SP Turska 2010

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#26 Re: SP Turska 2010

Post by LSD »

Robben wrote:Ne vrijedi više pričati o komentatorima, Bože sačuvaj kakva neprofesionalnost... :-)

Šteta za Brazil, bilo bi lijepo gledati produžetke, najbolja utakmica do sad sigurno.
Ubjedljivo najbolja utakmica dosad sigurno.
Brazil sam sebe pobjedio...u prvom poluvremnu sve im ulazilo (pogotovu trica) u drugom odlicna odbrana (zaustavili amere na 7 koševa u zadnjoj cetvrtini :thumbup: ) ali nisu mogli do pobjede.
Doduše, i Ameri su dosta nezreli i zeleni za ove vrste takmicenja...par iskusnijih poput Odoma i Billupsa, ovo ostalo sve puteri, mlađi igraci od 21-22 godine...nemaju iskustva,a iskustvo uzima šampionat a ne telenat.
pirmin

#27 Re: SP Turska 2010

Post by pirmin »

Strasno dobar basket se igra :thumbup: ...Australija me je odusevila, kao i Brazil. :thumbup:

Medjutim meni nikad nece biti jasan fenomen Turske.
Zivim u gradu gdje ih ima oko milijarde :D a ne znam jesam li ikad sreo Turcina koji iole zna
ista o basketu, da ne spominjem da igra...i onda se pitam od kud im uopste ta, vrlo solidna kultura igre. :thumbup:
Robben

#28 Re: SP Turska 2010

Post by Robben »

LSD wrote:
Robben wrote:Ne vrijedi više pričati o komentatorima, Bože sačuvaj kakva neprofesionalnost... :-)

Šteta za Brazil, bilo bi lijepo gledati produžetke, najbolja utakmica do sad sigurno.
Ubjedljivo najbolja utakmica dosad sigurno.
Brazil sam sebe pobjedio...u prvom poluvremnu sve im ulazilo (pogotovu trica) u drugom odlicna odbrana (zaustavili amere na 7 koševa u zadnjoj cetvrtini :thumbup: ) ali nisu mogli do pobjede.
Doduše, i Ameri su dosta nezreli i zeleni za ove vrste takmicenja...par iskusnijih poput Odoma i Billupsa, ovo ostalo sve puteri, mlađi igraci od 21-22 godine...nemaju iskustva,a iskustvo uzima šampionat a ne telenat.
Prednost ovog prvenstva je što po meni nema onog izrazitog favorita, SAD bi bio strah i trepet kao prije da su tu igrači tipa LeBron, Kobe itd. ali ovako kako si rekao sve igrači koji imaju 2-3 sezone u NBA pojačani Bilapsom, Odomom i Chandlerom.

Slovenija da je bila makar sa Smodišom mislim da bi protiv Amerike bili u sličnoj situaciji kao Brazil večeras.
Hrvati su sa previše straha igrali protiv Amera, znači da i Ameri imaju nedostatke a to je neiskustvo koje reprezentacije poput Grčke veoma dobro koriste.

Njemačka me danas razočarala, ne znam kako su onakvi bolidi pobjedili Srbiju koja je moj glavni favorit. :D Ljudi sjajno igraju, šteta što tu nije i Tripković, kad se vrati Krstić ima da melju sve pred sobom.
elk

#29 Re: SP Turska 2010

Post by elk »

barbosa se ispromašivao kada je trebalo, spliter je za klasu bolji od americkih centara i morao je ranije ici u nba. danas dvije odlicne utakmice, jucer isto. stvarno je dobro prvenstvo, jedva cekam nastavak.
majer je izgovarao kšiševski i ja koliko znam to je pravilno.
MUNAFIK

#30 Re: SP Turska 2010

Post by MUNAFIK »

jag_bosnier wrote:
MUNAFIK wrote:zna li neko gdje se mogu gledati ove utakmice? osim naravno na BHT1 i na HRT2 koji prekine signal...
sopcast
de malo detaljniej neznaci mi to puno :-D

a odlicna takmica, uh sto se iznervirah za ove 2 zadnje minute... zao mi brazila, nikad ne navijam za favorite :D osim kad igra FKS :-D
LSD

#31 Re: SP Turska 2010

Post by LSD »

