Dok se bavite s prošlošću i ratom, mi idemo ka slobodi i budućnosti!
To vi zajedno sa onim iz PCa idete ka slobodi, hocete li sa njima i na referendumu ucestovati
To vi zajedno sa onim iz PCa idete ka slobodi, hocete li sa njima i na referendumu ucestovati
Ti izgleda još živiš u II Svjetskom ratu! Ja kontam da takvi su davno krepucnuli.Chisum wrote:Ovakvi slucajevi i ponasanje u ratu, kao ova autonomaska stoka, bi se u svakoj vojsci tretirali kao akt najvece izdaje, te je, kao jedini postupak koji bi bio fer prema onima koji su, pored sve patnje i stradanja u Krajini, na grbaci imali i ovakvu, najodvratniju mogucu, domacu izdaju - prijeki sud.
NI ZA JEDNOG, ali zaista ni za jednog jedinog koji je, nakon ovakve izdaje - u NAJGORIM I NAJTEZIM danima odbrane Krajine - bio smaknut na ovaj nacin - ne osjecam nikakvo zaljenje.
Mr Ibrahim Djedovic: KVISLINSKI KANDIDAT ZA PREDSJEDNISTVO BiH
Kultura01 wrote:Ti izgleda još živiš u II Svjetskom ratu! Ja kontam da takvi su davno krepucnuli.Chisum wrote:Ovakvi slucajevi i ponasanje u ratu, kao ova autonomaska stoka, bi se u svakoj vojsci tretirali kao akt najvece izdaje, te je, kao jedini postupak koji bi bio fer prema onima koji su, pored sve patnje i stradanja u Krajini, na grbaci imali i ovakvu, najodvratniju mogucu, domacu izdaju - prijeki sud.
NI ZA JEDNOG, ali zaista ni za jednog jedinog koji je, nakon ovakve izdaje - u NAJGORIM I NAJTEZIM danima odbrane Krajine - bio smaknut na ovaj nacin - ne osjecam nikakvo zaljenje.
probuseni $ wrote:U cemu je razlika izmedju Autonomije koju je zagovarao Fikret Abdic i ove sad autonomije na 24% teritorije Bosne koju muslimani imaju ?
Chisum wrote:Ovakvi slucajevi i ponasanje u ratu, kao ova autonomaska stoka, bi se u svakoj vojsci tretirali kao akt najvece izdaje, te je, kao jedini postupak koji bi bio fer prema onima koji su, pored sve patnje i stradanja u Krajini, na grbaci imali i ovakvu, najodvratniju mogucu, domacu izdaju - prijeki sud.
Trebal' još šta za dodati?bingov buraz wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Vidkun_Quisling
Pa zar vi nemate već jednog kandidata? Ah da umalo zaboravi neožete galsati za njega a toliko ste se borili za to pravoKultura01 wrote:Bošnjački kandidat za Predsjedništvo BiH, Mr. Ibrahim Đedović (DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE)
Nemoj se odmah srditi, nije bilo nista zlonamjerno. Nikad se nisam posebno interesovao za tu Fikretovu autonomiju pa zato pitam kakva je razlika izmedju te njegove autonomije i kantona koje imaju muslimani danas. Meni to lici jedno drugom ?Chisum wrote:probuseni $ wrote:U cemu je razlika izmedju Autonomije koju je zagovarao Fikret Abdic i ove sad autonomije na 24% teritorije Bosne koju muslimani imaju ?
Pa ako si se mot'o po podrumima i Offenbachu, vjerovatno nikakva.
Kultura01 wrote:Jeste li Vi upoznali bar jednog "Autonomaša"? Nista od nas ako smo tako ograničeni i stavljamo ljude sve u isti koš. I "Autonomaša" i "Korpusovaca" i ovih i onih ima različitih kao i samih individua: Neki su dobri, neki loši, različite situacije nas primoraju da budemo onakvi kavi ustvari jesmo: dobri, loši, bezobrazni, kulturni, konzervativni (o ovom slučaju ste to Vi)...
De nas kru'a ti prosvjetli koja je to prava strana? Ovo ti ni Pupan Oždnjić nebi "progutao".kladusa wrote:Pravi ljudi znaju koja je prava strana!!!!!!!!!!!
Dobro, kad odete samo pripazite da vas vrata ne pričepe po guzici a za sve ostalo se nemojte sekirat.Kultura01 wrote:Jeste li Vi upoznali bar jednog "Autonomaša"? Nista od nas ako smo tako ograničeni i stavljamo ljude sve u isti koš. I "Autonomaša" i "Korpusovaca" i ovih i onih ima različitih kao i samih individua: Neki su dobri, neki loši, različite situacije nas primoraju da budemo onakvi kavi ustvari jesmo: dobri, loši, bezobrazni, kulturni, konzervativni (o ovom slučaju ste to Vi)...junkers wrote:šta,to ćeš me ubjeđivati da je autonomija prava strana,a autonomaši pravi ljudi,hajd sad u skokovimakladusa wrote:Pravi ljudi znaju koja je prava strana!!!!!!!!!!!
