Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Poll ended at 01/10/2010 21:17

i30 FL
13
28%
Cee'd
34
72%

Total votes: 47

fluidni

#26 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by fluidni »

Pozz,

Imao sam priliku da vozim i30 s 1.6l motorom u paketu iLike i moram priznati da me motor nije baš oduševio. Motor mi se učinio malo tromim, možda je čisto subjektivno mišljenje. Dizajn nije spektakularan, interijer je solidan. Otprilike u isto vrijeme sam gledao i Kiu Pro'Ceed, ima ljepši vanjski dizajn (a i ova nova Ceed hatch. je lijepa) ali je unutra malo lošija. Oba vozila dijele istu platformu, čini mi se da Hyundai ima malo bolje riješen interijer i finalnu izradu a Kia vanjski dizajn.
Kia nudi duži garantni rok. Što se tiče servisa, Hyundai u principu ima bolju logistiku jer je predstavništvo kod nas dok su za Kiu slovenci glavni. Kolega ima Hyundai-ja Tucson-a i on je zadovoljan servisom na Vracama (Bily čini mi se), nisu skupi.

Sad, ostalo je do para i odluke. Ja bih uzeo Kiu ali s 1.6 motorom, onaj 1.4 mi se čini preslab, ukoliko je familija u pitanju.

Sretno s kupovinom i znaj...najbolji auto je nov auto, hehehhe!!
Jimmy_The_Saint

#27 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by Jimmy_The_Saint »

citroen wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Šta te ba ima brinuti, probaj i vidi. Daje konja k'o Octavia 1,9 - ne znam samo kakav je za prikolicu vuć', nisam prob'o. I ne znam kako je voziti 4 osobe na more s pratećim opremama. Al' ne znam ni treba li tebi to. Ce'ed ne može parirati Audiju i SUV-ovima, ali u svojoj klasi je u rangu sa svima, ako ne i bolji od većine. Pogledaj tablice motora za VW 1,4 i Pug 308 1,4, samo će ti se ka'sti. :)
Nemoj da te buni ta tablica sa konjicima od ostalih proizvodjaca,Kia ima vise konja i od peugeota i golfa na papiru ali u voznji se to ne primijeti,cak sta vise ovi se mozda i lakse voze od kie koja ima vise konja ali nema obrtnog momenta dovoljno na niskim obrtajima,provozaj malo ostala auta pa onda pricaj o konjicima.jedina razlika izmedju ovog kia motora i ostalih 1.4 motora je taj da za kiu moras platiti vise za registraciju, a performanse motora (O)
Ti vozio? (Korejca) :D

Ne kažem ni da je sve u konjima, ni da je KIA nužno najbolja - meni paše bolje od većine onoga što sam (pro)voz'o, a mnogo toga je i do vozača - ja recimo nikad nisam ni "doletio" u situaciju da pokušavam ići "uz Ivan četvrtom", niti sam nešto pretjerano nježan prema motoru, tako da ja kad vidim da je nagib, spustim u drugu i dignem te proklete obrtaje, nigdje skoro da i ne vozim preko stotke pa mi ni za to kuveta ne fali, možda sam penzić pa mi taman, zato kažem nek' proba čovjek, nek' svoje potrebe usporedi. Bio je ovdje tip koji se na isto auto žalio, da je motor "lijen" - ja sam u neka doba skont'o da je jedino rezonski pretpostaviti da je čovjek prije toga vozio neku jaku Alfu ili tako nešto. Meni za moje potrebe nije - možda uradim staro za novo na 1,6 nekad u budućnosti čisto radi eventualnog kačenja prikolice, sigurnijeg preticanja i tako tih stvari. Al' nemoj bezveze blatit' makinu koja U SVOJOJ KLASI nije inferiorna - možda zeru više pije od nekih, to bi bilo to.
emko1234

#28 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by emko1234 »

"Emko, mogu ti samo reć' da te poselamio Peter Schreyer"
jimmy,neku vecer ga vidim..kreno do aspeka po burek kad on zeljanicu kupuje..kaze audija vozas a burek se u pekari jede..i tako u neku pricu kaze..ozenio se nekom korejankom pa preso u kiuu :D :D :lol: :lol:
sto se tice toga da ceed ima konja ko oktavija..stoji..al oktavija ima 250nm momenta dok ceed ima 135nm :D dakle skoro duplo..ne kazem nista,dobar je auto za te pare nema price..bas sam im gledao ponudu neki dan na netu..al ono sto mi je sega recimo..uzmes pro ceeda,2.0 dizel i najjacu opremu(gdje opet nemas ksenone,navigaaciju,imas samo 6 zvucnika,sjedista u kombinaciju s kozom)izadje te haman ko sestica solidno opremljana 2.0tdi sa 110ks..mislim da se to ne isplati..jer iako ima 140ks ne ide puno bolje ot tog golfa..
beco

