rano mi je jos..kontam da ona nije namjerno sta sjebala da me pocne navikavat na terorjefferson wrote:Tako to ide jaro moj, navikni seemko1234 wrote:dakle dijegnostika ne gine..mislim da ce auto do srijede bit na dijagnostici kod ovih u jeem transu..dok se ona kupa ja trazim rijesenje za hyundai
engine check i potrosnja ulja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#26 Re: engine check i potrosnja ulja
- shlauf
-
emko1234
#28 Re: engine check i potrosnja ulja
hahahahahaha..pa to je to..slikovito nema sta..samo sto je ona malo ljepsa od ove plave ukrajinke 
-
Bordolini
#29 Re: engine check i potrosnja ulja
ma mogla bi i ova ukrajinka na dijagnostiku 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#30 Re: engine check i potrosnja ulja
pa ako auto vec trosi ulje, onda sipaj gusce npr. 15W a ne 10 ili manjeemko1234 wrote:rano mi je jos..kontam da ona nije namjerno sta sjebala da me pocne navikavat na terorjefferson wrote:Tako to ide jaro moj, navikni seemko1234 wrote:dakle dijegnostika ne gine..mislim da ce auto do srijede bit na dijagnostici kod ovih u jeem transu..dok se ona kupa ja trazim rijesenje za hyundai
..koje je najbolje ulje za te male benzince fabrika joj kaze 15w40 mada ona sipa 10-ku..
-
jefferson
#31 Re: engine check i potrosnja ulja
Kakve veze ima 15 ili 10, kada imaju istu viskoznost na radnoj temperaturi????
Nastavi sipati 10W40, bitnije je koji je proizvodjac u pitanju, i da li mjesa proizvodjace ulja???
Nastavi sipati 10W40, bitnije je koji je proizvodjac u pitanju, i da li mjesa proizvodjace ulja???
- PeshtA
#32 Re: engine check i potrosnja ulja
Za motor sumnjive kvalitete kao sto je Hyndaijev nakon predjenih 150+++ hiljada kilometara ne sipa se 10W40 nego nesto malo gusce. Naspi 15W40 i to INA najobicnije ... mani se Total Quartzova, Valvoline itd ... sve je to ulje klase ZNJ koje pakuju po hercegovini ...
taj motor je izlaufan ... kod njega izmedju karika i stublina moze se macka provuci ... nije ni cudo da trosi 10W40 ulje koje na radnoj temperaturi se pretvori u vodu ...
zagusti mu ga!
taj motor je izlaufan ... kod njega izmedju karika i stublina moze se macka provuci ... nije ni cudo da trosi 10W40 ulje koje na radnoj temperaturi se pretvori u vodu ...
zagusti mu ga!
-
jefferson
#33 Re: engine check i potrosnja ulja
De ti nama ovdje objasni zbog cega je ulje 15W40 na 90 stepeni gusce od 10W40?PeshtA wrote:Za motor sumnjive kvalitete kao sto je Hyndaijev nakon predjenih 150+++ hiljada kilometara ne sipa se 10W40 nego nesto malo gusce. Naspi 15W40 i to INA najobicnije ... mani se Total Quartzova, Valvoline itd ... sve je to ulje klase ZNJ koje pakuju po hercegovini ...
zagusti mu ga!
-
emko1234
#34 Re: engine check i potrosnja ulja
sipa se total quartz 10w40..tako je preporuceno..sad jel bolje sipat 10-ku il 15-ku nemam pojma..ugl ne bi rekao da je motor bas toliko sumnjivog kvaliteta..prije mjesec dana je bukvalno vozila bez ulja..u njega stane 2.8 litara a ona je nakon te voznje dosula preko 2 litra..ja bi prije reko da je prilicno izdrzljiv

