re: neobican dizajn/detalj autica
neznam AHA sta si po struci pa te interesira dizajn, da li bi ovo zadovoljilo tvoju mastu

model iz 2006
Isdera Autobahnkurier AK116i

model iz 2006
Isdera Autobahnkurier AK116i
- respo
#38 Re: neobican dizajn/detalj autica
jesam li rekao da nisu inovatori?ljubav_aha wrote:respo wrote:ako je firma francuska ne znaci da je inovator revolucionar ili dizajner ili sta vec francuz
ma danas narocito ne znaci nista,ali ne mozes reci da nisu francuzi inovatori![]()
bugati firma,italjoijanskog imena, je francuska frima koja je osnovana na staroj njemacoj teritoriji,a najvise ima itlaijanskih dizajnera,nego dragi respo,na pordrucju izrade avio dijelova su sa spajanjem messier poceli dominirati francuzi
samo rekoh ako je firma francuska talijanska americka ne znaci da su inovatori u njoj francuzi talijani amerikanci
- ljubav_aha
#39 Re: neobican dizajn/detalj autica
@ respo,i ja sam samo rekla da su francuzi poznati kao dobri inovatori
@slobodni amrirach,spoj dizjana pocetka porslog i dizjana pocetka oovog vijeka
volim vecinu futuristickih dizajne,ali sa zdrzavanjem prepoznatiljivog pocetno originalnog stila,koji se danas vrlo brzo gubi
@avantgarde,u vecini slucajeva su aerodinamika ili puki novi dizjan detalj
@olensoner,koje je godiste,jeste neobican
@karabaja,meni su crni mercedesi ruzni,jednsotavno izgledaju ljepse bijeli mercedesi
@slobodni amrirach,spoj dizjana pocetka porslog i dizjana pocetka oovog vijeka
@olensoner,koje je godiste,jeste neobican
@karabaja,meni su crni mercedesi ruzni,jednsotavno izgledaju ljepse bijeli mercedesi
-
emko1234
#40 Re: neobican dizajn/detalj autica
vrijeme kad su francuzi bili veliki inovatori je vrijeme citroena ds-a a odtad je proslo mnogo godina..je se ne sjecam da su u zadnje vrijeme napravili neki revolucionaran potez..osim sto su usrali dobra auta kosto je pezo il citroen..nekad je citroen bio sinonim za strasno udobno auto puno novotarija..danas imas c6 koji je sve samo ne relevantan konkurent autima u klasi kojoj pripada..bila je nekad strasna ta francuska autoindustrija dok nije doslo vrijeme napretka krozu tehnikuljubav_aha wrote:BBhvala,uh
![]()
Citroen,meni je kinder jaje odlicna igracka![]()
respo,slobodni armiach,men je davno jefferson reako,francuzi su oduvijek bili odlicni inovatori,revolucinoari
- respo
#41 Re: neobican dizajn/detalj autica
za tvoju informaciju
pezo 206 je jedan od 3 koji su devedesetih napravljeni od nule
ostala 2 su japanci koliko se sjecam honda i nisan neki cini mi se (ne uzimajte me za rijec ovdje)
sto znaci da su i revolucionarni u odnosu na ostale
jer kod ostalih je vecinom c/p vecine stvari sa starog modela i prodaji kao novo auto
ostala 2 su japanci koliko se sjecam honda i nisan neki cini mi se (ne uzimajte me za rijec ovdje)
jer kod ostalih je vecinom c/p vecine stvari sa starog modela i prodaji kao novo auto
- shlauf
#42 Re: neobican dizajn/detalj autica
@emko1234: jesi živ, šta bi sa autom od plavke ????
Aleeee aleeeeeeeeeeeeee
Aleeee aleeeeeeeeeeeeee
-
emko1234
#43 Re: neobican dizajn/detalj autica
kad sam mislio na inovativnost i revolucionarnost nisam mislio na dizajn nekog modela nego sam mislio na uvodjenje nekih novih trendova sto su radili prije..recimo neovisan penumatski ovjes koji je imao ds il zakretne farovi il polu-automtski mjenjac..tad su bili sampioni.. a kasnije konkefkcija ko i svi ostali..respo wrote:za tvoju informaciju
