Gdje da iznajmim terenca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Bakir1

#26 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by Bakir1 »

g270 cdi ali ne ovaj sto se ima kupiti u slobodnoj prodaji nego auta koja se prave kao wolf i kakve u lotovima kupuje nato je posljednja prva 4x4 zvijer i pravi terenac,ali posto se nema kupiti u slobodnoj prodaji edo je u pravu samo jedan u nizu sminkerskih auta sa offroad sastojcima.
sve sto je od terenaca valjalo prestalo se proizvoditi do 99 godine
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#27 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by corolla02 »

kako sad to do '99 :roll: kad se Wrangleri, FJ Cruiseri i drugi neki rijetki off road i dan danas proizvode :D

a ovaj Merc je pravi off road ali mu je cijena apsurdna :shock:
ljudozder

#28 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by ljudozder »

corolla02 wrote:kako sad to do '99 :roll: kad se Wrangleri, FJ Cruiseri i drugi neki rijetki off road i dan danas proizvode :D
ma jarane ovdje sve veliki filozofi, stručnjaci, znaju sve o svakom vozilu, a da nikad nisu sjeli... :lol:
Bakir1

#29 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by Bakir1 »

corolla02 wrote:kako sad to do '99 :roll: kad se Wrangleri, FJ Cruiseri i drugi neki rijetki off road i dan danas proizvode :D
to sto se vama u americi mozak bombarduje raznim reklamnim porukama pa za FJ mislite da je terensko vozilo,apsolutni dokaz da nema vise pravih 4x4 vozila,wrangler ok eto proizvodi se ali ideja je kao i g stara mnogo godina ;-)
ljudozder wrote:
ma jarane ovdje sve veliki filozofi, stručnjaci, znaju sve o svakom vozilu, a da nikad nisu sjeli... :lol:
drago mi je da se znamo,vidis kako se slicni prepoznaju :lol:
ima i boljih auta od granda vjeruj,to sto se tvoj moze penjati na plocnike i ici po snijegu i blatu ne znaci da je odlican terenac ;-)
Desert Wind

#30 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by Desert Wind »

u sustini nijedan povisen karavan kako danas zovu glupsonski SUV (ko da ce na trke pa sportski) nema nikakvih ozbiljnijh mogucnosti - mislim da je i Toyota sa Maxi Pradom Land Cruiserom 2008-2010 zapecatila obol stavljanjem niskoprofilnih guma i megalomanskih felgi - a priznacete i prava bi grehota bila je izvest na sljaku i makadam.
medjutim - danasnji trend je da ono sto jednog povisenog karavana (kakve danas prave i kakve je standarde uveo Audi Allroad Q ili BMW sa X5) razlikuje od konvencionalnog dzipa jesu ostale samo gume. Dakle ako imas PZero R gume na dzipu - mozes se pozdravit sa gumama na sljaci i makadamu kad na njih sjedne 2 i po tone. Ako nabacis felgu sa GY wrangler gumama sa "cepovima" da imas bilo sta solidne snage i visine izgurace te svuda.

Prosla su vremena Patrola, Pajera, LandCruisera i ostalih sa sirovom redukcijom i selekcijom snage i nezavisnim vjesanjem.... Sad se "dzipovi", "SUV"ovi - ja ih zovem poviseni karavani (jer to i jesu) prave za kurcenje po gradu.
Kako drugacije nazvat instalaciju gume na X5 ili X6 od 355 sirine i 35 profila sa 22" omjera.... Smijesno - al eto krkanluk je danas aktuealan...

I da, mislim licno da bi trebao co'ek da boluje od teze malformacije licnosti pa da stjera 100 000€ vrijedan G-Klass V8 Kompressor na makadam i sljaku - da ne kazem retardiran....
winnie

#31 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by winnie »

ne bi bas terenca, al nije ni to problem ako je kabriolet.... zanima me gdje se moze iznajmiti kabriolet na jedan dan. idealna bi bila buba, al' ne bjezim ni od ostalih varijanti
ja1977

#32 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by ja1977 »

i gdje na kraju iznajmiti terenca :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#33 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by corolla02 »

Bakir1 wrote:
to sto se vama u americi mozak bombarduje raznim reklamnim porukama pa za FJ mislite da je terensko vozilo,apsolutni dokaz da nema vise pravih 4x4 vozila,wrangler ok eto proizvodi se ali ideja je kao i g stara mnogo godina ;-)
mislim ono komentar ti je opet bezze :roll: ali off road se prave i danas ali ih je istina sve manje i manje jer nema kupaca te ni potrebe za istim, jer za najcesce potrebe kupaca koje ukljucuju lahko slazenje sa ceste, mogu koristiti bilo koji iz reda crossovera koje danas susrecemo na cesti

evo i lista SUV off road koja opet nije potpuna, niti je savrsena ali ipak daje itekako dobar uvid u ovaj segment iako opet nema Nissan Patrol, Mitsibushi Pajero, kakvog Land Rovera ili Isuzu Trooper