#29 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by beco »

Novi (post facelifted Cee'd) ima 1.4 L 16v motor sa 90 KS dok obrtni moment od 136 Nm je ostao isti. Navodno je snaga smanjena u cilju ispunjavanja euro5 standarda i smanjivanja potrosnje. Odnosno taj model sa 1.4 motorom treba bi biti EKO varijanta Cee'd-a. Po meni Cee'd i I30 su ista mehanicki auta samo drugacije stelovana. Po meni je ljepsi Cee'd. Ovaj facelift mi je u totalu pozitivan mada mi se grafika zadnjih svjetala ni malo ne svida vulgarna. Mislim da se za te pare vise auta od Ceed'a ne moze dobiti. Ali opet 22 000 KM dode Renault Fluence koji ima ogoroman gepek i ustvari je Megan sedan, a osnovni motor je 1.6 16v koji sigurno nece oduseviti potrosnjom ali mislim da je adekvatne snage. Ma sada sve to slatke muke, zavisno je samo koliko mozes finansiski potegnuti. Sretno
http://www.b92.net/automobili/vozili_sm ... _id=446710
Ovaj agregat je detaljno prerađen u odnosu na prošlu verziju, kako bi ispunio euro 5 standarde.

Takođe, fabrika je želela da napravi ekonomičniji ulazni model, tako da je dosta detalja usmereno ka smanjenju potrošnje. U odnosu na prethodnu verziju, benzinac je oslabljen za čak 19 konjskih snaga, što je rezultovalo slabijim performansama. Maksimalna brzina iznosi 180 km/h, što je 7 km/h sporije nego ranije, dok je ovom automobilu iz mirovanja za ubrzanje do 100 km/h potrebno 13,0 sekundi, odnosno čak sekundu i po više nego kod prethodnog modela.

Međutim, nije sve crno kao što na prvi pogled deluje. Smanjenje snage je iskorišćeno za "peglanje" krive obrtnog momenta.

Motor sada bolje prima gas i vrlo je elastičan, tako da u ubrzanjima u vožnji deluje mnogo uglađenije i spremnije za saradnju.

Snaga se prenosi preko petostepenog manuelnog menjača koji ima kratku i preciznu ručicu sa dobrom i brzom sinhronizacijom. Prenosni odnosi su vrlo kratki. Na primer, pri 100 km/h u petom stepenu motor se vrti već na 3200 o/min, dok brzinu od 130 km/h razvija pri 4000 o/min.

Na svu sreću, zvučna izolacija je dobra, tako da se buka motora ne čije ni pri najvećim brzinama.

Potrošnja je smanjena u odnosu na prethodnu verziju. Test smo završili sa prosekom od 8,2 litara. U gradu prosek je oko devet litara, dok se na otvorenom kreće između pet i po i osam litara u zavisnosti od vrste puta i stila vožnje.
crixus

#30 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by crixus »

ja bih ti rekao: ni jedno od ova dva, al eto... generalno iz 1000 razloga, od dijelova (cijene posebno), držanja cijene (bez komentara), finalne obrade (posebno interijera) pa do samog toga da vozis Kiu ili Hyudai... po meni je pametniji izbor uzeti Focusa starog 2 godine ili Golfa 5.. sve su ti to iste pare, a auto je neuporedivo..
jos jedna stvar, svi se mi obaziremo na broj "KS (KW)" a slabo ko gleda obrtne momente, jer je broj 'konja' svaki proizvodjac racunao na sebi odgovarajucem broju obrtaja (sto je tesko dostici u normalnoj voznji) sto znaci da ti brojevi na papriu ne znace skoro nista kada se stane na liniju jedan do drugog..

ako si bas odlucio jedan od ova 2, onda moj glas ide Cee'd-u, a jos ako se gleda onaj sa 2 vrata (prelijep je) onda je jasan izbor, ugl. sa srecom da te dugo i dobro sluzi
xXBl0odXx