shlauf* jesam ziv sam prijatelju..radi se
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#44 Re: neobican dizajn/detalj autica
Možeš li mi reći ko je prvi uveo partikularni filter čađe za dizelske motore u široku upotrebu? I ko je prvi napravio automobil sa 5 zvjezdica na Euro NCAP crash testu? Ko je prvi (ako ne i jedini)napravio automobil niže klase sa električno u stranu pokretanim vratima? Ko je napravio prvi evropski monovolumen, kao i prvi monovolumen u kompaktnoj i nižoj automobilskoj klasi? Ko je širokim narodnim masama prvi ponudio automobil sa sklopivim tvrdim krovom po prihvatljivoj cijeni (dakle ne ciljam na Mercedes SLK jer je on ipak za mnoge nedostupan)? A ko je ono prvi ponudio mješanca kupea i monovolumena iz klase sada popularnih crossovera početkom 2000-tih?!emko1234 wrote:vrijeme kad su francuzi bili veliki inovatori je vrijeme citroena ds-a a odtad je proslo mnogo godina..je se ne sjecam da su u zadnje vrijeme napravili neki revolucionaran potez..osim sto su usrali dobra auta kosto je pezo il citroen..nekad je citroen bio sinonim za strasno udobno auto puno novotarija..danas imas c6 koji je sve samo ne relevantan konkurent autima u klasi kojoj pripada..bila je nekad strasna ta francuska autoindustrija dok nije doslo vrijeme napretka krozu tehnikuljubav_aha wrote:BBhvala,uh
![]()
respo,slobodni armiach,men je davno jefferson reako,francuzi su oduvijek bili odlicni inovatori,revolucinoari![]()
![]()
PS: Ono što sam boldovao je samo da te napomenem da DS-ovi upravo počinju da osvajaju tržište!
- avantgarde
#45 Re: neobican dizajn/detalj autica
ljubav_aha wrote:@ respo,i ja sam samo rekla da su francuzi poznati kao dobri inovatori![]()
@slobodni amrirach,spoj dizjana pocetka porslog i dizjana pocetka oovog vijekavolim vecinu futuristickih dizajne,ali sa zdrzavanjem prepoznatiljivog pocetno originalnog stila,koji se danas vrlo brzo gubi
aha,ne samo dizajn detalji,prvo aerodinamika pa onda dizajn.![]()
aha ljubav-i,ovim kudis i moju "mecku",i moj je crn.Neka neka.
Last edited by avantgarde on 28/09/2010 19:57, edited 1 time in total.
- respo
#46 Re: neobican dizajn/detalj autica
pa i to je trendemko1234 wrote:kad sam mislio na inovativnost i revolucionarnost nisam mislio na dizajn nekog modela nego sam mislio na uvodjenje nekih novih trendova sto su radili prije..recimo neovisan penumatski ovjes koji je imao ds il zakretne farovi il polu-automtski mjenjac..tad su bili sampioni.. a kasnije konkefkcija ko i svi ostali..respo wrote:za tvoju informaciju
shlauf* jesam ziv sam prijatelju..radi sea auto je jos tu..kao sto sam rekao bila je varijanta da se zamjeni za neku 207-icu al detaljnim pregledom je utvrdjeno da je taj pezo bio na krovu i da je cijal sasija iskrviljena po duzini za neki cenat i po
tako da korejanac jos tu..jbg nismo bas imali vremena ni jedno ni drugo al eto polako ne zuri nam se
napraviti auto od nicega
a ne kopirati stvari sa starog modela
a romeo ti napisa jos primjera
- psiho
#47 Re: neobican dizajn/detalj autica
možda se ne uklapa totalno u vašu priču, ali meni je ovo impresivno

