I meni ta prica o procentima malo tukne na fasizam-odmah se sjetim likova sa hercegbosanskog foruma oni bez prestanka nesto racunaju oduzimaju mnozesa obzirom na... wrote:I sta je pisac htio ovim da kaze...
Da radimo ono sto zestoko negiramo a to je da nam je cilj preci 50% udjela u stanovnistvu, pa pozivajuci se na pravo vecinskog temeljnog naroda trazimo ili svoju nacionalnu državu ili laganu dominaciju uz pricu multinacionalna i ostale multi....
demografska mapa BIH 2010.god.
- bingov buraz
#26 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
-
sa obzirom na...
#27 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Ima nesto u tome da brojcanost prestavlja snagu, ali mene brine druga stvar, ne dajemo li time alibi Srbima da reknu, aha razotkrili smo vas, a oni imaju puno bolju startnu poziciju 
- bingov buraz
#28 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Ne mora nuzno da znaci da brojcanost predstavlja snagu,Jevreja je malo ali su strateski rasporedjeni.Srbi ce to nesto tvrditi u svakom slucaju tako da se nesto i ne brinem za njihovu reakcijusa obzirom na... wrote:Ima nesto u tome da brojcanost prestavlja snagu, ali mene brine druga stvar, ne dajemo li time alibi Srbima da reknu, aha razotkrili smo vas, a oni imaju puno bolju startnu poziciju
- cyprus
#29 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Ja na ovoj karti vidim samo da skoro sve opštine (sa izuzetkom nekoliko ''časno'' podjeljenih opština) imaju preko 90% jednog naroda, i to je ono što je poražavajuće. Nažalost, mnogi ovu kartu posmatraju kroz prizmu gdje se više ili manje zeleni
BLJAK!
Teritorije su zapišane do koljena... kako ih otpišat ... teško
Teritorije su zapišane do koljena... kako ih otpišat ... teško
Last edited by cyprus on 16/08/2010 19:11, edited 1 time in total.
- L.e.g
#30 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Koliko Židova ima u USA???
-
sa obzirom na...
#31 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Oni su legendarni, majko moja, to treba otici i procitati, ali imamo i mi pandam, bosnahistorija web site i legendarnog ,jednog jedinog JACKAI meni ta prica o procentima malo tukne na fasizam-odmah se sjetim likova sa hercegbosanskog foruma oni bez prestanka nesto racunaju oduzimaju mnoze
-
Malak
#32 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Negdje izmedju 5.3 i 6.4 miliona.L.e.g wrote:Koliko Židova ima u USA???
- heckler
#33 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
gospodin bosanski wrote:najvjerovatniji popis 2010 god će biti nalik ovoj procjeni, po kojoj se vidi da će Bošnjaci biti većinski narod zasigurno u Federaciji BiH ali i ali prilično procentualno zastupljeni i u mnogim opštinama RS
http://bosnainfocentar.phpbb3now.com/vi ... f=23&t=280
Karta pokazuje samo djelomicnan dio potpune slike. Omjeri zivorodjene djece naspram umrlim po nacionalnosti bi dodatno upotpunilo sliku. Za FBiH se oni mogu naci u cetnitetu kriju kao zmija noge vec godinama odkako su demografska kretanja krenula nizbrdo za njih.
- vivaldi
#34 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Jack je juce banovan na ovom forumu, a nebi me cudilo da je ovo opet on jer je koincidencija indikativna.sa obzirom na... wrote:Oni su legendarni, majko moja, to treba otici i procitati, ali imamo i mi pandam, bosnahistorija web site i legendarnog ,jednog jedinog JACKA
Ako je ovo Jack onda nije bas mlad i zivi u BiH. Cini mi se da je iz Krajine, ali nisam siguran.bingov buraz wrote:I meni ta prica o procentima malo tukne na fasizam-odmah se sjetim likova sa hercegbosanskog foruma oni bez prestanka nesto racunaju oduzimaju mnoze ali imam osjecaj da je pokretac teme izuzetno mlad pa i ne konta neke stvari...mozda opet grijesim
Jack ili ko god da si, pusti pricu i daj da uradimo neki konkretni deal.
Hoces mi dati 2 hiljade eura po kvadratu za stan na pristojnoj lokaciji u Sarajevu? Znam da je poskupo, ali se brate moras zrtvovati za vise ciljeve i etnicku cistocu, nema nista od prazne price.
