The Arrivals-Dolasci
- statix
#26 Re: The Arrivals-Dolasci
Umjesto da vam daju da gledate disney-eve crtice, oni vas plase po mektebu, a crtice karakterisu kao dio masonske zavjere...sjooo 
- PRO testant
#27 Re: The Arrivals-Dolasci
ružmarin-a wrote:ja to ne želim i neću da gledam i tačka
Ne volim kad neko ima nagli pristup u vjeri i priča o misterioznim stvarima a možd aneko to ne može ni da shvati ni da svari
evo i primjera:
kad sam bila u osnovnoj školi, u mektebu su nam pričali o nevidljivim bićima pa smo poslije u potkrovlju čuli "ljude koji hodaju" i roditelji nam nisu više dali ići u mektebjer smo bili isprepadani i pričali o tome- dječji svijet mašte
![]()
a zašto? jer nije valjao pristup pedagoga u mektebu...
ja vam kažem, gledala ga je i razmišljala o tome i uvukao se strah
i ko to ima a da nije osjetio strah...nikad? The neustrašivi
ma nemoj![]()
a vi samo tapkajte gosn @protestanta po ramenu![]()
smo tako- to smo mi...
![]()
![]()
![]()
![]()
Oprosti mi molim te.
Zaista mi nije bila namjera da te uvrijedim niti da post izgleda kao da je usmjerenka kritici tebe i tvoga straha.
Govorio sam iz perspektive opšte teologije.
Sasvim je u redu da izabreš da nešto ne gledaš, i da te bude strah.
Ali te isto tako molim da me razumiješ kada govorim o strahu kao prikazu neke vrste nepovjerenja u Božija pisana obećanja da je u stanju i da je voljan da nas zaštiti od pogrešnih stvari i loših uticaja.
To je dio njegove osobnosti i njegove prirode. "zaštitnik, i branitelj"
Zaista nisam mislio da te uvrijedim.
Pozdrav
- ružmarin-a
#28 Re: The Arrivals-Dolasci
sreća tvoja što JA POSTIMKotromanichII wrote: kad sam gledao crtani o aladinu, gledajuci kako se ljubi sa curom, ja kao dijete poslije sam dobio takav osjecaj kao nikad prije da ja to isto probam, da se ljubim sa nekom curom.
a sad bih te baš izzafrkavala poštenjski pitanjima:lol:
- Sunrise00
#29 Re: The Arrivals-Dolasci
Dok si bio dijete, jedini put da si vidio nekog da se ljubi je bilo u Aladinu?KotromanichII wrote: kad sam gledao crtani o aladinu, gledajuci kako se ljubi sa curom, ja kao dijete poslije sam dobio takav osjecaj kao nikad prije da ja to isto probam, da se ljubim sa nekom curom.
- ružmarin-a
#30 Re: The Arrivals-Dolasci
nise me povrijedio, te nam razloga oprosta tražitiPRO testant wrote:ružmarin-a wrote:ja to ne želim i neću da gledam i tačka
Ne volim kad neko ima nagli pristup u vjeri i priča o misterioznim stvarima a možd aneko to ne može ni da shvati ni da svari
evo i primjera:
kad sam bila u osnovnoj školi, u mektebu su nam pričali o nevidljivim bićima pa smo poslije u potkrovlju čuli "ljude koji hodaju" i roditelji nam nisu više dali ići u mektebjer smo bili isprepadani i pričali o tome- dječji svijet mašte
![]()
a zašto? jer nije valjao pristup pedagoga u mektebu...
ja vam kažem, gledala ga je i razmišljala o tome i uvukao se strah
i ko to ima a da nije osjetio strah...nikad? The neustrašivi
ma nemoj![]()
a vi samo tapkajte gosn @protestanta po ramenu![]()
smo tako- to smo mi...
![]()
![]()
![]()
![]()
Oprosti mi molim te.
Zaista mi nije bila namjera da te uvrijedim niti da post izgleda kao da je usmjerenka kritici tebe i tvoga straha.
