Navijači reprezentacije BiH - all about

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#26 Re: Navijači reprezentacije BiH - all about

Post by 1946 »

kurty wrote:Naravno da se atmosfera moze napraviti...
Fakat...čuj kako se ori kad Dyer dade go :shock: . Znači huk 250 ljudi nadjača pun stadion gledalaca u dresovima K'lauterna i inih timova, zamisli tek kako je ovim šveđanima i rumunima bilo što snimaju, kad im ori sa sjevera istoka i zapada...
5 0 5

#27 Re: Navijači reprezentacije BiH - all about

Post by 5 0 5 »

kurty wrote:Naravno da se atmosfera moze napraviti...

Pa gdje su ovi navijači bili neki dan? Pitar sam ali ovo je za svako poštovanje.
emigrazione

#28 Re: Navijači reprezentacije BiH - all about

Post by emigrazione »

zeljo-newcastle=BIH-Danska...nikave razlike, pun stadion ''navijaca'' koji nemaju pojma na kojoj se tribini nalaze i opleti. Iskreno, bolje je bilo protiv Lilestroma
kurty

#29 Re: Navijači reprezentacije BiH - all about

Post by kurty »

emigrazione wrote:zeljo-newcastle=BIH-Danska...nikave razlike, pun stadion ''navijaca'' koji nemaju pojma na kojoj se tribini nalaze i opleti. Iskreno, bolje je bilo protiv Lilestroma
Ovo potpisujem... Lilestrom, jedna od mojih najljepsih utakmica na kojim sam bio prisutan... Jos Buki i 90+...drama

Nego, relano gledajuci, BHF nesto pokusava, pjevaju oni 75 minuta pjesme, dobri su, ali malo ih je... Ovim 15 minuta idu na SAVZE NAPOLJE, Bosnom behar..., Bosna je sampion...
Nadam se da ce se brzo nesto mjenjati...nadam se
insertdelete

#30 Re: Navijači reprezentacije BiH - all about

Post by insertdelete »

http://www.youtube.com/watch?v=tGvLdTvG ... r_embedded

Jedino sto je valjalo na utakmici je taj BHF, ostalo krkanluk, papanluk, indijanac do indijanca, turbofolk al to je reprezentacija, ustvari stanje u drzavi.
Ostatak navijaca koji idu na utakmice klubova iz nekih modernih furki ne dolaze i ne navijaju za reprezentaciju, ustvari njih vecina, cast izuzecima, jer pobogu oni su ultra casual hool, ne mogu navijati i za reprezentaciju i za klub, to ne radi nijedan ozbiljan ultras - vidjeli i culi na netu - pa jbg moras furat furku italijana i ostalih stranih papaka. Gdje ce on stajat na tribini i navijat za reprezentaciju sa likom koji navija za drugi tim, sramota da ga ko vidi, kazu to ne rade ozbiljni navijaci. I sta onda ocekivat na tribini dok igra reprezentacija, ne mozes skupit 1000 navijaca koji ce 90 min derat grla i dlanove. Pjesme su sranje, ne mozes ti sa indijancima pjevat neku pjesmu, kad to zna za dvije tri pjesme i ako hoces da povedes citav stadion moras trazit da pjevaju ono sto znaju. A 300 navijaca ne moze nadglasat 10 000 koji krenu zvizdat cim tamo nakav dodirne loptu, tako da ti je*e svu koncepciju.
A i vecina navijaca smatra da je BHF dijaspora, da je to niza klasa od njih, mislim po kvalitetu jesu ispod vecine grupa iz premijer lige, al ne mozes tolko potcjenjivat jer si 'veliki' HZ, TM, RZ, ustvari ne moze se poredit klupsko i reprezentativno navijanje...a i oni koji znaju da u BHFu ima dosta ekipe iz manjih gradova i da to nije cista dijaspora - opet im uvala stat sa njima - jer oni smatraju - ta ce on na tribini stajat s nekim iz zivinica, brckog, jablanice, maglaja...

