Glas za merca, al bravo majstore izabro si pravo auto medju svima njima, sve imaRomeo 80 wrote:E jes vam izbor...
Hebo vas ta kuruza, treba imati stila.
Ja bih izabrao ovo!![]()
Premium segment okrsaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- donsedin
#26 Re: Premium segment okrsaj
-
ljudozder
#27 Re: Premium segment okrsaj
Svoj glas dajem Lexusu.
Bilo je malo dvojbe između Lexusa i Mercedesa, ali Lexus je prevagnuo.
Što se tiče Audija, to nije ta klasa, nosi to odavde
Ozbiljno ba, povraća mi se od ovog "gay" izgleda, kako interijera, tako i eksterijera... Dizajn tipični onaj njemački seljački (ovdje ne spadaju svi nijemci
)... svaki Adui od jajeta pa nadalje isti, liče jedan drugom ko jaje jajetu 
BMW je zajeban, onako nije loš... ali daleko od Merca i Lexusa...
Kad bi kupovo, naravno da ne bi nijedan od ponuđenih, kad bi me neko natjero od ova 4 jednog da kupim, uzeo bi Lexa, a kad bi mi neko poklonio Lexa ili Merca, vozio bi ih nekoliko godina, a kad bi mi neko poklonio BMW-a ili Audija, vjerovatno bi odma objavio na piku ili marketu, i ne probajući ga i kupio nešto što stvarno vrijedi tih para i ugodnije očima i ostalim organima
To je to.
Bilo je malo dvojbe između Lexusa i Mercedesa, ali Lexus je prevagnuo.
Što se tiče Audija, to nije ta klasa, nosi to odavde
BMW je zajeban, onako nije loš... ali daleko od Merca i Lexusa...
Kad bi kupovo, naravno da ne bi nijedan od ponuđenih, kad bi me neko natjero od ova 4 jednog da kupim, uzeo bi Lexa, a kad bi mi neko poklonio Lexa ili Merca, vozio bi ih nekoliko godina, a kad bi mi neko poklonio BMW-a ili Audija, vjerovatno bi odma objavio na piku ili marketu, i ne probajući ga i kupio nešto što stvarno vrijedi tih para i ugodnije očima i ostalim organima
To je to.
-
vnm
#28 Re: Premium segment okrsaj
unutrasnjost audija mi je bas
. da nije premium moglo bi proci, jer imam osjecaj da vise odgovara mladjim kupcima, ali sa obzirom da premium segment nije za 20-30 godisnjake djeluje totalno neozbiljno i papanski. izvana zadnji dio i profil strasni ali zato front nula bodova.
bmw
. meni su i e90 i e60 vrh ponude, ali kod ovog mi nista ne lezi. e38 je zadnja sedmica koja mi se svidja. nisu mi jasne boje i oblici u unutrasnjosti. kao retro namjestaj 70ih ili 80ih...nekako me najvise asocira na to. najljepsi volan u segmentu.
lexus meni apsolutno zgodan izvana, odakle god ga gledas. jednostavan i elegantan ali ima neki sportski flair (mada to auta iz premium segmenta bas i ne trebaju). unutrasnjost izgleda kao da su previse gledali s-klasu prije aktuelne i dodali jos 99 nekih saltera. iako je pretrpana i prevazidjena ipak izgleda kao da pripada u (neko starije) auto premium klase.
mercedes prepoznatljiv, ali su dizajneri uspjeli da izgleda moderno a da i dalje ne izgubi image. unutra prototip premium vozila, mada se primjeti da im je ciljna grupa stariji vozac koji nema ni volje ni znanja da se previse zamara igrajuci se sa salterima, pa zato djeluje da ima dosta manje high tech opreme.
zato za mene mercedes pa lexus, a ova preostala dva nula bodova.
bmw
lexus meni apsolutno zgodan izvana, odakle god ga gledas. jednostavan i elegantan ali ima neki sportski flair (mada to auta iz premium segmenta bas i ne trebaju). unutrasnjost izgleda kao da su previse gledali s-klasu prije aktuelne i dodali jos 99 nekih saltera. iako je pretrpana i prevazidjena ipak izgleda kao da pripada u (neko starije) auto premium klase.
mercedes prepoznatljiv, ali su dizajneri uspjeli da izgleda moderno a da i dalje ne izgubi image. unutra prototip premium vozila, mada se primjeti da im je ciljna grupa stariji vozac koji nema ni volje ni znanja da se previse zamara igrajuci se sa salterima, pa zato djeluje da ima dosta manje high tech opreme.
zato za mene mercedes pa lexus, a ova preostala dva nula bodova.