To je to...sad je mnogo neizvjesnije i veca draž prvenstva.
Kod Amera nema mašina i strojeva koji igraju odlicno i napad i odbranu poput Jamesa,Kobea,Wadea,Chris Pula,Howarda,Carmela i to je odmah belaj...jer ovo su (iako veliki talenti) dosta mladi i neiskusni igraci.
Vidjeli smo kako Rose i Durant griješe u napadu, forsiraju, zabijaju se protivnicke igrace, prave faulove i korake u napadu....to je taj nedostatak iskustva na ovom internacionalnom nivou.
Na kraju Billups najiskusniji igrac zabi one kljucne poene na polaganju.
MoHiKaNaC

#32 Re: SP Turska 2010

Post by MoHiKaNaC »

pirmin wrote:Strasno dobar basket se igra :thumbup: ...Australija me je odusevila, kao i Brazil. :thumbup:

Medjutim meni nikad nece biti jasan fenomen Turske.
Zivim u gradu gdje ih ima oko milijarde :D a ne znam jesam li ikad sreo Turcina koji iole zna
ista o basketu, da ne spominjem da igra...i onda se pitam od kud im uopste ta, vrlo solidna kultura igre. :thumbup:
100% si upravu. Ja sam dugo živio u Turskoj i fakat ljudi generalno nemaju blage veze s košarkom. Ali kad uzmeš u obzir da se radi o naciji koja ima oko 70 miliona pripadnika kao i još bitniju činjenicu da u u sadašnjem timu Turske Ilyasova, Turkoglu, Erdem nisu turskog porijekla (kao i Okur i Turkcan koji doduše nisu u timu ali su sigurno dio najboljih svih vremena) nego (osim Ilyasove) balkanskog onda su neke stvari jasne... :-D Za Omera Asika nisam suguran ali me facom ne podsjeća na Turčina :)

Doduše Turska je u zadnjih 20 godina uložila mnogo novca u košarku, nekadašnji Ulker (sada Fenerbahce) i Efes imaju dobro organizovane škole košarke tako da se uvijek omakne neki talenat. 8-)

p.s.
Ja i dalje mislim da Ameri mogu do samog kraja. Neiskustvo nadoknađuju talentom, snagom, brzinom... Da su Gasol i Calderon u timu Španija bi prva mogla da im zaprijeti, ovako ne znam baš...
Suti i trpi

#34 Re: SP Turska 2010

Post by Suti i trpi »

Ovaj Iljasova je stvarno igracina. Je l to onaj momak sto je igro (mozda i sada igra) za Barselonu? Ako je to taj, ceka ga velika karijera. Turska igra odlicno, nadahnuto... Ali, to nije nista neobicno za njih, uvijek krenu furiozno, pa na kraju zavrse porazavajuce. Vidjet cemo hoce li na ovom prvenstvu premostiti kompleks manje vrijednosti. Turkoglu mi je oduvijek bio los igrac... Uzima previse lopti i ubija timsku igru. Mislim da on vise odmaze nego sto pomaze.

Brazil me takodje odusevio. Onaj plej im je strasan igrac. Kakvu momak ima viziju, kakav stil... Podsjeca na Jasikeviciusa iz najboljih dana.

Volio bih da bilo ko osvoji prvenstvo, samo da to ne budu prepotentni Ameri.
Robben

#35 Re: SP Turska 2010

Post by Robben »

Turkiye! :dance: Semih Erden :dance:

Evo i Španija izgubila, sjajno... :thumbup:
MoHiKaNaC

#36 Re: SP Turska 2010

Post by MoHiKaNaC »

Suti i trpi wrote:Ovaj Iljasova je stvarno igracina. Je l to onaj momak sto je igro (mozda i sada igra) za Barselonu? Ako je to taj, ceka ga velika karijera.
Da to je taj igrač, s tim što je prošlu sezonu bio u Bucksima i veoma dobro odigrao nakon dvije isto tako dobre sezone u Barceloni. Po meni prva zvijezda turske reprezentacije. Trenutno daleko bolji od Turkoglua koji se primakao kraju karijere. Definitivno nije u formi, mnogo više potroši nego što ubaci ali Boša ga svjesno drži u igri. Kad se svi ukenjaju on ima petlje da preuzme odgovornost. I po pravilu u tim momentima ubacuje. Ostalim igračima Turkoglu je idol i jednostavno bez njega sve to ne ide...

Sve u svemu dobra tekma.

