naklon do poda!Chmoljo wrote:mnogo cijenim mišljenje Senada Avdića. o hrabrosti koju taj čovjek ima (ili ludosti) suvišno je trošiti riječi.
ali, meni se nameće još nešto kao zaključak. čemu onda piskaranje Senada Avdića u budućnosti? onda to postaje samo njegova puka egzistencija. čovjek radi da preživi. jer ovim člankom je priznao da u ovoj ZEMLJI nema poštenih ljudi koji će nas izvesti na pravi put. nema poštenih političara, nema poštenog naroda koji će takve iznjedriti.
onda svo njegovo pisanje i prethodno i sadašnje i buduće čini... bespotrebnim. predstavlja u stvari, samo so na ranu ljudima koji realno sagledavaju situaciju, jer samo potvrđuje njihovo generalno mišljenje da se u ovoj zemlji ništa neće i ne može promijeniti. uloga njegovog glasa u medijima čini trivijalnim u demokratskom procesu (ako tako nešto i postoji kod nas, što i sam Avdić indirektno tvrdi)...
Senade, ja još nisam spreman za bijelu zastavu. ako nekad pokupim prnje odavde pa odem daleko da mi jedina veza sa ovom mrtvajom nostalgija ostane onda možeš reći da sam se i sam predao.
ovako još neću. ne mogu.
Upravo ovih dana citam (po treci put) Senadovu knjigu i zaista mi tesko pada da nakon svega sto je predevrio, pisao, upucivao, galamio, objasnjavao, kaze sebi "e j... ga jarane svi su isti". Nisu, niti mogu biti. Neko ko vlada unazad 20 godina (SBiH i SDA) ne mogu biti isti kao opozicija, koja je u slucaju SDPa (bio na vlasti 18 mjeseci) ili NS (nikad nisu bili na vlasti) kao ni LDS. Nema tog kriterija koji bi ih mogao izjednaciti, osim, naravno, ako hocemo namjerno da ih izjednacimo svjesno/nesvjesno upadajuci u zamke. Postavimo stvari ovako. Ko ima najvise koristi od ovog teksta, a ko najmanje? Sve ce biti jasno.