-
whow
#29 Re: Premium segment okrsaj
U primium klasi trenutno je najjaca Mazda 6 ona prosle generacije. Ova gore vozila su ok al' ja bih se ipak opredjelio za Mazdu 6 jer ima taj premuim osjecaj
. Sta li ce biti veceras na Kosevu - Hajmo Dzeko kralju.
-
Blobi
#30 Re: Premium segment okrsaj
Zamolio sam bez Jaguara, Aston Martina, Maseratija... Samo 4 navedena... Mozemo otvoriti drugu temu za ove egzoticne autice, ali ovdje samo ova 4.Romeo 80 wrote:E jes vam izbor...
Hebo vas ta kuruza, treba imati stila.
Ja bih izabrao ovo!![]()
-
Blobi
#31 Re: Premium segment okrsaj
Dosta zanimljivih misljenja
. Audi nije premium... hmm... 
-
Valbon_1
#32 Re: Premium segment okrsaj
Aktuelna BMW serije 7, je jedan od najlepsih modela ikada napravljen...enterijer mu je fantastican, prednji deo dosta agresivan, a zandji je jako ljepo upakovano (samo ga uporedite sa Audijevim katastrofalnim resenjem zadnjice), dok motor... mislim da o njemu ne treba uopste govoriti. Ipak, radi se o R6 Biturbo, koji sa svojim performansama veoma lahko prevazilazi Mercedesov V8, a gotovo se izjednacuje sa Audijevim V8, a ima samo 2996 cm3...i da, jos jedan "nevazan" fakt, trosi jedno 3 litra manje od gore navedenih. Mercedes je odavno ostarijo u ovoj klasi, u stvari ova serija se i onako rodila staro, kopirajuci gotovo sve zivo od ex BMW -Bangel sedmice
Znaci sto se tice motora, momentalno model 740d, je naj jaci dizel serije 7 F1 (Redni sestocilindras, koji se rado kaci i pobjeđuje V8), ali to ne znaci da BMW nece kasnije ubaciti V8 dizel...Do prije samo nekoliko mjeseci je na ex sedmici radio V8 sa 330 PS (750 NM) koji je ujedno i bio najaci dizel u luksuznoj klasi. Medujtim danas je u autoindustriji u trendu takozvani koncept downsizing, tako da mozda ce pre biti prelazak i Audija i Mercedesa (luksuz klase) na V6, nego BMW na V8...vidjecemo.
Dakle po meni redoslijed ide ovako:
1. BMW 740d;
2. Audi A8 4.2 TDI;
3. Mercedes 400 cdi,
4. Lexus
P.S. Jedna mala korektura...BMW 740d F1 ima 306 PS i 600 NM, a ne 326 PS. U stvari 326 PS, ima benzinac model 740i, kod kojeg je takodje ugradjen motor R6 Biturbo, sa 2972 cm3, i 450 NM.
Znaci sto se tice motora, momentalno model 740d, je naj jaci dizel serije 7 F1 (Redni sestocilindras, koji se rado kaci i pobjeđuje V8), ali to ne znaci da BMW nece kasnije ubaciti V8 dizel...Do prije samo nekoliko mjeseci je na ex sedmici radio V8 sa 330 PS (750 NM) koji je ujedno i bio najaci dizel u luksuznoj klasi. Medujtim danas je u autoindustriji u trendu takozvani koncept downsizing, tako da mozda ce pre biti prelazak i Audija i Mercedesa (luksuz klase) na V6, nego BMW na V8...vidjecemo.
