Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

japanka

#26 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by japanka »

100 gradova svijeta protestuje,pa eto mi dajemo mali doprinos....

Mi zelimo\pomoci zeni,a ne mijenjati zakone jedne drzave,i nije se odustalo od smrtne kazne ne znam otkud to,ja raspolazem sa najnovijim informacijama...

Ipak nada umire zadnja,nosimo bijelo,spasimo Sakineh

i da iran nije pakao neko predivna zemlja....otputuj i vidi :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#27 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by Chmoljo »

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#28 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by ladyblue18 »

japanka wrote:100 gradova svijeta protestuje,pa eto mi dajemo mali doprinos....

Mi zelimo\pomoci zeni,a ne mijenjati zakone jedne drzave,i nije se odustalo od smrtne kazne ne znam otkud to,ja raspolazem sa najnovijim informacijama...

I de nam reci jel dobila kakvu pomoc do sada od tih silnih protesta? Jesul je spasili?

Meni se cini da ti najnovije informacije i nisu bas toliko nove, ili je obavjestajni centar omanuo.
GOLFER

#29 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by GOLFER »

japanka wrote:100 gradova svijeta protestuje,pa eto mi dajemo mali doprinos....

da li je ta zena prekrsila zakone te zemlje? ako jeste sta mi tu imamo? da li u svijetu a posebno u Afganistanu, palestini i Iraku svakodnevno NEVINI budu ubijeni bez ikakvih presuda i to od strane ''civiliziranih mirotvoraca'' USA i iuraelske vojske?

Iran nije pakao daleko od toga, iran je i daleko od ruzne slike koju procionisticki mediji svakodnevno salju u javnost, ali ako USA/Izraelska propaganda bude uspjesna postat ce pakao poput Afganistana i Iraka...

naravno da ce ti svako reci da si placenik, kada nasjedas na propagandu, i jos organizujes protest drzavi i gradu gdje pored tebe ljudi zive na granici bijede i gdje svakodnevno neko nekoga na smrt osudi i presudi...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#30 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by ladyblue18 »

GOLFER wrote:
naravno da ce ti svako reci da si placenik, kada nasjedas na propagandu, i jos organizujes protest drzavi i gradu gdje pored tebe ljudi zive na granici bijede i gdje svakodnevno neko nekoga na smrt osudi i presudi...
:thumbup:

Ne mogu da shvatim da neko protesvuje zbog necega sto se desava na drugom kraju svijeta, i to jos zbog nekoga ko je otvoreno prekrsio zakone drzave.
Ispada tako da smo i mi trebali ici protesvovati protiv osude svih ubica koji odnesose zivote u ovom gradu.
Posto vidim da je moderno boriti se za ljude koji krse zakone.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#31 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by Pera Trta »

Ovo me podsjeti kada je Hamamdžić bio gradonačelnik, pa kad su talibani rušili one bude u Afganistanu, kako su im on i Gojer uputili apel da ih ne ruše, nego neka ih pošalju nama, da ih mi čuvamo :D
japanka

#32 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by japanka »

Sakineh je bila prekrsila zakon o izvanbracnoj preljubi i za to je 2006 dobila kaznu bicevanja.Uostalom ona je 2 dana pretucena da bi priznala da je bila saucesnik u ubistvu..
meni informacije nisu presusile,jer se informisem redovno,bar to mi nije problem :)

evo informacije od prije pola sata...

Saturday, 14 August 2010
Sakineh Ashtiani's son: 'do not let her be executed'
Per the latest update by the International Committee against Execution, Sakineh's lawyer met with the prosecutor's office today. However, no final decision has been made on the case and another meeting has been set for next Saturday. We need to keep the pressure on so that it will be too costly for the regime to execute her.

Here is the latest letter from her 22 year old son, Sajjad:

The Letter of Sajjad Qaderzadeh, Sakineh Mohammadi Ashtiani’s son, to the United Nations.
12 August 2010

In the Name of Justice for Our Father, Our Mother Is Being Executed

Our mother is not a murderer. Do not let her be executed.