Govorio sam iz perspektive opšte teologije.
Sasvim je u redu da izabreš da nešto ne gledaš, i da te bude strah.
Ali te isto tako molim da me razumiješ kada govorim o strahu kao prikazu neke vrste nepovjerenja u Božija pisana obećanja da je u stanju i da je voljan da nas zaštiti od pogrešnih stvari i loših uticaja.
To je dio njegove osobnosti i njegove prirode. "zaštitnik, i branitelj"
Zaista nisam mislio da te uvrijedim.![]()
(sam sebi)
Pozdrav
budi spokojan
ja sam 'vamo nešto drugo pisala...
pokušaću da izanaliziram šta si htio reći napisanim, ali ja nemam strah i nepovjerenje prema Bogu
ja se jedino u Njega uzdam...i tražim zaštitu od loših stvari a i straha koji nekad naiđe...
Otpozdrav
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#31 Re: The Arrivals-Dolasci
Brate ili sestro,
sve stvari treba da uzmes i ostavis ispred vrata,a tek kad prodje nekakvu filtraciju (prvo iz knjiga validnih,onda po tvom nahodjenu) tek onda te stvari prihvatis ili ne.Tako i sa ovom i svakom desetom stvari koja se pojavi.Ako vidis da je nevazna onda zaboravis na to i gotovo,nema smisla da se opterecujes svacim.
Slazem se svakako da je bitan pristup,al ovi sto su pravili te serijale imam osjecaj da su ih pravili za osobe koje vec nesto znaju o svojoj vjeri...zato je to tako.
Slazem se da ovo nije vjera carobnjaka i madzionicara,ovdje je vjera za ljude razumom obdarene i men' se cini da je sve transparentno
....
A doticnog gospodina nije niko tapkao po ramenu,al je napisao sustu istinu (ono sto sam citirala) a za to mu
A ako si osjetila da sam te uvrijedila,halali nije mi to ni u kom slucaju bila namjera...halali jos jednom.
sve stvari treba da uzmes i ostavis ispred vrata,a tek kad prodje nekakvu filtraciju (prvo iz knjiga validnih,onda po tvom nahodjenu) tek onda te stvari prihvatis ili ne.Tako i sa ovom i svakom desetom stvari koja se pojavi.Ako vidis da je nevazna onda zaboravis na to i gotovo,nema smisla da se opterecujes svacim.
Slazem se svakako da je bitan pristup,al ovi sto su pravili te serijale imam osjecaj da su ih pravili za osobe koje vec nesto znaju o svojoj vjeri...zato je to tako.
Slazem se da ovo nije vjera carobnjaka i madzionicara,ovdje je vjera za ljude razumom obdarene i men' se cini da je sve transparentno
A doticnog gospodina nije niko tapkao po ramenu,al je napisao sustu istinu (ono sto sam citirala) a za to mu
A ako si osjetila da sam te uvrijedila,halali nije mi to ni u kom slucaju bila namjera...halali jos jednom.
- Meshtar
#32 Re: The Arrivals-Dolasci
Ja sam ovo gledao do one priče o Britney i Christini, a onda mi je sve to počelo malo vrijeđati inteligenciju. Malkice previše za moj ukus.
-
melac
#33 Re: The Arrivals-Dolasci
Mi ne znamo da li je dedždžal najveće iskušenje, samo vjerujemo, a to je bitna i velika razlika.KotromanichII wrote:pa nemoj gledati i tacka, niko te ne gonia sto se mene tice, ako znamo da je dedzdzal najvece iskusenje koje ce zadesiti ljudski rod, onda me interesuje svaka informacija koja ce me zastitit od tog iskusenja
Evo naprimjer da se izvuce pouka iz ovog dokumentarca, a to je sta se servira nasoj djeci, kad se pogleda sadrzaj tih crtani filmova uvidi se kako se odgajaju djeca u pokvarenosti gledajuci neke crtane filmove, i pripremajuci ih mentalno za ovaj sistem u kojem sad zivimo. evo primijer iz mog zivota, dok sam djete bio sjecam se kad sam gledao crtani o aladinu, gledajuci kako se ljubi sa curom, ja kao dijete poslije sam dobio takav osjecaj kao nikad prije da ja to isto probam, da se ljubim sa nekom curom.