Dakle po meni redoslijed ide ovako:
1. BMW 740d;
2. Audi A8 4.2 TDI;
3. Mercedes 400 cdi,
4. Lexus
P.S. Jedna mala korektura...BMW 740d F1 ima 306 PS i 600 NM, a ne 326 PS. U stvari 326 PS, ima benzinac model 740i, kod kojeg je takodje ugradjen motor R6 Biturbo, sa 2972 cm3, i 450 NM.
- Karabaja
#33 Re: Premium segment okrsaj
čuj Lexus
Jaguar je izbacio dosljednog konkurenta
novi XJ

Jaguar je izbacio dosljednog konkurenta

- johntra
#34 Re: Premium segment okrsaj
Rekao vam je čovjek da ne miješate druga auta, mada bih ja stavio novog XJ-a, jer on tu po tradiciji i pripada...Maserati je već klasa za sebe... 
- Jimmy_The_Saint
#35 Re: Premium segment okrsaj
Jebeš direktora bez mečke, vazda bilo....
Možda ima i boljih i skupljih auta, al' brate eto hi tamo....
Možda ima i boljih i skupljih auta, al' brate eto hi tamo....
- AmADin_gospo
#36 Re: Premium segment okrsaj
Po izgledu:
1. Mercedes
2. Mercedes
3. Mercedes
4. Mercedes
.
.
96. Ostali
Po kvalitetu izrade:
1. Lexus
2. Lexus
3. Lexus
4. Audi
5. BMW
6. Mercedes
Po imiđu koji imaju (negativnom naravno):
1. Audi - BMW
2. Mercedes
.
.
.
852. Lexus
1. Mercedes
2. Mercedes
3. Mercedes
4. Mercedes
.
.
96. Ostali
Po kvalitetu izrade:
1. Lexus
2. Lexus
3. Lexus
4. Audi
5. BMW
6. Mercedes
Po imiđu koji imaju (negativnom naravno):
1. Audi - BMW
2. Mercedes
.
.
.
852. Lexus
-
emko1234
#37 Re: Premium segment okrsaj
blagi osvrt na napisano:
neko rece da je bmw na trzistu vec 5 godina?..ovo je novi model i izasao je prosle godine koliko ja znam..motor je dobar al se ne moze usporedit sa v8 twin turbom iz audija..od performansi i snage pa nadalje..
moj glas je ide za audi jer sam fan audija oduvijek mada je bilo gusto jer mi se ovaj bmw jako svidja..bmw je konacno odustao od bangle-a i njegove filozofije i ponovo su okrenuli centralni dio konzole prema voozacu sto je po meni prav bmw..recimo ne svidja mi se kako je rijesen mjenjac ni kod jednog od ova tri..kod audija je star trek fazon kad bmw robotizirana rucica koja se pomicu u 4 smjera po jedan hod..to mi je glup..dok je kod merca ubjedljivo najgore rijesena..lexus ne zelim komentarisat,koliko god bio napredan pogon njegov v8 plus cvt mjenjac plus termoelektrana ne zasluzuju da budu ovdje..iako pretrpan nekom elektronikom zadnji izbor bi mi bio lexus..ado kosto rece..merc ima oblik konzole ko stara 7-ica..naravno audi je najbolji izmedju ostalog jer je najnoviji i nudi najvise tehnickih rijesenja..mjenac s 8 brzina i slicne zajebancije..audio sistem od 2 kilovata..mada iskreno ne bi uzeo nijednog od navedenih..

neko rece da je bmw na trzistu vec 5 godina?..ovo je novi model i izasao je prosle godine koliko ja znam..motor je dobar al se ne moze usporedit sa v8 twin turbom iz audija..od performansi i snage pa nadalje..
moj glas je ide za audi jer sam fan audija oduvijek mada je bilo gusto jer mi se ovaj bmw jako svidja..bmw je konacno odustao od bangle-a i njegove filozofije i ponovo su okrenuli centralni dio konzole prema voozacu sto je po meni prav bmw..recimo ne svidja mi se kako je rijesen mjenjac ni kod jednog od ova tri..kod audija je star trek fazon kad bmw robotizirana rucica koja se pomicu u 4 smjera po jedan hod..to mi je glup..dok je kod merca ubjedljivo najgore rijesena..lexus ne zelim komentarisat,koliko god bio napredan pogon njegov v8 plus cvt mjenjac plus termoelektrana ne zasluzuju da budu ovdje..iako pretrpan nekom elektronikom zadnji izbor bi mi bio lexus..ado kosto rece..merc ima oblik konzole ko stara 7-ica..naravno audi je najbolji izmedju ostalog jer je najnoviji i nudi najvise tehnickih rijesenja..mjenac s 8 brzina i slicne zajebancije..audio sistem od 2 kilovata..mada iskreno ne bi uzeo nijednog od navedenih..
