CAC Sarajevo

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

zelenashica

#26 Re: CAC Sarajevo

Post by zelenashica »

poznanik wrote:
da, tako je.

Međutim, njen pas može učestvovati na izložbama u BiH, ali bez prava ocjenjivanja. Nema BiH Rodovnik i taj pas je "stranac" u BiH :oops:

A i da ima pravo ocjenjivanja, ocjene nisu priznate od strane FCI. I opet se vrtimo u krug.
Vraga stranac ona zapišava federalne avlije :D :lol:
ups moradoh :oops:
bars

#27 Re: CAC Sarajevo

Post by bars »

zelenashica wrote:
bars wrote:Koliko sam razumio vas pas ima rodovnik KS Srbije ako sam dobro razumio a ako je tako vi mozete izlagati psa po svim medjunarodnim izlozbama(CACIB) u bilo kojoj zemlji jer je to FCI priznat rodovnik i cak KS Srbije prizna ocjene i titule iz BIH ako pas ima njihov rodovnik
Ne nisi dobro razumio ili se ja nisam dobro izrazila.Jedan pas ima rodovnik RS Republika Srpska a drugi će imati Srbija..... :skoljka:
Pa eto objasnio sam za rodovnike KS Srbije a za ovaj iz RS valjda nece biti problema
zelenashica

#28 Re: CAC Sarajevo

Post by zelenashica »

bars wrote:
zelenashica wrote:
bars wrote:Koliko sam razumio vas pas ima rodovnik KS Srbije ako sam dobro razumio a ako je tako vi mozete izlagati psa po svim medjunarodnim izlozbama(CACIB) u bilo kojoj zemlji jer je to FCI priznat rodovnik i cak KS Srbije prizna ocjene i titule iz BIH ako pas ima njihov rodovnik
Ne nisi dobro razumio ili se ja nisam dobro izrazila.Jedan pas ima rodovnik RS Republika Srpska a drugi će imati Srbija..... :skoljka:
Pa eto objasnio sam za rodovnike KS Srbije a za ovaj iz RS valjda nece biti problema
Mah ja se zabrinula jer cijelo vrijeme i kontam na ljepoticu sa RS rodovnikom......helem kako ja skonta Republika Srpska rodovnici su u NEVAŽEĆI :?:
poznanik

#29 Re: CAC Sarajevo

Post by poznanik »

bars wrote:Mislim da nije tacno njen pas ima pravo ucesca na BIH izlozbama
Ma bitno je da je pas i da ima kakve-takve papire...I da da pare za izložbu, ha-ja :oops:

A to što će joj ocjena biti nevažeća, ma nema veze... :D

Slično tako rade i u BKS-u, bitno je samo da im se plati, daće oni sve što kome treba :oops:

http://www.fci.be/Default.aspx

edit: Situacija u BiH: http://www.fci.be/circulaires/34-2008.pdf
Last edited by poznanik on 12/09/2010 23:25, edited 2 times in total.
bars

#30 Re: CAC Sarajevo

Post by bars »

Mislim da je KSRS skopio neki ugovor sa KSSrbije oko rodovnika dok traje ova kriza u BIH kinologiji treba provjeriti u KSRS
poznanik

#31 Re: CAC Sarajevo

Post by poznanik »

bars wrote:Mislim da je KSRS skopio neki ugovor sa KSSrbije oko rodovnika dok traje ova kriza u BIH kinologiji treba provjeriti u KSRS

Ne vrijedi nikakav takav savez, ugovor ili slično. Nelegalno i nelegitimno je, ne nasjedajte bezze :x
skojotovski

#32 Re: CAC Sarajevo

Post by skojotovski »

U organizaciji Bosanskog kinoloskog saveza, 16.10.2010. godine, na terenima ledene piste Olimpijskog centra Zetra, bice uprilicena XIII nacionalna izložba pasa svih pasmina - CAC Sarajevo 2010 i Godišnja uzgojna smotra.

SUDIJSKA LISTA:
I FCI - Damir Šerak (BiH)
II FCI - Dino Haračić (BiH) - Tornjak, Šarplaninac, Kavkaski ovčar, Srednjeazijski ovčar, Bernardinac
- Dragan Stojanović (BiH) - ostale pasmine
III, V, VII, VIII FCI - Vibor Ježek (HR)
IV, VI, IX, X FCI - Ivana Bakal (HR)

UZGOJNA SMOTRA: Vibor Ježek (HR) i Refet Hadžić (BiH)
Početak smotre: 15:00h

PROGRAM:
Ulazak izlagača: 08:00 - 10:00
Otvaranje izložbe: 10:00
Ocjenjivanje: 10:15 - 13:00
Izbor pobjednika - Best in Show: 13:30

ROK ZA PRIJAVE: 08.10.2010. godine
ONLINE PRIJAVNICE:
1. http://bks.ba/download/Prijavnica_Sarajevo_CAC_2010.pdf
2. http://bks.ba/download/Prijavnica_CAC_uzgojnasmotra.pdf
Karen

#33 Re: CAC Sarajevo

Post by Karen »

Joj, Hadžić na uzgojnom :skoljka: Bolje mi da ne izlazim. Dao mi štenetu ocjenu tri :-)
Post Reply