Slazem se! Potpuno si u pravu, tu nema nikakvog radikalizma. Kad se bude znalo sta je pozeljno i sta nije, ja cu to vrlo drage volje i slijediti. Nema nista radikalno ni u tome, kao sto sam vec napisao, da se u Vatikan ili skoro svaku drugu crkvu-muzej u Italiji mora uci kratkih rukava a ne u bretelama.BSn wrote:ma, u harem treba zabraniti ulaz u neprimjerenoj odjeci. ovo govorim bez ikakvog radikalizma i sl. treba da se zna gdje sta moze i gdje je pozeljno, a gdje sta nije.
sto se tice teme - "s budalom se ne isplati svadjati. prvo te svede na svoj nivo, pa te dokrajci iskustvom".
steta sto nije bilo policije u blizini, jer on nema nikakvo pravo da prilazi i verbalno napada turiste i tebe. nije on sluzbena osoba, pa da sebi za pravo daje to sto daje. ako je vec htio izraziti protest, mog'o je to uraditi kulturno i razguliti, a ne prosipat svoj bijes. od toga nema koristi ni on ni vi, al' haj' ti to njemu nacrtaj...
Jos jednom ponavljam, sluzbeno osoblje u dzamiji me na sva usta hvali kao osobu koja na pravi nacin koristi momenat koji je mnogim turistima PRVI PRAVI susret sa islamom, kako bi im priblizila ljepotu Islama. (mada nisam rodjen u toj, niti pripadam bilo kojoj drugoj religiji)
Ako laze koza, ne laze rog: ako se bilo ko od mladica koji rade sa turistima u dzamiji obrene na ovoj temi, znace tacno ko sam.
"prvo te svede na svoj nivo, pa te dokrajci iskustvom"