A što fali što si imao poriv za ljubljenjem, ljubav je vjera.
- KotromanichII
#34 Re: The Arrivals-Dolasci
znamoMi ne znamo da li je dedždžal najveće iskušenje, samo vjerujemo, a to je bitna i velika razlika.
Prenosi Imran bin Husajn r.a.: 'Cuo sam Poslanika s.a.v.s. kada je rekao: 'Od dana stvaranja Adema do Sudnjeg dana, nema veceg iskušenja od dedzdzala.' (Muslim)
ako poslanik kaze da je najvece iskusenje onda je tako
pa voliti i ljubiti svoju zenu nema nista lose, nego je zestoko preporucljivo, ali ljubiti svakakve cure a niste vjencanje onda je to bogami lose, evo samo da je ljubiti nego insan hoce nesto vise, pa onda vidis kopilad na sve strane, a iz bolnica cujes kako jaucu ili lelecu na samrti pogodjeni AIDSom, sifilisom,gonorejom itdA što fali što si imao poriv za ljubljenjem, ljubav je vjera
- PRO testant
#35 Re: The Arrivals-Dolasci
I ja sam jakokonzervativan, ali je ipak malo previše.pa voliti i ljubiti svoju zenu nema nista lose, nego je zestoko preporucljivo, ali ljubiti svakakve cure a niste vjencanje onda je to bogami lose, evo samo da je ljubiti nego insan hoce nesto vise, pa onda vidis kopilad na sve strane, a iz bolnica cujes kako jaucu ili lelecu na samrti pogodjeni AIDSom, sifilisom,gonorejom itd
Treba imati granicu i u konzervatizmu, i portretiranju konzervativnih pravaca.
Pozdrav
- KotromanichII
#36 Re: The Arrivals-Dolasci
a sta je konzervativno tu, jeli nesto lose to sto sam napisao, realnost ovog svijetaI ja sam jakokonzervativan, ali je ipak malo previše.
Treba imati granicu i u konzervatizmu, i portretiranju konzervativnih pravaca.
Pozdrav
Pa kad dodje kuci ukljucim tv imam sta gledati, na glavu su mi se popeli programi tipa, "Samohrane majke" od 16 godina pa nadalje
- hedonism
#37 Re: The Arrivals-Dolasci
Meshtar wrote:Ja sam ovo gledao do one priče o Britney i Christini, a onda mi je sve to počelo malo vrijeđati inteligenciju. Malkice previše za moj ukus.
Da li vjerujem da postoje masoni? Da, vjerujem. Ali smatram da je ovaj dokumentarac cista hrpa gluposti. Ima tu stvari koje imaju smisla i veze s realnoscu ali vecina je
Jedno pitanje postavljacu teme koji je toliko odusevljen: The arrivals-i govore o Mind control; a sta oni rade?
- KotromanichII
#38 Re: The Arrivals-Dolasci
pa da otovore oci malo, da nije bas sve onako kako se prikaziva na TV, mada nemoze se 100% uzeti ni od njih sve zdravo za gotovo.Jedno pitanje postavljacu teme koji je toliko odusevljen: The arrivals-i govore o Mind control; a sta oni rade?
- smoki_choko
#39 Re: The Arrivals-Dolasci
ni pod razno ne gledajte dokumentarac, jer on za razliku od televizije i svega onog sto nam se servira zaglupljuje i zastrasuje malu decu gore nego bilo kakav horor film. sigurno nista pametno necete vidjeti ni cuti u serijalu. i ne proporucuje se nikome da pogleda ni minut jer su posljedice katastrofalne. uzivajte u ovosvjetskim blagodatima a ko sisa onaj svijet. za neke i ne postoji pa nemaju sto da se brinu.
