Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Control panel

#26 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Control panel »

Islamovic wrote:Mozes li molim te naci clanak gdje pise da ce kostati 1 milion?
nije clanak nego izjava. slusao ga svojim usima kad je mrtvo hladno rekao da ce kostati milion KM u predizbornoj kampanji 2007. cini mi se da je to bilo na OBN onaj telering. bilo mi cudno jer nema snase da dvorana moze kostati tako malo. ali sta znaju glasaci. njima je bitno da im se obeca ili slaze.
cilj opravdava sredstva.
petunija

#27 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by petunija »

Ne mogu vjerovati do se kritikuje gradnja sportske dvorane :shock: :?
Mnogo korisnija investicija nego farbanje trotoara. Konačno nešto pametno, potpuno podržavam :thumbup:
A što se tiče slobodnog prostora u gradu, biće ga koliko hoćete samo kad se počnu rušiti bespravno sagrađeni objekti, koji su ujedno i najveće ruglo ovog grada. Baš da vidim koji će se političar usuditi da to uradi.
Islamovic

#28 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

vozač wrote:
de matere ti ne ne okreći priču na drugu stranu, polemišemo šta bi bilo pametnije da se gradi

btw samo sam čekao nekog dežurnog "dušebrižnika" da se javi sa pričom o alkoholičarima i narkomanima
prvo, gdje si vidio te narkomane, ja ih do sada nisam sreo,

a što se tiče alkoholičara, ne vidjeh ni njih, doduše nekad vidim par konzervi, al još nisam čuo da su atakovali na "lokalno stanovništvo" niti da je iko imao problema sa njima, to je otprilike nešto slično priči o "krvožednim lutalicama koje napadaju u čoporima" ... super prenapuhano, blago rečeno

granapa već godinama nema, slabo si informisan

vidi se da si "kompetentan" za uplitanje u razgovor, glavna referenca ti je što si vjerovatno zaposlen u opštini NS
pusti barem nas koji smo iz tog dijela grada da popričamo,
ne pametuj
Hoces imena narkomana koji se tu skupljaju? A sto se tice pasa, u Dzamijskoj napadaju djecu i odrasle...
Nije njima potreban objekat da radi nego da se malo naslone, da tu sjede i cumuraju, fiksaju itd, itd... Ah, da radim u Opcini Novo Sarajevo, a zivim u Hrasnom :) Je li to problem?
Control panel

#29 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Control panel »

@petunija
pa eto neka pocne rusiti koldzina stranka svakako je ona to dozvolila i aminovala svojoj glasackoj masini po hrasnom, velesicima, pofalicima...
Prpa.ba

#30 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Prpa.ba »

A vidis, mogao bi se Koldzo sjetiti stogod napraviti i u Hrasnom osim kontejnera za smece. Posljednje sto smo dobili je Komsicevo ruglo zvano Robot. Od uredjenja zelenih povrsina ni traga 8-)
Islamovic

#31 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

Prpa.ba wrote:A vidis, mogao bi se Koldzo sjetiti stogod napraviti i u Hrasnom osim kontejnera za smece. Posljednje sto smo dobili je Komsicevo ruglo zvano Robot. Od uredjenja zelenih povrsina ni traga 8-)
Na Trgu heroja izgradjeno kosarkasko igraliste: http://www.novosarajevo.ba/stream/press ... 3&pid=2453

U Dzamijskoj su zavrsni radovi na izgradnji parkinga, parka i igralista :-D
vozač

#32 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

Islamovic wrote:
vozač wrote:
de matere ti ne ne okreći priču na drugu stranu, polemišemo šta bi bilo pametnije da se gradi

btw samo sam čekao nekog dežurnog "dušebrižnika" da se javi sa pričom o alkoholičarima i narkomanima

a što se tiče alkoholičara, ne vidjeh ni njih, doduše nekad vidim par konzervi, al još nisam čuo da su atakovali na "lokalno stanovništvo" niti da je iko imao problema sa njima, to je otprilike nešto slično priči o "krvožednim lutalicama koje napadaju u čoporima" ... super prenapuhano, blago rečeno

vidi se da si "kompetentan" za uplitanje u razgovor, glavna referenca ti je što si vjerovatno zaposlen u opštini NS
ne pametuj
Hoces imena narkomana koji se tu skupljaju? A sto se tice pasa, u Dzamijskoj napadaju djecu i odrasle...
Nije njima potreban objekat da radi nego da se malo naslone, da tu sjede i cumuraju, fiksaju itd, itd... Ah, da radim u Opcini Novo Sarajevo, a zivim u Hrasnom :) Je li to problem?
ni najmanje, već sam ti rekao da si "kompetentan"
nemoj se samo tući, molim te 8)

