rimac wrote:Žalosno i tužno pročitati tekstove Perkovića i Cerića. Ne zna se koji je zločinačkiji.
cuj ne zna se...znas se itekako..ovaj buzdovan perkovic...
al hajd, sta to ima zlocinacko u cericevom textu?
rimac wrote:Žalosno i tužno pročitati tekstove Perkovića i Cerića. Ne zna se koji je zločinačkiji.
Druze lupas loncice i to opasno... prije svega ja sam BOSANAC, BOSNJAK, MUSLIMAN i ti mi to nemas pravo oduzeti, to sto sam ja musliman neznaci da sam manje BOSANAC od tebe druze! ovdje su ZLOCINCI drzali logore i ako cemo posteno ti logori su uglavnom bili puni BOSANACA, BOSNJAKA, MUSLIMANA... ali opet to nema nikakve veze sa religijom kao sto ti to predstavljas, projekat VELIKA SRBIJA nije projekat velika PRAVOSLAVIJA, i ako SPC ima veliku zaslugu blagoslovu ZLOCINA u BiH opet je to moj ti politika i nista vise, cuj religije otvaraju koncentracione logore, pa gdje si ti bio? Kako bolesno zelis zle planove i zlocine svaliti na RELIGIJE, ocito da imas problem pa hajmo sve vjernike na sjeverni pol jel tako, a vala i one pokrivene djevojke hodaju gradom, sta ce one , sta one misle i provociraju nered u nasoj kuci... mrs sve na sjeverni pol...probuseni $ wrote:Katolici drzali logore za muslimane. Ovi drzali logore za katolike. Pravoslavci u logorima drzali muslimane i katolike.
Otkud pravo religijama da otvaraju koncentracione logore na tlu drzave Bosne i da zarobljavaju pripadnike drugih religija u njih? Sto ne odete i ratujete na Sjevernom Polu da nama bosancima ne pravite nered u nasoj kuci. Sta cete ovdje ?
i mene bas interesuje sta je to ZLOCINACKO u cericevom tekstu? Muka mi je od ovih izjednacavanja, samo da bi se izjednacilo i glumilo neke neutralne posmatrace, pa molim Vas sta je to zlocinacko u Cericevom tekstu???jarancuga wrote:rimac wrote:Žalosno i tužno pročitati tekstove Perkovića i Cerića. Ne zna se koji je zločinačkiji.
Nema nista "zlocinacko" u Cericevom tekstu, ali ima grubo krsenje Ustava Drzave Bosne i Hercegovine o nemjesanju religija u rad sudova i njihovih odluka. Kao reakcija na to imas naprimjer poziv , cini mi se Male-Mo, na ovoj temi da dize muslimasku revoluciju i da bagerima i lopatama rusi katolicku crkvu. To njegovo pisanje je izazvalo direktnu religijsku netrpeljivost ( vidi reakciju Male-Mo) koja je kaznjiva po nekom od zakona iz te oblasti.GOLFER wrote:i mene bas interesuje sta je to ZLOCINACKO u cericevom tekstu? Muka mi je od ovih izjednacavanja, samo da bi se izjednacilo i glumilo neke neutralne posmatrace, pa molim Vas sta je to zlocinacko u Cericevom tekstu???jarancuga wrote:rimac wrote:Žalosno i tužno pročitati tekstove Perkovića i Cerića. Ne zna se koji je zločinačkiji.
Ti pogresno ili namjerno pogresno tumacis moje pisanje. Ja nemam nista protiv vjere dok je ona u glavama ljudi i dok je upraznjavaju tamo gdje im je mjesto, u svojim kucama i u dzamijama. Kad konflikt, taj vjecni konflikt izmedju religija koji traje otkad su postale, izidje na ulice i kad zarad religijskih ciljeva pozivate citave narode da se krve u to ime, eee tu vam ne dajem pravo. Religije su samo gosti u Bosni i imaju da se ponasaju u skladu sa njenim zakonima, da postuju odluke drzave i da se ne mjesaju u politicki zivot. Ako imate kakvih sporova onda lijepo izidjite van Bosne, idite u Vatikan u Saudijsku Arabiju ili u Srbiju pa tamo rjesvajte svoje sporove koji se ni najmanje ne ticu mose drzave. Zato sam napisao da idete na Sjeverni Pol, onako slikovito, ako razumijes sta zelim reci.GOLFER wrote:Druze lupas loncice i to opasno... prije svega ja sam BOSANAC, BOSNJAK, MUSLIMAN i ti mi to nemas pravo oduzeti, to sto sam ja musliman neznaci da sam manje BOSANAC od tebe druze! ovdje su ZLOCINCI drzali logore i ako cemo posteno ti logori su uglavnom bili puni BOSANACA, BOSNJAKA, MUSLIMANA... ali opet to nema nikakve veze sa religijom kao sto ti to predstavljas, projekat VELIKA SRBIJA nije projekat velika PRAVOSLAVIJA, i ako SPC ima veliku zaslugu blagoslovu ZLOCINA u BiH opet je to moj ti politika i nista vise, cuj religije otvaraju koncentracione logore, pa gdje si ti bio? Kako bolesno zelis zle planove i zlocine svaliti na RELIGIJE, ocito da imas problem pa hajmo sve vjernike na sjeverni pol jel tako, a vala i one pokrivene djevojke hodaju gradom, sta ce one , sta one misle i provociraju nered u nasoj kuci... mrs sve na sjeverni pol...probuseni $ wrote:Katolici drzali logore za muslimane. Ovi drzali logore za katolike. Pravoslavci u logorima drzali muslimane i katolike.