#31 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by xXBl0odXx »

crixus wrote:ja bih ti rekao: ni jedno od ova dva, al eto... generalno iz 1000 razloga, od dijelova (cijene posebno), držanja cijene (bez komentara), finalne obrade (posebno interijera) pa do samog toga da vozis Kiu ili Hyudai... po meni je pametniji izbor uzeti Focusa starog 2 godine ili Golfa 5.. sve su ti to iste pare, a auto je neuporedivo..
jos jedna stvar, svi se mi obaziremo na broj "KS (KW)" a slabo ko gleda obrtne momente, jer je broj 'konja' svaki proizvodjac racunao na sebi odgovarajucem broju obrtaja (sto je tesko dostici u normalnoj voznji) sto znaci da ti brojevi na papriu ne znace skoro nista kada se stane na liniju jedan do drugog..

ako si bas odlucio jedan od ova 2, onda moj glas ide Cee'd-u, a jos ako se gleda onaj sa 2 vrata (prelijep je) onda je jasan izbor, ugl. sa srecom da te dugo i dobro sluzi
Da, ali eto nije odluceno jos da li bas ta dva modela. To je u slucaju ako budem novo uzimao. Gledam i polovna auta trenutno, pa cemo vidjeti sta ce od svega ispasti. S Bozijom pomoci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
beco

#32 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by beco »

Meni izbora izmedu 7 godina garancije i polovnog auta nema, a svaki bi put uzeo novo sa garancijom. To sto neki boluju od nekih marki to je njihov problem.

Ko bi kupovao polovnog Fokusa za 20 hiljada kad je novi sa 1.4 motorom sta nekih 23 hiljade :?
crixus

#33 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by crixus »

beco wrote:Meni izbora izmedu 7 godina garancije i polovnog auta nema, a svaki bi put uzeo novo sa garancijom. To sto neki boluju od nekih marki to je njihov problem.

Ko bi kupovao polovnog Fokusa za 20 hiljada kad je novi sa 1.4 motorom sta nekih 23 hiljade :?

Prijatelju, jedno je 1.4 motor sa standardnom opremom, a drugo TdCi motor sa Ghia paketom opreme.. ako uzme 1.4 polovan i ostane kusura nikoga ne boli glava od toga...
ja samo kazem radi ocuvanja cijene i jos nekih stvari (ako je to bitno toliko kupcu, a nama bosancima sa nasim standardima je bitno) al eto halalite na off topicu :)
johntra

#34 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by johntra »

samo znam da je i30 sa 1,4 motorom mrtav konj...odavno nisam vozio lijenije auto, ne znam kako je kod Ceeda, ali konstatno potezanje za mjenjačem se sa ovim automobilom podrazumijeva...fali mu obrtnog momenta drastično...Ceed je umnogome bolji, a kod i30 me još nervira ono glupo plavo osvjetljenje instrument table...udobnost i upravljivost je u prosjeku klase, mislim da je kod Ceeda malo bolje...
beco

#35 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by beco »

crixus wrote:
beco wrote:Meni izbora izmedu 7 godina garancije i polovnog auta nema, a svaki bi put uzeo novo sa garancijom. To sto neki boluju od nekih marki to je njihov problem.

Prijatelju, jedno je 1.4 motor sa standardnom opremom, a drugo TdCi motor sa Ghia paketom opreme.. ako uzme 1.4 polovan i ostane kusura nikoga ne boli glava od toga...
ja samo kazem radi ocuvanja cijene i jos nekih stvari (ako je to bitno toliko kupcu, a nama bosancima sa nasim standardima je bitno) al eto halalite na off topicu :)
Slazemo se oko toga da Focus tdci bolje vozi od ovog Cee'd moze imati i bolju opermu, ocuvanost to je vec indivudalno. Ali ja opet kazem bolje biti mirne duse imati garanciju 7 godina nego razmisljati sta ce mi slijedeci otici, pa makar taj Fokus tvoj bude prva ruka i neka njemacka ga bakica po autobahnu gazila hehe :D
emko1234