Samo mi nije jasno sto se ne nafuraju npr na Argentince koji odrade reprezentaciju samo tako, nema veze sto se krve na utakmicama klubova, pucaju jedni na druge kad se sretnu u prvenstvu, al kad je repka svi zajedno u je*enom motelu i na tribini..
Argentinske ekipe na SP
http://fotos.subefotos.com/62769205fa8c ... 68696o.jpg
1946

#31 Re: Navijači reprezentacije BiH - all about

Post by 1946 »

insertdelete wrote:Ostatak navijaca koji idu na utakmice klubova iz nekih modernih furki ne dolaze i ne navijaju za reprezentaciju, ustvari njih vecina, cast izuzecima, jer pobogu oni su ultra casual hool, ne mogu navijati i za reprezentaciju i za klub, to ne radi nijedan ozbiljan ultras - vidjeli i culi na netu - pa jbg moras furat furku italijana i ostalih stranih papaka.
Moja moderna furka se zove "ne dam pare lopovima u savezu", nisam glup da guram munju, sulju i ilju. Niti sam mazohista, pa da idem na utakmice reprezentacije, ti ako jesi - tvoj problem.
insertdelete wrote:Gdje ce on stajat na tribini i navijat za reprezentaciju sa likom koji navija za drugi tim, sramota da ga ko vidi, kazu to ne rade ozbiljni navijaci.
A i vecina navijaca smatra da je BHF dijaspora, da je to niza klasa od njih, mislim po kvalitetu jesu ispod vecine grupa iz premijer lige, al ne mozes tolko potcjenjivat jer si 'veliki' HZ, TM, RZ, ustvari ne moze se poredit klupsko i reprezentativno navijanje...a i oni koji znaju da u BHFu ima dosta ekipe iz manjih gradova i da to nije cista dijaspora - opet im uvala stat sa njima - jer oni smatraju - ta ce on na tribini stajat s nekim iz zivinica, brckog, jablanice, maglaja...
Ne lupaj gluposti, jer sa mnom na sjeveru svaku utakmicu Sarajeva stoje ljudi upravo iz tih gradova koje si naveo i nema nikakve razlike između njih i mene.
insertdelete

#32 Re: Navijači reprezentacije BiH - all about

Post by insertdelete »

Ima takvih ko i ti, izuzetaka, znam ja da na Sjeveru ima ekipa iz manjih gradova i da su isti, mozda cak neki vasi ih vise cijene jer svaku utakmicu predju 'malo' vise kilometara, al ima i ovih za koje sam reko da smatraju drugacije, nisu gluposti sigurno.

Mozda nisam ni ja otiso na domacu utakmicu nog. reprezentacije duzi period iz tog razloga koji ti navodis - punjenje dzepa savezu. Samo iznosim ono sto sam primjetio, i na kakve sam sve ljude nailazio.
A to je tvoja moderna furka, OK, al znas i ti kakve su danas furke omladine i da je tako kako sam reko. Jer postalo je kao IN da se utakmice reprezentacije ne prate, uz izgovor koji donekle i stoji 'ne mogu stajat na tribini s likom s kojim sam jucer se udaro' - ima i ta mjesta, al ima primjera gdje takvi tipovi stoje na istoj tribini dok igra reprezentacija i navijaju bez belaja.
Klub je klub, al reprezentacija je iznad. Reprezentacija je ono najbolje iz klubova sto drzava ima, tako bi trebalo da bude i sa navijacima, al eto nije i jbg. Tesko da bude nekad neko vece navijanje na reprezentaciji.
The 51st State

#33 Re: Navijači reprezentacije BiH - all about

Post by The 51st State »

mogu grupe zajedno, primjer je savez i protesti pred istim, beograd, belgija u manjim razmjerama etc., fazon je sto grupe nece vise da se bore protiv saveza, tad su ih posteni gradjani popljuvali, normalno da je usljedilo jos dublje hladjenje. dogovor je moguc, ali tek onda kad ova reprezentacija bude dostojna bodrenja = ocite promjene u radu i personalu nogometnog saveza.
insertdelete

#34 Re: Navijači reprezentacije BiH - all about

Post by insertdelete »