Otkud pravo religijama da otvaraju koncentracione logore na tlu drzave Bosne i da zarobljavaju pripadnike drugih religija u njih? Sto ne odete i ratujete na Sjevernom Polu da nama bosancima ne pravite nered u nasoj kuci. Sta cete ovdje ?
Ma lijeno ba kontati... pa hajde u fonu je spoji ih zajedno ...kroz medije prolazi garant.rimac wrote:Žalosno i tužno pročitati tekstove Perkovića i Cerića. Ne zna se koji je zločinačkiji.
Tebi sigurno nije poznato da dok je postojala R BiH, postojala je i bosanska nacija utopljena u yugoslovensku naciju. ( informisi se malo). Konstutivni narodi nemaju veze sa nacijom onako kako ti ot tumacis( ponovno se informisi i nadji tumacenje konstutivnog naroda i nacije).udrch wrote:@probuseni $
Kako hinjski izvrćeš činjenice..
Kao što ti čovjek reče da je Bosanac, evo i ja ti govorim da sam i ja, ali po nacionalnosti sam Bošnjak, ne mogu pripadati naciji koja ne postoji..
Po Ustavu ove zemlje na koji se pozivaš nacija Bosanac ne postoji..u ovoj zemlji žive tri konstutivna naroda: Bošnjaci, Srbi i Hrvati..Bosance kao naciju nisam vidio..ispravi me ako griješim..
Hvataš se za greške koje ljudi naprave pisajući po forumu da bi uradio ono što je i Perković pokušao, a što nam PTPC stalno radi: izjednačavaš žrtvu i agresora..
Baš me zanima koji će tvoj odgovor biti na ovo tvoje zapetljavanje u zakon i pozivanje na nešto što ne postoji u zakonu..
BOSANAC - jeli to nacija po Ustavu ove države?
Nisi u pravu..bez obzira koliko ja njega ne podržavam, ali u drugim stvarima, on nije pozvao da se sruši crkva u dvorištu Fate Orlović..njegov citat glasi:Suti i trpi wrote:Vidi se da je ovaj Perkovic sovinista, tako da me ne cudi njegov stav. Lokalni lolo koji bi da namece svoju volju.
Mene vise zabrinjavaju dvostruki standardi resia Cerica... Prvo kuka sto je buldozer srusio bespravno izgradjeni vjerski objekat, pa onda u istom tekstu poziva Incka da nalozi da se srusi crkva u dvoristu Fate Orlovic. Reis Ceric ne tretira jednako bespravno izgradjenu muslimansku i krscansku bogomolju... Ili podrzi ocuvanje oba objekta ili podrzi rusenje oba, sve ostalo je licemjerno i kontraproduktivno. Sa ovakvim tekstovima samo dize tenzije i povecava i onako uzavrelu vjersku netrepeljivost.
Po meni, ispravan stav reisa Cerica bi bio da je podrzo rusenje bespravno izgradjenog vjerskog objekta u Livnu i da je u nastavku pozvo da se isto ucini i sa crkvom u dvoristu Fate Orlovic.
Inace, ti rusitelji su mogli sacekati da prodje Ramazan, ali to ni malo ne iznenadjuje... Ljudi su zadojeni mrznjom, a i izbori se priblizavaju. Zalosno je sto vjerski vjerodostojnici uskacu u tu prljavu igru. Oni koji bi trebali biti moralna vertikala su ostvari moralna horizontala ovog drustva. Sta onda ocekivati od politicara i naroda kojeg ti vjerski autoriteti poducavaju.