#36 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by emko1234 »

danas sam se vozio uz dalmatinsku iza neke kie pro ceed tamno crvena..fina je oprema jer sam vidio da ima alu felge..kad smo prosli brazil na vrhu dalmainske se upalilo zeleno koje ja bez problema stizem sa svojim autom..pratim lika i vidim da je dao gas al nista spektakularno se ne desava..mislim ne mogu ga poredit sa svojim autom jer je razlika prevelika al to je taj neki nedostatak momenta koj treba da gurne auto u takvim situacijama..na kraju je on stigao i ja za njim al obojica na zuto svjetlo :D hocu da kazem da je za koncept nekgo ajmo reci sportskog auta koje predstavlja pro ceed taj 1.4 motor preslab jos pogotov s 90ks.. 1.6 im ima 122 ks..konkurenti s takvim motorima idu do stotke za oko 10 sek i postizu 2 glave bez problema al to ne mogu ni kia ni hyundai..zaostaju oni jos al eto..auto ima i mana i porednosti na kraju krajeva ko i svako auto..ja isto da imam dilemu uzeo bih leona iz 2007 kraj..2.0tdi,registrovan jos 10 mmjeseci..ispred ase stoji..ja mislim da je presao oko 35 000..stylance oprema..neuporedivo bolji..
vnm

#37 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by vnm »

uz dalmatinsku sve sto je preko 1200kg a ima ispod 1800ccm nije bas neka sreca. moze, ali nije to to.
citroen

#38 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by citroen »

vnm wrote:uz dalmatinsku sve sto je preko 1200kg a ima ispod 1800ccm nije bas neka sreca. moze, ali nije to to.
Ja to sa skuterom obavim ko od sale :D
emko1234

#39 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by emko1234 »

citroen wrote:
vnm wrote:uz dalmatinsku sve sto je preko 1200kg a ima ispod 1800ccm nije bas neka sreca. moze, ali nije to to.
Ja to sa skuterom obavim ko od sale :D
moze i skuter al onaj sto ima 300ccm+ :D
xXBl0odXx

#40 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by xXBl0odXx »

Vidim da su passati sada oko cca. 25.000 KM, pa mozda bude opcija da se jos nesta love skupi, pa na tu varijantu da se ode. Ma samo sabura :mrgreen: :mrgreen:
citroen

#41 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by citroen »

xXBl0odXx wrote:Vidim da su passati sada oko cca. 25.000 KM, pa mozda bude opcija da se jos nesta love skupi, pa na tu varijantu da se ode. Ma samo sabura :mrgreen: :mrgreen:
ali ti paqssati su presli preko 150 000km, aza tu lovu s emoze naci solidan kompakt tipa octavije,chevrolet cruza,toyote auris,peugeot 308,citroen C4,renault megane,fluence,seat leon,suzuki Sx4 pa cak i jedan suv dacia duster 4x4 :D
xXBl0odXx

#42 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by xXBl0odXx »

citroen wrote:
xXBl0odXx wrote:Vidim da su passati sada oko cca. 25.000 KM, pa mozda bude opcija da se jos nesta love skupi, pa na tu varijantu da se ode. Ma samo sabura :mrgreen: :mrgreen:
ali ti paqssati su presli preko 150 000km, aza tu lovu s emoze naci solidan kompakt tipa octavije,chevrolet cruza,toyote auris,peugeot 308,citroen C4,renault megane,fluence,seat leon,suzuki Sx4 pa cak i jedan suv dacia duster 4x4 :D
...i to sto kazes :mrgreen: skontat ce se vec nesta, izletit ce najbolja opcija :mrgreen:
drndalo

#43 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by drndalo »

Velik obrtni moment = manje potrebe za radom sa mjenjacem...

Kome ne smeta da salta i tjera benzinca >4500/min. nece imati problema ni sa "samo" 1.4 motorom...

Ja navikao na benzinjaru, i volim i da mi "dreci" pa s tim nemam problema kao ovi naviknuti na TDI-e...

Prica o mjerenju snage motora na obrtajima koji odgovaraju fabrici je suplja, to je egzaktan podatak, i postize se kao max. snaga na nekim obrtajima, ali sve vrijeme testa snage motor ima neku snagu, koja se crta kao grafikon snage na cijelom rasponu obrtaja... To sto neki ne vole da tjeraju benzinca na 5.700 obrtaja kad preticu, za sta je projektovan, nije problem auta ili inzenjera nego kupaca sa nerealnim ocekivanjima...
Last edited by drndalo on 13/09/2010 11:39, edited 1 time in total.
NediM17

#44 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by NediM17 »

drndalo wrote:Velik obrtni moment = manje potrebe za radom sa mjenjacem...