- shlauf
- kurty
#39 Re: Premium segment okrsaj
A jerane moj... imal ovdje ista da pojedincima valja...
-
vnm
#40 Re: Premium segment okrsaj
i ja mislim da je ovo novi bmw model, a da je s-klasa 5 godina stara ako se strasno ne varam.emko1234 wrote:blagi osvrt na napisano:
neko rece da je bmw na trzistu vec 5 godina?..ovo je novi model i izasao je prosle godine koliko ja znam
-
emko1234
#41 Re: Premium segment okrsaj
pa mislim da S-u nema bas 5 godina al ima najvise staza medju ponudjenim..neke 3 i po godine..al eto imala je blagi facelift ..vnm wrote:i ja mislim da je ovo novi bmw model, a da je s-klasa 5 godina stara ako se strasno ne varam.emko1234 wrote:blagi osvrt na napisano:
neko rece da je bmw na trzistu vec 5 godina?..ovo je novi model i izasao je prosle godine koliko ja znam
schaluf* hahahahahahahhaha..gdje ti ovo izvlacis?
ja sam ipak na ovo mislio
http://cdn0.mattters.com/photos/photos/ ... w4J_48.jpg
-
whow
#42 Re: Premium segment okrsaj
E sad ako ikad budes prodavao tu dvojku mozes traziti dodatnih 1000 KM jer od dodatne opreme ima CD/MP3/DVD driver, konzolu u dvije boje ( sundzer zelena i crna ) te naravno sundzer za visenamjensku upotrebu. Na samu temu , od gore navedenih najverovatnije bih se odlucio za Merca , ovaj novi beemer mi nekako ne lezi izgledom iako nema sumnje da je to savrsenstvo od tehnologije tako da izmedu beemera i audija bi morao da bacam novcic . Ovaj Lexus je znacajno drugaciji kako konceptom tako i izgledom tako da se vjerovatno ne bih nasao na mojoj " most wanted" listi. U biti ima dosta vozila u premium klasi koja su interesantna stoga mislim da je gore navedena lista prilicno konzervativna. Mislim kada je u pitanju primium klasa ako razmisljamo o vrijednosti , kvalitetu te odnosu ulozeno . dobiveno onda bi izabrao Novu Acuru TL. Istina je da su AUDI , Merc i BMW na ovoj list veci ali ta klasa auta mi je trenutno ne bas previse interesantna. Mozda BMW 5-tica , Audi 6-tica i slicno. Ko jos vozi , A da nije shofer u vladi / parlamentu ovakva vozila?
-
Blobi
- johntra
#44 Re: Premium segment okrsaj
Zaboravih dodati da koliko god nekome izgledao ružan ili nezgrapan, ili da se nekome ne sviđa hibridni pogon, koji je odavno prevazišao sve druge oblike pogona, pa čak i smrdljivi dizel sa kamionskim obrtnim momentima, LS je u neku ruku ekskluziva, jer je rijedak na cestama...pogotovo kod nas, koliko znam, u SA je samo jedan i u njemu se vozi japanski ambasador... 
- Qler
#45 Re: Premium segment okrsaj
Ne volim dizela, ali reci da mu je losa strana obrtni moment nema logike nikako...
-
Blobi
#46 Re: Premium segment okrsaj
Qler wrote:Ne volim dizela, ali reci da mu je losa strana obrtni moment nema logike nikako...