Ludilu nigdje kraja,,,
probuseni $ wrote:Tebi sigurno nije poznato da dok je postojala R BiH, postojala je i bosanska nacija utopljena u yugoslovensku naciju. ( informisi se malo). Konstutivni narodi nemaju veze sa nacijom onako kako ti ot tumacis( ponovno se informisi i nadji tumacenje konstutivnog naroda i nacije).udrch wrote:@probuseni $
Kao što ti čovjek reče da je Bosanac, evo i ja ti govorim da sam i ja, ali po nacionalnosti sam Bošnjak, ne mogu pripadati naciji koja ne postoji..
Po Ustavu ove zemlje na koji se pozivaš nacija Bosanac ne postoji..u ovoj zemlji žive tri konstutivna naroda: Bošnjaci, Srbi i Hrvati..Bosance kao naciju nisam vidio..ispravi me ako griješim..
Hvataš se za greške koje ljudi naprave pisajući po forumu da bi uradio ono što je i Perković pokušao, a što nam PTPC stalno radi: izjednačavaš žrtvu i agresora..
Baš me zanima koji će tvoj odgovor biti na ovo tvoje zapetljavanje u zakon i pozivanje na nešto što ne postoji u zakonu..
I zamisli , imas drzavu Bosnu a njena nacija Bosanci ne postoje ? Molim? Sta ti to pricas?
U nekom od djelova zakona sigurno postoji stavka o "raspirivanju vjerske netrpeljivosti", a Ceric to upravo cini . Vec sam ti naveo reakciju osobe Mala-Mo koja je ne razmisljajuci, navedena njegovim pisanje , pozivala muslimane na rusenje i unistavanje drugih religioznih bogomolja. A ja fino kazem da je to stvar zakona i drzave a ne religija. Ja ni na koji nacin ne opravdavam Perkovica , vec mi se gadi i posmatram ga isto kao sto posmatram Cerica, neprijatelje pravne drzave...
Ako se pozivaš na zakon, onda ostani dosljedan..nemoj izmišljati jer pričaš sa prilično informiranom osobom..probuseni $ wrote:Tebi sigurno nije poznato da dok je postojala R BiH, postojala je i bosanska nacija utopljena u yugoslovensku naciju. ( informisi se malo). Konstutivni narodi nemaju veze sa nacijom onako kako ti ot tumacis( ponovno se informisi i nadji tumacenje konstutivnog naroda i nacije).udrch wrote:@probuseni $
I zamisli , imas drzavu Bosnu a njena nacija Bosanci ne postoje ? Molim? Sta ti to pricas?
U nekom od djelova zakona sigurno postoji stavka o "raspirivanju vjerske netrpeljivosti", a Ceric to upravo cini . Vec sam ti naveo reakciju osobe Mala-Mo koja je ne razmisljajuci, navedena njegovim pisanje , pozivala muslimane na rusenje i unistavanje drugih religioznih bogomolja. A ja fino kazem da je to stvar zakona i drzave a ne religija. Ja ni na koji nacin ne opravdavam Perkovica , vec mi se gadi i posmatram ga isto kao sto posmatram Cerica, neprijatelje pravne drzave...
udrch wrote:Ako se pozivaš na zakon, onda ostani dosljedan..nemoj izmišljati jer pričaš sa prilično informiranom osobom..probuseni $ wrote:
Tebi sigurno nije poznato da dok je postojala R BiH, postojala je i bosanska nacija utopljena u yugoslovensku naciju. ( informisi se malo). Konstutivni narodi nemaju veze sa nacijom onako kako ti ot tumacis( ponovno se informisi i nadji tumacenje konstutivnog naroda i nacije).
Nacija Jugosloven je postojala, nacija Bosanac je postojala samo u vicevima, u ustavu nikad..ako tvrdiš suprotno dokaži, prekopiraj nam odnekle ustav iz 1974..
Nađi nam gdje se spominje Bosanac u ustavu ili zakonu RBiH ili današnje dejtonske BiH i postaj nam ovdje duše ti..
Navedi nam kako Cerić raspiruje vjersku netrepeljivost..ja to ne vidim baš tako jasno..
Cerić je makar ispao čovjek, jer otišao i posjetio obični narod, niko drugi ih nije posjetio..podršku im nismo dali ni ja ni ti, a oni su samo obični smrtnici kao što smo i mi..nisu ih obišle ni hijene od političara bošnjačkih..
Pozivanje prilikom rušenja bespravnog objekta na zakon je smiješno i žalosno..
Koji ba zakon?
Pola Sarajeva, Mostara i Banjaluke napravljeno bespravno..klizišta nam odnose puteve jer su neki gradili bespravno, a plaćamo zajedno poreskim parama sanacije..