For five years we have endured the nightmare of our mother being stoned. There has been news of our mother’s crime – adultery – everywhere, and talk that she would be stoned to death. This frightful word, “stoned,” has been continuously repeated in connection with our mother. This has made us cry day after day and wonder how we would live without her.

Time after time we tried to help our mother. We searched different avenues. We found people who we thought might be able to help us. We wrote letters saying, “do not let the pain of our mother’s death add to our already painful lives.” I do not know why nobody listened. Perhaps there are people who enjoy seeing our mother suffer and us having dark nightmares.

Two months ago we heard that all possibilities for securing our mother’s freedom had been exhausted, and that our mother may be stoned soon. Our last option was to ask people of the world to help us. Now many people around the world talk about our mother and her fate, and this has given us positive support.

But now, suddenly, the situation has changed: [the Islamic Republic] has changed our mother’s crime to murder, with a sentence of death.

This is not true.

Whatever she says now it is because of being captured and the nightmare of stoning and the death sentence.

This is not acceptable. We know that our mother is not a murderer. Our father’s murder file has been looked into and someone else has confessed. The file is closed now; all the files are there to be seen. Now, how is it that the government sources want to open the files and judge our mother a murderer? It looks as though to be fair to our father, they want to kill our mother. What sort of justice is this?

In order to look at this situation impartially, we ask the United Nations to send a committee to Iran to review these questions.

Sajad Qaderzadeh
Sakineh Mohammadi Ashtiani’s son

Disseminated by the International Committee against Stoning and the International Committee against Execution
Posted by Maryam Namazie at 15:58
japanka

#33 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by japanka »

evo i na nasem jeziku

TEHERAN - Iranka Sakineh Muhamedi Aštiani, koja je bila osuđena na kamenovanje zbog preljuba pa je egzekucija odgođena ogorčenim reakcijama iz inozemstva, pojavila se sinoć na nacionalnoj televiziji te priznala preljub i umiješanost u ubojstvo svojeg supruga.
Svoje priznanje izrekla je drhtavim glasom, na svom materinskom, azerskom jeziku uz sinkronizirani prijevod, a osobi koja ju je ispitivala rekla je da je imala izvanbračni odnos s rođakom svojega supruga te da je bila suučesnica u muževljevu ubojstvu. Njezin odvjetnik Houtan Kian odmah je nakon toga objavio priopćenje u kojem tvrdi da je priznanje izrečeno pod iznudom te da su njegovu klijenticu dva dana neprestano mučili.

- Tukli su je i mučili sve dok nije pristala pojaviti se pred kamerama. Njezini sinovi potpuno su traumatizirani zato što su to morali gledati - rekao je Kian.

Odvjetnik je dodao i kako strahuje da će iranske vlasti sada odmah pogubiti Aštiani, i to vjerojatno vješanjem, jer je Teheran odustao od kamenovanja nakon međunarodnog pritiska, ali ne i od smrtne kazne. Presuda je isprva izrečena zbog preljuba, ali pojedini iranski dužnosnici tvrdili su da je Iranki dokazana krivnja i za suučesništvo u ubojstvu.

Prošli tjedan Aštiani je preko posrednika dala intervju britanskom listu Guardian, u kojem je rekla da vlasti izmišljaju optužbe protiv nje kako bi zbunile javnost i opravdale njezino kamenovanje. Amnesty International je objavio priopćenje u kojem je osudio očito lažirano “priznanje” i dodao da ono “iransko pravosuđe dovodi do apsurda”.