- heckler
#35 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
bicebolje wrote:Ne znam šta ti pozitivno vidiš u ovoj mapi...gospodin bosanski wrote:najvjerovatniji popis 2010 god će biti nalik ovoj procjeni, po kojoj se vidi da će Bošnjaci biti većinski narod zasigurno u Federaciji BiH ali i ali prilično procentualno zastupljeni i u mnogim opštinama RS
http://--- no links ---/v ... f=23&t=280
Strateski povoljnu poziciju u ovoj kosmaru od sadasnje situacije. Demografsku povezanost teritorija na potezu sjever jug i donekle istok zapad koji garantuje otezavanje potencijalnog odcjepljenja. Koridor je vec presjecen, cetnitet je presjecen skoro i kraj gorazda. U Srebrenici vec nekoliko zadnjih godina udio Bosnjaka u zivorodjenoj djeci je preko 50% stim da su i migracijski tokovi povoljni.
- heckler
#36 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Udio od 50% je predjen vec davno. Po procjenama je izmedju 52% i 54%.sa obzirom na... wrote:I sta je pisac htio ovim da kaze...
Da radimo ono sto zestoko negiramo a to je da nam je cilj preci 50% udjela u stanovnistvu, pa pozivajuci se na pravo vecinskog temeljnog naroda trazimo ili svoju nacionalnu državu ili laganu dominaciju uz pricu multinacionalna i ostale multi....
- heckler
#37 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Jel bi to trebali radi srba da prestanemo radjati djecu? Da se ne osjecaju ugrozeni?sa obzirom na... wrote:Ima nesto u tome da brojcanost prestavlja snagu, ali mene brine druga stvar, ne dajemo li time alibi Srbima da reknu, aha razotkrili smo vas, a oni imaju puno bolju startnu poziciju
Ovo su prirodni tokovi a ne rezultat strategije i podsteka.
- cyprus
#38 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Yupi!heckler wrote:Udio od 50% je predjen vec davno. Po procjenama je izmedju 52% i 54%.sa obzirom na... wrote:I sta je pisac htio ovim da kaze...
- heckler
#39 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
vivaldi wrote: Hoces mi dati 2 hiljade eura po kvadratu za stan na pristojnoj lokaciji u Sarajevu? Znam da je poskupo, ali se brate moras zrtvovati za vise ciljeve i etnicku cistocu, nema nista od prazne price.
Sarajevo je vec etnicki cisto. Hoces da te poguram malo ako ces se sa familijom preseliti u Srebrenicu ili Stolac?
- heckler
#40 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
cyprus wrote:Yupi!heckler wrote:Udio od 50% je predjen vec davno. Po procjenama je izmedju 52% i 54%.sa obzirom na... wrote:I sta je pisac htio ovim da kaze...
Zasto sarkazam? Da li ti u mojim postovima vidis emociju ili neki zanos? Cemu je statistika kriva i objavljivanje iste?
-
neretvanac
#41 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
U Stolac se vratilo 95% Bosnjaka koji su prije tu zivjeli.heckler wrote:vivaldi wrote: Hoces mi dati 2 hiljade eura po kvadratu za stan na pristojnoj lokaciji u Sarajevu? Znam da je poskupo, ali se brate moras zrtvovati za vise ciljeve i etnicku cistocu, nema nista od prazne price.
Sarajevo je vec etnicki cisto. Hoces da te poguram malo ako ces se sa familijom preseliti u Srebrenicu ili Stolac?
- vivaldi
#42 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Pogresno tumacenje. Ono je bila sala. Nisam Bosnjak pa ne vjerujem da si mene htio slati "medju moje", ili se mozda i ti salis samo nisam skontao!?heckler wrote:vivaldi wrote: Hoces mi dati 2 hiljade eura po kvadratu za stan na pristojnoj lokaciji u Sarajevu? Znam da je poskupo, ali se brate moras zrtvovati za vise ciljeve i etnicku cistocu, nema nista od prazne price.
- heckler
#43 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Zaboravih u post ubaciti stratesko pozicioniran smajlivivaldi wrote:Pogresno tumacenje. Ono je bila sala. Nisam Bosnjak pa ne vjerujem da si mene htio slati "medju moje", ili se mozda i ti salis samo nisam skontao!?heckler wrote:vivaldi wrote: Hoces mi dati 2 hiljade eura po kvadratu za stan na pristojnoj lokaciji u Sarajevu? Znam da je poskupo, ali se brate moras zrtvovati za vise ciljeve i etnicku cistocu, nema nista od prazne price.