Vamos Turciiiii
Bodkin

#37 Re: SP Turska 2010

Post by Bodkin »

iljasova MVP :) bice on strasan igrac i u NBA..turska usla u top 3 favorita za finale.strasno su igrali veceras
pirmin

#38 Re: SP Turska 2010

Post by pirmin »

Bodkin wrote:turska usla u top 3 favorita za finale.strasno su igrali veceras
Znaju zapasti u bespotrebne kriticne faze ali i ja smatram da bi mogli upasti medju 4 najbolje. :thumbup:
Robben

#39 Re: SP Turska 2010

Post by Robben »

kakavdanakneiskustvu wrote:volio bih vidjeti diamanatidisa u nba
30 mu je godina, izgleda da je malo prestar za NBA, inače svaki put kad ga gledam oduševi me odbranom, jednostavno unfuckable... :D

Iljasova nema mane u napadu, za 1-2 sezone biće još veća zvijer nego što je sad, jedina mana mu je odbrana, ko prati NBA mogao je to primjetiti, svaki prosječan protivnički PF kojeg on čuva zabije mu veliki broj poena. Na odbrani će morati dosta poraditi ako želi da se zadrži u NBA. :thumbup:

Meni je samo žao što nema Tea Papalukasa, meni najdraži grčki igrač, veliki umjetnik sa loptom, baš šteta što ga nema. :roll:
El_comadante

#40 Re: SP Turska 2010

Post by El_comadante »

gledamo zanimljivu košraku. mnogo je dobrih utakmica. ovde se još ništa nezna. tu su najviše pokazali pred SAD-a, Brazil, Turska, Argentina, Francuska, Litvanija nije loša i tako dalje.
Suti i trpi

#41 Re: SP Turska 2010

Post by Suti i trpi »

Teodosic je igracina. Momak ima prefinjen stil i perfektnu pas igru. Jedini mu je nedostatak agresivnost, ali bi bilo previse da ima i tu karakteristiku. Da kojim slucajem Srbija u timu ima Stojakovica i Milicica (nekada je bio dobar, ne znam u kakvoj je sada formi), bili bi najjaci tim iza USA. Ovako im predstoji grcevita borba sa ostalim ekipama, iako sam misljenja da je Spanija ipak za nijansu najjaca druga reprezentacija. Onaj Kosta Perovic je rodjeni antitalenat, a i Tepic zna vrlo cesto zakazati.
taragona muci

#42 Re: SP Turska 2010

Post by taragona muci »

Suti i trpi wrote:Teodosic je igracina. Momak ima prefinjen stil i perfektnu pas igru. Jedini mu je nedostatak agresivnost, ali bi bilo previse da ima i tu karakteristiku. Da kojim slucajem Srbija u timu ima Stojakovica i Milicica (nekada je bio dobar, ne znam u kakvoj je sada formi), bili bi najjaci tim iza USA. Ovako im predstoji grcevita borba sa ostalim ekipama, iako sam misljenja da je Spanija ipak za nijansu najjaca druga reprezentacija. Onaj Kosta Perovic je rodjeni antitalenat, a i Tepic zna vrlo cesto zakazati.
Kosta antitalent.....najveća glupost koju sam čuo.
zlaataan

#43 Re: SP Turska 2010

Post by zlaataan »

Lietuva :dance:
od -15 do +17, respect! :thumbup:
sofist

#44 Re: SP Turska 2010

Post by sofist »

taragona muci wrote:
Suti i trpi wrote:Teodosic je igracina. Momak ima prefinjen stil i perfektnu pas igru. Jedini mu je nedostatak agresivnost, ali bi bilo previse da ima i tu karakteristiku. Da kojim slucajem Srbija u timu ima Stojakovica i Milicica (nekada je bio dobar, ne znam u kakvoj je sada formi), bili bi najjaci tim iza USA. Ovako im predstoji grcevita borba sa ostalim ekipama, iako sam misljenja da je Spanija ipak za nijansu najjaca druga reprezentacija. Onaj Kosta Perovic je rodjeni antitalenat, a i Tepic zna vrlo cesto zakazati.
Antitalenat koji je potpisao na tri godine sa Barselonom. Kosta je ok. Tepic stagnira i ako i ove godine bude u Panatinaikosu igrao epizodnu ulogu mislim da nikad nece postati ono sto se ocekivalo da bude. Ne bas novi Bodiroga ali igrac koji pravi razliku svakako.

