salam
jahh
ja se nacitah svasta, ali izgleda niko nije razumio zasto sam se javio!
a mozda nisam ni pojasnio dobro.
Ja gospodina Selimbegovicu ne optuzujem za "namjestaljke" protiv Radoncica.
Naprotiv, htio sam samo skrenuti paznju na to kako mi Bosnjaci postupamo jedan prema drugom.
Mozemo li diskutovati o tome?
Kako ce mo kao takvi prezivjeti kad nemamo osnovno postovanje prema drugom.
Zasto ocekivati merhametluk, onih koji imaju (zaradili to ili ne) prema onima koji nemaju,
kad respekt u obrnutom pravcu ne postoji.
Taj respekt (prema uspjehu, karijeri, obrazovanju, imetku i sl.) prisutan je u civilziranoj evropi, na srecu,
na zalost fali izgleda samo u Bosni.
Ovdje u Njemackoj vlada izreka "koliko imas - toliko vrijedis" (pa svakom bujrum, zavrnuti rukave)
Cudi me dakle samo njegov nacin pisanja! Pokusavam razumjeti i njegovu frustraciju.
Ja sam isto bio frustriuran u bivsoj JU, prije nego sto sam okrenuo trbuhom za kruhom.
Znam kako to boli, pohgotovo kas se mora cutati.
Iz njegovog pisanja nema nista konkretno, okrenuto prema boljoj buducnosti. "ali za sve (ne samo za njega)"
Gospodin bi se mogao uposliti razradom Projekta: "neophodne reforme u Bosni" pa da vidimo sta on zna!!!
Pozivam ga stoga da se pridruzi timu koji ja vodim i da nam pomogne konkretnim prijedlozima.
Ako ne to, nek smisli nesto iz svoje struke , (alla facebuk) pan nek se obogati - da mu mogiu kazati aferim.
Nije uljudno kritikovati druge - pogotovo tako nemilosrdno, a da covjek nema neko svoje rjesenje - bar za uporedbu.
Svako ima pravo da bira koga hoce, da pise sto hoce, i da simpatise koga hoce, pitanje je samo, kako izraziti simpatiju, a kako izraziti kritiku.
Kad je kritika u pitanju mi smo NEMILOSRDNI jedni prema drugima! Zasto bas tako?
A mi smo toliko skrti da hvalimo jedni druge!!! TO NIJE NORMALNO!!!
Da li postoji lista uspjesnih poslovnih ljudi . privrednika u Bosni kojima mozemo odati RESPEKT, pogotovo zato sto zaposljavanju druge! Da li postoji BAR JEDAN?
Ja mislim da istih ima jako puno i da je dobro sto je tako. Ja im "skidam kapu" iz RESPEKTA.
Imam osjecaj da, u ovom slucaju, svi koji ne simpatisu g. Radoncica zive pod teretom ubjedjenja da je bas ON od njih, ili njihove imovine uzeo nesto, ne razmisljajuci sta su im "neki drugi" (prvi ili treci) uzeli.
Postovani sugradjani, valja nam svima dobro stisnuti i doci sto blize evropskim standardima.
U Bosni nisu krivi "navedeni protagonisti" jer "jadni i ne znaju" STA treba odraditi!
Meni smeta kod njih svih samo stepen arogancije i neodgovornosti za narod koji vode.
Razmislja li iko u Bosni o drustveniim reformama (socijalizam- kapitalizam) - "po jakosti i znacaju" uporedivim sa kalajskim reformama (turska-austrija).
Mislim da "u tom grmu lezi zec", i da nama veze sta ima neki od vodja, vec sta je on odradio.
Zato dajte sansu NOVIMA, nek pokusaju pa da vidimo sta ce napraviti, pa tek ako zakazu onda kritikovati.
Predizborna pisma Izetbegoviću i Radončiću
-
homar
#27 Re: Predizborna pisma Izetbegoviću i Radončiću
Pročitao sam oba pisma gospodina Smailbegovića, razumijem njegovu frustraciju, posebno činjenicu, kako on misli da su svi problemi nastali zbog "mješovitog braka". Dajem sebi za pravo da vjerujem da tu nešto ima. Ali gospodin Smailbegović u istom pismu se ponaša kao i njegovi "progonitelji", što govori da bi on postupao isto kao i Izetbegović i Bičakčić..., a kao žrtve bi našao eto sve one koji su porijeklom iz Crne Gore, ili ti Sandžaka ili...
