Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
stvarno čovjek ne može da povjeruje, sjećam se išla u školu na mejtaš i do nedžarića vozio bus, upisala srednju 96. i jednostavno sad čovjek vidi kako sve brzo zaboravi a otes tek je bio sravnjen sa zemljom, sad kad prođeš to je grad za sebe, zgrade, kuće od 3 sprata svaki dan niču nove kao da jedna kuća košta 1 KM....
jedna tamo wrote:stvarno čovjek ne može da povjeruje, sjećam se išla u školu na mejtaš i do nedžarića vozio bus, upisala srednju 96. i jednostavno sad čovjek vidi kako sve brzo zaboravi a otes tek je bio sravnjen sa zemljom, sad kad prođeš to je grad za sebe, zgrade, kuće od 3 sprata svaki dan niču nove kao da jedna kuća košta 1 KM....
Comrad wrote:Bio sam dosta mlad, pa se bas ne sjecam, ali gledam na ovim slikama i vidim da je Holiday Inn gotovo netaknut. Ima nekih ostecenja, ali ni pribliznim Unisovim neboderima i zgradi parlamenta. Barem sa istocne i sjeverne strane ok izgleda. Sve oko njega poruseno i popaljeno.
Ne trebaju te cuditi razlike u ostecenjima pojedinih objekata/naselja. Nije Srbima bas sve bilo podjednako "interesantno". Gdje je koncentracija preostalih Srba, stranaca, SDA guzica ili SDA logistike bila veca, granata je bilo daleko manje. Nagledao sam se sasvim dovoljno zgrada koje su komplet izresetane, i onda bane ustakljeni stan i neosteceni dio fasade oko stana.
Koji objekat/naselje je manje granatiran od drugog (osim Holideja, gdje su stranci placali da se ne gađa) ? I gdje ti to vidje staklo na prozoru? Ako ga nije razbio metak ili geler, detonacija jeste sigurno.
96 sam bila u posjeti u SA i imam jako puno slika iz tog perioda..........samo treba izraditi 2 sedmice sam samo slikala a najvise slika imam sa Mojmila
vjesticanametli wrote:96 sam bila u posjeti u SA i imam jako puno slika iz tog perioda..........samo treba izraditi 2 sedmice sam samo slikala a najvise slika imam sa Mojmila
Dajte ba, pa Holidej je bio slupan sa strane prema muzeju, nije ništa žuto bilo.
Obnova Holideja je počela odmah nakon rata, ja mislim da je bio prvi objekat u Sarajevu koji je renoviran.
zateznistub wrote:
Prpa.ba wrote:
Comrad wrote:Bio sam dosta mlad, pa se bas ne sjecam, ali gledam na ovim slikama i vidim da je Holiday Inn gotovo netaknut. Ima nekih ostecenja, ali ni pribliznim Unisovim neboderima i zgradi parlamenta. Barem sa istocne i sjeverne strane ok izgleda. Sve oko njega poruseno i popaljeno.
Ne trebaju te cuditi razlike u ostecenjima pojedinih objekata/naselja. Nije Srbima bas sve bilo podjednako "interesantno". Gdje je koncentracija preostalih Srba, stranaca, SDA guzica ili SDA logistike bila veca, granata je bilo daleko manje. Nagledao sam se sasvim dovoljno zgrada koje su komplet izresetane, i onda bane ustakljeni stan i neosteceni dio fasade oko stana.
Koji objekat/naselje je manje granatiran od drugog (osim Holideja, gdje su stranci placali da se ne gađa) ? I gdje ti to vidje staklo na prozoru? Ako ga nije razbio metak ili geler, detonacija jeste sigurno.
HenryKinasky wrote:Treba tuziti RS zbog ove stete.
Ma treba tužiti srbiju za naknadu štete.U hagu je utvrđeno da je ovo bio međunarodni sukob dvije države,a ne građanski rat kako se prestavlja.
Inace,steta bi bila mnogo veca da su srbi bili malo pametniji,pa da su vakumsku bombu koju su isprobali na žuci bacili u centar sarajeva,tek onda bi vidjeli štete,ali sreća nisu tako razmišljali,pa su je bacili na neravan teren a na takvom terenu ima mnogo manje razarajuče dejstvo nego na ravnoj površini
ma te slike su davno izraĐŽene i svako dobio po nesto a meni ostali negativi trebalo bi sve izraditi a stavljala sam neke slike od "pancirke" cak ima na fb neko "ukrao"