S obzirom da pišem iz Sarajeva znam da u Sarajevu ima hotela koji rade, a nemaju uredne papire..
Pa jel ovdje bila demonstracija zakona ili sile?
Ovim rušenjem u toku ramazana se htjela još jednom utvrditi ratna linija..a utvrđivanje ratne linije ne vodi ničem dobrom..od toga ćemo najviše najebati mi obični smrtnici..
Mala_Mu nije pozvala na rušenje vjerskih objekata kako ti izvrćeš, već na rušenje bespravne crkve u dvorištu Fate Orlović..ako ti je mrsko tražiti evo ja ću ti je ovdje citirati:
"A daBogda da je ikada i sruse! Nego idemo mi poslije Ramazana sa bagerima i lopatama srusit tu crkvu! Davno smo trebali!!!"
I na kraju, posao Reisa Cerića jeste da se brine o potrebama njegove vjerske zajednice, da brani pravo muslimana vjernika od nasrtaja države i prava i zakona..
U Francuskoj je stupio na snagu zakon o zabrani nošenja nikaba na javnim mjestima..takav isti zakon su ublehaši predložili i u parlamentu države u kojoj polovinu stanovnika čine autohtoni građani BiH islamske vjeroispovjesti..
Sad ispadne da je protivljenje tom zakonu nekog muslimanskog vjerskog vođe čin za gađenje i udar na pravnu državu..
Ti si samo licemjeran..to je tvoj problem..ili možda nisi licemjeran..
Kao reakcija na to imas naprimjer poziv , cini mi se Male-Mo, na ovoj temi da dize muslimasku revoluciju i da bagerima i lopatama rusi katolicku crkvu. To njegovo pisanje je izazvalo direktnu religijsku netrpeljivost ( vidi reakciju Male-Mo) koja je kaznjiva po nekom od zakona iz te oblasti.
Prvo, druze probuseni, nisam Mala Mo nego Mala MU.Vec sam ti naveo reakciju osobe Mala-Mo koja je ne razmisljajuci, navedena njegovim pisanje , pozivala muslimane na rusenje i unistavanje drugih religioznih bogomolja.
AFERIMMala_Mu nije pozvala na rušenje vjerskih objekata kako ti izvrćeš, već na rušenje bespravne crkve u dvorištu Fate Orlović..
i to je sve sto imas da kazes? dva velika papka, jedan javno demnstrira fasizam i pljuje i ruga se onima koje je u ratu ubijao i protjerivao a drugi radi ono sto i treba TRAZI zastitu za pripadnike svoje zajednice i ti imas samo da kazes da su to dva velika papka? Da li je tebi jasno da s eovdje najprije radi o tim tamo ljudima a ne o cericu?Geronimo81 wrote:Prvo da kazem da su obojica dva velika papka.
Drugo da treba sve srustiti sto se bespravno pravilo ili im omogucinti dozvolu uz 10 puta skuplju cijenu kao kazna sto su poceli da prave bez odobrenja.
Drugo cericu bi bilo pametnije da im za te novce napravi neku tvornicu da imaju sta da jedu ako su besposleni kako kaze i ako mu je stalo do vjernika.
Trece IZ ima cilj da napravi xy Džamija pa neke godine zagovarali su da je i u Neumu naprave jer je tu bila prije nekih 300 god iako nema muslimana u Neumu.
Ukratko dva velika papka
Ma koja zaštita za pripadnike svoje zajednice? Otvoreno poziva na kršenje zakona ove zemlje. Ako hoće da im pomogne nek im da koji dinar a ne da manipuliše tim ljudima u vjerske svrhe.GOLFER wrote:i to je sve sto imas da kazes? dva velika papka, jedan javno demnstrira fasizam i pljuje i ruga se onima koje je u ratu ubijao i protjerivao a drugi radi ono sto i treba TRAZI zastitu za pripadnike svoje zajednice i ti imas samo da kazes da su to dva velika papka? Da li je tebi jasno da s eovdje najprije radi o tim tamo ljudima a ne o cericu?Geronimo81 wrote:Prvo da kazem da su obojica dva velika papka.
Drugo da treba sve srustiti sto se bespravno pravilo ili im omogucinti dozvolu uz 10 puta skuplju cijenu kao kazna sto su poceli da prave bez odobrenja.
Drugo cericu bi bilo pametnije da im za te novce napravi neku tvornicu da imaju sta da jedu ako su besposleni kako kaze i ako mu je stalo do vjernika.