vjerovatno iz hrasnog bolje vidiš taj lokalitet od mene koji ga po cijeli dan i noć gledam iz svog stana, a vjerovatno i prođeš tim dijelom po 10-ak puta na dan, kao ja
a što jest, jest, na dvoranu se ne mogu nasloniti da se nafiksaju, za to im treba taj tvoj imaginarni granap

a da malo bolje pročitaš šta sam napisao, shavtio bi da ja nemam ništa protiv sportskog objekta na tom mjestu, naprotiv, jedino što mislim da je moglo da se napravi nešto korisnije od dvorane, a to je po mom skromnom mišljenju bazen, što bi rekli neki kojima je parlamentarizam jača strana Je li to problem? :x :x
Islamovic

#33 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

vozač wrote:
Islamovic wrote:
vozač wrote:

ne pametuj
ni najmanje, već sam ti rekao da si "kompetentan"
nemoj se samo tući, molim te 8)

vjerovatno iz hrasnog bolje vidiš taj lokalitet od mene koji ga po cijeli dan i noć gledam iz svog stana, a vjerovatno i prođeš tim dijelom po 10-ak puta na dan, kao ja
a što jest, jest, na dvoranu se ne mogu nasloniti da se nafiksaju, za to im treba taj tvoj imaginarni granap

a da malo bolje pročitaš šta sam napisao, shavtio bi da ja nemam ništa protiv sportskog objekta na tom mjestu, naprotiv, jedino što mislim da je moglo da se napravi nešto korisnije od dvorane, a to je po mom skromnom mišljenju bazen, što bi rekli neki kojima je parlamentarizam jača strana Je li to problem? :x :x
Ma necu se tuci, nisam ja takav :-D Reci mi vidis li sada taj prostor gdje treba dvorana da se gradi?
vozač

#34 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

kakve to veze ima ?
Islamovic

#35 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

vozač wrote:kakve to veze ima ?
Pitam, onako :)

A sto se tice izgradnje bazena doci ce i na njega red :)
vozač

#36 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

Islamovic wrote:

e hajde sad, kad si bio toliko pametan pa postavio temu, daj konkretne podatke za bazen, ne mora čak biti ni u našoj opštini, nego bilo gdje u gradu, samo da se napravi, rokovi i lokacija, cijena me uopšte ne zanima
Control panel

#37 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Control panel »

i ja se slazem da je bazen mnogo bolji i prikladniji za koristenje sirokim narodnim masama od dvorane u koju bi ulazio sam uzi krug populacije stanovnistva.
bazen pored klubova, mogu koristiti svi od 2 do 102 godine. tesko da ce neka nana od 66 godina i vise otici da rekreativno igra kosarku. :D
dariomiamigo

#38 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by dariomiamigo »

Podržavam izgradnju košarkaškog terena i parkinga i parka mjesec i pol pred izbore.

Međutim obećanje da će se izgraditi dvorana je data pre prošle izbore i to je velika mrlja i demagogija !
Prpa.ba

#39 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Prpa.ba »

Islamovic wrote:Na Trgu heroja izgradjeno kosarkasko igraliste: http://www.novosarajevo.ba/stream/press ... 3&pid=2453

Ispricavam se zbog prenosa, zaboravih da je Hrasno od Grbavice do CVile. :skoljka: :D

Konkretno sam mislio na dio naselja, plavi neboderi, crveni neboderi, zeljeznicko naselje, osmokatnice, dio oko lokalne dzamije, sto jos od djecijih dana smatram "svojim". :D Uglavnom, na tom potezu bas nista nije uradjeno, i imam hrpu zamjerki. Ali eto, vec godinama zbog vlastite zauzetosti nisam "pricao" sa opcinskom administracijom, a ovu jesen cu se morati malo aktivirati. :D

@vozac
Bazen je trebao biti kod Doma za djecu sa posebnim potrebama (kod Robota). Nije to bas veliki prostor. al' eto. :-)
Islamovic

#40 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

vozač wrote:
Islamovic wrote:

e hajde sad, kad si bio toliko pametan pa postavio temu, daj konkretne podatke za bazen, ne mora čak biti ni u našoj opštini, nego bilo gdje u gradu, samo da se napravi, rokovi i lokacija, cijena me uopšte ne zanima
Jao, ja se izvinjavam Visosti ako Vam je zasmetala tema koju sam postavio :-) Posto sa-x nije objavio nista, ja sam htio da objavim barem na forumu, al hajde... Nije to tema, nit' je tema ovo sto nas dvojca pisemo ;)