- Iran izmišlja zločine i to je neprihvatljiva praksa koja uništava pravdu - rekao je Drewery Dyke iz iranskog Amnesty Internationala.
GOLFER

#34 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by GOLFER »

ladyblue18 wrote:
GOLFER wrote:
:thumbup:

Ne mogu da shvatim da neko protesvuje zbog necega sto se desava na drugom kraju svijeta, i to jos zbog nekoga ko je otvoreno prekrsio zakone drzave.
Ispada tako da smo i mi trebali ici protesvovati protiv osude svih ubica koji odnesose zivote u ovom gradu.
Posto vidim da je moderno boriti se za ljude koji krse zakone.
upravo tako, a sada se dolazi do pitanja zasto ljudi sirom svijeta rade ovo sto rade (mislim na ove ko fol ''aktiviste'') svako zna da se velika zala i ocigledne nepravde desavaju svuda pa opet niko ne protestvuje, a u ovom slucaju zena krsi zakon IRANA (ovo je kljucna stvar u svemu Islamska Republika IRan) i odmah se kojekakvi aktivisti pobude kad tu zenu stigne sankcija za krsenje zakona... Stvari su jasne ko dan, protiv irana se medijski, obavjestajni rat odavno zahuktao, i naravno aktivisti su se nasli i ovom gradu da bi se napravila neka lazna slika kako je javnost sirom svijeta protiv STRASNOG irana...
A to sto citav svijet trpi zbog manijaka koji zele da sire i prave drzavu izrael i njihovih poslusnika USA koji okupiraju i unistavaju nezavisne zemlje i pocinju ratove to nije ni bitno...
japanka

#35 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by japanka »

za Golfera

Iranci nisu nikakvi "plemenski muslimani" već najstarija nacija na svijetu koja je upoznala civilizaciju onda kada su Europljani pa i židovi još živjeli nomadskim životom.
Vjerski fanatizam karakterističan je za proameričku Saudijsku Arabiju no nju nitko ne kritizira upravo zbog proameričke politike, dok s druge strane američko-židovski mediji pljuju po Iranu koja je po pitanju poštivanja vjerskih manjina najtolerantnija zemlja Bliskog istoka u kojoj živi 350.000 kršćana i 70.000 židova.

Ekstremisti po Europi su isključivo sunitski fanatici iz arapskih zemalja ili Pakistana, dok iranskih (šijitskih) primjera doslovno - nema.
Jazz_Junkie

#36 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by Jazz_Junkie »

vruce pivo wrote:
Jazz_Junkie wrote:
vruce pivo wrote:Kad već protestujete protiv smrtne kazne te iranke na listu bi mogli dodati i ime Terese Lewis koja bi uskoro u Americi trebala da bude pogubljena zbog ubistva svog muža, isti slučaj kao i sa ovom irankom..
Kada je to bilo isto dobiti smrtnu kaznu za preljub i ubojstvo?
vruce pivo wrote:Uostalom i da se smrtna kazna kamenovanjem i primjenjuje u Iranu je stvar koja se tiče isključivo ljudi koji žive u Iranu..
Preljub je problem izmedju osoba u braku, a ne stvar drzave. I po tvojoj logici je i rat u BiH i sve je on sa sobom donio, hm, iskljucivo stvar ljudi koji zive u BiH....
Nije zbog preljuba već zbog ubistva muža!

Ćifutska medijska mašinerija je dugo vremena lagala da je žena kažnjenja zbog preljuba dok je prava istina da je kažnjena zbog ubistva muža, isto kao i ova amerikanka za koju izgleda raju ispred BBI-centra u borbi za ljudska prava boli qrac !

Što li niko ne protestvuje protiv Saudijske Arabije, septičke jame planete zemlje?
Image