Trece IZ ima cilj da napravi xy Džamija pa neke godine zagovarali su da je i u Neumu naprave jer je tu bila prije nekih 300 god iako nema muslimana u Neumu.
Ukratko dva velika papka
Fabrike... kako smjesna prica....
ne mogu da vjerujem da ti radi svoje (sta ja znam cega sto imas prema dzamiji) relativiziras profasisticke izjave i lazi koje ovaj ociti ustasa prica i to sve izjedacavas sa poglavarom IZ, jer je eto taj poglavar trazio nesto za svoje dzematlije...
Ako imas dokaz da je u ratu ubijao prijavi ga kao sto je i on sam rekao ako ima dokaze nek prijavi.GOLFER wrote:i to je sve sto imas da kazes? dva velika papka, jedan javno demnstrira fasizam i pljuje i ruga se onima koje je u ratu ubijao i protjerivao a drugi radi ono sto i treba TRAZI zastitu za pripadnike svoje zajednice i ti imas samo da kazes da su to dva velika papka? Da li je tebi jasno da s eovdje najprije radi o tim tamo ljudima a ne o cericu?Geronimo81 wrote:Prvo da kazem da su obojica dva velika papka.
Ukratko dva velika papka
Fabrike... kako smjesna prica....
ne mogu da vjerujem da ti radi svoje (sta ja znam cega sto imas prema dzamiji) relativiziras profasisticke izjave i lazi koje ovaj ociti ustasa prica i to sve izjedacavas sa poglavarom IZ, jer je eto taj poglavar trazio nesto za svoje dzematlije...
silm wrote:Jasno je da je rusenje u Livnu proisteklo iz mrznje prema muslimanskome, ostalo su price.
Jasno je i da rusenjem jedne djamije nicu nove tri.
Kako...zasto....zar bash...ma nemoj... mislite da znamo i da imamo odgovore mi koji volimo djamije i oni koji ih ruse.
Kako god se uzme: bolje je ne rusiti pa ma da je cije. Kada bi gospodin Prknovic znao da je rusenjem bogomolje (pa bilo cija da je i bilo ko da zaziva Boga) u sluzbi necistih sila a ne u sluzbi odbrane hrvatstva, zamislio bi se. Ovako je kako je. Neko mora i da rusi...A nicije nije dugo.
zna se vjeruj mi,zna serimac wrote:Žalosno i tužno pročitati tekstove Perkovića i Cerića. Ne zna se koji je zločinačkiji.
Po tvojoj logici i zlocinci ce se birati vecinom bosnjackih glasova.kamen spoticanja wrote:zna se vjeruj mi,zna serimac wrote:Žalosno i tužno pročitati tekstove Perkovića i Cerića. Ne zna se koji je zločinačkiji.![]()
no kad prodju oktobarski izbori nek se perkovic zapita zasto mu je clan predsjednista zlatni ljiljanizabran glasovima bosnjaka
![]()
a ovom dinamikom nije daleko ni dan kad ce premijera livanjskog kantona birati bosnjacki glasovi...tako izgleda pravda na ovome svijetu...
moja logika i tvoja logika nisu kompatibilne...ili moram jasnije...politka dragana covica i njegovih serifa po livnu,stocu i ostalim bh gradovima dovest ce u poziciju cijeli jedan konstitutivni narod da se ne pita ni za cijene paprika na pijacnim im standovimaXXS wrote:Po tvojoj logici i zlocinci ce se birati vecinom bosnjackih glasova.kamen spoticanja wrote:zna se vjeruj mi,zna serimac wrote:Žalosno i tužno pročitati tekstove Perkovića i Cerića. Ne zna se koji je zločinačkiji.![]()
no kad prodju oktobarski izbori nek se perkovic zapita zasto mu je clan predsjednista zlatni ljiljanizabran glasovima bosnjaka
![]()
a ovom dinamikom nije daleko ni dan kad ce premijera livanjskog kantona birati bosnjacki glasovi...tako izgleda pravda na ovome svijetu...
Bio je jedan matematicar, iste logike k'o ti, koji je prije 20 godina govorio kako ce neki svojim postupcima odvesti jedan cijeli narod u nestanak.kamen spoticanja wrote:moja logika i tvoja logika nisu kompatibilne...ili moram jasnije...politka dragana covica i njegovih serifa po livnu,stocu i ostalim bh gradovima dovest ce u poziciju cijeli jedan konstitutivni narod da se ne pita ni za cijene paprika na pijacnim im standovima![]()
matematika je neumoljiva znanost...sve same cifre...koje kazu da je 200 hiljada manje broj od milion u 20 godina
mada rekao bih na zalost...ove divne zemlje