Kome ne smeta da salta i tjera benzinca >4500/min. nece imati problema ni sa "samo" 1.4 motorom...

Ja navikao na benzinjaru, i volim i da mi "dreci" pa s tim nemam problema kao ovi naviknuti na TDI-e...

Prica o mjerenju snage motora na obrtajima koji odgovaraju fabrici je suplja, to je egzaktan podatak, i postize se kao max. snaga na nekim obrtajima, ali sve vrijeme testa snage motor ima neku snagu, koja se crta kao grafikon snage na cijelom rasponu obrtaja... To sto neki ne vole da tjeraju benzinca na 5.700 obrtaja kad preticu, za sta je projektovan, nije problem auta ili nzenjera nego kupaca sa nerealnim ocekivanjima...
Bravo za post!
Rio 1.4 97 ks, cipovan na 106ks, is'o ko zvrka, ali naravno nece da govori bez makar tri milje obrtaja!
Dero je on i 5ice TDI-je uz Ivan! Samo treba umjet', tj. CERAT ga u visoke obrtaje!
JAsoniC

#45 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by JAsoniC »

crixus wrote:ja bih ti rekao: ni jedno od ova dva, al eto... generalno iz 1000 razloga, od dijelova (cijene posebno), držanja cijene (bez komentara), finalne obrade (posebno interijera) pa do samog toga da vozis Kiu ili Hyudai... po meni je pametniji izbor uzeti Focusa starog 2 godine ili Golfa 5.. sve su ti to iste pare, a auto je neuporedivo..

Ovo je smijesno. Pa da li cemo dragi ljudi ikada izac iz primitivnog okruzenja i pljuvanja necega o cemu nemamo pojma.
1.Hyundai je preuzeo prvo mjestu najpouzanijeg proizvodjaca automobila
2. Hyundai i Kia su medju 3-4 najjaca svjetska automobilska brenda.
3. Garancija u USA na Kiu je 10 godina a cini se da ce od sljedece godine biti i u Europi takva
4. Jel mi se cini ili wv fura dizelske motore koje je razvila Kia?
5. Googlajte malo i informisite se o Hyundai korporaciji (koja ukljucuje i Kiu)
6. Pogledajte Kiu Forte , Forte Kupe , Forte Hatchback (USA trziste), zatim Kia Optima 2011 i KIa Cadenza 2011. Zatim uporedite recimo Passat ili Octaviu sa Optimom ili Cadenzom. I na kraju recite iskreno sta je dizajnerski ljepse i tehnoloski naprednije.

Takodjer ne znam tko izmislja price o losoj finalnoj obradu kod Kie jer je to smijesno. Kia se proizvodi u Slovackoj u jednoj od najmodernijih tvornica na svijetu prema evropskim standardima. Istina je da je prije 10tak godina Kia bila pa usudujem se reci i smijesno auto ali njihov napredak je nevjerovatan. Njihova vozila za 2011 godinu ce biti jedna od najljepsih i tehnicki najsavremenijih automobila uz naravno postenu cijenu.
WV i slicni treba da se stide sto godinama pljackaju svoje kupce jer naplacuju i do 30 posto vishe u odnosu na ono koliko bi realno trebali naplacivat a da i oni ostvare posten profit. Da li je neko pogledao opremljenost njihovih osnivnih modela i ''jeftine'' doplate za opremu? . Pljacka zatucanog naroda koji jos uvijek cijeni vozila prema znaku na haubi a ne prema onome sto nudi .

Izvinjavam se na duzem postu ali stvarno ne razumijem kako polovan golf V , osrednjeg dizajna , bez garancije (jer je polovan), dosadne unutrasnjosti i najvjerovatnije slaabije opreme (jer vecina kupi bazni paket) moze biti bolji izbor od potpuno novog auta napravljenog u odlicnoj tvornici prema najvisim standardima, sa dosta opreme, 5 zvjezdica za sigurnost, 7 godina garancije ( 150 000 km) ?
drndalo

#46 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by drndalo »

3. Garancija u USA na Kiu je 10 godina a cini se da ce od sljedece godine biti i u Europi takva
3. Nece biti takva jos zadugo u Evropi, a i u USA je vjerovatno sa dosta sitnih slova... I da bi bila svjetska firma, moraju i tamo prodavati, a da bi prodavali, stimulisu kupce, makar i sa rizikom da ne zarade...