- Ridjobrki
#40 Re: The Arrivals-Dolasci
Ja sam ih odgledao, isto mi znatiželja nije dala mira pa sam cijeli jedan vikend u februaru dao na "Dolaske" u cugu.
Možemo ulaziti u sadržaj, slagati se sa nekim stvarima ili ne slagati, nešto nam se možda sviđa više, nešto manje a nešto nikako, možemo vjerovati, možemo niti skeptično ali neupitno je da je poruka cijelog serijala jako dobra i po meni se može sažeti u:
"Svašta se dešava u svijetu i prisutan je opći trend dekadencije i destrukcije. Koje god vjere bili, budite dobri ljudi, vladajte se shodno temeljnim načelima svih vjera a ne njihovim misinterpretacijama i instrumentalizacijama i širite mir i dobro i vjeru u mir i dobro."
Naravno da će se svi zakačiti za Christine, masone, Jevreje, Busha, 9/11, numerologiju i šta ti ja znam šta sve ne, ali poruka je ono navedeno i ja sam skroz ok sa tim.
Možemo ulaziti u sadržaj, slagati se sa nekim stvarima ili ne slagati, nešto nam se možda sviđa više, nešto manje a nešto nikako, možemo vjerovati, možemo niti skeptično ali neupitno je da je poruka cijelog serijala jako dobra i po meni se može sažeti u:
"Svašta se dešava u svijetu i prisutan je opći trend dekadencije i destrukcije. Koje god vjere bili, budite dobri ljudi, vladajte se shodno temeljnim načelima svih vjera a ne njihovim misinterpretacijama i instrumentalizacijama i širite mir i dobro i vjeru u mir i dobro."
Naravno da će se svi zakačiti za Christine, masone, Jevreje, Busha, 9/11, numerologiju i šta ti ja znam šta sve ne, ali poruka je ono navedeno i ja sam skroz ok sa tim.
- BHF_Manijak
#41 Re: The Arrivals-Dolasci
da vjerujem u msaosnki pokret,vjerujem,cak i sami Ameri govori da imaju na novcanici masonski simbol,dakle nije nikakvak to vojna tajna...Ali da prilazem tome preveliku paznju,i ne prilazem vala...Znam ljude koji nakon Arrivalsa nisu mogli pogledati hollywoodski film kako treba,zivjeli su pod nakvim teorijama zavjere i slicno,a veliki sam protivnik toga!Na kraju rkajeva da i ima u filmovima tih masonskih fazona,skrivenih poruka i sl,ne gledam zbog istih film vec da se opustim,ako mi se film svidja - svidja,ako ne,prebacim kanal i idem dalje...Evo na primjer Matrix,pola planete ludilo za tim filmom a meni je iskreno bullshit,pogledo prvih 10min i ugasio dvd...Ne zbog toga jer je kao masonska produkcija vec zato sto ne volim taj zanr...Sve je individualno!Sta i da ima tih poruka cionista,kakvog uticaja na moju licnost imaju?!Rekao bih jako mali...Ako ce neko pogledati ovaj dokumnetarac,a poslije ici ulicom i ljude proganjat sa sloganima "nemoj to,to ti je maosnsko,nemoj ovom,pazi tu reklamu ona je masonska itd",onda bi preporucio kanite se corava posla!
- DenisSarajevo
#42 Re: The Arrivals-Dolasci
Gledao, dobar dokumentarac, ali izgleda bolje da ga neko ne gleda jer je jako strasan i hrpa gluposti, a prije ce da bude da pojedini neke stvari ne znaju niti razumiju pa zato daju takve komentare. Sta je to strasno u tom dokumentarcu?