Ovaj što klanja je klempo Obama :oops:
Iranka je dobila smtnu kaznu zbog, eto, svaleranja. Nije istina da je rijec o ubojstvu! Cuj, "cifutska medijska masinerija"..... tko te bolan uci takvim rijecnikom i glupostima? Daleko od toga da su zapadna informativna sredstva apsolutno vjerodostojna, ali pokusaj dezurnih antisemita na ovom forumu da je svaki izvjestaj Amnesty Internationala recimo izraelsko/americka podvala jednostavno nema nikakvu osnovu. Brazil je ovoj zeni vec ponudio azil ili ces mi reci da je brazilska vlast nasjela na jedan izvjestaj CNN-a?
Zabrinjavajuce je kako neki forumski licemjeri koriste svaku priliku da pravdaju diktatorske rezime koji prvenstveno krse prava svojih gradjana. Nije tajna sto americka vojska radi po Iraku i Afganistanu! O tome se u Americi stalno pise i diskutuje, americka vojska i vlada su stalno mete kritike u americkim medijima, medijske kuce kao Democracy Now! i intelektualci poput Noama Chomskog stalno ukazuju na americke zlocine i nitko ih nije osudio na smrt ili hapsio posto imaju americkim ustavom zagarantovana prava na slobodu govora. Sto ti majstore ne odes u Iran popit vrucu pivu ili malo kenjat protiv tamosnjih mullaha?
O tome se uopce ne radi. Cim se ukaze na krsenje ljudskih prava u islamskim zemljama, pojavljuju se likovi koji sve to pokusavaju diskvalificirati kao zapadnu propagandu. Kada se mogla skupiti grupa koja je demostrirala povodom izraelskog napada na humanitarnu flotu u Sarajevu, moze valjda i ovo. Austrijska vlast istjera albansku djevojku (odbili joj azil) i narod se opet skupio da demostrira za njena prava, a mogli su i oni razmisljati na nacin "hebe nas se za nekakvom Siptarkom"....
japanka

#37 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by japanka »

Tacno je ovo za Brazil

Sunday, 1 August 2010
On Brazilian offer of asylum to Sakineh Mohammadi Ashtiani
Press Release no. 30
31 July 2010

Brazilian President Lula da Silva has called on Mahmoud Ahmadinejad to accept an offer of asylum in Brazil for Iran stoning case Sakineh Mohammadi Ashtiani and her children.

The International Committee against Executions and the International Committee against Stoning welcome any new developments that can save her precious life and reunite her with her children. We reiterate our call, however, for an end to stoning and executions altogether.

Mina Ahadi
International Committee against Execution
International Committee against Stoning
Email: [email protected]
Tel: 0049 (0) 1775692413
http://notonemoreexecution.org
http://stopstonningnow.com/wpress/
GOLFER

#38 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by GOLFER »

Jazz_Junkie wrote:
Iranka je dobila smtnu kaznu zbog, eto, svaleranja. Nije istina da je rijec o ubojstvu! Cuj, "cifutska medijska masinerija"..... tko te bolan uci takvim rijecnikom i glupostima? Daleko od toga da su zapadna informativna sredstva apsolutno vjerodostojna, ali pokusaj dezurnih antisemita na ovom forumu da je svaki izvjestaj Amnesty Internationala recimo izraelsko/americka podvala jednostavno nema nikakvu osnovu. Brazil je ovoj zeni vec ponudio azil ili ces mi reci da je brazilska vlast nasjela na jedan izvjestaj CNN-a?
Zabrinjavajuce je kako neki forumski licemjeri koriste svaku priliku da pravdaju diktatorske rezime koji prvenstveno krse prava svojih gradjana. Nije tajna sto americka vojska radi po Iraku i Afganistanu! O tome se u Americi stalno pise i diskutuje, americka vojska i vlada su stalno mete kritike u americkim medijima, medijske kuce kao Democracy Now! i intelektualci poput Noama Chomskog stalno ukazuju na americke zlocine i nitko ih nije osudio na smrt ili hapsio posto imaju americkim ustavom zagarantovana prava na slobodu govora. Sto ti majstore ne odes u Iran popit vrucu pivu ili malo kenjat protiv tamosnjih mullaha?
O tome se uopce ne radi. Cim se ukaze na krsenje ljudskih prava u islamskim zemljama, pojavljuju se likovi koji sve to pokusavaju diskvalificirati kao zapadnu propagandu. Kada se mogla skupiti grupa koja je demostrirala povodom izraelskog napada na humanitarnu flotu u Sarajevu, moze valjda i ovo. Austrijska vlast istjera albansku djevojku (odbili joj azil) i narod se opet skupio da demostrira za njena prava, a mogli su i oni razmisljati na nacin "hebe nas se za nekakvom Siptarkom"....
naravno Izraelski napad na brodove i ubijanje turskih aktivista je jednako sto je u Iranu zabranjeno svaleranje... :-)
U americi aktivisti kritikuju zlocine, ali zlocini se evo i nakon 7 godina nastavljau... znaci sve suplja prica i nista vise...

nego nakon tvog izjedancavanja Izraelskon napada i ubistava na brodovima i zabrane svaleranja u Iranu nema se sta vise reci!

