Sta odabrati?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bic
#26 Re: Sta odabrati?
A sta da se radi,5000 je trenutno koliko vidim ni tamo ni vamo,sacekat cu decembar da padnu te cijene auta mada nesto i ne vjerujem bas(sig. ce i ova nasa drzavica kao i HR 'ugusit' to nekim nametima i davanjima).
-
land
#27 Re: Sta odabrati?
Ovaj iznos od 5000 KM je odlican kao polog za leasing pa onda fino kupis neki nov auto od nekih dvadesetak hiljada jer mislim da za ove pare nemozes nista dobro uzeti nego neku krntiju koja te moze glave doci
- Jimmy_The_Saint
#28 Re: Sta odabrati?
Za leasing valja i rate imati od čeg. Inače se slažem.
A ovo što serete na škodilaka, jedno je Felicia na goloj ledini, garažirana nešto potpuno drugo. Garažirana korodira samo ako je baš oguljena neđe, i sigurno ih ima finih i zdravih za petaka...
A ovo što serete na škodilaka, jedno je Felicia na goloj ledini, garažirana nešto potpuno drugo. Garažirana korodira samo ako je baš oguljena neđe, i sigurno ih ima finih i zdravih za petaka...
-
ado-šampion
#29 Re: Sta odabrati?
Čovjek traži auto od 5 milja a predlažu mu da se uvali u kredit 25+ milja.
Drama. 
- Jimmy_The_Saint
#30 Re: Sta odabrati?
Jebi ga, sve zavisi kol'ki ti je jorgan. Da mi je manje od 30 godina, ova pamet, i plaća od barem 700 keka na koju mogu računati a bez gladnih usta na rabošu, s ovim njegovim parama uvalio bi se u leasing na 5 godina za neku solidniju jeftinjaru - Hyundai Accent, Sandero, Fabia, šta već kome paše. Odvališ mjesečno stopedeset - dvjesta marki na to, ali bar znaš da te auto ne smije izdati (novo je novo a ako je maler ima garancija).
Najgore što može napraviti je da za 5000 kao prvo auto uzme neki gladac-jadac polovnjak koji će mu u prvih pola godine uzeti JOŠ TOLIKO. Mene jaran nije posluš'o, umjesto Spark na kredit uzeo Punto za keš. U prvih pola godine tri puta mu mjenjač crk'o, i hajde što je "nov" 3-4 stoje, nego što mu recimo crkne u Jablanici. Sad mi kaže da sam bio u pravu - al' eto, šta ću mu ja. Još uvijek može uzeti 3-4 milje za punta, prištediti i uplivati za Sparka, sad je dobio povišicu.
Najgore što može napraviti je da za 5000 kao prvo auto uzme neki gladac-jadac polovnjak koji će mu u prvih pola godine uzeti JOŠ TOLIKO. Mene jaran nije posluš'o, umjesto Spark na kredit uzeo Punto za keš. U prvih pola godine tri puta mu mjenjač crk'o, i hajde što je "nov" 3-4 stoje, nego što mu recimo crkne u Jablanici. Sad mi kaže da sam bio u pravu - al' eto, šta ću mu ja. Još uvijek može uzeti 3-4 milje za punta, prištediti i uplivati za Sparka, sad je dobio povišicu.
- bic
#31 Re: Sta odabrati?
A kad je covjek mlad 3 mjeseca je jako puno,tako da sam jucer kupio auto.Onaj ko kaze da se za 5000 KM moze kupit samo neka kanta,smece itd. laze.Za 4600 sam kupio Ford Fiestu 1999 1.3 benzin.Super ocuvana i lijepog izgleda,na alu. felgama,motor u odlicnom stanju,pravi autic za grada,ne trosi puno(oko 7l).
-
vnm
#32 Re: Sta odabrati?
dobro si izabrao, a i super prosao sto se tice cijene. jel ona sa tuznim pogledom ili onaj redizajn?
sretno.
sretno.
- Jimmy_The_Saint
#33 Re: Sta odabrati?
Nije kanta, al' je je 11 godina....
Ali pazario si pametno, sad uživaj....
Ali pazario si pametno, sad uživaj....
-
sLLayer
#34 Re: Sta odabrati?
Ako si zainteresovan imam ja Peugeot 106 1.1 5000KM 
-
JAsoniC
#35 Re: Sta odabrati?
ccc sto lupas covjece za nove audije nisam siguran ali imao sam audi 80 1.8 iz 1990 . Kupio sam ga za 4200, vozio ga 5 godina i nabio mu kilometrazu na 282 000 km bez iti jednon jedinog kvara cak ni ulje nisam mjenjao redovno i onda sam ga prodao za 5 milja. Iako sam promjenio nekoliko auta jos uvijek ga se rado sjetim kao pravi primjer pouzdanog i neunistivog automobila.ljudozder wrote:odaberi novije, audi je smeće.