Cadillac Escalade EXT/Chevrolet Suburban/GMC Yukon XL
Cadillac Escalade/Chevrolet Tahoe/GMC Yukon
Chevrolet TrailBlazer/GMC Envoy/Saab 9-7X
Dodge Nitro/Jeep Liberty
Ford Expedition/Lincoln Navigator
Ford Explorer/Mercury Mountaineer
Hummer H2
Hummer H3
Infiniti QX56/Nissan Armada
Jeep Commander
Jeep Grand Cherokee
Jeep Wrangler
Kia Borrego
Lexus GX470
Lexus LX570/Toyota Land Cruiser
Mercedes-Benz G-Wagon
Nissan XTerra
Nissan Pathfinder
Suzuki Grand Vitara
Toyota FJ Cruiser
Toyota 4Runner
Toyota Sequoia
Last edited by corolla02 on 18/08/2010 13:41, edited 1 time in total.
Bakir1

#34 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by Bakir1 »

lista bas kako sam i rekao nema to veze sa zivotom a ne sa off roadom,karavan sa pogonom na sva 4 i podnicom do 21 cm ;-)
corolla02

#35 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by corolla02 »

OK, svi imamo pravo na svoje misljenje :D
drndalo

#36 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by drndalo »

ja1977 wrote:i gdje na kraju iznajmiti terenca :D
Jesi li probao u Hyundai rent-a-car-u u Sarajevu ? Oni su imali Terracan-a za rentanje, a on je sa sasijom, ukljucivim pogonom 4x4 i reduktorom... Terenac po definiciji...
AmADin_gospo

#37 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by AmADin_gospo »

drndalo wrote:
ja1977 wrote:i gdje na kraju iznajmiti terenca :D
Jesi li probao u Hyundai rent-a-car-u u Sarajevu ? Oni su imali Terracan-a za rentanje, a on je sa sasijom, ukljucivim pogonom 4x4 i reduktorom... Terenac po definiciji...
mi u firmi imamo Tucsona 4x4 i nije se nešto pokazao kao terenac... više je nekako za trotoara i livade nego za blata i kamenjara...

a zaboravih reči, prije 3-4 godine kad su ovi naši otkrili "piramidu" s prijateljem iz visokog sam se vozio u toyoti RAV4 s naki elektronskim šperama itd itd, vjerujte da smo išli uzbrdo nagibom 30-40 stepeni uz blato duboko ako ne i više od pola metra... i da smo se uspjeli popeti... gas do poda, uključi TC i blokadu dif-a i upravi volan, auto sve ostalo samo radi.
drndalo

#38 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by drndalo »

Nisam ga probavao, ali ono guma sto sam serijski vidio na njima i nisu za terena... Plitki utori, pa kad se napuni zemljom i blatom, zdravo...

Uz gume terenskijeg profila, vjerujem da moze prilicno, mada jeste povelik, i potezak...

Za njih znam da su ih imali u ponudi... I ASA rent, Eurocar mislim da se zovu je imala Mitsubishi-e i Nissan-e...
sve za raju i jarane

#39 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by sve za raju i jarane »

ma uzmi terrano 2 ima u semizovcu...ako se zaglavis...jbg...znaci da si... zaista anti talenat za off rood.
ljudozder

#40 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by ljudozder »

Bakir1 wrote:ima i boljih auta od granda vjeruj,to sto se tvoj moze penjati na plocnike i ici po snijegu i blatu ne znaci da je odlican terenac ;-)
naravno da ima, wrangler npr.
Desert Wind wrote: medjutim - danasnji trend je da ono sto jednog povisenog karavana (kakve danas prave i kakve je standarde uveo Audi Allroad Q ili BMW sa X5) razlikuje od konvencionalnog dzipa jesu ostale samo gume.
wow :shock:
a ništa care redukcije, blokade diferencijala i tako to? :D ej moj audi :mrgreen:
land

#41 Re: Gdje da iznajmim terenca

Post by land »

Sve u vezi terenaca ali cisto sumljam da ce ti neko rentati auto za voznju po brdima
http://www.4x4centar.ba/index.php?optio ... e&Itemid=1
Post Reply