Zivio :(
japanka

#39 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by japanka »

Bas i zbog siptarke kojoj je odbijen azil u austriji,stvarno ti poredjenje ubija
harač

#40 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by harač »

Ne znam da sam igdje čuo toliko apologetike na račun iranskog režima nego ovdje, čak i u... ustvari, ni u arapskim zemljama jer preziru šiite...

a, argumenti tipa: "šta ćeš zakon je takav (pa prema tome, neka umre za nevjernost)", "ma to je tamo daleko (pa prema tome...)", "cionističko-propagandističko-čifutska-bagra je to sve zakuhala (pa prema tome...)", su blago rečeno nepromišljeni
japanka

#41 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by japanka »

tacno nek umre za nevjernost zato sto je zena,a ne sto je takav zakon
Jazz_Junkie

#42 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by Jazz_Junkie »

GOLFER wrote:
Jazz_Junkie wrote:
naravno Izraelski napad na brodove i ubijanje turskih aktivista je jednako sto je u Iranu zabranjeno svaleranje... :-)
U americi aktivisti kritikuju zlocine, ali zlocini se evo i nakon 7 godina nastavljau... znaci sve suplja prica i nista vise...

nego nakon tvog izjedancavanja Izraelskon napada i ubistava na brodovima i zabrane svaleranja u Iranu nema se sta vise reci!

Zivio :(
Treba ko prvo imati pristup javnosti. Na taj se nacin moze nesto promijeniti, jer ljudi ipak biraju na izborima. Ako je preljub krsenje zakona drzave umjesto privatni problem bracnog para, postoji vise nego dovoljno razloga da se zakoni te drzavi dovode u pitanje. A kada ti jos zbog toga prijeti likvidacija, pa svaka vam cast kada branite takve zakone. Ne zaboravi da je i pokusaj probijanja blokade Gazi od strane Marmara flote krsenje izraelskih zakona, no moralna podloga takvih zakona je veoma upitna. Uopce ne izjednjavacam ova dva slucaja, ali je eto kao logicno u Sarajevu izaci na ulicu kada su pitanju turski brodovi (jer su napadnuti od Izraelaca), ali nije kada recimo muslimani ubijaju (nepovoljne) muslimane. Ne znam ni ja u cemu je logika ici demonstrirati zbog jedne zene posto ona nije jedinstven slucaj. Nije ni prva ni posljedna koju ceka smrt zbog preljuba, homoseksualnosti, kritike rezime i cega jos suprotnom "drzavnim zakonima". Mislim da bi za pocetak bilo pametnije da oni koji zive u BiH izadju na ulice protiv svojih direktnih izrabljivaca, raznih kriminalaca, klerofasista i nacionalista, ali bez da vas za to "motivise" Fahro kao u slucaju veterana....

S tobom je inace nemoguce diskutovati. Iz tvojih postova izvire previse mrznje (sjetimo se izraelske teme, a i domacih) i iracionalnosti da bi bio vrijedan trosenja vremena. Ugodan dan zelim.
BSn

#43 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by BSn »

a ko smo to mi da osudjujemo necije zakone?
ko su to svabe, amerikanci, englezi, eskimi... da osudjuju neciji pravni poredak?
kome se ne svidja, razguli iz zemlje i to je to. kome se ne svidja, napravi svoju stranku i mijenja zakone i to je to.
ne branim irance, nego cisto mi je pun kufer cnn-a i ljudi u citavom svijetu koji se udruzuju da dignu glas, a ne znaju ni za sta dizu glas. ovo je na nivou da sjevernokoreanci naprave proteste zbog toga sto ce autoput proci kroz neposrednu blizinu pocitelja.
callmethebreeeze

