Ljudski je zato sto DA NIJE BILO TIH CASNIH LJUDI ti sada mozda ne bi piskarao po ovom forumu. Stvarno ne znam kako te nije stid postavljati takvo gnusno pitanje. Bitno je gdje je bio moj babo. Meni je bitno. Ne mora biti bitno tebi i slicnim jajarama u dijaspori.Fratris wrote:Zašto je to "ljudski?" Zašto opet praviti sistem vrijednosti u kojem je važno gdje ti je bio babo? Zar nije bilo dovoljno 45 godina toga? Jebi ga, nekom je babo bio na Sutjesci a nekom je babo strijeljan 45.-e u Sloveniji. Pa onda dijeli poslove, stipendije i stanove po tom osnovu.Magarece_godine wrote:Afons: Apsolutno te razumijem, samo zelim reci da u odredjenim slucajevima gdje se "takmice" kandidati za nesto i imaju iste reference i kvalitete, prednost treba imati dijete sehida. To je ljudski. Sta ja znam.
Na kraju krajeva, ako se ovdje radi o humanosti, zašto razlikovati među djecom bez očeva? Je li važno kako ti je umro ili poginuo otac? Ili čak ako je i živ ali ne benda za dijete? I zašto onda samo očeve gledati? Zašto ne i majke?
Alfons: apsolutno podrzavam i razumijem sta si napisao. Pregomilanim povlasticama od djece bi napravili invalide.