A ako se možeš strpit do decembra, najbolje je da ne kupuješ dotad, jer bi cijene trebale da se drastično spuste.
-
Minjo
#36 Re: Sta odabrati?
Felicie nakon redizajna ne hrđaju, kao one do 99/00.
Ja imam Punta JTD i do sada sem redovnog održavanja i velikog servisa nisam imao nikakvih vanrednih stavki. Auto je 2002. god ja sam prešao preko 12 k km tako da sada ima 157k km (moguće originalnih
). Auto odlično ide i auto putem, a zbog male karoserije skakuće na neravninama (mada je to daleko od bilo kakve drame). Autom sasvim normalno odem do Tuzle, preko Romanije do Crne Gore i uz normalnu vožnju nema nikakvih problema.
Kod Punta pored JTD, treba tražiti 1.2 8V benzinca, koji je jednostavan i pouzdan motor. I ne kupovati bijelog zbog loše farbe, obavezno metalik boju. Hrđe nema, karoserija je pocinčana. Rizik od krađe minimalan. Izbjegavati 1.9d motor i 1.2 16V zbog veće potrošnje.
I prtljažnik Punta, iako manji, puno je iskoristiviji od Audija 80.
Ja imam Punta JTD i do sada sem redovnog održavanja i velikog servisa nisam imao nikakvih vanrednih stavki. Auto je 2002. god ja sam prešao preko 12 k km tako da sada ima 157k km (moguće originalnih
Kod Punta pored JTD, treba tražiti 1.2 8V benzinca, koji je jednostavan i pouzdan motor. I ne kupovati bijelog zbog loše farbe, obavezno metalik boju. Hrđe nema, karoserija je pocinčana. Rizik od krađe minimalan. Izbjegavati 1.9d motor i 1.2 16V zbog veće potrošnje.
I prtljažnik Punta, iako manji, puno je iskoristiviji od Audija 80.
Last edited by Minjo on 19/09/2010 08:11, edited 1 time in total.
-
NediM17
#37 Re: Sta odabrati?
Fiesta Mk4, fin izbor, ja sam kcerki kupio istu, samo sto je kod mene 1.25 75KS, Ghia (najjaca Fordova oprema, nema sta nema) '99, prije pola godine platio je 4900 . Kupio je kada je bilo 100.000km na satu, odmah zamjenio sve na trapovima i jos zupcasti, mikroremen, spaner zupcastog. Auto je ko bomboncic i moja ima alu. feligice i bas fino izgleda
! Ovaj 1.25 Zetec je vrlo elastican, trosi oko 6l kombinovane voznje, ali zna ta potrosnja i da se popne ako ga malo stisnes, ne znam kakav je taj 1.3, on ako se ne varam ima 60KS?
Jedini i najveci kvar sto sam imao na njoj je da mi je crkao ventil od grijanja, vrela voda je stalo ulazila u mali hladnjak i naravno ubi koliko je vrelo (to mi se desilo negdje sredinom augusta
), odem kupim novi ventil u Motorexu na Grbavici, dodjem kuci zamjenim situacija ista.
Malo googlao i naletim na jednom forumu ako nije do ventila onda je do one komandne table, skinem kasetofon, skinem tablu otvorim i vidim k'o izgorem jedan element, unimer je potvrdio moju sumnju. Nadjem na jednom otpadu u Doboju plocu, ali bez klime. Otvorim, vidim ima taj element dodjem kuci, prelemim na svoju plocu i radi i dan danas.
Tebi neka je sa srecom, i da se navozas bez ijednog kvara!
Jedini i najveci kvar sto sam imao na njoj je da mi je crkao ventil od grijanja, vrela voda je stalo ulazila u mali hladnjak i naravno ubi koliko je vrelo (to mi se desilo negdje sredinom augusta
Malo googlao i naletim na jednom forumu ako nije do ventila onda je do one komandne table, skinem kasetofon, skinem tablu otvorim i vidim k'o izgorem jedan element, unimer je potvrdio moju sumnju. Nadjem na jednom otpadu u Doboju plocu, ali bez klime. Otvorim, vidim ima taj element dodjem kuci, prelemim na svoju plocu i radi i dan danas.
Tebi neka je sa srecom, i da se navozas bez ijednog kvara!
- slobodni armirach
#38 Re: Sta odabrati?