Dvorana ce se graditi, imace svoju funkciju :) Bolje dvorana nego dzamija :D A bazen ce se izmedju Robota i Centra Vladimir Nazor :) Zadovoljan?
Islamovic

#41 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

Prpa.ba wrote:
Islamovic wrote:Na Trgu heroja izgradjeno kosarkasko igraliste: http://www.novosarajevo.ba/stream/press ... 3&pid=2453

Ispricavam se zbog prenosa, zaboravih da je Hrasno od Grbavice do CVile. :skoljka: :D

Konkretno sam mislio na dio naselja, plavi neboderi, crveni neboderi, zeljeznicko naselje, osmokatnice, dio oko lokalne dzamije, sto jos od djecijih dana smatram "svojim". :D Uglavnom, na tom potezu bas nista nije uradjeno, i imam hrpu zamjerki. Ali eto, vec godinama zbog vlastite zauzetosti nisam "pricao" sa opcinskom administracijom, a ovu jesen cu se morati malo aktivirati. :D

@vozac
Bazen je trebao biti kod Doma za djecu sa posebnim potrebama (kod Robota). Nije to bas veliki prostor. al' eto. :-)
Samo se malo aktiviraj, idi u svoju MZ, prati kada su sastanci, predlazi, trazi. Ima koristi :-D
Islamovic

#42 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

dariomiamigo wrote:Podržavam izgradnju košarkaškog terena i parkinga i parka mjesec i pol pred izbore.

Međutim obećanje da će se izgraditi dvorana je data pre prošle izbore i to je velika mrlja i demagogija !
Radi zakona o javnim nabavkama se cekalo sve do sada. Na prvi javni poziv je bilo zalbi, a drugi je prosao bez zalbi. To je razlog zasto se cekalo 2 godine.
vozač

#43 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

Control panel wrote:i ja se slazem da je bazen mnogo bolji i prikladniji za koristenje sirokim narodnim masama od dvorane u koju bi ulazio sam uzi krug populacije stanovnistva.
bazen pored klubova, mogu koristiti svi od 2 do 102 godine. tesko da ce neka nana od 66 godina i vise otici da rekreativno igra kosarku. :D
pa dobro, neće nana otići ni u salu, da razbaci koju basketa, ali bih zaista volio da mi neko kaže kada će biti više pravih sportskih bazena u gradu, otoka je bukvalno krcata, vidi se da gradu upravo takvi objekti najviše nedostaju
Control panel

#44 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Control panel »

a nije razlog sto je morala proci necija firma na tenderu.
vozač

#45 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

Jao, ja se izvinjavam Visosti ako Vam je zasmetala tema koju sam postavio :-) Posto sa-x nije objavio nista, ja sam htio da objavim barem na forumu, al hajde... Nije to tema, nit' je tema ovo sto nas dvojca pisemo ;)

Dvorana ce se graditi, imace svoju funkciju :) Bolje dvorana nego dzamija :D A bazen ce se izmedju Robota i Centra Vladimir Nazor :) Zadovoljan?[/quote]

nema potrebe za tim Visosti, ne vidim da ostavljam utisak nekoga ko s visine gleda na ostale, al dobro, to je tvoje mišljenje
a odgovorom nisam zadovoljan, pročitaj pitanje pa konkretno odgovori, ako si upućen u te stvari, da te citiram ...
A bazen ce se izmedju Robota i Centra Vladimir Nazor :) Zadovoljan?[/quote]
ako iz ovog vidim rok, onda je u redu, ali čini mi se da nije tako

ovo me podsjeća na "plata more bit bidne", samo mi odgovori ili samo nam odgovori kada će se izgraditi još jedan bazen, ništa više od toga, zar je tako teško dati konkretan odgovor

a dvorana je lijepa, nemam zamjerki, pa i ja volim da se taj prostor uredi, e sad što ti sve ovo shvataš kao atak na tvoju ličnost i opštinu NS, ja ne vidim da sam igdje u tekstu rekao "ne valja", "sranje", "gdje su pare" itd. 8)
vozač

#46 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

:?: :(

jel to maca popapala tipkovnicu ?
Last edited by vozač on 27/08/2010 13:53, edited 1 time in total.
Control panel

#47 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Control panel »

@dariomiamigo

koldzo je stvarno maher jedno te isto prodaje raji evo vec trece izbore. prvi put je dvoranu koristio u svoju predizbornu kampanju za prijevremene izbore 2007, pa onda u kampanji za opce izbore 2008 godine, a evo i za opce izbore 2010, pa otvaranje dvorane 2012 godine za jos jedan nacelnicki mandat.
maher je nema sta.
Prpa.ba

#48 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Prpa.ba »

