Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sakop

#26 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by sakop »

Miš mekinjaš wrote:
sakop wrote:danas ona izgleda puno bolje nego prije 20 godina :-)
i vino je bolje s godinama... :roll:
o tome ti pričam
nekako je postala privlačnija, puno više nego prije 20 godina
to je onaj tip žena koje s godinama dobijaju, a ne gube, erotičnost :thumbup:
nellington

#27 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by nellington »

sakop wrote:
Miš mekinjaš wrote:
o tome ti pričam
Mira Furlan :)
Mis mekinjas

#28 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Mis mekinjas »

sakop wrote:
Miš mekinjaš wrote:
o tome ti pričam
ja bolje danas izgledam, nego prije 20 godina, tad sam bila, stidljiva... :lol: :lol:
sakop

#29 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by sakop »

"ja bolje danas izgledam, nego prije 20 godina, tad sam bila, stidljiva... "

eto i tebe u toj grupi (tipa Mira Furlan) :-D
Mis mekinjas

#30 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Mis mekinjas »

sakop wrote:"ja bolje danas izgledam, nego prije 20 godina, tad sam bila, stidljiva... "

8-) 8-)
nellington

#31 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by nellington »

sakop wrote:"ja bolje danas izgledam, nego prije 20 godina, tad sam bila, stidljiva... "

Prvobitno htjedoh napisati Monica Bellucci, ali onda sam pokušao naći šta domaće :)
Zlata M.

#32 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Zlata M. »

piupiu wrote:Ja ne znam po kojem kriteriju da odredim ko je moja prva velika ljubav. :D
... "kad jos nisam nista znao i jos nisam verovao da na svetu tuge ima"
http://www.youtube.com/watch?v=yohOtvU45nA :)
sakop

#33 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by sakop »

nellington wrote:

Prvobitno htjedoh napisati Monica Bellucci, ali onda sam pokušao naći šta domaće :)
koja je to ženska,bh državljanka, a da je tipa Monice?
ne mogu se trenutno sjetiti niti jedne :?
Mis mekinjas

#34 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Mis mekinjas »

sakop wrote:
nellington wrote:

ni jedna... :roll:
nellington

#35 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by nellington »

sakop wrote:
nellington wrote:

Damn, sad htjedoh napisati Suzana Mančić pa vidjeh da tražiš državljanstvo :D Ništa, otvorićemo posebnu temu o domaćim MILFovima :D
sakop

#36 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by sakop »

mislim da bi otvaranjem takve teme,mnogi spoznali svoje fetise :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#37 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by ladyblue18 »

Kazu da je prva ljubav ustvari ona druga, pa eto...ako se ko pronadje. :-D

Inace, kada se sve sabere i oduzme, hvala mu na predivnim momentima, i na tome sto sam nakon njega bas odrasla i shvatila sta je zivot. Ostalo, daleko mu kuca od moje...nazalost.
I ono malo respekta sto sam imala prema njemu, unistio je, tako da...ostala je samo uspomena koja vise ne moze probuditi nikakve emocije.
djana h

#38 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by djana h »

Cekuta wrote:???
Ma,ni mrvicu,za ne povjerovati.
Mislim i osjecam isto i za prvu veliku simpatiju i za prvu ,pravu,veliku ljubav,koja je usput bila velika samo sa moje strane,to sam poslije uvidjela :) ;-)
Mis mekinjas

#39 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Mis mekinjas »

ladyblue18 wrote:Kazu da je prva ljubav ustvari ona druga, pa eto...ako se ko pronadje. :-D

Inace, kada se sve sabere i oduzme, hvala mu na predivnim momentima, i na tome sto sam nakon njega bas odrasla i shvatila sta je zivot. Ostalo, daleko mu kuca od moje...nazalost.
I ono malo respekta sto sam imala prema njemu, unistio je, tako da...ostala je samo uspomena koja vise ne moze probuditi nikakve emocije.
to sam pisala.

IMA CURE MOJE, IMA, I SAVRŠENA JE, TAKO DA TA DRUGA JE ONA JEDINA, ONA ZA KOJU SE VRIJEDI BORITI, JER ĆETE SE ZNATI POSTAVITI. :-D
Gossip Girl

#40 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Gossip Girl »

Lijepa uspomena.
Lijepo ga vidjet.