#44 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by callmethebreeeze »

iran naravno ne radi nista lose, sve je to opticka varka i propaganda.

od gluposti mi je jedino gore licemjerje.
:-)
Lakat Jebić

#45 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by Lakat Jebić »

mene zanima sto je konkretno ova zena bitna? da se odmah ogradim, svaki ljudski zivot je bitan, al sto ona?
Chmoljo

#46 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by Chmoljo »

Lakat Jebić wrote:mene zanima sto je konkretno ova zena bitna? da se odmah ogradim, svaki ljudski zivot je bitan, al sto ona?
meni je najgore što sebi nismo bitni... jarane, lakše je pucati u zrak, nego u metu ;-)
callmethebreeeze

#47 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

misliti na druge je misliti i na sebe.
nije vise svijet ogranicen na vlastitu mahalu. na sve gadosti treba uprti prstom. kako bi se mi osjecali da je nasa tragedija ignorisana od strane svijeta? da nije bilo peticija, diskusija, u svedskoj su cak i partiju osnovali za pomoc bih, a da ne pricamo o svim ljudima koji su dolazili u jeku rata.
zasto i mi ne bi digli glas kada se drugim ljudima zlo cini?
Loulou

#48 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by Loulou »

Čitam ovu temu i osude incijative, i upravo se ovo pitam:
callmethebreeeze wrote:kako bi se mi osjecali da je nasa tragedija ignorisana od strane svijeta? da nije bilo peticija, diskusija, u svedskoj su cak i partiju osnovali za pomoc bih, a da ne pricamo o svim ljudima koji su dolazili u jeku rata.
Chmoljo

#49 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Post by Chmoljo »

callmethebreeeze wrote:misliti na druge je misliti i na sebe.
nije vise svijet ogranicen na vlastitu mahalu. na sve gadosti treba uprti prstom. kako bi se mi osjecali da niko u svijetu nije pokazivao brigu za nasu tragediju, da nije bilo peticija, diskusija, u svedskoj su cak i partiju osnovali za pomoc bih, a da ne pricamo o svim ljudima koji su dolazili u bih.
ma hajde bogati vjetriću, pusti demogogiju. u zemlji u kojoj glat prolaze najvuglarnije izjave političara, da ima nekog efekta ovaj wannabe humani skup :-)

ti meni pričaš da su ljudi u Švedskoj to radili :-) o tome ti ja upravo i govorim :-) ljudi su pisali peticije jer se nešto MOGLO uraditi... mi ne možemo napraviti kvalitetan pločnik u glavnoj ulici u glavnom gradu :-)

daj svega ti :roll:
callmethebreeeze

#50 Re: Protest 28.08.2010 Sarajevo BBI 14 H-Sakineh Ashtiani

Chmoljo wrote:
callmethebreeeze wrote:misliti na druge je misliti i na sebe.
nije vise svijet ogranicen na vlastitu mahalu. na sve gadosti treba uprti prstom. kako bi se mi osjecali da niko u svijetu nije pokazivao brigu za nasu tragediju, da nije bilo peticija, diskusija, u svedskoj su cak i partiju osnovali za pomoc bih, a da ne pricamo o svim ljudima koji su dolazili u bih.
ma hajde bogati vjetriću, pusti demogogiju. u zemlji u kojoj glat prolaze najvuglarnije izjave političara, da ima nekog efekta ovaj wannabe humani skup :-)

ti meni pričaš da su ljudi u Švedskoj to radili :-) o tome ti ja upravo i govorim :-) ljudi su pisali peticije jer se nešto MOGLO uraditi... mi ne možemo napraviti kvalitetan pločnik u glavnoj ulici u glavnom gradu :-)

daj svega ti :roll:
ma niko normalan ne misli da ce jedan protest u sarajevu ista promjeniti, ali sama cinjenica da neko nesto radi pokazuje da postoji svijest o tome da ima ljudi i problema i izvan bosne.
ne treba se pisati na to.
Locked