Majer se danas opet isprovaljivao. Hvali li hvali Dudu Ivkovica, legenda, najbolji... I u po frke kaze njemu je Tesla neki rod. :lol: Ili ono za Krstica kao treceg najpozeljnijeg nezenju u Srbiji "zlobnici bi rekli to je zbog para". Pa Vlado, zlobnice, pogledas li se ti kad u ogledalo? :roll:

Litvanija podera Francusku. Spaho prenosi a ja se pitam zasto tolika euforija prozeta cudjenjem, divljenjem, u fazonu "preokrenuli su iako su gubili 15 razlike tokom prvog poluvremena"!? Ko iole prati kosarku, evroligu recimo, zna da su preokreti cesti i da u danasnjoj kosarci ni 20 razlike ne znaci da je pobjeda zagarantovana. Imam osjecaj da su ovi komentatori zamrznuti u vremenu, da misle da napad i dalje traje 30 sekundi i slicno.
felipe kajetano

#45 Re: SP Turska 2010

Post by felipe kajetano »

sofist wrote:[

Majer se danas opet isprovaljivao. Hvali li hvali Dudu Ivkovica, legenda, najbolji... I u po frke kaze njemu je Tesla neki rod. :lol: Ili ono za Krstica kao treceg najpozeljnijeg nezenju u Srbiji "zlobnici bi rekli to je zbog para". Pa Vlado, zlobnice, pogledas li se ti kad u ogledalo? :roll:
:lol:
Normalan.ba

#46 Re: SP Turska 2010

Post by Normalan.ba »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Robben wrote:Turkiye! :dance: Semih Erden :dance:

Evo i Španija izgubila, sjajno... :thumbup:

čuj izgubila španija,protiv desetkovane litvanije,najkošarkaškije nacije u evropi,svaka čast litvancima.
Moramo biti objektivni i reći da su najkošarkaškija nacija u evropi Srbi.Pogledajte rezultate,košarkaše,košarkaške stručnjake,mlađe kategorije...
Naravno da za ovo zasluge ima i stara jugoslovenska škola ali...jedino su Srbi koliko toliko održali kontinuitet u pogledu uspjeha i rada sa mlađima
El_comadante

#47 Re: SP Turska 2010

Post by El_comadante »

evo sada vidimo što je SSSR i Juga bili najjače ekipe u košarrci. na SP imamo Srbe, Hrvate i Slovence, a na slijedečem EP če igrati Makedonci i Crnogorci, a iz bivšeg SSSR tu su Rusi i Litvanci. i to igraju dobru košarkru svih 5 ekipa ako ništa onda nisu kanta za nabijanje i sve ekipe če igrrati osminu finala
icerock

#48 Re: SP Turska 2010

Post by icerock »

Evo Janezi smo stresli i Brazilce...:) Šta kažete na samu utaknicu? Ja sam racunao na - 7, da pobjedi Brazilija...
baja

#49 Re: SP Turska 2010

Post by baja »

litvanci imaju gard, svaka im cast.dvije utakmice sa protivnicima boli glava, od izgubljenog naprave preokret!
oni uz turke najbojle izgledaju zasad. nadam se da ce turci uspjet pobjedit psiholoske barijere otprije, jer ovaj podmladjeni tim ima buducnost. argentina :thumbup: ;srbija nije losa, usa klasicno dobra (da li dovoljno...)...uglavnom bice svega.
mada mise cini da raja slabo prati ovo prvenstvo.je li do mene ili... :run:
Suti i trpi

#50 Re: SP Turska 2010

Post by Suti i trpi »

sofist wrote:
taragona muci wrote:
Antitalenat koji je potpisao na tri godine sa Barselonom.
Moze on potpisati za Boston, ali je bio i ostao prosjecan igrac. On moze briljirati protiv slabijih protivnika, ali kada se namjeri na nekog jaceg igraca, NISTA ne moze uraditi. Jedini njegov kvalitet je visina, nesto kao i kod Slavka Vranesa. Po meni su od Perovica za klasu bolji kosarkasi Pekovic, Milojevic, Velickovic, Milicic, Krstic,...

Janezi stvarno dobri. Lakovic - Dragic - Nahbar. Stvarno jaka trojka. Sta bi bilo da su tu Lorbek i Smodis!? Smodis bi vjerovatno Janeze ucinio jos jacim... Dok za Lorbeka (iako je po meni ubjedljivo najbolji slovenski igrac) mislim da bi gusio Dragica i Nahbara koji se odlicno nadopounjavaju i djeluju kompaktno.

Danas ocekujem tjesnu pobjedu Srbiji i nesto lakse pobjede Grcke i Brazila.
Locked