4. Smanji malo dozivljaj, nije jos dotle doslo...

Sa svim ostalim se vecinom slazem, osim sa izgledom i dizajnom, jer je to pitanje licnog ukusa, kulture, okruzenja i tako to... Pri tome ne mislim reci da VW ima lijepe automobile... ;-)
JAsoniC

#47 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by JAsoniC »

drndalo wrote:
3. Nece biti takva jos zadugo u Evropi, a i u USA je vjerovatno sa dosta sitnih slova... I da bi bila svjetska firma, moraju i tamo prodavati, a da bi prodavali, stimulisu kupce, makar i sa rizikom da ne zarade...

4. Smanji malo dozivljaj, nije jos dotle doslo...

Sa svim ostalim se vecinom slazem, osim sa izgledom i dizajnom, jer je to pitanje licnog ukusa, kulture, okruzenja i tako to... Pri tome ne mislim reci da VW ima lijepe automobile... ;-)
Provjeri malo info sto se motora tice. KIa je 2006 u Ceed stavila 1.6 Crdi common rail sa 90 ks, a sada taj motor vidjamo u wv grupaciji. Cudno da su izvukli isto konja iz isto zapremine ? :D Nije to nista novo da se na motore stavljaju samo razlicite znacke a svi su u biti isti, recimo na mom clio je motor skoro pa identican wv 1.4 motoru sa 75 ks. Uglavnom nisam mislio popljuvat wv , prave kvalitetna auta ali zasto balkanci ne mogu prihvatit da i Kia mozda pravi isto kvalitetno auto po nizoj cijeni :D
NEOPLAN

#48 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by NEOPLAN »

Juce sam kupio Kiu Ceed. Platio 20650 maraka. Auto ima LX COOL opremu, sto izmedju ostalog podrazumjeva klimu, prednje podizace, mp3 sa komandama na volanu, putni racunar, 6 zracnih jastuka, metalik boju, abs+ebd, volan podesiv po visini i dubini, Michelin gume 15-ke, full garanciju od 5 godina ili 150000 km na komplet vozilo i 7 godina ili 15000 km na motor i mjenjac ...
Sto se tice motora, uzeo sam osnovni 1.4 sa 109 KS. Doplatio sam jos 180 maraka za daljinsko zakljucavanje. Auto ceka registraciju i to ce trajati 7-10 dana i tada cu ga preuzeti pa cu moci podijeliti utiske. Ono sto sam dosad mogao vidjeti jeste da je auto nevjerovatno prostran te mi djeluje kvalitetno sklopljen. Gledao sam i i30, skuplji je par hiljada, sa slicnom opremom (i30 ima podizace nazad i el. retrovizore vise od mog Ceeda, ali Ceed je mnogo ljepsi i iznutra i izvana, a ova razlika u opremi ne vrijedi 4000 maraka). Eto info iz prve ruke pa ako vas jos nesto imteresuje pitajte.
donsedin

#49 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by donsedin »

NEOPLAN wrote:Juce sam kupio Kiu Ceed. Platio 20650 maraka. Auto ima LX COOL opremu, sto izmedju ostalog podrazumjeva klimu, prednje podizace, mp3 sa komandama na volanu, putni racunar, 6 zracnih jastuka, metalik boju, abs+ebd, volan podesiv po visini i dubini, Michelin gume 15-ke, full garanciju od 5 godina ili 150000 km na komplet vozilo i 7 godina ili 15000 km na motor i mjenjac ...
Sto se tice motora, uzeo sam osnovni 1.4 sa 109 KS. Doplatio sam jos 180 maraka za daljinsko zakljucavanje. Auto ceka registraciju i to ce trajati 7-10 dana i tada cu ga preuzeti pa cu moci podijeliti utiske. Ono sto sam dosad mogao vidjeti jeste da je auto nevjerovatno prostran te mi djeluje kvalitetno sklopljen. Gledao sam i i30, skuplji je par hiljada, sa slicnom opremom (i30 ima podizace nazad i el. retrovizore vise od mog Ceeda, ali Ceed je mnogo ljepsi i iznutra i izvana, a ova razlika u opremi ne vrijedi 4000 maraka). Eto info iz prve ruke pa ako vas jos nesto imteresuje pitajte.
Nek ti je sretan i mnogo kilometara bez kvarova zelim. :D
NEOPLAN

#50 Re: Hyundai i30 FL ili Kia Cee'd

Post by NEOPLAN »

hvala hvala:-)
Post Reply