E, pa gospodine Smailbegoviću, vi ste isti tip čovjeka kao i tvoji "progonitelji" i radili bi isto kada bi se vama dala vlast, a kao žrtve bi eto našli druge skupine ljudi. Taman sam pomisli da te žalim zbog šikaniranja, a ti "otvori srce" i reče da bi ti prognao neku drugu skupinu, demokrata nema šta.
Tebe kao čovjeka ne žalim, ali osuđujem pojavu koja je bila prisutna u Bošnjačkom korpusu, a to je "bitni su podobni a ne sposobni", čiji je cilj bio pljačka i bogađenje. Jer "podobni" šute, uzmu mrvice, idu uz "babuku" i njima lijepo, nikad nisu bolje živjeli. Na drugoj strani "sposobni" nisu bili potrebni, niti su sada potrebni ovoj vlasti, jer su opasnost da izbiju na vrh piramide, svojim znanjem i zalaganjem.
Zato gospodine Smailbegoviću, osuđujem svako šikaniranje na nacionalnoj osnovi (uključujući "mješovite") ali osuđujem i svako osporavanje prava bilo kojoj grupaciji građana, pa bili to Sandžaklije, Fočaci, Eskimi...
Druže Smailbegoviću, pozdravljam te kao kolega, koji ima isto neke svoje frustracije nastale kao rezultat korupcije i kriminala i mraka koji vlada u BiH već 20 godina i koji vidi spas u demokratskoj borbi protiv sadašnje vlasti.
Vrijeme je za promjene.
E, pa gospodine Smailbegoviću, vi ste isti tip čovjeka kao i tvoji "progonitelji" i radili bi isto kada bi se vama dala vlast, a kao žrtve bi eto našli druge skupine ljudi. Taman sam pomisli da te žalim zbog šikaniranja, a ti "otvori srce" i reče da bi ti prognao neku drugu skupinu, demokrata nema šta.
Tebe kao čovjeka ne žalim, ali osuđujem pojavu koja je bila prisutna u Bošnjačkom korpusu, a to je "bitni su podobni a ne sposobni", čiji je cilj bio pljačka i bogađenje. Jer "podobni" šute, uzmu mrvice, idu uz "babuku" i njima lijepo, nikad nisu bolje živjeli. Na drugoj strani "sposobni" nisu bili potrebni, niti su sada potrebni ovoj vlasti, jer su opasnost da izbiju na vrh piramide, svojim znanjem i zalaganjem.
Zato gospodine Smailbegoviću, osuđujem svako šikaniranje na nacionalnoj osnovi (uključujući "mješovite") ali osuđujem i svako osporavanje prava bilo kojoj grupaciji građana, pa bili to Sandžaklije, Fočaci, Eskimi...
Druže Smailbegoviću, pozdravljam te kao kolega, koji ima isto neke svoje frustracije nastale kao rezultat korupcije i kriminala i mraka koji vlada u BiH već 20 godina i koji vidi spas u demokratskoj borbi protiv sadašnje vlasti.
Vrijeme je za promjene.
-
karaulac
#28 Re: Predizborna pisma Izetbegoviću i Radončiću
Bili bi vrlo lijepo i korektno da gospodin Smailbegovic dobije rijec i da se javi s komentarima
pogotovo na pisma - kritike koje su mu upucene - od "homar" i "karaulac".
-
Vernes_AMG
#29 Re: Predizborna pisma Izetbegoviću i Radončiću
karaulac wrote:Bili bi vrlo lijepo i korektno da gospodin Smailbegovic dobije rijec i da se javi s komentarima
prvom prilikom kad ga vidim , reci cu mu , da se javi na ovu temu
-
hadžialagić
#30 Re: Predizborna pisma Izetbegoviću i Radončiću
Vjerovatno se pita kako mu je Silaj-beg 'vako proš'o.

-
Vernes_AMG
- kurty
#32 Re: Predizborna pisma Izetbegoviću i Radončiću
Vernes_AMG wrote:nije to
Greska...
-
veiz
#33 Re: Predizborna pisma Izetbegoviću i Radončiću
sjećanja radi
6 godina poslije
6 godina poslije