BIC, koliko ti imas para za odrzavanje auta?
ako kupis kakvu staru kobilu dizela ocekuj da ces upoznati sve cari 'boš' pumpe, sta znace kugle seleni, protekt gume itd.
za tebe je Punto, mali benzinac, nije potrosac, ocekuj iznenadne susrete sa podzidama, zicama, niskim stubovima prilikom parkiranja i provlacenja, pa kad zagrebes auto ili izvijes lim nece puno kostat, bices sposoban kupiti nove dvije gume 13'' ili 14''.
Kad nabavis sebi malo auto, zaboravi osposobljavanje auto vjestina po auto cesti, uhvati se Sedrenika, Breke, Vratnika, sve ljepote uske ceste, parkiranje, rucne, mimoilazenje i ostale znamenitosti koje ceti vise pomoci nego puko stiskanje gasa na otvorenoj cesti
ako kupis kakvu staru kobilu dizela ocekuj da ces upoznati sve cari 'boš' pumpe, sta znace kugle seleni, protekt gume itd.
za tebe je Punto, mali benzinac, nije potrosac, ocekuj iznenadne susrete sa podzidama, zicama, niskim stubovima prilikom parkiranja i provlacenja, pa kad zagrebes auto ili izvijes lim nece puno kostat, bices sposoban kupiti nove dvije gume 13'' ili 14''.
Kad nabavis sebi malo auto, zaboravi osposobljavanje auto vjestina po auto cesti, uhvati se Sedrenika, Breke, Vratnika, sve ljepote uske ceste, parkiranje, rucne, mimoilazenje i ostale znamenitosti koje ceti vise pomoci nego puko stiskanje gasa na otvorenoj cesti
-
JAsoniC
#39 Re: Sta odabrati?
Ma ne mora uzet bash takvo auto, recimo u tu cijenu mislim da ulazi i CItroen Saxo koji je simpaticno malo auto ali sa dobrim motorima, od 60tak pa do nekih 120 ks. Mislim da ima jedna verzija 1.4 sa 90 ks to je odlicna mjera. Drug mi je imao punta i iskreno blago je reci katastrofaslobodni armirach wrote:BIC, koliko ti imas para za odrzavanje auta?
- bic
#40 Re: Sta odabrati?
A prije nesto manje od mjesec dana sam kupio Ford Fiestu 1999 1.3 benzin za 4600 KM,i bas ovih dana imam ponudu da mijenjam za Fiat Punto 1.2B 2002 god. + moja doplata 400-500 KM.,i mislim da cu to i uraditi.Fiesta me slusala u ovih mjesec dana(a dugo li je
),i nemam se na sta pozaliti,ali Punto mi se svidja vise izgledom,mladji itd.
A sto se tice moje voznje,pa i sam sam sebe iznenadio,nikakvih ni grebanja hvala Bogu,smo oprezno,sve pratit i ide...
A sto se tice moje voznje,pa i sam sam sebe iznenadio,nikakvih ni grebanja hvala Bogu,smo oprezno,sve pratit i ide...
- Ateista
#41 Re: Sta odabrati?
Ako ti je prvi auto, ja bih ti savjetovao nesto starije, uglavnom su jeftiniji za odrzavati.
Ako nemas puno iskustva, teze je cuvati auto i vece su sanse za kvarove ili ostecenja, pa tek kad budes imao par godina iskustva onda treba uzeti nesto novije, prvo se ispraksaj na starijem, to ti je moj savjet.
Ako nemas puno iskustva, teze je cuvati auto i vece su sanse za kvarove ili ostecenja, pa tek kad budes imao par godina iskustva onda treba uzeti nesto novije, prvo se ispraksaj na starijem, to ti je moj savjet.
-
whow
#42 Re: Sta odabrati?
Jimmy_The_Saint wrote:Jebi ga, sve zavisi kol'ki ti je jorgan. Da mi je manje od 30 godina, ova pamet, i plaća od barem 700 keka na koju mogu računati a bez gladnih usta na rabošu, s ovim njegovim parama uvalio bi se u leasing na 5 godina za neku solidniju jeftinjaru - Hyundai Accent, Sandero, Fabia, šta već kome paše. Odvališ mjesečno stopedeset - dvjesta marki na to, ali bar znaš da te auto ne smije izdati (novo je novo a ako je maler ima garancija).![]()
Potpuno se slazeim . A ima i ona ;"u srecu se uzda lud a pametan u svoj UD".
- sheikh
#43 Re: Sta odabrati?
Mozes uzeti Skodu Fabio(2000 i neko godiste,prve one) njih mozes naci po 6k,nisu neke pile,ali pristojno auto sa finom potrosnjom,a nije ni staro