Otvori ti malo oci prikaze ti neke stvari koje nisi prije znao ili si malo znao. Momci su pokupili snimke sa youtuba lijepo to upakovali i napravili dobar dokumentarac. Steta sto nema jos serijala
Otvori ti malo oci prikaze ti neke stvari koje nisi prije znao ili si malo znao. Momci su pokupili snimke sa youtuba lijepo to upakovali i napravili dobar dokumentarac. Steta sto nema jos serijala
- mrtva kokoš
#43 Re: The Arrivals-Dolasci
dobar dokumentarac ali samo to!
pogledao, nesto doznao, malo promislio, slozio se u vecini stvari sa autorima pomenutog dokumentarca, prespavao noc
i nastavio sa normalnim zivotome kao i prije tog serijala...
ali fakat poznajem osobe koje su nakon toga u svakoj drugoj stvari, zgradi, znaku vidjele masonski simbol ili nesto sl.
svaka druga recenica im ima veze sa tim.
izgleda kod nekih osoba bas moze izazvati ozb. psiho efekte...
pogledao, nesto doznao, malo promislio, slozio se u vecini stvari sa autorima pomenutog dokumentarca, prespavao noc
i nastavio sa normalnim zivotome kao i prije tog serijala...
ali fakat poznajem osobe koje su nakon toga u svakoj drugoj stvari, zgradi, znaku vidjele masonski simbol ili nesto sl.
svaka druga recenica im ima veze sa tim.
izgleda kod nekih osoba bas moze izazvati ozb. psiho efekte...
-
melac
#44 Re: The Arrivals-Dolasci
Nema veze što je netko zapisao, mi i dalje vjerujemo, ili ne vjerujemo. Ne znam kako ne možeš dokućiti da to što ti zoveš znanjem je vjera tj. vjeruješ da je istina to što su oni zapisali, prenijeli usmenom predajom, ili kako već.KotromanichII wrote:znamoMi ne znamo da li je dedždžal najveće iskušenje, samo vjerujemo, a to je bitna i velika razlika.
Prenosi Imran bin Husajn r.a.: 'Cuo sam Poslanika s.a.v.s. kada je rekao: 'Od dana stvaranja Adema do Sudnjeg dana, nema veceg iskušenja od dedzdzala.' (Muslim)
ako poslanik kaze da je najvece iskusenje onda je tako
pa voliti i ljubiti svoju zenu nema nista lose, nego je zestoko preporucljivo, ali ljubiti svakakve cure a niste vjencanje onda je to bogami lose, evo samo da je ljubiti nego insan hoce nesto vise, pa onda vidis kopilad na sve strane, a iz bolnica cujes kako jaucu ili lelecu na samrti pogodjeni AIDSom, sifilisom,gonorejom itdA što fali što si imao poriv za ljubljenjem, ljubav je vjera
JA ljubim i vjenćane i nevjenćane, to mi je najveći porok.
Ali mislim da nemožeš suditi o ljudima koji su zaraženi HIV-om, jer ima ih mnogo koji su s njime rođeni, i kakva je njihova greška?
- BHF_Manijak
#45 Re: The Arrivals-Dolasci
Bilo je pojedinaca koji proglasise slasticarnu Dallas na Slatkom cosetu masonskom,jer zaboga ima nakve piramide kao ukras enterijera

- smoki_choko
#46 Re: The Arrivals-Dolasci
pa nisu masoni i iluminati izmislili piramide, nego ih koriste kao jedan od svoijh simbolaBHF_Manijak wrote:Bilo je pojedinaca koji proglasise slasticarnu Dallas na Slatkom cosetu masonskom,jer zaboga ima nakve piramide kao ukras enterijera![]()
Last edited by smoki_choko on 16/08/2010 18:34, edited 1 time in total.