zeleni motor, ukratko, mrsko mi da prevodim:
"An electric drivetrain from TM4, a subsidiary Hydro-Québec, the giant Canadian energy company, powers the Cleanova II. The drivetrain is a multifunction system that integrates a 35 kW electrical motor, a 15 kW range extender generator and a differential in a single module. The drivetrain module also includes all the associated control and power electronics, the DC-DC converters, and the battery charger. "

i hibridni motor
Complete drive system for an electric dominated hybrid car. It mixes serial and parallel hybrid together to an high efficient new hybrid system.
The 40kW 8 valves 2 cylinder with 750ccm engine can electively produce electric power by the generator or drive the wheels direct.

zeleni motor, ukratko, mrsko mi da prevodim:
"An electric drivetrain from TM4, a subsidiary Hydro-Québec, the giant Canadian energy company, powers the Cleanova II. The drivetrain is a multifunction system that integrates a 35 kW electrical motor, a 15 kW range extender generator and a differential in a single module. The drivetrain module also includes all the associated control and power electronics, the DC-DC converters, and the battery charger. "

i hibridni motor
Complete drive system for an electric dominated hybrid car. It mixes serial and parallel hybrid together to an high efficient new hybrid system.
The 40kW 8 valves 2 cylinder with 750ccm engine can electively produce electric power by the generator or drive the wheels direct.

- slobodni armirach
#48 Re: neobican dizajn/detalj autica
@aha
volim i ja hladnu janjetinu
volim i ja hladnu janjetinu
- ljubav_aha
#49 Re: neobican dizajn/detalj autica
Romeo 80 wrote:Možeš li mi reći ko je prvi uveo partikularni filter čađe za dizelske motore u široku upotrebu? I ko je prvi napravio automobil sa 5 zvjezdica na Euro NCAP crash testu? Ko je prvi (ako ne i jedini)napravio automobil niže klase sa električno u stranu pokretanim vratima? Ko je napravio prvi evropski monovolumen, kao i prvi monovolumen u kompaktnoj i nižoj automobilskoj klasi? Ko je širokim narodnim masama prvi ponudio automobil sa sklopivim tvrdim krovom po prihvatljivoj cijeni (dakle ne ciljam na Mercedes SLK jer je on ipak za mnoge nedostupan)? A ko je ono prvi ponudio mješanca kupea i monovolumena iz klase sada popularnih crossovera početkom 2000-tih?!emko1234 wrote:vrijeme kad su francuzi bili veliki inovatori je vrijeme citroena ds-a a odtad je proslo mnogo godina..je se ne sjecam da su u zadnje vrijeme napravili neki revolucionaran potez..osim sto su usrali dobra auta kosto je pezo il citroen..nekad je citroen bio sinonim za strasno udobno auto puno novotarija..danas imas c6 koji je sve samo ne relevantan konkurent autima u klasi kojoj pripada..bila je nekad strasna ta francuska autoindustrija dok nije doslo vrijeme napretka krozu tehnikuljubav_aha wrote:BBhvala,uh
![]()
respo,slobodni armiach,men je davno jefferson reako,francuzi su oduvijek bili odlicni inovatori,revolucinoari![]()
![]()
PS: Ono što sam boldovao je samo da te napomenem da DS-ovi upravo počinju da osvajaju tržište!
Romeo80,znaci Citoren je
- ljubav_aha
#50 Re: neobican dizajn/detalj autica
avantgarde wrote:ljubav_aha wrote:@ respo,i ja sam samo rekla da su francuzi poznati kao dobri inovatori![]()
@slobodni amrirach,spoj dizjana pocetka porslog i dizjana pocetka oovog vijekavolim vecinu futuristickih dizajne,ali sa zdrzavanjem prepoznatiljivog pocetno originalnog stila,koji se danas vrlo brzo gubi
aha,ne samo dizajn detalji,prvo aerodinamika pa onda dizajn.![]()
aha ljubav-i,ovim kudis i moju "mecku",i moj je crn.Neka neka.
meni je bijeli Mercedes SLK jedino lijep