Alo bolan, o cemu ti govoris uopste???!!probuseni $ wrote:Nemoj se odmah srditi, nije bilo nista zlonamjerno. Nikad se nisam posebno interesovao za tu Fikretovu autonomiju pa zato pitam kakva je razlika izmedju te njegove autonomije i kantona koje imaju muslimani danas. Meni to lici jedno drugom ?Chisum wrote:probuseni $ wrote:U cemu je razlika izmedju Autonomije koju je zagovarao Fikret Abdic i ove sad autonomije na 24% teritorije Bosne koju muslimani imaju ?
Tamo gdje sam ja bio ni podrumi nisu ostali citavi, vi ste barem imali gdje da se sklonite...ali nema veze, nije to tema...
Jadni jadničak, namontirali mu fotomontažu...koja idiotarija. Pa sa istom tom tehnikom kojom se nešto fotomontira ta se fotografija može i ispitati glede autentičnosti iste.Kultura01 wrote:Richard Sorge wrote:Ibrahim Djedovic se inace moze vidjeti na slikama .... evo link za jednu .. nejasno mi je jedino ... kandiduje li se za srpskog ili bosnjackog clana predsjednistva ...
http://img71.imageshack.us/i/ibrahimdxq9.jpg/
Svi znamo da u današnje vrijeme svakoga možemo staviti gdje hoćemo. Tehnologija je uznapredovala, tako do foto-montaže nam nije teško doći.
Gospodin Đedović će imati priliku gostovati u mnogim TV-emisijama, pa pogledajte, možda dobijete odgovor na vašu sliku.![]()
Isto tako možete se bolje informirati, ova slika je bila dokaz na sudu koji je također pao u vodu, jer su postojali argumenti koji su ga oslobodili od optužbe.
Slobodno se informirajte! Imate u njegovoj biografiji sve!
Kultura01 wrote: Dok se bavite s prošlošću i ratom, mi idemo ka slobodi i budućnosti!

A ti izgleda još uvjek misliš da je ovdje neko siso vesla i da autonomija još postoji i da se Babuka pita? Ja mislio vi ste svi po Americi kad ono ima vas jošKultura01 wrote:Ti izgleda još živiš u II Svjetskom ratu! Ja kontam da takvi su davno krepucnuli.Chisum wrote:Ovakvi slucajevi i ponasanje u ratu, kao ova autonomaska stoka, bi se u svakoj vojsci tretirali kao akt najvece izdaje, te je, kao jedini postupak koji bi bio fer prema onima koji su, pored sve patnje i stradanja u Krajini, na grbaci imali i ovakvu, najodvratniju mogucu, domacu izdaju - prijeki sud.
Kojeg bola istog naroda? Pa ova gamad su radila gore stvari već četnici. Hebe me se bola što mu je ime Haso, Murat ili Mujo kad mi radi o glavi.Been wrote:Šta vam bi odjednom ?! Maloprije je sve bilo normalno !
Ja ne mogu vjerovati da postoji ovakva iskonska mržnja među pripadnicima istog naroda ! Strahota, sramota, bruka i jad !
Svaku doslovice riječ potpisujem.Chisum wrote:Alo bolan, o cemu ti govoris uopste???!!probuseni $ wrote:Nemoj se odmah srditi, nije bilo nista zlonamjerno. Nikad se nisam posebno interesovao za tu Fikretovu autonomiju pa zato pitam kakva je razlika izmedju te njegove autonomije i kantona koje imaju muslimani danas. Meni to lici jedno drugom ?Chisum wrote: Pa ako si se mot'o po podrumima i Offenbachu, vjerovatno nikakva.
Tamo gdje sam ja bio ni podrumi nisu ostali citavi, vi ste barem imali gdje da se sklonite...ali nema veze, nije to tema...
Ovdje ljudi napominju da je doticni majmun, svojevremeno, okrenuo ledja svom narodu, te USRED JEBENOG RATA presao na stranu agresora, na stranu fasizma, zanosio muda u okukama raznim Arkanima, Legijama i ostalim koljacima civila iza kojih su ostle HILJADE MASOVNIH GROBNICA!
Govorimo o necemu sto se u svim ratovima u covjekovoj istoriji smatra najvecim zlocinom i izdajom.
Isto kao da se usred rata u Sarajevu odvoji Bistrik ili Alipasino, predju na stranu cetnika i oplete granatama po gradu, s osmjehom.
Govorimo o RATU.