-
Desert Wind
#35 Re: engine check i potrosnja ulja
Ma raja bjezi od Hjundaija a brend je prilicno kvalitetan... Pokusaj izvaditi mjerac ulja nakon visoke turaze i ritma da vidis da li dimi iz uljnog prostora motora...emko1234 wrote:sipa se total quartz 10w40..tako je preporuceno..sad jel bolje sipat 10-ku il 15-ku nemam pojma..ugl ne bi rekao da je motor bas toliko sumnjivog kvaliteta..prije mjesec dana je bukvalno vozila bez ulja..u njega stane 2.8 litara a ona je nakon te voznje dosula preko 2 litra..ja bi prije reko da je prilicno izdrzljiv![]()
Smijem li predlozit da tog Hyundaija malo jace nacepi jedno vrijeme da pokusa mozda da spali naslage na katalizatoru - ili pak da zamolis nekog mehanicara da katalizator ocisti?
Inace je misterij zivi obzirom da su u tvojoj situaciji 2 -3 problema - potrosnja goriva povecana , potrosnja ulja povecana i check engine upaljen...
Pokusaj promijenit ulje - Mobil-ovo, Shell-ovo, Liqui-Molly?
-
emko1234
#36 Re: engine check i potrosnja ulja
ma meni je to oko katalizatora sumnjivo..mislim auto se stvarno ne stedi u voznji..i ona voli da pritisne gas tako da mi ta varijanta nekako cudno zvuci..al eto treba pokusat..
a sto se tice ulja njoj su ovo preporucili mada je mjenjala tijekom godina par puta porizvodjace i od starta sipa 10-ku..joj problema ko da je genser
a sto se tice ulja njoj su ovo preporucili mada je mjenjala tijekom godina par puta porizvodjace i od starta sipa 10-ku..joj problema ko da je genser
-
Desert Wind
#37 Re: engine check i potrosnja ulja
Nek ode dobrom majstoru za auspuhe nek joj ocisti katalizator ja mislim da ako sve izgleda u redu nakon toliko km moguce da je katalizator pun garezi....emko1234 wrote:ma meni je to oko katalizatora sumnjivo..mislim auto se stvarno ne stedi u voznji..i ona voli da pritisne gas tako da mi ta varijanta nekako cudno zvuci..al eto treba pokusat..
- johntra
#38 Re: engine check i potrosnja ulja
Je li zelene boje Accent? Vidio samo dvije dobre koke u jednom takvom juče..... 
-
Desert Wind
#39 Re: engine check i potrosnja ulja
Pa da - ne padaju sve koke na FIATe i Alfejohntra wrote:Je li zelene boje Accent? Vidio samo dvije dobre koke u jednom takvom juče.....
Vidis ovih kosookih - oni idu i kad im gor ček endzin ne staju
-
530i
#40 Re: engine check i potrosnja ulja
Zar nema Hyundai auto BiH ( http://www.hyundai.ba/?node_id=42 ) servis i dijagnostiku za taj Accent? Oni su ovlašteni prodavači i trgovci, bez veze je da ideš po razno-raznim majstorima ako oni to imaju...i obratiti pažnju na ulje. Nedostatak ulja dovodi do ozbiljne štete u motoru...10w 40 je ok ulje za taj motor, ne trebaš sipati 15-ku.
A dobar majstor sa dijagnostikom vrlo brzo će naći razlog paljenja lampice.-..ti što tvrde da je skupo pronaći kvar nisu majstori, nego zamjenjivači...mijenjaju redom dijelove, pa šta bude...njima ne treba ni kobile dovoditi na potkivanje.
A dobar majstor sa dijagnostikom vrlo brzo će naći razlog paljenja lampice.-..ti što tvrde da je skupo pronaći kvar nisu majstori, nego zamjenjivači...mijenjaju redom dijelove, pa šta bude...njima ne treba ni kobile dovoditi na potkivanje.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#41 Re: engine check i potrosnja ulja
@emko; prvo auto na dijagnozu pa tek onda mozemo da razglabamo ovo ili onoo..emko1234 wrote:ma meni je to oko katalizatora sumnjivo..mislim auto se stvarno ne stedi u voznji..i ona voli da pritisne gas tako da mi ta varijanta nekako cudno zvuci..al eto treba pokusat..
i nije vazan proizvodjac koliko je gradijent ulja jer sva ta ulja na trzistu se testiraju i podlijezu pecatu API ili ACEA. A ti u medjuvremenu mozes slobodno sipati gusce ulje pa viditi ima li efekta, tj. da li manje trosi. Bar u mom slucaju je dijelom pomogloo..
-
emko1234
#42 Re: engine check i potrosnja ulja
johntra* nije srebreni je
i jedino si ga u baskoj mogo vidjet jucer 
530I* U tom i jest problem prijatelju..sto su kod nas hyundai serviseri toliko bezobrazni jer imaju mnopolo da im nije stalo toliko da poprave auto koliko im je stalo da ti uzmu sto vise para..
desert wind* hvala na savjetu..ona kad dodje idemo jedno po jedno ako dodje ustvari..reko sam joj da malo brze vozi kad se bude vracala s mora da proba da ga procepi i otcepi taj katalizator
ako se ne vrati obavjesticu vas..danas sam joj uplatio zivotno osiguranje

530I* U tom i jest problem prijatelju..sto su kod nas hyundai serviseri toliko bezobrazni jer imaju mnopolo da im nije stalo toliko da poprave auto koliko im je stalo da ti uzmu sto vise para..
desert wind* hvala na savjetu..ona kad dodje idemo jedno po jedno ako dodje ustvari..reko sam joj da malo brze vozi kad se bude vracala s mora da proba da ga procepi i otcepi taj katalizator
-
vnm
#43 Re: engine check i potrosnja ulja
meni i dalje nije jasno kakav je monopol u pitanju ako imaju 3 servisa samo u sarajevu. 
-
emko1234
#44 Re: engine check i potrosnja ulja
tri servisa..svi u talu i jedan ima dijagnostiku koliko ja znam..jel ti jasnije?vnm wrote:meni i dalje nije jasno kakav je monopol u pitanju ako imaju 3 servisa samo u sarajevu.
-
vnm
#45 Re: engine check i potrosnja ulja
ja budala. doduse nista me vise ne cudi u ovom gradu. 
-
emko1234
#46 Re: engine check i potrosnja ulja
jebiga..divlji zapad
- shlauf
#47 Re: engine check i potrosnja ulja
@emko1234: jesi vozio auto na dijagnostiku u Djeem trans ???
Aleeee aleeeeeeeeeeee
Aleeee aleeeeeeeeeeee
-
emko1234
#48 Re: engine check i potrosnja ulja
nisam..danas mi dolazi cura s mora..trebala je jutros al eto popdne ce nekad stic..pa cemo sutra vjerovatno..shlauf wrote:@emko1234: jesi vozio auto na dijagnostiku u Djeem trans ???
Aleeee aleeeeeeeeeeee
- citroen
#49 Re: engine check i potrosnja ulja
Cuj cura na moru
,a on ovdje razglaba o check enginu
Papucar,sala

-
emko1234
#50 Re: engine check i potrosnja ulja
hahahhahahah..pa dobro sta..ja sam fin i pazljiv,papucarcitroen wrote:Cuj cura na moru![]()
,a on ovdje razglaba o check enginu
![]()
![]()
Papucar,sala
![]()