Motorna pila u naseljenom mjestu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Amko80

#26 Re: Motorna pila u naseljenom mjestu

Post by Amko80 »

Nađi advokata i podnesi sudu tužbu za smetanje posjeda, svako ponovljeno uznemiravanje mu je po 500KM kazne...
provincijalac

#27 Re: Motorna pila u naseljenom mjestu

Post by provincijalac »

PipiDugaDevetka wrote:
provincijalac wrote: E ovo mi je trebalo.Zahvaljujem.
Ne ko willson,što me navraća da se tučem motorkama. :-)
Dribling je otpočeo. Telefoniranje i slanje e-mail poruke kantonalnim inspektorima ''ne pije vode''. Vazda i uvijek su ''na terenu'', na e-mail poruke ne odgovaraju,....

Dojavi kako je i šta je bilo.

Jebiga,izgleda da si u pravu.Zvao kantonalnu inspekciju.Imaju inspektore za buku. :-) Onda me spojio ,niko se ne javlja.Ja opet zvao ,kaže zovi poslije svi na terenu...
Sutra odoh u opštinu,da vidim jeli uopšte registrovan.
provincijalac

#28 Re: Motorna pila u naseljenom mjestu

Post by provincijalac »

Desert Wind wrote:Imao sam ja jednog komsiju asa koji je panjio na zajednickom balkonu kloceve sjekirom.
Moram reci da nemam bas debele zivce a imao sam dugo problema sa snom tako da kad uhvatim malo sna to mi je ko gladnom hljeba da das...

Naime jedno jutro drugo jutro hadzija se razmah'o sjekirom na balkonu ispod nas da cijela zgrada vibrira i prenosi zvuk ko da mi cekicem neko po glavi - i onako drito u pidzami bez majice i bez papuca (jer sam u tom delirijumu bio u momentu oslijepio na sve u zivotu toliko da je stara se frapirala mojoj reakciji) odem do njega i rek'o mu da cu mu zakucat i sjekiru i panj u glavu ako jos jednom zalupi i da guzove odvuce na napusteno gradiliste sa klocevima i nek turpija mlati i reze cijeli dan.

A sto taj 2T motor svira po zivcima je cudo jedno - isti mi je osjecaj kad oni supcici na skuterima turiraju te mlinove za kafu - da je to boz' sacuvaj.

Kada covjek iscrpi sve moguce cilizacijske prilike ja bih savjetovao da puknes vakumirana antifonska stakla na prozore - ja recimo imam srecu da su takva da reduciraju skoro 95% buke s vana - i koliko toliko uzivam u spokoju tisine...

Ma kakva crna antifonska stakla.Pa ja živim u Tarčinu,gdje je jedina prednost u odnosu na grad priroda,zelenilo i ta jebena idila.Zasadio cvijeće,voćke,travicu...Sredio baštu picikato.Kad ja i žena dođemo s posla(ona sa Ilidže ja iz N.Grada) sjedemo u baštu,pustimo cuku iz boxa i odmaramo ko ljudi.Trebam se zabijati u kuću u augustu mjesecu.
E jebem li im staru đilkansku i njima i motorkama.Jedinu privilegiju života u selendri mi ubijaju.
Ako me redovna procedura izda,fakat ću uzeti advokata,da je neznam koliko keša.
Odisej

#29 Re: Motorna pila u naseljenom mjestu

Post by Odisej »

Moj prijatelju, nije to ni[ta. U Gora\du , u srcu grada, svaki dan, i to kad ljudi odmaraju, nakon posla, " radi" bar po četiri pet pila. Ma, koncert...
high_volume

#30 Re: Motorna pila u naseljenom mjestu

Post by high_volume »

provincijalac wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
provincijalac wrote: E ovo mi je trebalo.Zahvaljujem.
Ne ko willson,što me navraća da se tučem motorkama. :-)
Dribling je otpočeo. Telefoniranje i slanje e-mail poruke kantonalnim inspektorima ''ne pije vode''. Vazda i uvijek su ''na terenu'', na e-mail poruke ne odgovaraju,....
Dojavi kako je i šta je bilo.
Jebiga,izgleda da si u pravu.Zvao kantonalnu inspekciju.Imaju inspektore za buku. :-) Onda me spojio ,niko se ne javlja.Ja opet zvao ,kaže zovi poslije svi na terenu...
Sutra odoh u opštinu,da vidim jeli uopšte registrovan.
I da si dobio inspektora i žalio mu se, uputio bi te na prvostepeni organ - na opštinsku službu. Dao sam ti formu, pokazao sam ti način rješavanja tog problema, ali i svih ostalih sličnih; nemoj preskakati i voditi neki svoj postupak, ne vrijedi ti.
Ne samo što je onaj način pravno utemeljen, već sam ti taj način prikazao jer sam tako rješio i svoj problem buke na jednom sarajevskom gradilištu prošle godine. Doduše, pisao sam mnogo oštrijim načinom i upotrijebio neke konkretne prijetnje. Upravo mi je taj inspektor pisao dva puta, a opštinska inspektorica požurila da se pravda nepostojanjem mjernih instrumenata itd. Čak me i telefonom zvala da se pravda... :-)

Ponavljam savjet: Napiši pisani zahtjev za inspekcijski nadzor zbog prekomjerne emisije buke, protokolarno ga dostavi opštinskoj inspekciji - i čekaj da protekne prvi rok od 30 dana. Do tada se strpi, ništa drugo... Sretno :D
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#31 Re: Motorna pila u naseljenom mjestu

Post by stetoskop »

Možda sigurno ne želiš da se svađaš sa komšijom, ali sa takvim ljudima ne treba imati dobre odnose. Pa bil ti da se baviš drvima bio u stanju među komšijama po citav dan rezati?
Zato natovari mu se na kosti, zovi policiju radi uznemiravanja bukom, odnosno narušavanja tvog mira! Zovi eko-policiju, radi bacanja pilote u prekrasan potok! Zatim zovi iz opštine da to proispitaju, dali ima dozvolu i ako ima uloži prigovor da ne podlieže uslovima da se bavi tim poslovima u naseljenom mjestu!
Neelix

#32 Re: Motorna pila u naseljenom mjestu

Post by Neelix »

jel ti ovo komsho??

:D
Chischo

#33 Re: Motorna pila u naseljenom mjestu

Post by Chischo »

Neelix wrote:jel ti ovo komsho??

:D
ne mogu da vjerujem da je ftv dopustila ovakav prilog, ovo mora da je neko uradio voiceover
kao pustite jadnog covjeka da stvara buku, a vi komsije-luzeri trpite buku iako vam ona ne smeta, vec vam je krivo sto ovaj ima obrt
malo je offtopic ali moro sam...
Post Reply