Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pa ništa,nije ni akonkagva.Pitanje na prvi pogled izgleda lagano,ali ustvari i nije tako.Možda sam ja vas malo i zbunio.Ta planina jeste najviša trenutno,ali svi znamo da se službeno mont everest uzima kao najveći vrh
Pa ništa,nije ni akonkagva.Pitanje na prvi pogled izgleda lagano,ali ustvari i nije tako.Možda sam ja vas malo i zbunio.Ta planina jeste najviša trenutno,ali svi znamo da se službeno mont everest uzima kao najveći vrh
jeste jedan od vrhova na velikom ostrvu na havajima, mauna kea ili mauna loa, neznam tacno koji je visi, ali kad se mjere od baze, s dna mora, najvise su planine na svijetu.
na havajskom otocju..
neznam kako se zone
Da,na havajima je,ustvari to je jedan neaktivni vulkan
hik--meta wrote:jeste jedan od vrhova na velikom ostrvu na havajima, mauna kea ili mauna loa, neznam tacno koji je visi, ali kad se mjere od baze, s dna mora, najvise su planine na svijetu.
Pa možeš i Mt Everest mjerit od dna Indijskog okeana
harisis wrote:a literatura je knjige klimatologije od Šegote, Spahića i Cumbersa.
U Spahićevoj piše ovo što sam ja napisao:
Klimat je sveukupnost meteoroloških elemenata i pojava koji definišu prosječno stanje atmosfere na bilo kojem dijelu zemljine površine.
Nije ok. Po tebi onda klimat može biti trenutan, a on je ipak, dugogodišnji režim vremena. Jer samo na osnovu dugogodišnjeg promatranja možemo suditi o klimi i o klimatu.
harisis wrote:Casper nisam ja postavljao pitanje o vrhu . Cyprus definicija ti je pred kraj Spahićeve knjige gdje se objašnjava Kepenova klasifikacija.
Znam, al navedeno je više definicija očito nisam dvoljno dsetaljno pročito
Šta jel sad ja postavljam pitanje: koji dio BiH prima najveću količinu padavina?
harisis wrote:Casper nisam ja postavljao pitanje o vrhu . Cyprus definicija ti je pred kraj Spahićeve knjige gdje se objašnjava Kepenova klasifikacija.
Šta jel sad ja postavljam pitanje: koji dio BiH prima najveću količinu padavina?
harisis wrote:a literatura je knjige klimatologije od Šegote, Spahića i Cumbersa.
U Spahićevoj piše ovo što sam ja napisao:
Klimat je sveukupnost meteoroloških elemenata i pojava koji definišu prosječno stanje atmosfere na bilo kojem dijelu zemljine površine.
Nije ok. Po tebi onda klimat može biti trenutan, a on je ipak, dugogodišnji režim vremena. Jer samo na osnovu dugogodišnjeg promatranja možemo suditi o klimi i o klimatu.
Znam to, ali mislim da ovo podvučeno podrazumjeva dugogodišnje posmatranje... ili ne