Islamovic wrote:Samo se malo aktiviraj, idi u svoju MZ, prati kada su sastanci, predlazi, trazi. Ima koristi :-D
Heh, MZ je malo zeznuta stvarcica. Ne mozes doci na red da kazes nesto konkretno od silnih deduka i nanuka koji krenu u suplje govorancije, pa covjeku na kraju i dosadi. :D

Imao sam par zestokih primjedbi, pa molim diskutante da oproste na "kradji" teme, ali sta cu kad mi je na dusi masa nekih sitnih stvarcica. :D

1. Za Komsica i odredjene clanove OV iz raznih stranaka nikad necu glasati jer znam da su gurali projekat izgradnje ovog Robota. Necu ni spominjati neregularnosti kod njegove izgradnje, stanovnistvu je predstavljan kao javna garaza sa malim trznim centrom, a ono usred izvodjenja promijeni se projekat pa je odjednom trzni centar sa garazom cija je cijena onako- "zara". :D Izgradnja objekta je losa i po sigurnosni aspekt jer smo dobili i ulicne "prodavace" (vecinom Rome) koji prave belaj maloj raji, a ponekad znaju napasti i starije stanovnike naselja. Smece necu ni spominjati. Parkinzi koji su nekad bili dostatni sad su krcati 90% vremena zbog posjetitelja Robota kojima se ne placa parking (Merkator je to savrseno rijesio), a onda se lole parkiraju nasred pasaza, zakrce saobracaj dok utovare stvari iz kolica, koja onda ostavljaju svuda po naselju (neka Robotova kolica sam vidjao i po Tranzitu :-) )

2. "Prostor" izmedju lokalne dzamije i one jedanaestokatnice je neosvjetljen tako da je covjeka strah proci onuda cim padne mrak. Naslusao sam se prica o presretanju tamosnjeg stanovnistva bas na toj neosvjetljenoj lokaciji. Na moj prijedlog da se izgradi setnica koja ce povezivati vec postojecu setnicu sa igralistem iza dzamije i biti osvjetljena nije bilo nikakvog odgovora, cak ni od lokalaca koji se sami bune. :-)

3. Svaka cast onome ko je odobrio gradjevinsku dozvolu graditeljima onog neceg sto se tesko moze nazvati zgradom na lokaciji gdje se nekad nalazila ona rusevna kuca kod dzamije. Odron od arhitekture, lokacije, namjene...

4. Opet sve cestitke onome ko je dozvolio ljudima koji zive u onim poslovnim objektima namijenjenim malom biznisu uz ulicu A. Sacirbegovic da nadogradjuju svoje stanove na krovovima objekta. Od izlaza na krov ljudi napravise stanove sa 100+ kvadrata, vjerujem bespravno. Svake godine prosire se za jos jednu "kockicu" povrsine jos kojih 20 m2 :D

5. Dom kulture kod Taxi doma zjapi prazan osim kad su izbori. Buduci da se iznad uselila socijalna sluzba, vjerujem da Dom kulture ne radi s razlogom, tj. da ce se ministarstvo vjerovatno prosiriti i na donji sprat. Do tada, mozemo uzivati u pijanskim ispadima momaka i djevojaka na napustenom i neosvjetljenom platou ispred Doma kulture. Nekad je to bilo osvjetljeno..

6. Velika zelena povrsina u kvadrantu Robot-neboderi-poslovni objekt-osmokatnica sluzi vecinom kao odlagaliste otpada. :D

7. Bespravno izgradjene garaze na potezu izmedju one narandzaste zgrade sa 7 lamela i zeljeznickog naselja necu ni spominjati, s njima sam se obracunavao jos u komunizmu, bezuspjesno naravno. :D

Jedina stvar koju podrzavam jesu oni novi trotoari koji sprjecavaju parkiranje i drzaci hajfisa, mada nisu svuda napravljeni. Dobra stvarka, odmah je vidljiv efekt da je manje smeca unaokolo. To u Dzamijskoj takodjer djeluje lijepo, nadam se da ce osvjetljenje biti dobro rijeseno :thumbup:
vozač

#49 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

ja kako upitah za konkretan rok izgradnje bazena, islamovića nestade,
zna li ko, da mu se nije šta desilo? :?

jbg, sad mi žao, možda mu je loše, a ja samo upitao "kada će biti",
e u PM, sad ispade čitav belaj :(
van Basten

#50 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by van Basten »

daj Bože da se stvarno krene sa gradnjom te dvorane. Otprilike svake 2 godine, tačnije pred svake izbore, krene priča o izgradnji dvorane i to se brzo poslije izbora zaboravi. Naravno, svake dvije godine cifra je veća (inflacija, šta li), pa se eto od 1 mil već popela na 7 mil KM. :-)
Post Reply