Od Alfinih motora jedini motor koji iole valja je 2.4 JTD .Ostali svi su u bukvalnom smislu jedno veliko smeće koje se kvari više nego najgora veš mašina.
Trap ne da joj je loš...već ''preloš'' ,ako se tako može nazvati.
Seleni,lafete,kugle,krajnice mjenjaš sigurno svakih 4-5 mjeseci i opet nakon zamjene osjetiš neko škripanje,kuckanje itd...
Potrošnja ove 2.4 se krece nekih 9,5 litara po gradu,što je puno za dizela.Benzinci troše minimalno od 13 pa naviše.
Cijena? Kupiš je i to ti ostaje kao vječno auto.Teško se prodaje,cijena rapidno opada,skupi dijelovi za održavanje(ležaj točka 350-400 maraka u zavisnosti od proizvodjaca).
Kvalitet materijala loš.
Limarija loša.
Imaš par majstora kojima kad odeš oderu ti guzove...
Ovi što kažu da je izabrana za auto godine neka daju ostala vozila koja su bila u izboru pa da vidimo argumente,gdje,šta i kako...
Ali sad ću tebe da citiram: '
kontam ga kupiti, ali mi svi kazu nemoj,to je talijansko , nevalja i ostale supljake, meni je auto extra, predobro urađeno, ima stila''..
E pa ako kontaš da onda svi šupljiraju ne znam uopšte vrijedi li nama što smo potrošili par minuta vremena da ti neke stvari prikazemo u realnom stanju,a ti i pored toga smatraš da je ovo sve šupljak...pa šta da ti kažem? Sretno ti sa kupovinom...kupi pa vidjet ces iz prve ruke sta i kako...
Nemam ništa lično protiv Alfe ali jednostavno kad probaš neke druge proizvodjace onda vidis da nije to to...