- vivaldi
#44 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Po mom misljenju Bosnjacima je bilo vaznije napraviti dobru povrtanicku strategiju i stimulaciju u oba smjera odmah nakon rata, a to se moglo da su dzepovi bili plici. Za drzavu je to bilo 10 puta vaznije taman da je 40% Bosnjaka nego danas 50 ili koliko vec u etnickim cistim teritorijama, ali..heckler wrote:Udio od 50% je predjen vec davno. Po procjenama je izmedju 52% i 54%.sa obzirom na... wrote:I sta je pisac htio ovim da kaze...
-
neki
#45 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
ojj tugoo...toliko si zadojen nacionalizmom da si uvjeren da si nasao kljuc opstanka bosne, a u sustini tvoji stavovi razgradjuju ovu drzavu isto koliko i dodikova laprdanja..gospodin bosanski wrote:bajke o multi-kulti vitaminima se mogu plasirati samo naivnima
JEDINI GARANT opstanka BOSNE kao države je da BOŠNJACI budu većinski narod u njoj
ovi ostali niti je žele, niti hoće niti je "planiraju" u budućnosti
BOŠNJACIMA JE JEDNA JEDINA
Jedini garant opstanka BOSNE kao drzave je da BOSANCI budu vecinski narod u njoj.
A tvoje zelje mogu dovesti samo do stvaranja pojasa Gaze u srcu Evrope..
- cyprus
#46 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Pa zato što je mnogima to najbitnije: da je stado što brojnije. Nije bilo upućeno ciljano tebiheckler wrote:cyprus wrote:Yupi!heckler wrote:Udio od 50% je predjen vec davno. Po procjenama je izmedju 52% i 54%.
Zasto sarkazam? Da li ti u mojim postovima vidis emociju ili neki zanos? Cemu je statistika kriva i objavljivanje iste?
- heckler
#47 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Stolac je lijep. Klima, priroda, carsija. U top 5 mjesta je gdje mislim kucu praviti.neretvanac wrote:U Stolac se vratilo 95% Bosnjaka koji su prije tu zivjeli.heckler wrote:vivaldi wrote: Hoces mi dati 2 hiljade eura po kvadratu za stan na pristojnoj lokaciji u Sarajevu? Znam da je poskupo, ali se brate moras zrtvovati za vise ciljeve i etnicku cistocu, nema nista od prazne price.
- heckler
#48 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Slazem se 100%vivaldi wrote:Po mom misljenju Bosnjacima je bilo vaznije napraviti dobru povrtanicku strategiju i stimulaciju u oba smjera odmah nakon rata, a to se moglo da su dzepovi bili plici. Za drzavu je to bilo 10 puta vaznije taman da je 40% Bosnjaka nego danas 50 ili koliko vec u etnickim cistim teritorijama, ali..heckler wrote:Udio od 50% je predjen vec davno. Po procjenama je izmedju 52% i 54%.sa obzirom na... wrote:I sta je pisac htio ovim da kaze...
- heckler
#49 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
cyprus wrote:Pa zato što je mnogima to najbitnije: da je stado što brojnije. Nije bilo upućeno ciljano tebiheckler wrote:cyprus wrote:
Yupi!
Moguce zato sto su zabrinuti za bioloski opstanak a izgubili su nadu da ce "oni drugi" ikad posustati u svojim namjerama da ih izbrisu.
-
hercegovac_pravi
#50 Re: demografska mapa BIH 2010.god.
Ako se uzme u obzir da je broj Hrvata u BiH mnogo manji (studenti, "privemeni rad u domaji", unutar granično pomjeranje sa prijavom na dva mjesta) broj Bošnjaka je bliži 56% već 54 %. Mada to nema nikakve veze ali čisto radi preciznijih podataka. Za situaciju u pc-u nisam siguran ali neke preliminearne informacije (ne znam koliko im se može vjerovati pa ne bih želio da proturam dezinformacije) situacija je mnogo gora nego što se "priča".heckler wrote:Udio od 50% je predjen vec davno. Po procjenama je izmedju 52% i 54%.sa obzirom na... wrote:I sta je pisac htio ovim da kaze...
I samo da kažem da nisam nikakav demograf pa informaciju koju sam postavio uzmite sa rezervom jer sam je i ja pročitao.