I to je to.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#41 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by ladyblue18 »

Miš mekinjaš wrote:
to sam pisala.

IMA CURE MOJE, IMA, I SAVRŠENA JE, TAKO DA TA DRUGA JE ONA JEDINA, ONA ZA KOJU SE VRIJEDI BORITI, JER ĆETE SE ZNATI POSTAVITI. :-D
Ma vala, ni od te borbe vise danas nema neke fajde. :) Bar kod mene
mr`mirza

#42 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by mr`mirza »

"Ljubav je samo jedna, ali njezinih kopija ima na hiljade."
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#43 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Privatna poruka »

ladyblue18 wrote:Kazu da je prva ljubav ustvari ona druga, pa eto...ako se ko pronadje. :-D
:thumbup:

A onoj sto sam mislio da je ta prva..."ne spominjem te ja, jezik pregrizem da ne bih opsovao.."

A ova druga sto jeste prva velika :) Hvala joj. Vidjet cemo do kada ce to da traje, ali uvijek cu moci reci Hvala.
Cekuta

#44 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Cekuta »

Pitao sam iskljucivo sad za prvu ljubav u smislu prvi pravi poljubac i prvo pravo iskustvo. . .Kad se sjetim svoje prve velike ljubavi :) cekanje busa pod kisobranom,izlasci u kino idt. . .sve su to meni uspomene koje nisam imao ni s jednom poslije nje. . .Vremena se dosta mjenjaju i sve je drugacije samo mi je ostalo jedno pitanje otvoreno a to je kako bi se to sve zavrsilo da je trajalo cijelo vrijeme!Mislim da dosta ljudi sebi postavi to pitanje :?:
Ductus Holedocus

#45 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Ductus Holedocus »

Zanimljivi komentari,dragi forumashi..
Samo se ja pitam da li je ljubav samo rijec ili nesto vise?
Svako vrijeme ima svoju boju..tako i ljubavi..
ali ja vjerujem da je velika ljubav zadnja..I da ne mora biti prva(po redu),da bi bila velika...
Ja kad sretnem svog prvog momka,nista ne osjecam..niti me sjeta hvata...niti mi tuga srce obuzme:D (ko neke)
Moja velika ljubav je bila stota :D I jedino me lijepe uspomene za nju vezu..Ostali su samo onako prosli(iako ih nije ni bilo ustvari toliko)..ne zastajavljajuci se..
Kako mozes nekog upoznati i zavoljeti za kratko vrijeme.!?
Postoji tu privlacnost,simpatija..pozitivne vibracije...,ali za ljubav treba vremena..Ljubav treba odgajati,hraniti..da bi rasla...
I ko zna ko ce doci poslije nekog..i ko ce mi biti sto taj prethodni nije...
I kad ga pronadjem konacno,recicu mu:

"Samo nas nebo rastaviti moze i nista vise..i NISTA vise"
Ductus Holedocus

#46 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

evo jedna pjesmica o Mike Antica:

Poemu Prva ljubav napisao kad sam bio prvi put u životu zaljubljen. Činilo mi se tada: u beskonačnost, u nedogled. Sasvim sam siguran da nikad neću napisati knjigu o drugoj ljubavi, jer druga ljubav ne postoji. Postoji samo prva ljubav i nijedna više. Kad se čovek zaljubi drugi put, mora onu prvu ljubav da izbriše kao da nikad nije postojala i da ta druga postane njegova prva ljubav.
To nije kao u školi: idem u drugi, treći, sedmi razred. I sedma ljubav mora biti prva ako je prava. Sve ostale se brišu. Ja to naročito govorim zbog devojčica, u ime nas muških. Devojčice nas muškarce slabo poznaju. Mi smo nežni, osećajni i često vrlo tužni kad primetimo da se neka od njih zaljubila u nas dvadeset četvrti put, a večito nas upoređuje sa nekim ko je bio šesnaesti ili osmi.
Zaboravite da brojite. I dvadeset četvrta ljubav mora biti prva, ako je prava.
I kad se jednom u dubokoj starosti sretnemo u nekom domu penzionera, pa pred Novu godinu ili neki drugi praznik odigramo zajedno jedan valcer ili tango i zaljubimo se jedno u drugo 3681. put, neka i to bude samo prva ljubav i nijedna više.
Ductus Holedocus