- KotromanichII
#47 Re: The Arrivals-Dolasci
nije nikakva, ali ja sam mislio na one koji sami sebe upropaste tim bolescninama, kroz svoje pervezije, pederluke itdAli mislim da nemožeš suditi o ljudima koji su zaraženi HIV-om, jer ima ih mnogo koji su s njime rođeni, i kakva je njihova greška?
a ona djeca koja umru od aidsa, zbog njihove majke ili oca nadati se da dzennetu ako bog da. ili ako ih allah mozda stavi na iskusenje da ih testira na sudnjem danu pa poslije padnu na testu i to je moguce
- therrarrius
#48 Re: The Arrivals-Dolasci
Adam/Adem je bio mason
Salu na stranu, masa knjiga je ovo davno, DAVNO vazila, popovala i sl. samo sto je raji tesko, mrsko uzeti knjigu i procitati pa se pokusava doci do ''stadija spoznaje'' putem dokumentaraca kao sto su zaitgeist i arrivals ali i masu slicnih koji se u nekoliko sati ukupnog programa pozabave, ''objasne'', ''protumace'' pojave, stvari, pokrete, religije, svjetske poretke i sl. stvarima kojima se velika grupa ljudi bavi, bukvalno stotinama godina i ovi dokumentarci samo nacinju povrsinu kada su teorije zavjere, religije i sl u pitanju.
Sjedio sam na kafi prije desetak dana sa prijateljem koji je par dana ranije pogledao oba zaitgeist-a i od nekakvog prosjecnog gradjanina postao je ''znalac'' i ''poznavalac'' svjetskih tokova i teorija zavjere, ah da i monetarnog sistema
i vazio mi je sat vremena o tome, bukvalno citirajuci dokumentarac, ali nije jedini, ima takvih jos.
Emisija koja je trebala otvoriti covjeku um, ustvari je samo prepisala neke podatke drugima
Nema instant znanja niti instant spoznaje.
Salu na stranu, masa knjiga je ovo davno, DAVNO vazila, popovala i sl. samo sto je raji tesko, mrsko uzeti knjigu i procitati pa se pokusava doci do ''stadija spoznaje'' putem dokumentaraca kao sto su zaitgeist i arrivals ali i masu slicnih koji se u nekoliko sati ukupnog programa pozabave, ''objasne'', ''protumace'' pojave, stvari, pokrete, religije, svjetske poretke i sl. stvarima kojima se velika grupa ljudi bavi, bukvalno stotinama godina i ovi dokumentarci samo nacinju povrsinu kada su teorije zavjere, religije i sl u pitanju.
Sjedio sam na kafi prije desetak dana sa prijateljem koji je par dana ranije pogledao oba zaitgeist-a i od nekakvog prosjecnog gradjanina postao je ''znalac'' i ''poznavalac'' svjetskih tokova i teorija zavjere, ah da i monetarnog sistema
Emisija koja je trebala otvoriti covjeku um, ustvari je samo prepisala neke podatke drugima
Nema instant znanja niti instant spoznaje.
- BHF_Manijak
#49 Re: The Arrivals-Dolasci
Nemoj to meni govorit,vec doticnim koji kad god vide piramidu naopako,piramu ovako piramidu onako,vele "eh jes` jes`,eno masona"smoki_choko wrote:pa nisu masoni i iluminati izmislili piramide, nego ih koriste kao jedan od svoijh simbolaBHF_Manijak wrote:Bilo je pojedinaca koji proglasise slasticarnu Dallas na Slatkom cosetu masonskom,jer zaboga ima nakve piramide kao ukras enterijera![]()
- smoki_choko
#50 Re: The Arrivals-Dolasci
ma ti nemaju pojma o zivotiBHF_Manijak wrote:Nemoj to meni govorit,vec doticnim koji kad god vide piramidu naopako,piramu ovako piramidu onako,vele "eh jes` jes`,eno masona"smoki_choko wrote:pa nisu masoni i iluminati izmislili piramide, nego ih koriste kao jedan od svoijh simbolaBHF_Manijak wrote:Bilo je pojedinaca koji proglasise slasticarnu Dallas na Slatkom cosetu masonskom,jer zaboga ima nakve piramide kao ukras enterijera![]()