Inace, moderni dizeli mi se dopadaju jer maksimalni obrtni moment imam konstantno "pod nogom", tj vozeci na nekih normalnih 1700-2300 obrtaja, zavisno od situacije. Da sa benzincem postignes nesto takvo, moras ga tjerat u visoke obrtaje, a onda motor drekne (taj zvuk mi nedostaje kod dizela
- johntra
#47 Re: Premium segment okrsaj
obrtni moment je dobar za dizele kada treba izvlačiti drva iz šume ili kada se terenac penje uz strmoglave uspone...što se tiče modernih, prije svega poslovnih, limuzina za njih treba iznaći ipak nešto sofsticiranije rješenje poput hibridnog pogona...ne znam je li iko od vas imao prilike voziti auto sa takvim pogonom? u isto vrijeme zna biti pitom i auto klizi kao po loju, dok se u drugom trenutku pretvori u zvijer i isporučuje i taj famozni obrtni moment kad god treba, samo mnogo ljepše i bez famoznog crnog oblaka iza....Qler wrote:Ne volim dizela, ali reci da mu je losa strana obrtni moment nema logike nikako...
-
emko1234
#48 Re: Premium segment okrsaj
hahahhahahahahah,kolega johntra..uz duzno postovanje..nijedan benzinac s termo elektranom il bez nje ne moze parirat ekvivalentnom dizelu pogotovo ovakvom kosto je u audiju s 8 klipova i 2 turbo punjaca varijabilne geometrije..koji daju najjveci okretni momenat na jako niskom broju okretaja koji dostupan u cijelom radnom podrucju..dakle ne osigurava njemu okretni momenat il struja ugladjenu voznju nego prenos ili ti transmisija snage..u audiju konkretno je novi mjenjac koji ima 8 brzina..dakle da ne vidis u kojoj je brzini ne bi imao pojma koja bi mogla biti tako je ugladjen..pa jesi se ikad upitao sto u velikim krstaricama pogotovo dizelima nema manuelnog mjenjaca?bas zbog te ugladjene voznje koju pruza automatikk..osim toga kad imas pod nogom stalno 700nm momenta znas koji ti hybrid moze prici pogotovo kad je rolling start upitanju s nekih 70km/h.. nijedan..i zato johntra* nisi upravujohntra wrote:obrtni moment je dobar za dizele kada treba izvlačiti drva iz šume ili kada se terenac penje uz strmoglave uspone...što se tiče modernih, prije svega poslovnih, limuzina za njih treba iznaći ipak nešto sofsticiranije rješenje poput hibridnog pogona...ne znam je li iko od vas imao prilike voziti auto sa takvim pogonom? u isto vrijeme zna biti pitom i auto klizi kao po loju, dok se u drugom trenutku pretvori u zvijer i isporučuje i taj famozni obrtni moment kad god treba, samo mnogo ljepše i bez famoznog crnog oblaka iza....Qler wrote:Ne volim dizela, ali reci da mu je losa strana obrtni moment nema logike nikako...
-
Blobi
#49 Re: Premium segment okrsaj
Ne kontam, zasto su dizeli prljavi? Danasnji dizel motori skoro da se i ne cuju, a taj crni oblak, pa to samo ako ga do "crvenog" na obrtomjeru dotjeras, a kad je NOV, to se ni tada nece desiti. Moj auto do 150.000 nikad nije zadimio, ni kad ga nacepim. Sada samo kad ga preko 3500 obrtaja tjeram. Ocito te bune silni G2 na putevima...johntra wrote:obrtni moment je dobar za dizele kada treba izvlačiti drva iz šume ili kada se terenac penje uz strmoglave uspone...što se tiče modernih, prije svega poslovnih, limuzina za njih treba iznaći ipak nešto sofsticiranije rješenje poput hibridnog pogona...ne znam je li iko od vas imao prilike voziti auto sa takvim pogonom? u isto vrijeme zna biti pitom i auto klizi kao po loju, dok se u drugom trenutku pretvori u zvijer i isporučuje i taj famozni obrtni moment kad god treba, samo mnogo ljepše i bez famoznog crnog oblaka iza....Qler wrote:Ne volim dizela, ali reci da mu je losa strana obrtni moment nema logike nikako...
-
frankwhite
#50 Re: Premium segment okrsaj
Svi koji su za lexusa neka nadju jedan uporedni test u kojem je pobijedio BMWa pa nek se jave