#47 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

ZIVIO Mika,zivjela stota ljubav!!!!!! :thumbup: :D
Gospoda Ministarka

#48 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Gospoda Ministarka »

Nista, ama bas nista.... sad vidim da to i nije bila ljubav... ljubav je puno vise od osjecaja kad ti drhte koljena kad ga vidis i konstantne treme, puno vise i od trnaca koji te prolaze dok te ljubi gdje niko prije nije... Samo draga uspomena da si nekad bio pravi naivni bekan i kako je nekad stidni dodir na skrovito mjesto dovodio do blage ekstaze....
CiCk0

#49 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by CiCk0 »

Ja neznam vala sta bi vam napisao :) :D
Ono kako je vec neko rekao....dosla je neka veca ljubav.....i mislim da uvjek ce doci jos veca...a sad kad je vidim....drago mi jeste jel mi je stalo da toj osobi ide u zivotu....i to je to :D
Bluemore

#50 Re: Koliko vam sada znaci prva VELIKA ljubav?

Post by Bluemore »

Suti i trpi wrote:
Desert Wind wrote:Prva velika ljubav razjebana od strane materijalistickih kompleksaskih roditelja - jer im je bilo iz ponizenja da decko njihove djevojcice bude sin 2 radnika koji na sudar dolazi sa biciklom umjesto novim BMWom dok je kod nje vozni park + da bude "balija" .

Utjecaj roditelja presudio, stavila se na njihovu stranu logike, vrijednosti i razuma - a ja vrlo malo mogao tad da ucinim - otad proslo 10 godina - ona u nesretnoj vezi sa osobom zeljene nacionalnosti - zaglavila u zivotu ni tamo ni vamo - ja se situirao post'o svoj co'ek - stek'o i rastek'o u sta je trebalo i kako je trebalo. A moglo je to puno ljepse i bolje.

Uglavnom operis'o sam se - mada i sad kad se vidimo na picu, pa je pomirisem - poslije toga k'o da me Tajson slozi direktom u dušu pa onda opet nista mrtav 'ladan. Sada u sretnoj emocijama lagano doziranoj vezi bez tereta. Uglavnom naucio da se nosim sa emotivnim sokovima - pa sam vecini cura poslije bio nejasan u emocijama - jer ne zelim vise ikad ikome dozvolit luksuz privatnog vlasnistva nad mojim emocijama kao i manipulacijama istim.

8-)
Pametan uci na tudjim, a budala na svojim greskama (valjda ce neko nauciti na tvojoj gresci). Ko ne nauci na svojim greskama on je propali slucaj. Svi smo mi imali greska i ispali budale, ali raduje kada vidis da je neko iz tih gresaka izvuko pouke. Postoje ljudi koji nikada ne nauce lekciju.

Ova tvoja prica je gotovo idneticna sa pricom moga druga (kod njega jedino nije bilo materijalne pozadine)... Nenormalno su se voljeli, bili jedno drugom prva ljubav... Njeni roditelji se nisu protivili, al su se javile neke uticajne daidze i amidze koje nisu mogle podnjet da im se sestricna uda za Hrvata. Ona je htjela da negdje ode sa njim, ali on je bio suvise mlad da bi kreno u jednu takvu avanturu. Sada je ona udata i ima dvoje djece. Preko posrednika sam sazno da ga jos uvijek nosi u srcu, iako je sadasnji muz izuzetno dobar prema njoj. On i nakon 10 godina svaki put kada popijemo prica o njoj... Koliko samo ima ovakvih slucajeva...
da su tu Veliku ljubav uspjeli realizovati mozda i ne bi pricali o njoj na takav glorificirajuci nacin,, najlakse je iluzionirat u sjecanjima i emocijama. ne vjerujem bas da bi takvi "slucajevi" ah te velike ljubavi izdrzali test stvarnosti...moje misljenje... na stranu ti razlozi razdvajanja birvaktile...
Post Reply