Što bi rekao jedan moj prijateljleyna wrote:sto bi rekli na sudu: duboko i tesko poremeceni bracni odnosissmmiilleeyy wrote:Hoćel iko napisati razlog zašto se razvodite ??
To se desava kad se zalete na auto, kuću, keš
u 90 % slucajeva ima pravo
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Što bi rekao jedan moj prijateljleyna wrote:sto bi rekli na sudu: duboko i tesko poremeceni bracni odnosissmmiilleeyy wrote:Hoćel iko napisati razlog zašto se razvodite ??
ssmmiilleeyy wrote:Što bi rekao jedan moj prijateljleyna wrote:sto bi rekli na sudu: duboko i tesko poremeceni bracni odnosissmmiilleeyy wrote:Hoćel iko napisati razlog zašto se razvodite ??
To se desava kad se zalete na auto, kuću, kešpa kad pocnu problemi kuku majci
![]()
u 90 % slucajeva ima pravo
prezivio bi.komi wrote:ja mislim da ne bih preživio razvod
Iz vlastitog iskustva?hadzinicasa wrote:prezivio bi.komi wrote:ja mislim da ne bih preživio razvod
covjek je cudo.
bas cu se ovdje i tebi povjeritisofist wrote:Iz vlastitog iskustva?hadzinicasa wrote:prezivio bi.komi wrote:ja mislim da ne bih preživio razvod
covjek je cudo.
Samo pitam, što se ljutiš?hadzinicasa wrote:
bas cu se ovdje i tebi povjeriti
Uh. Znam kako ti je.komi wrote:ja mislim da ne bih preživio razvod
vise ispastaju djeca u losem braku, nego kod normalno razvedenih roditelja.ssmmiilleeyy wrote:![]()
![]()
![]()
Ma dobro ja sam ti se ogranicio na jedan primjer![]()
Al izgleda da se danas ljudi rastaju i zbog najmanje sitnice
Nece niko nikog da trpi
Meni je zao te djece što ispaštaju
sve zavisi od razloga koji su doveli do prekida. naravno da nije lako ako je jedna strana bila za, a druga protiv, jednoj nesto smeta, druga misli da je sve savrseno... ali u slucajevima kad su oboje svjesni da to nije vise to i da cine jedno drugo jadnim i cemernim, onda je potpuno druga prica. prekid dodje kao olaksanje.komi wrote:ako sam prekid veze na daljinu ispratio sa 7 kila manje povišenim šećerom nesanicom i ako sam 2 mjeseca izbačen iz stroja očito sam na poslu ni 30% kao što sam bio ne čitam više ne gledam filmove ne skupljam stripove... rasprodajem kolekcije... počinjem piti lagano... nisam više isti
kako bih preživo razvod s osobom s kojom sam živio svaki dan zajedno
Black swan wrote:ako sam prekid veze na daljinu ispratio sa 7 kila manje povišenim šećerom nesanicom i ako sam 2 mjeseca izbačen iz stroja očito sam na poslu ni 30% kao što sam bio ne čitam više ne gledam filmove ne skupljam stripove... rasprodajem kolekcije... počinjem piti lagano... nisam više isti
ekola wrote:Black swan wrote:ako sam prekid veze na daljinu ispratio sa 7 kila manje povišenim šećerom nesanicom i ako sam 2 mjeseca izbačen iz stroja očito sam na poslu ni 30% kao što sam bio ne čitam više ne gledam filmove ne skupljam stripove... rasprodajem kolekcije... počinjem piti lagano... nisam više isti
Da si zivio sa njom svaki dan i razveo se onda bi se vjerovatno udarao nogom u g...cu jer niko se ne razvodi iz razonode..
A kakva je situacija kod poklona, gdje poklonilac izričito određenu stvar poklanja jednom supružniku? Za ovo pitanje znam šta piše u zakonu ali me interesuje sudska praksa.JThomas wrote:dobro ti je rekao, to se mora voditi u posebnoj parnici. i zna biti jako dugo i komplikovano.illuminated wrote:dodatno pitanje za upucene da ne otvaram novi topic....
a sta ako se supruznici nisu dogovorili oko imovine...ali razvod kao razvod nije sporan...
imam info od jednog advokata koji kaze, da se prvo brak razvede, a onda se trazi imovina kroz dodatnu parnicu...
meni to glupo zvuci......
hvala.
po važećem porodičnom zakonu su bračni drugovi suvlasnici u zajedničkoj imovini 50-50, i ne može se dokazivati suprotno ako nema bračnog ugovora. ali znaju biti strašne komplikacije oko dokazivanja šta je stečeno u braku, a šta nije, pa oko načina podjele...
Poklon ostaje kod poklonoprimca a nasljedstvo ide u raspodjelu...Ricken wrote:A kakva je situacija kod poklona, gdje poklonilac izričito određenu stvar poklanja jednom supružniku? Za ovo pitanje znam šta piše u zakonu ali me interesuje sudska praksa.JThomas wrote:dobro ti je rekao, to se mora voditi u posebnoj parnici. i zna biti jako dugo i komplikovano.illuminated wrote:dodatno pitanje za upucene da ne otvaram novi topic....
a sta ako se supruznici nisu dogovorili oko imovine...ali razvod kao razvod nije sporan...
imam info od jednog advokata koji kaze, da se prvo brak razvede, a onda se trazi imovina kroz dodatnu parnicu...
meni to glupo zvuci......
hvala.
po važećem porodičnom zakonu su bračni drugovi suvlasnici u zajedničkoj imovini 50-50, i ne može se dokazivati suprotno ako nema bračnog ugovora. ali znaju biti strašne komplikacije oko dokazivanja šta je stečeno u braku, a šta nije, pa oko načina podjele...
Isto pitanje za nasljedstvo, da li se i nasljedstvo smatra bračnom stečevinom?
Black swan wrote:ako sam prekid veze na daljinu ispratio sa 7 kila manje povišenim šećerom nesanicom i ako sam 2 mjeseca izbačen iz stroja očito sam na poslu ni 30% kao što sam bio ne čitam više ne gledam filmove ne skupljam stripove... rasprodajem kolekcije... počinjem piti lagano... nisam više isti
Ako ste sve dogovorili ne treba ti nista. Nikakav advokat i nista. Sudinica doslovno samo prepise preporuku Cetra za socijalni rad.leyna wrote:Ako ima neko iskustva sta mogu ocekivati na prvom rocistu na sudu i koliko sam proces traje, molim info. Inace, bivsi i ja smo poprilicno ok, sve smo dogovorili oko djeteta i odradjeno je posredovanje u Centru za socijalni. Treba li mi kakve dokumentacije, dokaza i sta je slijedece nakon tog rocista? Thx.
Zasto,sta je bilo?anoush wrote:Black swan wrote:ako sam prekid veze na daljinu ispratio sa 7 kila manje povišenim šećerom nesanicom i ako sam 2 mjeseca izbačen iz stroja očito sam na poslu ni 30% kao što sam bio ne čitam više ne gledam filmove ne skupljam stripove... rasprodajem kolekcije... počinjem piti lagano... nisam više isti
da si u mojoj koži ubio bi se do sad....
aldenkoo wrote:Zasto,sta je bilo?anoush wrote:Black swan wrote:ako sam prekid veze na daljinu ispratio sa 7 kila manje povišenim šećerom nesanicom i ako sam 2 mjeseca izbačen iz stroja očito sam na poslu ni 30% kao što sam bio ne čitam više ne gledam filmove ne skupljam stripove... rasprodajem kolekcije... počinjem piti lagano... nisam više isti
da si u mojoj koži ubio bi se do sad....