Ne moras ti meni da napominjes sta mi je minderasko-dzamijska SDA politika namijenila nakon rata. Ja to dobro znam. To je drugi par rukava, te ima veze samo sa gluposcu mase, stoljecima politicke neosvijestenosti i obezglavljenosti kojom se ovi smetljari poigravaju dok nam ovdje prave fildzan drzavu... ne sa ratnim izdajama, izdajama bivsih saboraca.
Sad me stvarno zbunjujes ! ja sam gledao i uzivo i na slikama kako se Alija, Karadjic i Boban drze za ruke i objavljuju koaliciju, prijateljstvo, zajednicke interese, ljube se, pa te zato pitam , ako je mogao Alija sto to zamjerate Fikretu. kakva je razlika izmedju Fikretove i Alijine koalicije sa cetnicima?Chisum wrote:Alo bolan, o cemu ti govoris uopste???!!probuseni $ wrote:Nemoj se odmah srditi, nije bilo nista zlonamjerno. Nikad se nisam posebno interesovao za tu Fikretovu autonomiju pa zato pitam kakva je razlika izmedju te njegove autonomije i kantona koje imaju muslimani danas. Meni to lici jedno drugom ?Chisum wrote:
Ovdje ljudi napominju da je doticni majmun, svojevremeno, okrenuo ledja svom narodu, te USRED JEBENOG RATA presao na stranu agresora, na stranu fasizma, zanosio muda u okukama raznim Arkanima, Legijama i ostalim koljacima civila iza kojih su ostle HILJADE MASOVNIH GROBNICA!
Govorimo o necemu sto se u svim ratovima u covjekovoj istoriji smatra najvecim zlocinom i izdajom.
Isto kao da se usred rata u Sarajevu odvoji Bistrik ili Alipasino, predju na stranu cetnika i oplete granatama po gradu, s osmjehom.
Govorimo o RATU.
Ne moras ti meni da napominjes sta mi je minderasko-dzamijska SDA politika donijela nakon rata. Ja to dobro znam. To je drugi par rukava, te ima veze samo sa gluposcu mase, stoljecima politicke neosvijestenosti i obezglavljenosti kojom se ovi smetljari poigravaju dok nam ovdje prave fildzan drzavu... ne sa ratnim izdajama, izdajama bivsih saboraca.
O Aliji, srpskom eksperimentu, te smetljarima koje je okupio oko sebe, a ovdje mislim i na SDA, ali i na stranke proizisle iz ove kuge, JA SAM STO HILJADA PUTA PISAO NA OVOM FORUMU, pa ako te interesuje sta o njima mislim, o svim tim izdajnicima necega o cemu smo, kada smo polazili u rat, sanjali, to mozes naci vrlo lako! Ja u fildzan, kao jedinu ideju koju su ovi SDA podrumasi imali na umu, odavno ne sumnjam! Oni su davno pokazali ko su i sta su, te da dalje od svoje avlije, svog audija, svog upravnog odbora i paushala, nikada nisu ni vidjeli!probuseni $ wrote:Sad me stvarno zbunjujes ! ja sam gledao i uzivo i na slikama kako se Alija, Karadjic i Boban drze za ruke i objavljuju koaliciju, prijateljstvo, zajednicke interese, ljube se, pa te zato pitam , ako je mogao Alija sto to zamjerate Fikretu. kakva je razlika izmedju Fikretove i Alijine koalicije sa cetnicima?Chisum wrote:Alo bolan, o cemu ti govoris uopste???!!probuseni $ wrote:
Nemoj se odmah srditi, nije bilo nista zlonamjerno. Nikad se nisam posebno interesovao za tu Fikretovu autonomiju pa zato pitam kakva je razlika izmedju te njegove autonomije i kantona koje imaju muslimani danas. Meni to lici jedno drugom ?
Govorimo o RATU.
Ne moras ti meni da napominjes sta mi je minderasko-dzamijska SDA politika donijela nakon rata. Ja to dobro znam. To je drugi par rukava, te ima veze samo sa gluposcu mase, stoljecima politicke neosvijestenosti i obezglavljenosti kojom se ovi smetljari poigravaju dok nam ovdje prave fildzan drzavu... ne sa ratnim izdajama, izdajama bivsih saboraca.
Naravno, ja osudjujem sve zlocine koje je on pocinio, to nema zbora, ali postavljam jedno prakticno politicko pitanje o razlici izmedju Alije i njega kad su im ciljevi i rezultati bili isti, Fikret izgubio autonomiju a Alija je dobio u Dejtonu. Meni to dodje na isto.
Zasto? Znas za drzavu ili narod koji je slavio izdajnike/izdaju?Been wrote:Šta vam bi odjednom ?! Maloprije je sve bilo normalno !
Ja ne mogu vjerovati da postoji ovakva iskonska mržnja među pripadnicima istog naroda ! Strahota, sramota, bruka i jad !