Islamovic wrote:Samo se malo aktiviraj, idi u svoju MZ, prati kada su sastanci, predlazi, trazi. Ima koristi

Heh, MZ je malo zeznuta stvarcica. Ne mozes doci na red da kazes nesto konkretno od silnih deduka i nanuka koji krenu u suplje govorancije, pa covjeku na kraju i dosadi.
Imao sam par zestokih primjedbi, pa molim diskutante da oproste na "kradji" teme, ali sta cu kad mi je na dusi masa nekih sitnih stvarcica.
1. Za Komsica i odredjene clanove OV iz raznih stranaka nikad necu glasati jer znam da su gurali projekat izgradnje ovog Robota. Necu ni spominjati neregularnosti kod njegove izgradnje, stanovnistvu je predstavljan kao javna garaza sa malim trznim centrom, a ono usred izvodjenja promijeni se projekat pa je odjednom trzni centar sa garazom cija je cijena onako- "zara".

Izgradnja objekta je losa i po sigurnosni aspekt jer smo dobili i ulicne "prodavace" (vecinom Rome) koji prave belaj maloj raji, a ponekad znaju napasti i starije stanovnike naselja. Smece necu ni spominjati. Parkinzi koji su nekad bili dostatni sad su krcati 90% vremena zbog posjetitelja Robota kojima se ne placa parking (Merkator je to savrseno rijesio), a onda se lole parkiraju nasred pasaza, zakrce saobracaj dok utovare stvari iz kolica, koja onda ostavljaju svuda po naselju (neka Robotova kolica sam vidjao i po Tranzitu

)
2. "Prostor" izmedju lokalne dzamije i one jedanaestokatnice je neosvjetljen tako da je covjeka strah proci onuda cim padne mrak. Naslusao sam se prica o presretanju tamosnjeg stanovnistva bas na toj neosvjetljenoj lokaciji. Na moj prijedlog da se izgradi setnica koja ce povezivati vec postojecu setnicu sa igralistem iza dzamije i biti osvjetljena nije bilo nikakvog odgovora, cak ni od lokalaca koji se sami bune.
3. Svaka cast onome ko je odobrio gradjevinsku dozvolu graditeljima onog neceg sto se tesko moze nazvati zgradom na lokaciji gdje se nekad nalazila ona rusevna kuca kod dzamije. Odron od arhitekture, lokacije, namjene...
4. Opet sve cestitke onome ko je dozvolio ljudima koji zive u onim poslovnim objektima namijenjenim malom biznisu uz ulicu A. Sacirbegovic da nadogradjuju svoje stanove na krovovima objekta. Od izlaza na krov ljudi napravise stanove sa 100+ kvadrata, vjerujem bespravno. Svake godine prosire se za jos jednu "kockicu" povrsine jos kojih 20 m2
5. Dom kulture kod Taxi doma zjapi prazan osim kad su izbori. Buduci da se iznad uselila socijalna sluzba, vjerujem da Dom kulture ne radi s razlogom, tj. da ce se ministarstvo vjerovatno prosiriti i na donji sprat. Do tada, mozemo uzivati u pijanskim ispadima momaka i djevojaka na napustenom i neosvjetljenom platou ispred Doma kulture. Nekad je to bilo osvjetljeno..
6. Velika zelena povrsina u kvadrantu Robot-neboderi-poslovni objekt-osmokatnica sluzi vecinom kao odlagaliste otpada.
7. Bespravno izgradjene garaze na potezu izmedju one narandzaste zgrade sa 7 lamela i zeljeznickog naselja necu ni spominjati, s njima sam se obracunavao jos u komunizmu, bezuspjesno naravno.
Jedina stvar koju podrzavam jesu oni novi trotoari koji sprjecavaju parkiranje i drzaci hajfisa, mada nisu svuda napravljeni. Dobra stvarka, odmah je vidljiv efekt da je manje smeca unaokolo. To u Dzamijskoj takodjer djeluje lijepo, nadam se da ce osvjetljenje biti dobro rijeseno