A savez se ne moze promjenit bez uticaja grupa i klubova i ljudi koji imaju uticaja a koji su bivsi sportski radnici. Jos jedino SN drzi trans SAVEZ NAPOLJE, poslije onog ispred saveza par grupa dizalo parole, al sve brzo izlapilo - i brzo prestala sva ta borba protiv saveza. Od tog skandiranja na utakmicama repr. malo koristi ima. Ne obazire se niko na to, postalo je otrcano.
A savez ne odgovara nikom, ni jednom klubu, ni jednim navijacima - osim onim mafijasima po klubovima koji odradjuju mutne radnje - al i uz sve to nemoguce je odradit neku zajednicku akciju, npr jedno kolo da se napravi bojkot citavog prvenstva - nijedna veca grupa ne bi pristala na to - da se udari po dzepu klubovima, koji bi onda od saveza zahtjevali neke promjene.

I tu si upravu, da su obicni gradjani pod uticajem medija popljuvali sve to ispred saveza kad smo svi zajedno bili, reko bi covjek sve evropejci i demokrate zive u BiH.
The 51st State

#35 Re: Navijači reprezentacije BiH - all about

Post by The 51st State »

po meni sve krece od klubova, neka svaka navijacka grupa utice da se uredi klub kojeg bodre na nacin koji je najbolji u ovakvoj drzavi, tada ce i klubovima sa normalnim ljudima na celu biti lakse da izvrse promjene u nogometnom savezu, barem teoretski ipak je ovo BiH.
pirmin

#36 Re: Navijači reprezentacije BiH - all about

Post by pirmin »

insertdelete wrote:http://www.youtube.com/watch?v=tGvLdTvG ... r_embedded

Jedino sto je valjalo na utakmici je taj BHF, ostalo krkanluk, papanluk, indijanac do indijanca, turbofolk al to je reprezentacija, ustvari stanje u drzavi.
Svaka cast za ovo, navijanje na nivou! :thumbup:
1946

#37 Re: Navijači reprezentacije BiH - all about

Post by 1946 »

insertdelete wrote:A savez se ne moze promjenit bez uticaja grupa i klubova i ljudi koji imaju uticaja a koji su bivsi sportski radnici. Jos jedino SN drzi trans SAVEZ NAPOLJE, poslije onog ispred saveza par grupa dizalo parole, al sve brzo izlapilo - i brzo prestala sva ta borba protiv saveza. Od tog skandiranja na utakmicama repr. malo koristi ima. Ne obazire se niko na to, postalo je otrcano.
A savez ne odgovara nikom, ni jednom klubu, ni jednim navijacima - osim onim mafijasima po klubovima koji odradjuju mutne radnje - al i uz sve to nemoguce je odradit neku zajednicku akciju, npr jedno kolo da se napravi bojkot citavog prvenstva - nijedna veca grupa ne bi pristala na to - da se udari po dzepu klubovima, koji bi onda od saveza zahtjevali neke promjene.

I tu si upravu, da su obicni gradjani pod uticajem medija popljuvali sve to ispred saveza kad smo svi zajedno bili, reko bi covjek sve evropejci i demokrate zive u BiH.
Savez se može promijeniti uticajem entitetskih saveza, a ovi pak uticajem kantonalnih/područnih saveza. Savez itekako odgovara klubovima tipa lištice ili Zrinjskog, jer u zadnjih 10 godina bar 5 puta bi fulili Europu da nije bilo saveza. U kantonalne saveze upadaju ljudi izabrani od strane svih klubova u datom kantonu. I kako npr. u Sarajevskom kantonu da mi i željezničari i izvršimo pritisak da se u kantonalni savez kandiduju "legende", kad još mimo nas imaš hejbet drugih klubova koje drže razni mafijaši i hohštapleri i koji nemaju navijača, a glas im ima istu snagu kao i glas Sarajeva ili željezničara?
Bojkotom prvenstvene utakmice ja ću oštetiti samo svoj klub, jer sva dobit od karata ide klubu, a savez ionako boli neka stvar za njima.
Locked